Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prvič NKBM, drugič cela Slovenija
Strani: 1 2
sporočil: 768
Mislim, da se ni panike zaradi "delniskega balona" na Lj borzi.
Dalec od tega. Zaradi plitkosti trga in zaradi politike, ki steguje
svoje umazane tace v druzbe, ki kotirajo na Lj borzi, je trg
izredno spekulativen. Definitivno ne smes imeti vec kot 10-20%
denarja na nasi borzi.
Ko pogledam vrednotenje, je Lj borza se vedno "poceni". Seveda, ce jo primerjam s tujimi. Je ogabno poceni. Petrol ima P/E okoli 10. Krka nekoliko vec. Skoraj 15. Upostevati moramo se "denarno blazino", ki jo ima Krka. Obe druzbi leto za letom povecujeta dobicek in EBITDA.
Izplacujeta lepe dividende, ki jih v tujini redko katera druzba. Okoli 5%.... mislim, da so trenutne cene nasih druzb posteno vrednotene. Ce se pa zgodi "Crtov scenarij" in cene gredo se 10 - 20 % gor ... definitivno prodam. Ob teh cenah pa cakam na dividende ...
Ko pogledam vrednotenje, je Lj borza se vedno "poceni". Seveda, ce jo primerjam s tujimi. Je ogabno poceni. Petrol ima P/E okoli 10. Krka nekoliko vec. Skoraj 15. Upostevati moramo se "denarno blazino", ki jo ima Krka. Obe druzbi leto za letom povecujeta dobicek in EBITDA.
Izplacujeta lepe dividende, ki jih v tujini redko katera druzba. Okoli 5%.... mislim, da so trenutne cene nasih druzb posteno vrednotene. Ce se pa zgodi "Crtov scenarij" in cene gredo se 10 - 20 % gor ... definitivno prodam. Ob teh cenah pa cakam na dividende ...
sporočil: 1.642
[odvisnik]Glede tegaso bile v Ameriki že raziskave, zakaj je po zaporih tolikšen delež črnih. Ne le, ker so v povprečju revnejši, ampak tudi zato, ker je precej več možnosti, da jih policaji sploh preverjajo. Zaradi rasizma torej.
Mislim, da smo tule že limali članke o procentu tujcev po zaporih in ta je povsod po EU višji od procenta v populaciji.
Sedaj lahko rečeš, da se domači bolje znajdejo in ne pristanejo v zaporih:)
Je bilo pri nas že dosti pisano o tem, da ima nekdo z malo bolj temno poltjo precej več možnosti, da ga bo policaj začel gnjaviti.
sporočil: 1.139
C'mon , naši Brazilci pretežno vozijo brez vozniških. Fakt. In
potem jih policaji ne bi smeli preveč ustavljati, ker (upravičeno)
lahko pričakujejo bistveno višjo verjetnost nepravilnosti?
To je samo še ena levakarska nebuloza, ki preprečuje učinkovito delo policije in drugih državnih organov.
Da o varovanju zunanjih (in žal notranjih) meja EU sploh ne govorimo! Avstrijci morajo brezveze kontrolirati Slovence, hkrati pa ne smejo takoj zagrabiti (zelo očitnih) Afganistancev!
To je samo še ena levakarska nebuloza, ki preprečuje učinkovito delo policije in drugih državnih organov.
Da o varovanju zunanjih (in žal notranjih) meja EU sploh ne govorimo! Avstrijci morajo brezveze kontrolirati Slovence, hkrati pa ne smejo takoj zagrabiti (zelo očitnih) Afganistancev!
sporočil: 1.999
[trocki]Nisem imel v mislih amerov.
> [odvisnik]
> Mislim, da smo tule že limali članke o procentu tujcev po zaporih in ta je povsod po EU višji od procenta v populaciji.
> Sedaj lahko rečeš, da se domači bolje znajdejo in ne pristanejo v zaporih:)
Glede tegaso bile v Ameriki že raziskave, zakaj je po zaporih tolikšen delež črnih. Ne le, ker so v povprečju revnejši, ampak tudi zato, ker je precej več možnosti, da jih policaji sploh preverjajo. Zaradi rasizma torej.
Je bilo pri nas že dosti pisano o tem, da ima nekdo z malo bolj temno poltjo precej več možnosti, da ga bo policaj začel gnjaviti.
