Strani: 1 2

odvisnik sporočil: 3.259
[#3071463] 27.10.25 19:43 · odgovor na: 1357 (#3071454)
Odgovori   +    0
[1357]
Kaj pa naj povzamem ali povzamejo od desnih čudakov? Mitologijo, od katere ni nobene koristi.
Nacin gledanja na svet, naravno pravo kot temu pravis sam.

Ker ti kot pripadnik nekega novega reda,ki npr ne priznava boga in se ima za liberalca, ki med drugim zeli poslati reveze iz getov na fronto, delujete predvsem po svojem navdihu.
In ta je kot sam sprasujes korist.

Se pravi, kako sem sam na boljsem.

Ze jezus kot veliki liberal ni sel razbijat judovske vere, ceprav je bil proti njej, temvec jo je prisel dopolnit kot je sam rekel.

Meni je npr neverjetno, ko slisim, da vecino znanstvenikov verjame v celo inteligentno zivljenje v vesolju, kljub temu, da ni nobenega dokaza, o bogu pa jih je vecina skepticna, ceprav clovestvo veruje na razlicne nacine ze tisocletja.

Za hec prebiraj sveto pismo vsak dan kak mesec, po 5 do 15 minut dnevno, odpri cisto poljubno, pa porocaj ce se te dotakne kaj bozjega ;)

Drugace pa ce imas cas in zeno oz partnerico in si zelita osvezit odnos ti priporocam tole

www.diz.si/nepozabni...i-za-naju/

Tule se uci vera na nacin, ki ti bo mogoce blize.
Ce seveda upas:).
[#3071464] 27.10.25 19:49 · odgovor na: FIN-379669 (#3071460)
Odgovori   +    0
[]
Problemi so z nekaterimi neprilagojenimi Romi ali cigani. To je tema, o kateri govorimo. O ostalih za človeštvo bolj pomembnih temah govorimo v drugih sklopih.
Vidva bi resevala clovestvo, tule pa pretepajo otroke.
Dobra sta.

Cisto v stilu bruslja, ki resuje svet, evropejci pa nocejo imet otrok.

Ales iz nm to nic ne pomaga.
Upam da se nas jutri v nm zbere vsaj 40k.
FIN-379669 sporočil: 8.961
[#3071465] 27.10.25 19:55 · odgovor na: odvisnik (#3071464)
Odgovori   +    1
Ne vem, ali imaš dar za zajebavanje ali iskanje pozornosti ali pa preprosto ne štekaš... vse je tvoj problem, ne moj. Malo razmisli, preden kaj napišeš.
najobj sporočil: 32.971
[#3071466] 27.10.25 20:50 · odgovor na: odvisnik (#3071463)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 27.10.2025 21:06
[odvisnik]
> [1357]
> Kaj pa naj povzamem ali povzamejo od desnih čudakov? Mitologijo, od katere ni nobene koristi.

Nacin gledanja na svet, naravno pravo kot temu pravis sam.

Ker ti kot pripadnik nekega novega reda,ki npr ne priznava boga in se ima za liberalca, ki med drugim zeli poslati reveze iz getov na fronto, delujete predvsem po svojem navdihu.
In ta je kot sam sprasujes korist.

Se pravi, kako sem sam na boljsem.

Ze jezus kot veliki liberal ni sel razbijat judovske vere, ceprav je bil proti njej, temvec jo je prisel dopolnit kot je sam rekel.

Meni je npr neverjetno, ko slisim, da vecino znanstvenikov verjame v celo inteligentno zivljenje v vesolju, kljub temu, da ni nobenega dokaza, o bogu pa jih je vecina skepticna, ceprav clovestvo veruje na razlicne nacine ze tisocletja.

Za hec prebiraj sveto pismo vsak dan kak mesec, po 5 do 15 minut dnevno, odpri cisto poljubno, pa porocaj ce se te dotakne kaj bozjega ;)

Drugace pa ce imas cas in zeno oz partnerico in si zelita osvezit odnos ti priporocam tole

www.diz.si/nepozabni...i-za-naju/

Tule se uci vera na nacin, ki ti bo mogoce blize.
Ce seveda upas:).
... čuj, jaz si upam ... evo, čeprav moj komentar nima glih neke veze niti z dolenjskimi Cigani - politično nekorektni Romi sami sebe imenujejo Cigani - niti z Golobom in njegovimi ministri, ko pa si glih pri znanstvenikih in dogovorjeni znanosti, bi bilo za mene res fajn, če bi kakšen znanstvenik povedal, kaj je bilo pet minut prej, preden se je zgodil famozni Veliki pok, ko se je za dogovor oziroma za verovanje znanstvenikov pred približno 12 milijardami leti zaprmejduš začelo Vesolje in ko je vse nastalo iz majhne točke in se razširilo, kar je povzročilo nastanek snovi, prostora in časa ... khmm, če si kdo bolj pameten od mene to mineštro sploh lahko predstavlja ...

