Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Iran sprožil raketni napad na Izrael

Strani: 1 2

najobj sporočil: 32.285
[#3050135] 20.10.24 13:34 · odgovor na: 0531Zavar (#3050087)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 20.10.2024 13:41
[0531Zavar]
> [najobj]
> > Tvoj problem je v tem, ker nimaš nobenega zgodovinskega pregleda in se zanašaš samo na trenutno youtube realistiko, ki je daleč od resnice, zato ti za začetek priporočam en šnelkurs zgodovine.
> > Celo wikipedia je lahko dober vir informacij, zato da boš lahko razumel, če si seveda želiš razumeti... :)
> ... čuj, sicer Rumble realistika ni Youtube realistika, vsekakor pa zelo nazorno kaže navdušenje www.rumble.com/v5ivt...-plan.html na obrazih poslancev v parlamentu nekdanje sovjetske republike Ukrajine, ko jim je nacifašistični glumac iz Kijeva končno le predstavil famozni "Victory plan" oziroma svoj načrt za zmago - če citiram zapis forumaša na forumu MMC RTV Slovenija - v petih točkah ...
>
> 1. Povabilo Ukrajine v Nato še pred koncem vojne.
>
> 2. Nadaljevanje operacij na ozemlju Rusije in odprava omejitev za napade znotraj njenih meja. Skupna prizadevanja s partnerji za sestrelitev ruskih letal, razširitev uporabe ukrajinskih brezpilotnih letal in raket ter pridobitev dostopa do obveščevalnih podatkov partnerjev.
>
> 3. Namestitev "paketa nejedrskega odvračanja" na ukrajinskem ozemlju.
>
> 4. Razvoj strateško-ekonomskega potenciala Ukrajine in krepitev sankcij proti Rusiji.
>
> 5. Povojna vojaška integracija: Ukrajinsko vojaško osebje bi lahko uporabilo svoje izkušnje za krepitev obrambe Nata in Evrope. Ameriške sile v Evropi bi lahko nadomestile ukrajinske enote.
>
> Po besedah ​​Zelenskega druga, tretja in četrta točka vključujejo tajne priloge, predstavljene partnerjem.

>
> ... s katerim hoče - naj me kura brcne, če ni na kokainu - nacifašistični glumac iz Kijeva s svojo predstavo z režiserji www.kyivindependent....t-reveals/ na oni strani velike luže na vsak način zaključiti naš vedno bolj zblojeni svet ...
>
> P.S.: just couldn't resist ...
Pomoje se aktivnosti razen 1. in 3. točke že izvajajo (5. točka je itak v prihodnosti).

Rusija si je (ali pa še bo) na Ukrajini polomila zobe.
Namreč ameriški plan zaenkrat zelo dobro uspeva.
Ruska integracija v EU je zaustavljena, v tej vojni se Rusija gospodarsko in vojaško izčrpava.

Ameriška pomoč Ukrajini je ravno tolikšna da niti ena, ne druga stran ne zmaga.
Vsi vzvodi za končanje vojne so na strani ZDA, ko in če bo njim pasalo.
In do takrat bo finalno obveljala stara doktrina:

Lord Ismay, the first Secretary General of the North Atlantic Treaty Organization (NATO), reportedly observed that the purpose of the Alliance was to keep the Americans in Europe, the Russians out, and the Germans down.

www.nato.int/acad/co...rodman.htm

Geostrateške šahovnice so sicer krute in brutalne, ampak pomoje se je treba kaj iz nih naučit (velja tako za vse protagoniste in opazovalce, kot smo mi navadni smrtniki :)
... evo, in ker sem nekaj podobnega napisal forum.finance.si/?m=...994&single že na samem začetku vojne, se razen v eni točki strinjam s tabo ... khmm, oziroma če sem bolj natančen, se po skoraj treh letih vojne ti strinjaš z mano ...

P.S.: ker predvsem zaradi športa kar pogosto berem MMC RTV Slovenija - BTW, forum pod članki z "demokratično" propagando je moj vir informacij o vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini - sem se zdaj spomnil na članek www.rtvslo.si/svet/z...ati/723838 , ko je nekje na sredini intervjuja nekdanji - verjetno se spomniš njegovega strupenega jezika - veleposlanik ZDA v Sloveniji Joseph Mussomeli o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo z nasmeškom prostodušno izjavil "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." in ko mu premalo iskrenosti res noben ne more očitati, je perverzno pokvarjeni "diplomat" v arogantnim Američanom brezsramnem cinizmu pozabil, da zdaj Američani nimajo opravka s kalašnikovi oboroženimi opankarji v Iraku ali Afganistanu, ampak so na drugi strani zaradi drugačnih obljub dolgo časa preveč popustljivi upload.wikimedia.org...gement.svg , zdaj pa od Američanov vedno znova nategnjeni in končno nepopustljivi Rusi, ki se res razpizdeni tudi za ceno jedrskega spopada ne bodo uklonili nikomur ... khmm, in če citiram nadaljevanje izjave Mussomelija "Ampak v resnici tudi Trump ne bo ničesar spremenil. Stvari se bodo odvijale, kot so se vedno.", če bodo Američani z neomejeno podporo proxy vojne vztrajali as long as it takes, sploh ni nujno, da bodo največji izvozniki "demokracije" na svetu - v obeh svetovnih vojnah Američani doma vojne niso imeli niti ene same minute - daleč od vojaških spopadov v Ameriki že spet ostali nedotaknjeni ... aja, in če si bo Rusija v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini polomila zobe - BTW, z neintegracijo Rusije si je zobe polomila predvsem EU, ki razen tiskarne evrov v Frankfurtu praktično nima nič, ker Rusi so se s širitvijo BRICS s polovico prebivalstva našega planeta in za razvoj neizmernimi naravnimi bogastvi pač usmerili na drugi konec sveta - si bo skupaj z "obrambnim" NATO paktom zobe polomil - molim, da samo zobe in samo sebi - v svojo večvrednost prepričani "demokratični" zahod ...
0531Zavar sporočil: 1.617
[#3050140] 20.10.24 15:49 · odgovor na: najobj (#3050135)
Odgovori   +    1
[najobj]
> [0531Zavar]
> > [najobj]
> > > Tvoj problem je v tem, ker nimaš nobenega zgodovinskega pregleda in se zanašaš samo na trenutno youtube realistiko, ki je daleč od resnice, zato ti za začetek priporočam en šnelkurs zgodovine.
> > > Celo wikipedia je lahko dober vir informacij, zato da boš lahko razumel, če si seveda želiš razumeti... :)

