3 ure
Pregled ameriških trgov: Wall Street raste zaradi upanja na premirje v Iranu pred Trumpovim nagovorom
5 ur
Najbolj brani članki danes
9 ur
Izredna revizija: Vzajemna bo vključena v indeks SBI TOP 2
9 ur
Finance iščemo računovodjo z željo po pisanju
10 ur
Zakaj dražji plin viša stroške tudi tistim, ki ga sploh ne uporabljajo 1
10 ur
Anžetu Logarju tudi po vseh preštetih glasovih ni uspelo priti v parlament 2
11 ur
(energetske nagrade 2026) Kako bo Enertec podvojil število ultra hitrih polnilnic v Sloveniji
11 ur
Podjetniški intervju (Nejc Ekart in Marcel Dover, Lime Booking): "Biti dober podjetnik je enako zahtevno kot biti dober profesionalni športnik"
11 ur
Italijanska vlada namerava podaljšati znižanje trošarin na goriva 1
11 ur
Tudi Hrvaška sprošča blagovne rezerve dizla
11 ur
KALKULATOR Tu lahko poslej simulirate scenarije državnega proračuna
12 ur
Trump o koncu vojne v Iranu; azijske in evropske borze krepko navzgor, cena nafte in plina navzdol 17
12 ur
REPORTAŽA Prodaja v času sprememb: kako biti bolj agilen, hitrejši in učinkovitejši
12 ur
Slovenija lani z enim največjih skokov stroškov dela v EU
13 ur
Brez vlakov v Nemčijo ali iz nje: velika okvara ustavila tranzit
13 ur
Trump: Resno razmišljam o izstopu iz Nata 12
13 ur
Plače v javnem sektorju so se aprila zvišale, sledita še dva dviga 3
13 ur
Kriza z gorivom spreminja letalski promet: vozovnice se dražijo, povezav je manj
13 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
14 ur
Prvi april na LJSE: Luka Koper bi lahko šla tudi po 500 evrov za lot 3

Strani: 1 2

FIskalnaFinta2 sporočil: 663
[#3073558] 02.12.25 13:30 · odgovor na: Dynisco (#3073547)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: FIskalnaFinta2 02.12.2025 13:31
Gospod, preden se usajate, dajte uporabiti kalkulator.

1650 zaposlenih, 50€ na mesec parking, 12 mesecev.

1650*50*12=990.000€

Milijon EUR.

10 let, 10 milijonov.
najobj sporočil: 33.225
[#3073560] 02.12.25 13:35 · odgovor na: Dynisco (#3073547)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 02.12.2025 13:38
[Dynisco]
> [Endimion]
> Veš včasih se kaka reč naredi zato, da je folk malce bolj zadovoljen. Mal zamižiš...
>
> Tisti parking je pač... le parking. Da lahko folk parkira in se čim prej spravi delat. Če ima firma to možnost? Zakaj pa ne. Reciva temu neplačan bonus. V katerega niti država ne bo kljun vtaknila.
Mater, ej, kako vam je enim vse tako enostavno, ko gre debata v smeri, da delavcu nekaj pade z lufta. Naključje, ali zgolj smola, da se ravno taki, tanajbolj radodarni, vedno pojavljate na strani, kjer je nekaj za dobiti in a ma prav nikdar ne v čevljih tistega, ki bi naj dajal.

Par tavžent gradbenih kvadratov v Stegnah je orenk orenk dnar. Če bi tam postavil eno lepo halo in samo v najem oddajal, ma, da v firmo kapne par sto jurjev na leto. Tako pa vzdržuješ tisti kos makadama zato, da imajo delavci v industrijski coni na razpolago vsak svojih deset kvadratov.

Vse OK z narediti nekaj, da bo folk zadovoljen. Ti pa pomoje vse pade dol, ko moraš stalno iskat pa prosit vsakič, ko je treba za fermo nardit kašno malenkost. Naduro, soboto, razložit kamion do konca..., to je, kot bi jih za ledvico prosil.
Daj povej mi, a misliš da v kontra stran pa ne bi delovalo? Da bi recimo delavci naredili nekaj, da bo direktor zadovoljen?! Recimo, za šenk nardiš podjetju eno naduro tedensko, evo ti gratis parking. A?!
Niti na misel nobenemu zaposlenemu ne pride karkoli podobnega. Vredno je samo, kar popolnoma zastonj z lufta prileti, ali pa, da pripada. Ostalo je vse krivica in izkoriščanje.
... čuj, sicer ne vem - eh, seveda vem - zakaj se z mano forum.finance.si/?m=...396&single nočeš pogovarjat, sem pa - ker Mariborčan nimam pojma - iz firbca pogledal na zemljevid Ljubljane www.bing.com/maps/se...17&style=h in na prvo žogo kar drži, kar je v svojem postu forum.finance.si/?m=...425&single napisal forumaš GV-1113, in sicer da so v Stegnah tista "parkirišča" kar ob cesti, kjer je Šešok sosednjim travnikom vzel nekaj metrov, tja nasul makadam in svojim zaposlenim kasira parkirnino ... khmm, če zdaj pozabim, da je na kmetijski zemlji na črno "zgrajeno" parkirišče kmetom plačal drobiž, če je požrešna škrtica sploh kaj plačal ...