P.S.: ne vem, če je Mojzes res napisal Genezo www.biblija.net/bibl...set=2&l=sl , verjetno pa ni imel pojma, kaj so se znanstveniki zmenili o življenju na našem planetu ... no, je pa meni zanimivo - OK, pustimo zdaj vse malenkosti - kako podobno o razvoju življenja razmišljajo oboji oziroma kako podobno kot Mojzes razmišljajo znanstveniki nekaj tisoč let kasneje ... aja, zgoraj napisano nima nič s forumašem forum.finance.si/?user=205194 , ki se na totem forumu imenuje velikipok, zato se mu se opravičujem, če sem - če ostanem v stilu Biblije - njegovo ime izgovoril po nemarnem ...
[#3071468] 27.10.25 21:21 · odgovor na: najobj (#3071466)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [odvisnik]
> > [1357]
> > Kaj pa naj povzamem ali povzamejo od desnih čudakov? Mitologijo, od katere ni nobene koristi.
>
> Nacin gledanja na svet, naravno pravo kot temu pravis sam.
>
> Ker ti kot pripadnik nekega novega reda,ki npr ne priznava boga in se ima za liberalca, ki med drugim zeli poslati reveze iz getov na fronto, delujete predvsem po svojem navdihu.
> In ta je kot sam sprasujes korist.
>
> Se pravi, kako sem sam na boljsem.
>
> Ze jezus kot veliki liberal ni sel razbijat judovske vere, ceprav je bil proti njej, temvec jo je prisel dopolnit kot je sam rekel.
>
>
> Meni je npr neverjetno, ko slisim, da vecino znanstvenikov verjame v celo inteligentno zivljenje v vesolju, kljub temu, da ni nobenega dokaza, o bogu pa jih je vecina skepticna, ceprav clovestvo veruje na razlicne nacine ze tisocletja.
>
> Za hec prebiraj sveto pismo vsak dan kak mesec, po 5 do 15 minut dnevno, odpri cisto poljubno, pa porocaj ce se te dotakne kaj bozjega ;)

>
> Drugace pa ce imas cas in zeno oz partnerico in si zelita osvezit odnos ti priporocam tole
>
> www.diz.si/nepozabni...i-za-naju/
>
> Tule se uci vera na nacin, ki ti bo mogoce blize.
> Ce seveda upas:).

... čuj, jaz si upam ... evo, čeprav moj komentar nima glih neke veze niti z dolenjskimi Cigani - politično nekorektni Romi sami sebe imenujejo Cigani - niti z Golobom in njegovimi ministri, ko pa si glih pri znanstvenikih in dogovorjeni znanosti, bi bilo za mene res fajn, če bi kakšen znanstvenik povedal, kaj je bilo pet minut prej, preden se je zgodil famozni Veliki pok, ko se je za dogovor oziroma za verovanje znanstvenikov pred približno 12 milijardami leti zaprmejduš začelo Vesolje in ko je vse nastalo iz majhne točke in se razširilo, kar je povzročilo nastanek snovi, prostora in časa ... khmm, če si kdo bolj pameten od mene to mineštro sploh lahko predstavlja ...

P.S.: ne vem, če je Mojzes res napisal Genezo www.biblija.net/bibl...set=2&l=sl , verjetno pa ni imel pojma, kaj so se znanstveniki zmenili o življenju na našem planetu ... no, je pa meni zanimivo - OK, pustimo zdaj vse malenkosti - kako podobno o razvoju življenja razmišljajo oboji oziroma kako podobno kot Mojzes razmišljajo znanstveniki nekaj tisoč let kasneje ... aja, zgoraj napisano nima nič s forumašem forum.finance.si/?user=205194 , ki se na totem forumu imenuje velikipok, zato se mu se opravičujem, če sem - če ostanem v stilu Biblije - njegovo ime izgovoril po nemarnem ...