> > ... čuj, sicer Rumble realistika ni Youtube realistika, vsekakor pa zelo nazorno kaže navdušenje www.rumble.com/v5ivt...-plan.html na obrazih poslancev v parlamentu nekdanje sovjetske republike Ukrajine, ko jim je nacifašistični glumac iz Kijeva končno le predstavil famozni "Victory plan" oziroma svoj načrt za zmago - če citiram zapis forumaša na forumu MMC RTV Slovenija - v petih točkah ...
> >
> > 1. Povabilo Ukrajine v Nato še pred koncem vojne.
> >
> > 2. Nadaljevanje operacij na ozemlju Rusije in odprava omejitev za napade znotraj njenih meja. Skupna prizadevanja s partnerji za sestrelitev ruskih letal, razširitev uporabe ukrajinskih brezpilotnih letal in raket ter pridobitev dostopa do obveščevalnih podatkov partnerjev.
> >
> > 3. Namestitev "paketa nejedrskega odvračanja" na ukrajinskem ozemlju.
> >
> > 4. Razvoj strateško-ekonomskega potenciala Ukrajine in krepitev sankcij proti Rusiji.
> >
> > 5. Povojna vojaška integracija: Ukrajinsko vojaško osebje bi lahko uporabilo svoje izkušnje za krepitev obrambe Nata in Evrope. Ameriške sile v Evropi bi lahko nadomestile ukrajinske enote.
> >
> > Po besedah ​​Zelenskega druga, tretja in četrta točka vključujejo tajne priloge, predstavljene partnerjem.

> >
> > ... s katerim hoče - naj me kura brcne, če ni na kokainu - nacifašistični glumac iz Kijeva s svojo predstavo z režiserji www.kyivindependent....t-reveals/ na oni strani velike luže na vsak način zaključiti naš vedno bolj zblojeni svet ...
> >
> > P.S.: just couldn't resist ...

> Pomoje se aktivnosti razen 1. in 3. točke že izvajajo (5. točka je itak v prihodnosti).
>
> Rusija si je (ali pa še bo) na Ukrajini polomila zobe.
> Namreč ameriški plan zaenkrat zelo dobro uspeva.
> Ruska integracija v EU je zaustavljena, v tej vojni se Rusija gospodarsko in vojaško izčrpava.

> Ameriška pomoč Ukrajini je ravno tolikšna da niti ena, ne druga stran ne zmaga.
> Vsi vzvodi za končanje vojne so na strani ZDA, ko in če bo njim pasalo.
> In do takrat bo finalno obveljala stara doktrina:
>
> Lord Ismay, the first Secretary General of the North Atlantic Treaty Organization (NATO), reportedly observed that the purpose of the Alliance was to keep the Americans in Europe, the Russians out, and the Germans down.
>
> www.nato.int/acad/co...rodman.htm
>
> Geostrateške šahovnice so sicer krute in brutalne, ampak pomoje se je treba kaj iz nih naučit (velja tako za vse protagoniste in opazovalce, kot smo mi navadni smrtniki :)

... evo, in ker sem nekaj podobnega napisal forum.finance.si/?m=...994&single že na samem začetku vojne, se razen v eni točki strinjam s tabo ... khmm, oziroma če sem bolj natančen, se po skoraj treh letih vojne ti strinjaš z mano ...