Poglej si za čisto razvite skandinavske države, dansko , Švedsko npr.
sporočil: 52
Jaz balona zaenkrat ne vidim. Konec koncev je (če prav vem) eden
glavnih kupcev na LJSE hrvaški sklad Intercapital. Zanje verjamem,
da vsaj pribliżno vedo, kaj kupujejo.
sporočil: 32.546
Zadnja sprememba: najobj 20.03.2025 15:59
[EKSPROPRIACIJA]... čuj, zahvaljujem se ti za nasvet, ampak kot je v članku za sebe napisal Črt - BTW, fajn ga je brati, tako da mi je res škoda, ker me je zaradi nestrinjanja pred mnogimi leti našutiral na ignore in mi ne dovoli komentirat svojih postov na totem forumu - sam tvegam več kot dovolj, ker v ponosni članici EU in NATO pakta Sloveniji sploh živim ...
največ tvegaš, kadar nič ne tvegaš
P.S.: nisem sam in malo sem prestar, da bi se preselil in začel znova v Novi Zelandiji, kot nam je svetoval krvoločni nizozemski pitbull na čelu NATO pakta ...
sporočil: 2.056
Da je slovenska borza en vrtec, sem ugotovil že zelo davno.
V študentskih časih sem nekoč jaz (študent!) obdržal delnice Pivovarne Laško na 6000 SIT.
Oddal sem nakupno naročilo za vse, kar bi šlo pod to mejo in obdržal tečaj.
Pa sploh nisem veliko zapravil.
V študentskih časih sem nekoč jaz (študent!) obdržal delnice Pivovarne Laško na 6000 SIT.
Oddal sem nakupno naročilo za vse, kar bi šlo pod to mejo in obdržal tečaj.
Pa sploh nisem veliko zapravil.
sporočil: 1.056
Kar iz lufta potegneš, da albančki in muslimani naredijo 16 % BDP.
A s tem, da čistijo, pečejo kruh in prodajajo sladoljed?
Pri peki kruha in bureka Albančkom pomagajo še miši. Njihovega
prispevka k BDP statistika ne zajame.
Pekarna Mišmaš. PRESS
In Albanček: Pa nisam ja mačak da bi hvatao miševe!
Pekarna Mišmaš. PRESS
sporočil: 1.999
[GV-1113]Resnica je taka, da brez albancka ode visok bdp.
Pri peki kruha in bureka Albančkom pomagajo še miši. Njihovega prispevka k BDP statistika ne zajame.
Pekarna Mišmaš. PRESS
Njemu je vseeno kje peče kruh in čisti, če pa bomo delali to sami, bo dražje in manj časa za kaj bolj donosnega.
To je kot bi rekel,da so možgani pomembnejši organ od anusa(črevesja).
Eno brez drugega ne gre.
Ne, peka kruha v velikih avtomatiziranih pekarnah je zelo poceni.
Šiptarčki imajo konkurenčno prednost, ker lahko prodajajo ob
nedeljah, marketi pa ne. In še davčno prednost, ker 90 procentov
vsega prometa naredijo v kešu in ne izdajajo računov.
Naslednja konkurenčna prednost šiptarčkov je, da njihove pekarne glavni posel delajo v prostoru zadaj z drogami, kruh in burek pa sta bolj za krinko.
Že ker zastrupljajo Slovence z drogami, je njihov prispevek k BDP v resnici negativen.
Da ne govorimo o produktivnosti. Pri njih pet nekvalificiranih šiptarčkov dela v pekarni za minimalca (so overstaffed), hkrati pa vse njihove lene ženske in vsi številčni mulci terjajo storitve visokokvalificiranega kadra, npr. zdravnikov, pa tudi učiteljev.
Ne najedajo nam samo sociale, ampak resurse družbe. Hkrati pa še širijo islam, ki je kuga človeštva.
Ekonomsko in družbeno bi bilo seveda dosti boljše, da jim ne bi dovolili, da so se naselili v Sloveniji. Ampak to je pač levakarska agenda...
Naslednja konkurenčna prednost šiptarčkov je, da njihove pekarne glavni posel delajo v prostoru zadaj z drogami, kruh in burek pa sta bolj za krinko.
Že ker zastrupljajo Slovence z drogami, je njihov prispevek k BDP v resnici negativen.
Da ne govorimo o produktivnosti. Pri njih pet nekvalificiranih šiptarčkov dela v pekarni za minimalca (so overstaffed), hkrati pa vse njihove lene ženske in vsi številčni mulci terjajo storitve visokokvalificiranega kadra, npr. zdravnikov, pa tudi učiteljev.
Ne najedajo nam samo sociale, ampak resurse družbe. Hkrati pa še širijo islam, ki je kuga človeštva.
Ekonomsko in družbeno bi bilo seveda dosti boljše, da jim ne bi dovolili, da so se naselili v Sloveniji. Ampak to je pač levakarska agenda...
Strani: 1 2