To je precej siroko podrocje in ga je skoda razglabljat tukaj gor.
Na kratko boga mora odkrit vsak sam, ce si to dovoli in upa.
Biblija pa mislim , da je dober pripomocek pri temu.
Ce ima kdo voljo obstajajo tudi druge metode, cilj je itak podoben.

Bistvo pa je, da se s tem ukvarjas zavestno. Da si upas priznat, da si le del stvarstva, a hkrati se kako pomeben, a nic vec kot ostali.
[#3071469] 27.10.25 21:30 · odgovor na: FIN-379669 (#3071465)
Odgovori   +    1
[]
Ne vem, ali imaš dar za zajebavanje ali iskanje pozornosti ali pa preprosto ne štekaš... vse je tvoj problem, ne moj. Malo razmisli, preden kaj napišeš.
Ne razmisljam, pisem kot "shoot at will".

Dar za zajebavanje pa imam, ze od malih nog.

Sam ne vidim problema.
Mogoce pa moj problem enkrat potrka na tvoja vrata.

Spodaj je link in zapis od cloveka, ki dejansko resuje nekaj.
Vi pa se naprej debatirajte in resujte clovestvo.
Vesolje ima to izredno "rado".

radio.ognjisce.si/sl...-avdio.htm

vala, da lahko delim tudi svoje misli z vami. Glejte, ta celotna zadeva je kot nekašen porodni kanal. Vemo, devet mesecev traja, da otrok pride ven in nekaj se mora zgoditi. Po teh mesecih se mora nekaj zgoditi, ne more otrok ostati notri, ne moremo kar reči, bo pa še malo noter. Ne, mora priti rojstvo. In tudi tukaj pri Romih, pri vseh teh njihovih barabijah, ki se dogajajo na dnevni ravni, z ustrahovanjem, izsiljevanjem in grožnjami je jasno, da tako enostavno ne bo šlo več naprej. Sam sem se že kar navadil na številne klice: »Matic, kaj naj naredimo? Ne gre več naprej.«

Sosedje kličejo, kličejo starši, ker je otrok dobil batine, ker je šel iz šole, pa so ga oklofutali in mu pobrali vse. Stvari so šle res predaleč in tudi jaz nisem več mogel kaj reči v zagovor Romom. Ali naj rečem, "ljubite, ljubite jih"? Ne morem, kajti ko so enkrat v igri otroci igri, je vsega konec. Aco je je bil res čudovit človek. Srčen, izžareval je lepoto, spoštljiv je bil, srečala sva se kdaj pri maši. Zato vabim vse, bližnje in oddaljene na jutrišnji shod, ki ga organizira Mestna občina Novo mesto. Da pridejo, da pokažemo podporo zakonom, ki so jih že dolgo nazaj predlagali župani. Da se nekaj spremeni. Upam da bo to v duhu, ki ga je tudi sam Aleš živel, se pravi v umirjenosti, v sproščenosti in spoštljivosti. Upam, da gre v to smer.