P.S.: ker predvsem zaradi športa kar pogosto berem MMC RTV Slovenija - BTW, forum pod članki z "demokratično" propagando je moj vir informacij o vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini - sem se zdaj spomnil na članek www.rtvslo.si/svet/z...ati/723838 , ko je nekje na sredini intervjuja nekdanji - verjetno se spomniš njegovega strupenega jezika - veleposlanik ZDA v Sloveniji Joseph Mussomeli o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo z nasmeškom prostodušno izjavil "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." in ko mu premalo iskrenosti res noben ne more očitati, je perverzno pokvarjeni "diplomat" v arogantnim Američanom brezsramnem cinizmu pozabil, da zdaj Američani nimajo opravka s kalašnikovi oboroženimi opankarji v Iraku ali Afganistanu, ampak so na drugi strani zaradi drugačnih obljub dolgo časa preveč popustljivi upload.wikimedia.org...gement.svg , zdaj pa od Američanov vedno znova nategnjeni in končno nepopustljivi Rusi, ki se res razpizdeni tudi za ceno jedrskega spopada ne bodo uklonili nikomur ... khmm, in če citiram nadaljevanje izjave Mussomelija "Ampak v resnici tudi Trump ne bo ničesar spremenil. Stvari se bodo odvijale, kot so se vedno.", če bodo Američani z neomejeno podporo proxy vojne vztrajali as long as it takes, sploh ni nujno, da bodo največji izvozniki "demokracije" na svetu - v obeh svetovnih vojnah Američani doma vojne niso imeli niti ene same minute - daleč od vojaških spopadov v Ameriki že spet ostali nedotaknjeni ... aja, in če si bo Rusija v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini polomila zobe - BTW, z neintegracijo Rusije si je zobe polomila predvsem EU, ki razen tiskarne evrov v Frankfurtu praktično nima nič, ker Rusi so se s širitvijo BRICS s polovico prebivalstva našega planeta in za razvoj neizmernimi naravnimi bogastvi pač usmerili na drugi konec sveta - si bo skupaj z "obrambnim" NATO paktom zobe polomil - molim, da samo zobe in samo sebi - v svojo večvrednost prepričani "demokratični" zahod ...
Meni je bil Mussomeli vedno simpatičen karakter, ker je bil (za diplomata nadpovprečno) iskren in je povedal stvari takšne kot so.
In prav zato so ga v Sloveniji zasovražili na polno, predvsem zato ker smo kralji sprenevedanja in dvojne morale.
In zato smo tam , kjer smo (v bistvu nam gre bolje, kot si zaslužimo, če mene vptrašaš) :)
[#3050150] 20.10.24 19:48 · odgovor na: 0531Zavar (#3050140)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 20.10.2024 19:50
[0531Zavar]
> [najobj]
> > [0531Zavar]
> > > [najobj]
> > > > Tvoj problem je v tem, ker nimaš nobenega zgodovinskega pregleda in se zanašaš samo na trenutno youtube realistiko, ki je daleč od resnice, zato ti za začetek priporočam en šnelkurs zgodovine.
> > > > Celo wikipedia je lahko dober vir informacij, zato da boš lahko razumel, če si seveda želiš razumeti... :)
> > > ... čuj, sicer Rumble realistika ni Youtube realistika, vsekakor pa zelo nazorno kaže navdušenje www.rumble.com/v5ivt...-plan.html na obrazih poslancev v parlamentu nekdanje sovjetske republike Ukrajine, ko jim je nacifašistični glumac iz Kijeva končno le predstavil famozni "Victory plan" oziroma svoj načrt za zmago - če citiram zapis forumaša na forumu MMC RTV Slovenija - v petih točkah ...
> > >
> > > 1. Povabilo Ukrajine v Nato še pred koncem vojne.
> > >
> > > 2. Nadaljevanje operacij na ozemlju Rusije in odprava omejitev za napade znotraj njenih meja. Skupna prizadevanja s partnerji za sestrelitev ruskih letal, razširitev uporabe ukrajinskih brezpilotnih letal in raket ter pridobitev dostopa do obveščevalnih podatkov partnerjev.
> > >
> > > 3. Namestitev "paketa nejedrskega odvračanja" na ukrajinskem ozemlju.
> > >
> > > 4. Razvoj strateško-ekonomskega potenciala Ukrajine in krepitev sankcij proti Rusiji.
> > >
> > > 5. Povojna vojaška integracija: Ukrajinsko vojaško osebje bi lahko uporabilo svoje izkušnje za krepitev obrambe Nata in Evrope. Ameriške sile v Evropi bi lahko nadomestile ukrajinske enote.
> > >
> > > Po besedah ​​Zelenskega druga, tretja in četrta točka vključujejo tajne priloge, predstavljene partnerjem.

> > >
> > > ... s katerim hoče - naj me kura brcne, če ni na kokainu - nacifašistični glumac iz Kijeva s svojo predstavo z režiserji www.kyivindependent....t-reveals/ na oni strani velike luže na vsak način zaključiti naš vedno bolj zblojeni svet ...
> > >
> > > P.S.: just couldn't resist ...
> > Pomoje se aktivnosti razen 1. in 3. točke že izvajajo (5. točka je itak v prihodnosti).
> >
> > Rusija si je (ali pa še bo) na Ukrajini polomila zobe.
> > Namreč ameriški plan zaenkrat zelo dobro uspeva.
> > Ruska integracija v EU je zaustavljena, v tej vojni se Rusija gospodarsko in vojaško izčrpava.

> > Ameriška pomoč Ukrajini je ravno tolikšna da niti ena, ne druga stran ne zmaga.
> > Vsi vzvodi za končanje vojne so na strani ZDA, ko in če bo njim pasalo.
> > In do takrat bo finalno obveljala stara doktrina:
> >
> > Lord Ismay, the first Secretary General of the North Atlantic Treaty Organization (NATO), reportedly observed that the purpose of the Alliance was to keep the Americans in Europe, the Russians out, and the Germans down.
> >
> > www.nato.int/acad/co...rodman.htm
> >
> > Geostrateške šahovnice so sicer krute in brutalne, ampak pomoje se je treba kaj iz nih naučit (velja tako za vse protagoniste in opazovalce, kot smo mi navadni smrtniki :)
> ... evo, in ker sem nekaj podobnega napisal forum.finance.si/?m=...994&single že na samem začetku vojne, se razen v eni točki strinjam s tabo ... khmm, oziroma če sem bolj natančen, se po skoraj treh letih vojne ti strinjaš z mano ...
>
> P.S.: ker predvsem zaradi športa kar pogosto berem MMC RTV Slovenija - BTW, forum pod članki z "demokratično" propagando je moj vir informacij o vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini - sem se zdaj spomnil na članek www.rtvslo.si/svet/z...ati/723838 , ko je nekje na sredini intervjuja nekdanji - verjetno se spomniš njegovega strupenega jezika - veleposlanik ZDA v Sloveniji Joseph Mussomeli o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo z nasmeškom prostodušno izjavil "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." in ko mu premalo iskrenosti res noben ne more očitati, je perverzno pokvarjeni "diplomat" v arogantnim Američanom brezsramnem cinizmu pozabil, da zdaj Američani nimajo opravka s kalašnikovi oboroženimi opankarji v Iraku ali Afganistanu, ampak so na drugi strani zaradi drugačnih obljub dolgo časa preveč popustljivi upload.wikimedia.org...gement.svg , zdaj pa od Američanov vedno znova nategnjeni in končno nepopustljivi Rusi, ki se res razpizdeni tudi za ceno jedrskega spopada ne bodo uklonili nikomur ... khmm, in če citiram nadaljevanje izjave Mussomelija "Ampak v resnici tudi Trump ne bo ničesar spremenil. Stvari se bodo odvijale, kot so se vedno.", če bodo Američani z neomejeno podporo proxy vojne vztrajali as long as it takes, sploh ni nujno, da bodo največji izvozniki "demokracije" na svetu - v obeh svetovnih vojnah Američani doma vojne niso imeli niti ene same minute - daleč od vojaških spopadov v Ameriki že spet ostali nedotaknjeni ... aja, in če si bo Rusija v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini polomila zobe - BTW, z neintegracijo Rusije si je zobe polomila predvsem EU, ki razen tiskarne evrov v Frankfurtu praktično nima nič, ker Rusi so se s širitvijo BRICS s polovico prebivalstva našega planeta in za razvoj neizmernimi naravnimi bogastvi pač usmerili na drugi konec sveta - si bo skupaj z "obrambnim" NATO paktom zobe polomil - molim, da samo zobe in samo sebi - v svojo večvrednost prepričani "demokratični" zahod ...
Meni je bil Mussomeli vedno simpatičen karakter, ker je bil (za diplomata nadpovprečno) iskren in je povedal stvari takšne kot so.
In prav zato so ga v Sloveniji zasovražili na polno, predvsem zato ker smo kralji sprenevedanja in dvojne morale.
In zato smo tam , kjer smo (v bistvu nam gre bolje, kot si zaslužimo, če mene vptrašaš) :)
... alzo, če te prav razumem, ker razen službe Mussomelija v Sloveniji nič drugega ne komentiraš, se z mojim komentarjem strinjaš ...