P.S.: počasi bom začel verjet, da si ti pravzaprav Klemen ali Matija Šešok, če ne kar Dušan sam ...
Dynisco sporočil: 854
[#3073564] 02.12.25 13:55 · odgovor na: FIskalnaFinta2 (#3073558)
Odgovori   +    0
[FIskalnaFinta2]
Gospod, preden se usajate, dajte uporabiti kalkulator.

1650 zaposlenih, 50€ na mesec parking, 12 mesecev.

1650*50*12=990.000€

Milijon EUR.

10 let, 10 milijonov.

V Stegnah je parkiranih 1650 avtov, ki so Iskri plačani po 50€/mes...?!?

Gospod, kaj pa, če bi ti pa odložil kalkulator pred usajanjem!?
[#3073566] 02.12.25 14:28 · odgovor na: najobj (#3073560)
Odgovori   +    2
[najobj]

... čuj, sicer ne vem - eh, seveda vem - zakaj se z mano nočeš pogovarjat...

Sploh ni enega samega razloga, da ne odgovarjam na tvoje komentarje. Vse tvoje objave so mi brez vsakršne vsebinske vrednosti pa se mi jih ne zdi vredno komentirati.
Nič žaljivega, imava pač različne poglede na svet.

P.S.: počasi bom začel verjet, da si ti pravzaprav Klemen ali Matija Šešok, če ne kar Dušan sam ...

Ajde, probaj ugant kjer...;)
najobj sporočil: 33.225
[#3073570] 02.12.25 15:44 · odgovor na: Dynisco (#3073566)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 02.12.2025 15:50
[Dynisco]
> [najobj]
>
> ... čuj, sicer ne vem - eh, seveda vem - zakaj se z mano nočeš pogovarjat...
Sploh ni enega samega razloga, da ne odgovarjam na tvoje komentarje. Vse tvoje objave so mi brez vsakršne vsebinske vrednosti pa se mi jih ne zdi vredno komentirati.
Nič žaljivega, imava pač različne poglede na svet.
... ja, zato pa si se zadnjič zaradi moje objave forum.finance.si/?m=...le&replies brez vsakršne vsebinske vrednosti o Daretu Sadarju kasneje - ko se je priključil debati - s Črtom pogovarjal še kar nekaj cajta ... eh, jebiga ...

P.S.: ne se sekirat, ker je tudi starosta in avtor totega tehnično res vrhunskega ampak na žalost praktično neuporabljenega foruma Črt zelo podoben tvojemu karakterju in me - pač ne prenese drugačnega mnenja od svojega - s forumsko funkcijo ignore že zelo dolgo (tehnično) ignorira, ker sem mu takrat pač povedal svoje mnenje, da je zdaj že dolgo časa ukinjena forumska čakalnica bedarija na kvadrat ... aja, pa ne bom zdaj kopal po forumskem iskalniku - ja, toti forum je tehnično res vrhunski - da ti s primeri medsebojne "miroljubne koeksistence" s številnimi Črtovimi posti meni in mojimi nazaj pokažem, o čem govorim ...
[#3073571] 02.12.25 15:50 · odgovor na: najobj (#3073570)
Odgovori   +    0
[najobj]

... ja, zato pa si se zadnjič zaradi moje objave forum.finance.si/?m=...le&replies brez vsakršne vsebinske vrednosti o Daretu Sadarju kasneje - ko se je priključil debati - s Črtom pogovarjal še kar nekaj cajta ... eh, jebiga ...
Ajde OK, dobiš lajk...
[#3073604] 03.12.25 13:36 · odgovor na: Dynisco (#3073564)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: FIskalnaFinta2 03.12.2025 13:37
Koliko jih je v Stegnah, da popravim izračun?

Verjetno vam tudi popravljen ne bo povšeči.
[#3073623] 04.12.25 05:09 · odgovor na: FIskalnaFinta2 (#3073604)
Odgovori   +    0
Lej, lahko greš v Stegne štet avte, če te veseli, ni pa bil moj piont v finančnem poročilu z Iskrinega parkinga, ampak, da se da prostor bolje izkoristiti, kot parking za delavce.

Koliko si falil pojma nimam. Ampak, z milijonom na leto se mi pa zdi, da si pa popolnoma brez občutka.
[#3073749] 05.12.25 10:23 · odgovor na: Dynisco (#3073623)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: FIskalnaFinta2 05.12.2025 10:25
Milijon na leto je bila samo protiutež na tvoj izračunan profit par sto tisoč iz najema po zajetnem vložklu v te površine.

Hočem reči, da se parking lahko tej cifri kar hitro približa in tudi prekosi.

Se pravi, če jih je tam 500.

500 * 50 * 12 * 10 = 3.000.000 EUR

Tri milijone v desetih letih.

Če jih je pa samo 250, to nanese 1,5 milijona EUR.

Strani: 1 2

vm-kiva