Aco je je bil res čudovit človek. Srčen, izžareval je lepoto, spoštljiv je bil, srečala sva se kdaj pri maši. Zato vabim vse, bližnje in oddaljene na jutrišnji shod, ki ga organizira Mestna občina Novo mesto.
1357 sporočil: 7.323
[#3071471] 28.10.25 04:28 · odgovor na: FIN-379669 (#3071460)
Odgovori   +    0
Jaz nisem odpiral drugih tem na tej tragični temi, odgovarjam samo na izivanja.
[#3071472] 28.10.25 04:32 · odgovor na: odvisnik (#3071461)
Odgovori   +    0
A potem so tudi v Žumberak, Karlovac in na Banovino komunisti naselili rome? Slab izgovor. Cigani so bili na teh področjih že davno pred komunistično oblastjo, drugače jih ne bi mogli ustaši in nemci med drugo svetovno vojno pošiljati v taborišča.
[#3071473] 28.10.25 05:25 · odgovor na: odvisnik (#3071463)
Odgovori   +    1
Tebi je pa nekdo, ali nekateri, močno spral možgane. V normalnih državah religijsko prepričanje in pripadnost neki politični filozofiji niso izključujoče. Tam, kjer imajo pa religijski dostojanstveniki preveč upliva na posvetne zadeve in se več ukvarjajo z pripadniki drugih raligij kot pa z moralnostjo lastnih vernikov, je pa tako približno kot je pri nas že vsaj 200 let, od Prešernovih pa do današnjih časov.
Ti kot katolik in hkrati pripadnike ene največjih korporacij na svetu boš zelo teško meni evangeličanu pridigal o nemoralnosti neformalnega pravila da "zastonj kosila ni" ter da je potrebno denar zaslužiti na kakršen koli legalen način.
[#3071478] 28.10.25 07:55 · odgovor na: 1357 (#3071473)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: odvisnik 28.10.2025 08:04
[1357]
Tebi je pa nekdo, ali nekateri, močno spral možgane. V normalnih državah religijsko prepričanje in pripadnost neki politični filozofiji niso izključujoče. Tam, kjer imajo pa religijski dostojanstveniki preveč upliva na posvetne zadeve in se več ukvarjajo z pripadniki drugih raligij kot pa z moralnostjo lastnih vernikov, je pa tako približno kot je pri nas že vsaj 200 let, od Prešernovih pa do današnjih časov.
Ti kot katolik in hkrati pripadnike ene največjih korporacij na svetu boš zelo teško meni evangeličanu pridigal o nemoralnosti neformalnega pravila da "zastonj kosila ni" ter da je potrebno denar zaslužiti na kakršen koli legalen način.

Evangelicani oz protestanje po nase imate s svojo strukturo zadosti problemov.
Ce je rimokatoliska cerkev korporacija ok, nima to neke veze z osebno vero.
Po jezusu je itak bistveno obcestvo.

Sedaj ce sem katolik ok, sam po tem kar cerkev uci nisem npr.
Cerkev je velika korporacija ja, sam ti tudi verjetno uporabljas polno naprav velikih korporacij, za katere npr ves da nastajajo v nehumanih razmerah.

Protestantje ste nastali, ker je bila v tistem casu rkc premocana, preosabna in ni imela veze z naukom.
Problem je ker se religija z razvojem prek tisocletij odceplja od naravnega prava, kot temu pravis ti.

Kot evangelican si prisel do momenta, ko boga nekje ne potrebujes vec, mu ne rabis odgovarjat za svoja dejanja.
To ni proces, ki bi ga ti sam zacel,temvec ga je luther, ti pa si njegov rezultat.

Ateizem je logicen nasledek tega procesa, na drugi strani imas komunizem npr.
Sedaj se ta dva procesa srecujeta v neozelenem komunizmu.
Ne recem, da je to za vse res, ampak za mainstream je to kar dobra oznaka.

Evangelicani imate dobro lastnost, ko se pogovarjate o veri, problem pa je ker nimate obredja, ki bi utrjevalo zunanjost vase vere.

V casu ko je zunanjost, izgled cedalje pomebnejsi, duhovnost pa cedalje manj, protestantizem ni vec tako zanimiv.

Ravno obredje, postava je tista, ki zide drzi gor ze tisocletja.
Protestantje pa tega skoraj nimate, zato boste tezko nadaljevali v trenutni obliki.
Zidje so sli tako od temnih do belih pripadnikov, krscanstvo pa gre od belih k crnim in rumenim.

Ljudje komot prezivimo brez boga in se ne zmenimo zanj.
Problem je , ker on se bo vtikal v nas.
Podobno kot politika ;).

Ce zagovarjas naravno pravo, bi se moral mogoce obrnit k starovercem, to je nasi mentaliteti bolj prilagojena vera.