P.S.: nediplomatski diplomat Mussomeli je res govoril brez dlake na jeziku, meni pa je šel na jetra - ne, nisem ga sovražil, bi ga pa ob šanku hitro poslal v PM, če bi se z mano tako zviška pogovarjal - zaradi vzvišenega pokroviteljstva do Slovencev, ki je tako značilno za kao večvredni "demokratični" zahod in kar je še enkrat dokazal v nalimanem intervjuju z odkrito izjavo "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo, ki na laž postavlja politike "demokratičnega" zahoda, češ da nacifašisti iz Kijeva branijo evropske vrednote - ja, hinavščino, sprenevedanje in dvojna merila pa res - in demokracijo pred ruskimi divjaki ...
[#3050495] 27.10.24 17:43 · odgovor na: najobj (#3050150)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [0531Zavar]
> > [najobj]
> > > [0531Zavar]
> > > > [najobj]
> > > > > Tvoj problem je v tem, ker nimaš nobenega zgodovinskega pregleda in se zanašaš samo na trenutno youtube realistiko, ki je daleč od resnice, zato ti za začetek priporočam en šnelkurs zgodovine.
> > > > > Celo wikipedia je lahko dober vir informacij, zato da boš lahko razumel, če si seveda želiš razumeti... :)

> > > > ... čuj, sicer Rumble realistika ni Youtube realistika, vsekakor pa zelo nazorno kaže navdušenje www.rumble.com/v5ivt...-plan.html na obrazih poslancev v parlamentu nekdanje sovjetske republike Ukrajine, ko jim je nacifašistični glumac iz Kijeva končno le predstavil famozni "Victory plan" oziroma svoj načrt za zmago - če citiram zapis forumaša na forumu MMC RTV Slovenija - v petih točkah ...
> > > >
> > > > 1. Povabilo Ukrajine v Nato še pred koncem vojne.
> > > >
> > > > 2. Nadaljevanje operacij na ozemlju Rusije in odprava omejitev za napade znotraj njenih meja. Skupna prizadevanja s partnerji za sestrelitev ruskih letal, razširitev uporabe ukrajinskih brezpilotnih letal in raket ter pridobitev dostopa do obveščevalnih podatkov partnerjev.
> > > >
> > > > 3. Namestitev "paketa nejedrskega odvračanja" na ukrajinskem ozemlju.
> > > >
> > > > 4. Razvoj strateško-ekonomskega potenciala Ukrajine in krepitev sankcij proti Rusiji.
> > > >
> > > > 5. Povojna vojaška integracija: Ukrajinsko vojaško osebje bi lahko uporabilo svoje izkušnje za krepitev obrambe Nata in Evrope. Ameriške sile v Evropi bi lahko nadomestile ukrajinske enote.
> > > >
> > > > Po besedah ​​Zelenskega druga, tretja in četrta točka vključujejo tajne priloge, predstavljene partnerjem.

> > > >
> > > > ... s katerim hoče - naj me kura brcne, če ni na kokainu - nacifašistični glumac iz Kijeva s svojo predstavo z režiserji www.kyivindependent....t-reveals/ na oni strani velike luže na vsak način zaključiti naš vedno bolj zblojeni svet ...
> > > >
> > > > P.S.: just couldn't resist ...

> > > Pomoje se aktivnosti razen 1. in 3. točke že izvajajo (5. točka je itak v prihodnosti).
> > >
> > > Rusija si je (ali pa še bo) na Ukrajini polomila zobe.
> > > Namreč ameriški plan zaenkrat zelo dobro uspeva.
> > > Ruska integracija v EU je zaustavljena, v tej vojni se Rusija gospodarsko in vojaško izčrpava.

> > > Ameriška pomoč Ukrajini je ravno tolikšna da niti ena, ne druga stran ne zmaga.
> > > Vsi vzvodi za končanje vojne so na strani ZDA, ko in če bo njim pasalo.
> > > In do takrat bo finalno obveljala stara doktrina:
> > >
> > > Lord Ismay, the first Secretary General of the North Atlantic Treaty Organization (NATO), reportedly observed that the purpose of the Alliance was to keep the Americans in Europe, the Russians out, and the Germans down.
> > >
> > > www.nato.int/acad/co...rodman.htm
> > >
> > > Geostrateške šahovnice so sicer krute in brutalne, ampak pomoje se je treba kaj iz nih naučit (velja tako za vse protagoniste in opazovalce, kot smo mi navadni smrtniki :)