In se nekaj o odnosih
sensa.metropolitan.s...so-otroci/

Pa se tole o vidrihu

demokracija.si/fokus...are-vonta/
dejant65 sporočil: 3
[#3071485] 28.10.25 12:33 · odgovor na: FIN-544124 (#3071409)
Odgovori   +    2
čas vnosa: 26.10.25 17:50
Milicniki so imeli vaške barabe pod kontrolo. So jih, tu pa tam, " povabili" na razgovor, kjer so jih preventivno in za v naprej malo opozorili z pendrekom.
[#3071490] 28.10.25 16:05 · odgovor na: odvisnik (#3071478)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: 1357 28.10.2025 16:09
[odvisnik]
> [1357]
Problem je ker se religija z razvojem prek tisocletij odceplja od naravnega prava, kot temu pravis ti
Vse religije temeljijo na naravnem pravu, ki pa se razume in prakticira glede na geografske posebnosti.
Kot evangelican si prisel do momenta, ko boga nekje ne potrebujes vec, mu ne rabis odgovarjat za svoja dejanja.
Bog nikoli ni bil pri nas evangeličanih vsebina temveč forma, niti sveto pismo vsebina temveč zgolj pojasnilo, politično korektno rečeno izvirno tolmačenje, vsebine, vsebina pa 10 božjih zapovedi
To ni proces, ki bi ga ti sam zacel,temvec ga je luther, ti pa si njegov rezultat.
Sem vesel da je tako.
Ateizem je logicen nasledek tega procesa, na drugi strani imas komunizem npr.
Napaka. Komunizem ni religija temveč politična filozofija nastala na socialnih temah, konkretno materjalnih neenakostih, ki v času ko je ta filozofija nastala, dobršnemu dela prebivalstva niso omogočala kljub opravljanju velike količine plačanega dela niti osnovnega preživetja.
Sedaj se ta dva procesa srecujeta v neozelenem komunizmu.
Zeleno in komunizem imata samo eno skupno točko, v končni točki omogočata zelo širokemu krogu ljudi dostop do energije brez da bi bilo potrebno plačevati za energetsko surovino.

Evangelicani imate dobro lastnost, ko se pogovarjate o veri, problem pa je ker nimate obredja, ki bi utrjevalo zunanjost vase vere.
Pri nas forma ne menjava vsebine
V casu ko je zunanjost, izgled cedalje pomebnejsi, duhovnost pa cedalje manj, protestantizem ni vec tako zanimiv.
Evangeličanstvo je skoz bolj zanimivo ravno zaradi njegovega vsebinskega dela
Ravno obredje, postava je tista, ki zide drzi gor ze tisocletja.
To velja za tiste, ki hočejo vladati z pomočjo sile, evangeličanstvo stavi na racio in mentalno moč posameznika, ki se prostovoljno združuje v interesne skupnosti podobno razmišljujočih.
Protestantje pa tega skoraj nimate, zato boste tezko nadaljevali v trenutni obliki.
Forma je zgolj in samo vizualna prilagoditev na čas in prostor, bistvo, vsebina, ostaja pa nespremenjena.

Ce zagovarjas naravno pravo, bi se moral mogoce obrnit k starovercem, to je nasi mentaliteti bolj prilagojena vera.
Vera kot vera če je ni možno udejanjati v času in prostoru je forma brez vsebine oziroma po domače povedno ne nudi niti približno željenih rezultatov.
[#3071496] 28.10.25 20:31 · odgovor na: 1357 (#3071490)
Odgovori   +    1
[1357]
> [odvisnik]
> > [1357]

> Problem je ker se religija z razvojem prek tisocletij odceplja od naravnega prava, kot temu pravis ti

Vse religije temeljijo na naravnem pravu, ki pa se razume in prakticira glede na geografske posebnosti.

> Kot evangelican si prisel do momenta, ko boga nekje ne potrebujes vec, mu ne rabis odgovarjat za svoja dejanja.

Bog nikoli ni bil pri nas evangeličanih vsebina temveč forma, niti sveto pismo vsebina temveč zgolj pojasnilo, politično korektno rečeno izvirno tolmačenje, vsebine, vsebina pa 10 božjih zapovedi

> To ni proces, ki bi ga ti sam zacel,temvec ga je luther, ti pa si njegov rezultat.

Sem vesel da je tako.

> Ateizem je logicen nasledek tega procesa, na drugi strani imas komunizem npr.

Napaka. Komunizem ni religija temveč politična filozofija nastala na socialnih temah, konkretno materjalnih neenakostih, ki v času ko je ta filozofija nastala, dobršnemu dela prebivalstva niso omogočala kljub opravljanju velike količine plačanega dela niti osnovnega preživetja.

> Sedaj se ta dva procesa srecujeta v neozelenem komunizmu.

Zeleno in komunizem imata samo eno skupno točko, v končni točki omogočata zelo širokemu krogu ljudi dostop do energije brez da bi bilo potrebno plačevati za energetsko surovino.

> Evangelicani imate dobro lastnost, ko se pogovarjate o veri, problem pa je ker nimate obredja, ki bi utrjevalo zunanjost vase vere.