> > ... evo, in ker sem nekaj podobnega napisal forum.finance.si/?m=...994&single že na samem začetku vojne, se razen v eni točki strinjam s tabo ... khmm, oziroma če sem bolj natančen, se po skoraj treh letih vojne ti strinjaš z mano ...
> >
> > P.S.: ker predvsem zaradi športa kar pogosto berem MMC RTV Slovenija - BTW, forum pod članki z "demokratično" propagando je moj vir informacij o vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini - sem se zdaj spomnil na članek www.rtvslo.si/svet/z...ati/723838 , ko je nekje na sredini intervjuja nekdanji - verjetno se spomniš njegovega strupenega jezika - veleposlanik ZDA v Sloveniji Joseph Mussomeli o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo z nasmeškom prostodušno izjavil "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." in ko mu premalo iskrenosti res noben ne more očitati, je perverzno pokvarjeni "diplomat" v arogantnim Američanom brezsramnem cinizmu pozabil, da zdaj Američani nimajo opravka s kalašnikovi oboroženimi opankarji v Iraku ali Afganistanu, ampak so na drugi strani zaradi drugačnih obljub dolgo časa preveč popustljivi upload.wikimedia.org...gement.svg , zdaj pa od Američanov vedno znova nategnjeni in končno nepopustljivi Rusi, ki se res razpizdeni tudi za ceno jedrskega spopada ne bodo uklonili nikomur ... khmm, in če citiram nadaljevanje izjave Mussomelija "Ampak v resnici tudi Trump ne bo ničesar spremenil. Stvari se bodo odvijale, kot so se vedno.", če bodo Američani z neomejeno podporo proxy vojne vztrajali as long as it takes, sploh ni nujno, da bodo največji izvozniki "demokracije" na svetu - v obeh svetovnih vojnah Američani doma vojne niso imeli niti ene same minute - daleč od vojaških spopadov v Ameriki že spet ostali nedotaknjeni ... aja, in če si bo Rusija v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini polomila zobe - BTW, z neintegracijo Rusije si je zobe polomila predvsem EU, ki razen tiskarne evrov v Frankfurtu praktično nima nič, ker Rusi so se s širitvijo BRICS s polovico prebivalstva našega planeta in za razvoj neizmernimi naravnimi bogastvi pač usmerili na drugi konec sveta - si bo skupaj z "obrambnim" NATO paktom zobe polomil - molim, da samo zobe in samo sebi - v svojo večvrednost prepričani "demokratični" zahod ...

> Meni je bil Mussomeli vedno simpatičen karakter, ker je bil (za diplomata nadpovprečno) iskren in je povedal stvari takšne kot so.
> In prav zato so ga v Sloveniji zasovražili na polno, predvsem zato ker smo kralji sprenevedanja in dvojne morale.
> In zato smo tam , kjer smo (v bistvu nam gre bolje, kot si zaslužimo, če mene vptrašaš) :)

... alzo, če te prav razumem, ker razen službe Mussomelija v Sloveniji nič drugega ne komentiraš, se z mojim komentarjem strinjaš ...

P.S.: nediplomatski diplomat Mussomeli je res govoril brez dlake na jeziku, meni pa je šel na jetra - ne, nisem ga sovražil, bi ga pa ob šanku hitro poslal v PM, če bi se z mano tako zviška pogovarjal - zaradi vzvišenega pokroviteljstva do Slovencev, ki je tako značilno za kao večvredni "demokratični" zahod in kar je še enkrat dokazal v nalimanem intervjuju z odkrito izjavo "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo, ki na laž postavlja politike "demokratičnega" zahoda, češ da nacifašisti iz Kijeva branijo evropske vrednote - ja, hinavščino, sprenevedanje in dvojna merila pa res - in demokracijo pred ruskimi divjaki ...
Meni je iskren človek, četudi mi pljune v obraz bolj dsragocen kot drekač, ki se ti dobrika, a hkrati na polno dela za tvojim hrbtom (dandanes je prvo zelo redka lastnost, v izginjanju bi lahko dejali..,. :)

je pa povedal resnico.
Lahko mu sicer daš eno na gobec za (virtualnim) šankom, ampak ti je samo povedal stvar takšno kot je.
[#3050498] 27.10.24 18:28 · odgovor na: 0531Zavar (#3050495)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 27.10.2024 18:29
> > Meni je bil Mussomeli vedno simpatičen karakter, ker je bil (za diplomata nadpovprečno) iskren in je povedal stvari takšne kot so.
> > In prav zato so ga v Sloveniji zasovražili na polno, predvsem zato ker smo kralji sprenevedanja in dvojne morale.
> > In zato smo tam , kjer smo (v bistvu nam gre bolje, kot si zaslužimo, če mene vptrašaš) :)
> ... alzo, če te prav razumem, ker razen službe Mussomelija v Sloveniji nič drugega ne komentiraš, se z mojim komentarjem strinjaš ...
>
> P.S.: nediplomatski diplomat Mussomeli je res govoril brez dlake na jeziku, meni pa je šel na jetra - ne, nisem ga sovražil, bi ga pa ob šanku hitro poslal v PM, če bi se z mano tako zviška pogovarjal - zaradi vzvišenega pokroviteljstva do Slovencev, ki je tako značilno za kao večvredni "demokratični" zahod in kar je še enkrat dokazal v nalimanem intervjuju z odkrito izjavo "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo, ki na laž postavlja politike "demokratičnega" zahoda, češ da nacifašisti iz Kijeva branijo evropske vrednote - ja, hinavščino, sprenevedanje in dvojna merila pa res - in demokracijo pred ruskimi divjaki ...
Meni je iskren človek, četudi mi pljune v obraz bolj dsragocen kot drekač, ki se ti dobrika, a hkrati na polno dela za tvojim hrbtom (dandanes je prvo zelo redka lastnost, v izginjanju bi lahko dejali..,. :)

je pa povedal resnico.
Lahko mu sicer daš eno na gobec za (virtualnim) šankom, ampak ti je samo povedal stvar takšno kot je.
... ja, tudi meni je iskren človek bolj všeč od zahrbtnih hinavcev, ni mi pa všeč vsebina - to je poanta mojega komentarja - njegove sicer resnične izjave "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo ... khmm, in ki na laž postavlja politike kao večvrednega "demokratičnega" zahoda, češ da nacifašisti iz Kijeva branijo evropske vrednote - ja, hinavščino, sprenevedanje in dvojna merila pa res - in demokracijo pred ruskimi divjaki ...
[#3050499] 27.10.24 18:39 · odgovor na: najobj (#3050498)
Odgovori   +    0
[najobj]
> > > Meni je bil Mussomeli vedno simpatičen karakter, ker je bil (za diplomata nadpovprečno) iskren in je povedal stvari takšne kot so.
> > > In prav zato so ga v Sloveniji zasovražili na polno, predvsem zato ker smo kralji sprenevedanja in dvojne morale.
> > > In zato smo tam , kjer smo (v bistvu nam gre bolje, kot si zaslužimo, če mene vptrašaš) :)

> > ... alzo, če te prav razumem, ker razen službe Mussomelija v Sloveniji nič drugega ne komentiraš, se z mojim komentarjem strinjaš ...
> >
> > P.S.: nediplomatski diplomat Mussomeli je res govoril brez dlake na jeziku, meni pa je šel na jetra - ne, nisem ga sovražil, bi ga pa ob šanku hitro poslal v PM, če bi se z mano tako zviška pogovarjal - zaradi vzvišenega pokroviteljstva do Slovencev, ki je tako značilno za kao večvredni "demokratični" zahod in kar je še enkrat dokazal v nalimanem intervjuju z odkrito izjavo "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo, ki na laž postavlja politike "demokratičnega" zahoda, češ da nacifašisti iz Kijeva branijo evropske vrednote - ja, hinavščino, sprenevedanje in dvojna merila pa res - in demokracijo pred ruskimi divjaki ...

> Meni je iskren človek, četudi mi pljune v obraz bolj dsragocen kot drekač, ki se ti dobrika, a hkrati na polno dela za tvojim hrbtom (dandanes je prvo zelo redka lastnost, v izginjanju bi lahko dejali..,. :)
>
> je pa povedal resnico.
> Lahko mu sicer daš eno na gobec za (virtualnim) šankom, ampak ti je samo povedal stvar takšno kot je.

... ja, tudi meni je iskren človek bolj všeč od zahrbtnih hinavcev, ni mi pa všeč vsebina - to je poanta mojega komentarja - njegove sicer resnične izjave "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo ... khmm, in ki na laž postavlja politike kao večvrednega "demokratičnega" zahoda, češ da nacifašisti iz Kijeva branijo evropske vrednote - ja, hinavščino, sprenevedanje in dvojna merila pa res - in demokracijo pred ruskimi divjaki ...
Tvoj večno opevani nacifašiasištični glumac iz Kijeva je prav tako del propagande kot nacifašistični Putin.

V bistvu je pa to, da se med seboj trejo neokolonialne sile; na eni strani ZDA , na drugi strani Rusija.
Če mene vprašaš Rusija nima veliko šans, ker razen nuklearnih raket nimajo veliko za pokazati.
Ta vojna bo šla na izčrpavanje (ne na nuklearni holokaust) in v tem procesu (ki bo morda zelo dolg in bo morda stal na koncu tudi miljonj življenj) se bo na koncu izkazalo, da Rusija nima gospodarskega potenciala, da bi zmagala.
To je vsa resnica, na koncu bo Rusija v slabši kondiciji kot leta 1991.
[#3050501] 27.10.24 18:52 · odgovor na: 0531Zavar (#3050499)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 27.10.2024 18:55
> ... ja, tudi meni je iskren človek bolj všeč od zahrbtnih hinavcev, ni mi pa všeč vsebina - to je poanta mojega komentarja - njegove sicer resnične izjave "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo ... khmm, in ki na laž postavlja politike kao večvrednega "demokratičnega" zahoda, češ da nacifašisti iz Kijeva branijo evropske vrednote - ja, hinavščino, sprenevedanje in dvojna merila pa res - in demokracijo pred ruskimi divjak ...
Tvoj večno opevani nacifašiasištični glumac iz Kijeva je prav tako del propagande kot nacifašistični Putin.

V bistvu je pa to, da se med seboj trejo neokolonialne sile; na eni strani ZDA , na drugi strani Rusija.
Če mene vprašaš Rusija nima veliko šans, ker razen nuklearnih raket nimajo veliko za pokazati.
Ta vojna bo šla na izčrpavanje (ne na nuklearni holokaust) in v tem procesu (ki bo morda zelo dolg in bo morda stal na koncu tudi miljonj življenj) se bo na koncu izkazalo, da Rusija nima gospodarskega potenciala, da bi zmagala.
To je vsa resnica, na koncu bo Rusija v slabši kondiciji kot leta 1991.
... OK, sicer se že spet sprenevedaš (= nočeš komentirati bistva mojega komentarja) ampak sem že navajen, tako da ni problem ...

P.S.: tvojega zaničevalnega odnosa do Rusov (= Putin je z veliko večino izvoljeni predsednik) ne bom komentiral, ampak te bom spomnil, da so Rusi "imperialisti" na svoji meji, Američani pa so imperialisti na tisoče kilometrov daleč na drugi strani sveta ...
[#3050691] 31.10.24 13:57 · odgovor na: najobj (#3050501)
Odgovori   +    0
[najobj]
> > ... ja, tudi meni je iskren človek bolj všeč od zahrbtnih hinavcev, ni mi pa všeč vsebina - to je poanta mojega komentarja - njegove sicer resnične izjave "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo ... khmm, in ki na laž postavlja politike kao večvrednega "demokratičnega" zahoda, češ da nacifašisti iz Kijeva branijo evropske vrednote - ja, hinavščino, sprenevedanje in dvojna merila pa res - in demokracijo pred ruskimi divjak ...