Pri nas forma ne menjava vsebine

> V casu ko je zunanjost, izgled cedalje pomebnejsi, duhovnost pa cedalje manj, protestantizem ni vec tako zanimiv.

Evangeličanstvo je skoz bolj zanimivo ravno zaradi njegovega vsebinskega dela

> Ravno obredje, postava je tista, ki zide drzi gor ze tisocletja.

To velja za tiste, ki hočejo vladati z pomočjo sile, evangeličanstvo stavi na racio in mentalno moč posameznika, ki se prostovoljno združuje v interesne skupnosti podobno razmišljujočih.

> Protestantje pa tega skoraj nimate, zato boste tezko nadaljevali v trenutni obliki.

Forma je zgolj in samo vizualna prilagoditev na čas in prostor, bistvo, vsebina, ostaja pa nespremenjena.

> Ce zagovarjas naravno pravo, bi se moral mogoce obrnit k starovercem, to je nasi mentaliteti bolj prilagojena vera.

Vera kot vera če je ni možno udejanjati v času in prostoru je forma brez vsebine oziroma po domače povedno ne nudi niti približno željenih rezultatov.

Tule gledas skozi oci vseh, ki jemljejo vero , religijo kot sredstvo za doseganje nekih ciljev.
Ali za lasten, ali za nek visji dolocene skupine, skupnosti.

To je po moje zelo ozko in egoisticno gledanje.

Zato ima kristus le dve zapovedi o ljubezni in da tisti, ki mu zeli slediti mora razdat vse premozenje.

Ko enkrat to dojames si na pravi poti.
Sam se nisem srecal cloveka ,mogoce nekateri v duhovniskih vrstah, ki bi bil tega zmozen.

Tako da so kristjan, evangelican,budist, ateist itn le nalepke, ki se jih lepi za doseganje nekih interesov.
najobj sporočil: 32.971
[#3071527] 29.10.25 15:02 · odgovor na: odvisnik (#3071496)
Odgovori   +    1
> Vera kot vera če je ni možno udejanjati v času in prostoru je forma brez vsebine oziroma po domače povedno ne nudi niti približno željenih rezultatov.
Tule gledas skozi oci vseh, ki jemljejo vero , religijo kot sredstvo za doseganje nekih ciljev.
Ali za lasten, ali za nek visji dolocene skupine, skupnosti.

To je po moje zelo ozko in egoisticno gledanje.

Zato ima kristus le dve zapovedi o ljubezni in da tisti, ki mu zeli slediti mora razdat vse premozenje.

Ko enkrat to dojames si na pravi poti.
Sam se nisem srecal cloveka ,mogoce nekateri v duhovniskih vrstah, ki bi bil tega zmozen.

Tako da so kristjan, evangelican,budist, ateist itn le nalepke, ki se jih lepi za doseganje nekih interesov.
... www.biblija.net/bibl...1%33%2C%34 ...
[#3071533] 29.10.25 16:45 · odgovor na: najobj (#3071527)
Odgovori   +    0
[najobj]
> > Vera kot vera če je ni možno udejanjati v času in prostoru je forma brez vsebine oziroma po domače povedno ne nudi niti približno željenih rezultatov.

> Tule gledas skozi oci vseh, ki jemljejo vero , religijo kot sredstvo za doseganje nekih ciljev.
> Ali za lasten, ali za nek visji dolocene skupine, skupnosti.
>
> To je po moje zelo ozko in egoisticno gledanje.
>
> Zato ima kristus le dve zapovedi o ljubezni in da tisti, ki mu zeli slediti mora razdat vse premozenje.
>
> Ko enkrat to dojames si na pravi poti.
> Sam se nisem srecal cloveka ,mogoce nekateri v duhovniskih vrstah, ki bi bil tega zmozen.
>
> Tako da so kristjan, evangelican,budist, ateist itn le nalepke, ki se jih lepi za doseganje nekih interesov.

... www.biblija.net/bibl...1%33%2C%34 ...

Vsekakor, samo to je le ideal.
Ljubezen sama po sebi ni nic.
Oz je kot pravi 1357 vsebina.

In vsaka vsebina rabi formo.
Ljubezen cloveka, vino vrc itn.

Tu pa se takoj zacnejo razhajanja, kaj je pomebnejse, kaj je bistvo nekomu itn.

S tem vsem so se ze ukvarjali stari grki, ker so imeli ugodno zivljenje in podobno se sedaj lahko mi.

Strani: 1 2