> Tvoj večno opevani nacifašiasištični glumac iz Kijeva je prav tako del propagande kot nacifašistični Putin.
>
> V bistvu je pa to, da se med seboj trejo neokolonialne sile; na eni strani ZDA , na drugi strani Rusija.
> Če mene vprašaš Rusija nima veliko šans, ker razen nuklearnih raket nimajo veliko za pokazati.
> Ta vojna bo šla na izčrpavanje (ne na nuklearni holokaust) in v tem procesu (ki bo morda zelo dolg in bo morda stal na koncu tudi miljonj življenj) se bo na koncu izkazalo, da Rusija nima gospodarskega potenciala, da bi zmagala.
> To je vsa resnica, na koncu bo Rusija v slabši kondiciji kot leta 1991.

... OK, sicer se že spet sprenevedaš (= nočeš komentirati bistva mojega komentarja) ampak sem že navajen, tako da ni problem ...

P.S.: tvojega zaničevalnega odnosa do Rusov (= Putin je z veliko večino izvoljeni predsednik) ne bom komentiral, ampak te bom spomnil, da so Rusi "imperialisti" na svoji meji, Američani pa so imperialisti na tisoče kilometrov daleč na drugi strani sveta ...
In ravno v tem je problem.
Rusi s tanki gazijo proti Evropi in zdaj so Poljaki, Finci, Estonci, Livvanci in ostali zelo na alertu in tudi vedo zakaj..
youtu.be/FtDxjVCu56E?t=50

Pomoje celo TI razumeš zgodovinske paralele :)
[#3050701] 31.10.24 18:43 · odgovor na: 0531Zavar (#3050691)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 31.10.2024 18:46
[0531Zavar]
> [najobj]
> > > ... ja, tudi meni je iskren človek bolj všeč od zahrbtnih hinavcev, ni mi pa všeč vsebina - to je poanta mojega komentarja - njegove sicer resnične izjave "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo ... khmm, in ki na laž postavlja politike kao večvrednega "demokratičnega" zahoda, češ da nacifašisti iz Kijeva branijo evropske vrednote - ja, hinavščino, sprenevedanje in dvojna merila pa res - in demokracijo pred ruskimi divjak ...
> > Tvoj večno opevani nacifašiasištični glumac iz Kijeva je prav tako del propagande kot nacifašistični Putin.
> >
> > V bistvu je pa to, da se med seboj trejo neokolonialne sile; na eni strani ZDA , na drugi strani Rusija.
> > Če mene vprašaš Rusija nima veliko šans, ker razen nuklearnih raket nimajo veliko za pokazati.
> > Ta vojna bo šla na izčrpavanje (ne na nuklearni holokaust) in v tem procesu (ki bo morda zelo dolg in bo morda stal na koncu tudi miljonj življenj) se bo na koncu izkazalo, da Rusija nima gospodarskega potenciala, da bi zmagala.
> > To je vsa resnica, na koncu bo Rusija v slabši kondiciji kot leta 1991.
> ... OK, sicer se že spet sprenevedaš (= nočeš komentirati bistva mojega komentarja) ampak sem že navajen, tako da ni problem ...
>
> P.S.: tvojega zaničevalnega odnosa do Rusov (= Putin je z veliko večino izvoljeni predsednik) ne bom komentiral, ampak te bom spomnil, da so Rusi "imperialisti" na svoji meji, Američani pa so imperialisti na tisoče kilometrov daleč na drugi strani sveta ...
Rusi s tanki gazijo proti Evropi in zdaj so Poljaki, Finci, Estonci, Livvanci in ostali zelo na alertu in tudi vedo zakaj..

.. čuj, najprej rdeče obarvano na toti liveuamap.com/ karti poglej - BTW, počasi bo minilo tri leta - potem pa limaj gluposti na toti forum ...

P.S.: ker se s tebi očitno zelo ljubim Hitlerjem vedno znova vračaš v zgodovino, morajo biti na alertu predvsem ponosni nasledniki nacista in ukrajinskega heroja Stepana Bandere, in sicer kaj se bo z njimi zgodilo - čeprav so danes še tiho, Poljaki tega en.wikipedia.org/wik...ards_Poles ziher niso pozabili - ko bodo Poljaki hoteli svoj del pogače v poljski Galiciji, ki je zaradi Rusov in v WW2 zmagovite Rdeče armade danes še vedno v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini ...
[#3050703] 31.10.24 19:05 · odgovor na: 0531Zavar (#3050691)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 31.10.2024 19:15

... OK, sicer mi je jasno, da na totem antišportnem forumu fuzbal - sploh ženski, kaj šele mladinski - nobenega ne zanima, ampak ker si glih tukaj, naj ti navdušenemu navijaču "demokratičnega" zahoda nalimam nekaj fuzbala www.youtube.com/watc...RcshvDebmM malo off topic ... khmm, ker na "demokratičnem" zahodu vsi govorijo o strašnih severnokorejskih vojakih v Rusiji, noben pa ne govori - tudi sam sem novico ujel čisto slučajno - o "strašnih" severnokorejskih dekletih, ki so na svetovnem prvenstvu premagale bogatejšo in že na oko fizično močnejšo ekipo ZDA ... evo, in ko so severnokorejska dekleta pred tem fuzbalu na "demokratičnemu" zahodu zadale še en sramotni udarec, ko so s 4:0 dobesedno pregazile www.youtube.com/watc...zoEFv3S6mE bogatejšo in enako kot Američanke na oko fizično močnejšo ekipo Anglije ...

P.S.: just couldn't resist, ker podobne sramote v svojo večvrednost prepričanega "demokratičnega" zahoda v najpomembnejši postranski stvari na svetu ne doživiš glih vsaki dan ...
[#3050704] 31.10.24 19:13 · odgovor na: najobj (#3050701)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [0531Zavar]
> > [najobj]
> > > > ... ja, tudi meni je iskren človek bolj všeč od zahrbtnih hinavcev, ni mi pa všeč vsebina - to je poanta mojega komentarja - njegove sicer resnične izjave "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." o sprovocirani vojni v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini med ameriškim NATO paktom in Rusijo ... khmm, in ki na laž postavlja politike kao večvrednega "demokratičnega" zahoda, češ da nacifašisti iz Kijeva branijo evropske vrednote - ja, hinavščino, sprenevedanje in dvojna merila pa res - in demokracijo pred ruskimi divjak ...

> > > Tvoj večno opevani nacifašiasištični glumac iz Kijeva je prav tako del propagande kot nacifašistični Putin.
> > >
> > > V bistvu je pa to, da se med seboj trejo neokolonialne sile; na eni strani ZDA , na drugi strani Rusija.
> > > Če mene vprašaš Rusija nima veliko šans, ker razen nuklearnih raket nimajo veliko za pokazati.
> > > Ta vojna bo šla na izčrpavanje (ne na nuklearni holokaust) in v tem procesu (ki bo morda zelo dolg in bo morda stal na koncu tudi miljonj življenj) se bo na koncu izkazalo, da Rusija nima gospodarskega potenciala, da bi zmagala.
> > > To je vsa resnica, na koncu bo Rusija v slabši kondiciji kot leta 1991.

> > ... OK, sicer se že spet sprenevedaš (= nočeš komentirati bistva mojega komentarja) ampak sem že navajen, tako da ni problem ...
> >
> > P.S.: tvojega zaničevalnega odnosa do Rusov (= Putin je z veliko večino izvoljeni predsednik) ne bom komentiral, ampak te bom spomnil, da so Rusi "imperialisti" na svoji meji, Američani pa so imperialisti na tisoče kilometrov daleč na drugi strani sveta ...

> In ravno v tem je problem.
> Rusi s tanki gazijo proti Evropi in zdaj so Poljaki, Finci, Estonci, Livvanci in ostali zelo na alertu in tudi vedo zakaj..
> youtu.be/FtDxjVCu56E?t=50
>
> Pomoje celo TI razumeš zgodovinske paralele :)

.. čuj, najprej rdeče obarvano na toti liveuamap.com/ karti poglej - BTW, počasi bo minilo tri leta - potem pa limaj gluposti na toti forum ...

P.S.: ker se s tebi očitno zelo ljubim Hitlerjem vedno znova vračaš v zgodovino, morajo biti na alertu predvsem ponosni nasledniki nacista in ukrajinskega heroja Stepana Bandere, in sicer kaj se bo z njimi zgodilo - čeprav so danes še tiho, Poljaki tega en.wikipedia.org/wik...ards_Poles ziher niso pozabili - ko bodo Poljaki hoteli svoj del pogače v poljski Galiciji, ki je zaradi Rusov in v WW2 zmagovite Rdeče armade danes še vedno v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini ...
Si mislim, da počakaj malo kakose bo izšlo, za to tvojo bivšo sovjetsko republiko....

Hitlerja zelo rad limam in primerjam, predvsem zato, da provociram komunjare, kot si, da limate svoje in da zagovarjate komunistične gluposti... predvsem zato , ker je AH dosegel vse , kar komunisti nikoli niso (pa ne zato, ker ne bi hoteli, ampak zato ker se jm ni izšlo, in zato so mu še danes fouš :) )
[#3050705] 31.10.24 19:27 · odgovor na: 0531Zavar (#3050704)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 31.10.2024 19:37
> .. čuj, najprej rdeče obarvano na toti liveuamap.com/ karti poglej - BTW, počasi bo minilo tri leta - potem pa limaj gluposti na toti forum ...
>
> P.S.: ker se s tebi očitno zelo ljubim Hitlerjem vedno znova vračaš v zgodovino, morajo biti na alertu predvsem ponosni nasledniki nacista in ukrajinskega heroja Stepana Bandere, in sicer kaj se bo z njimi zgodilo - čeprav so danes še tiho, Poljaki tega en.wikipedia.org/wik...ards_Poles ziher niso pozabili - ko bodo Poljaki hoteli svoj del pogače v poljski Galiciji, ki je zaradi Rusov in v WW2 zmagovite Rdeče armade danes še vedno v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini ...
Si mislim, da počakaj malo kakose bo izšlo, za to tvojo bivšo sovjetsko republiko....

Hitlerja zelo rad limam in primerjam, predvsem zato, da provociram komunjare, kot si, da limate svoje in da zagovarjate komunistične gluposti... predvsem zato , ker je AH dosegel vse , kar komunisti nikoli niso (pa ne zato, ker ne bi hoteli, ampak zato ker se jm ni izšlo, in zato so mu še danes fouš :) )
... alzo, ker so Rusi premagali Hitlerja, sem jaz komunjara ... eh, jebiga ...

P.S.: brez Rusov in Rdeče armade se D-Day ne bi zgodil oziroma bi se zgodilo enako, kot sem vsem tebi podobnim rusofobom na totem forumu že večkrat napisal, da potem ko so Hitlerja - ko je bil še čas - na začetku vojne junaški Angleži (in Francozi) hoteli ustavit, pa so sl.wikipedia.org/wik...ija_Dinamo pred takrat še spočitimi Nemci že po enem (!) tednu s 330.000 vojaki junaško pobegnili nazaj na otok in tam na varnem takorekoč do konca vojne počakali, da so Hitlerja s 27 (sedemindvajset) milijoni žrtvovanih življenj ustavili danes popljuvani Rusi, potem pa so Angleži in Američani - v 10 letih v obeh svetovnih vojnah na svojem ozemlju Američani vojne niso imeli niti eno samo minuto, Angleži pa razen nekaj nemškega bombardiranja tudi ne - po končani vojni z vrhunskim piarom in hollywoodsko propagando - niti v Jugi niso posneli toliko partizanskih filmov, kot sem videl ameriških in angleških "partizanskih" filmov - sami sebe prikazali kot pogumne osvoboditelje Evrope, vse druge pa za strahopetne luzerje in ko v to pravljico na "demokratičnem" zahodu verjamejo še danes ... ...

Strani: 1 2