Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ameriške volitve: 253 elektorskih glasov za Bidna, 214 za Trumpa. Kje se je ustavilo in koliko bo še trajalo?
sporočil: 30.415
Zadnja sprememba: anon-317028 04.11.2020 09:37
[kren]Le za paniko gre. Koronapaničarje ne moreš pomiriti s podatki, kaže da je tudi Trump paničar ali ne verjame lastnim podatkom. Biden-238, Trump-213
Kakšno vezo ima to z mojim komentarjem, ki si ga citiral?
sporočil: 2.561
Zadnja sprememba: zoran13 04.11.2020 09:44
538 ELEKTORJEV238:213
Vsaka ameriška država ima proporcionalno, glede na število prebivalcev, število elektorjev in v tisti državi, kjer kandidat zmaga, dobi celotno število elektorjev v tisti državi. Za zmago so zelo pomembni tudi "Swing states", to so države, kjer se še ne ve, katera stranka bo zmagala. 14 decembra se zberejo in pa volijo veliki elektorji, saj zmaga tisti predsednišški kandidat, ki zbere vsaj 270 glasov. Realno volijo veliki elektorji za kandidata svoje stranke, zaradi tega je rezultat do konca neznan. Mandat novega predsednika začne na polovici januarja 2021.
www.tgcom24.mediaset...2722.shtml
www.foxnews.com/elec...al-results
sporočil: 11.068
Oprosti, sicer zanimivo pišeš, ne razumem pa, kje si ti našla pri
medijih, ki podpirajo demokrate, neko levičarsko agendo? Sploh pa
Facebook, menda nisi spregledala, da je lastnik najbogatejši ćlovek
na svetu? Ta je oddaljen od levice kot je Luna od Zemlje.
V tem volilnem boju gre zgolj za nianse, bogataši podpirajo oba in bodo čez 4 leta vsi bogatejši kot danes, nisem pa prepričan, če bova midva.
V tem volilnem boju gre zgolj za nianse, bogataši podpirajo oba in bodo čez 4 leta vsi bogatejši kot danes, nisem pa prepričan, če bova midva.
sporočil: 386
Če bo Trump res zmagal, bo to že drugič pomenilo, da so se motile skoraj vse ankete...Vse ameriške pa tudi slovenske ankete, ki so napovedovale zmago Bidena, so (bile) rezultat mokrih sanj levičarjev.
sporočil: 10.844
[Pokinimisi]Maš pa res diametralno drugečen občutek od mene....
Kurc, napisala cel odgovor, vse se mi ke zbrisalo.
Skratka, danes nimam vec pravice govora, ker mi jo ke jansa vzel. In se mnogim mnogim drugim. In ne bomo pozabili.
No jaz sem na temu forumu že nekajkrat bil cenzuriran, pa sem 100% siguren, da nisem nikomur grozil (kaj šele da ga bom koga poškodoval fizično ali ubil)
sporočil: 21.898
Zadnja sprememba: shevchenko 04.11.2020 09:50
Vse ameriške pa tudi slovenske ankete, ki so napovedovale zmago Bidena, so (bile) rezultat mokrih sanj levičarjev.biden je kandidat wall streeta, ne pa levicarjev. ce ze mora bit govno na oblasti, je bolje, da je (zabavno) republikansko govno
[Pokinimisi]Žal ti ne verjemem....da te cenzurirajo....v zvezi s tvojim mnenjem glede Corone
> Od kje ti občutek, da je Janša povozil svobodo govora???
Janša je povozil mojo pravico svobode govora glede corone. Ker pravico do govora imate samo vi, ki ste ZA ukrepe. Mi, ki smo proti, nam je pravica do govora in ugovora odvzeta. Ko rečem "nam" mislim tudi na vse tiste znanstvenike, ki se z ukrepi na strinjajo. Njih brišejo in blokirajo vsi po vrsti, od vlad, do medijev.
>
> Jaz imam ravno obraten občutek...Janšo so povozili in ne more svobodno govoriti (razen na Twitterju), pa pe tam ga potem zmerjajo, ker napiše Nepriejtno resnico.
Ta občutek imaš samo zato, ker gledaš selektivno. Ker si zagovornik korona ukrepov in se ti zdi normalno, da nasprotniki ukrepov nimamo več nikakršne pravice govora. Problem vas je ta, da je za vas pravica govora to, da imate VI pravico do govora. Za nas pa ta pravica ne velja. Ampak, tudi vi boste prišli na svoje. Takrat boš razumel, da mora veljati pravica do govora tudi zate, četudi si proti, ne pa samo zame, ki sem ZA.
Da, Janšo črtijo in blatijo vsi ti levičarski mediji, o katerih pišem v svojem prvem komentarju v tej temi, ampak Janša je pa tisti, ki je povozil mojo pravico govora v tej korona krizi. Ne bom pozabila. Enkrat boš razumel.
Pa tukaj napiši...da testiramo odziv v živo...
sporočil: 1.305
tole je končano, Trump je zmagovalec, tudi če pride še kje do
preobrata, se to v več kot eni državi ne bo zgodilo (North Carolina
mogoče), še vedno dovolj za zmago
sporočil: 21.898
Ni se končano, se vedno se da stavit na zmago trampa pri solidni
kvoti (1.5). Ma tudi če ne zmaga, samo da je dal wallstreetu s
svojimi fejk anketami prst v rit.
sporočil: 4.340
[Pokinimisi]Jaz sem zelo jasno napisal kaj je zame sovražni govor. Napisal sem definicijo, ki je do nedavnega bila splošno sprejeta. In tak sovražni govor zavračam in obsojam. Če se pa definicijo poljubno spremeni (kar vem da počnejo levičarji), se seveda tudi moje stališče do "sovražnega govora" spremeni.
> [usimoncic]
> Jaz absolutno podpiram svobodo govora do točke, ko ta postane sovražen govor. Ta točka pa je zame povsem jasna: direktna grožnja ali direkten poziv k nasilju.
Ja, takih vas je mnogo. Problem, ki ga vi ne vidite, ker ga nočete videti, ker ne berete in se ne informirate in ne spremljate je ta, da nimate ozaveščeno to, da je danes "sovražni govor" že to, če rečeš, da ženske niso plačane manj kot moški. Ali pa da moški niso samo samo opresorji in da niso samo oni krivi za nasilje in da je prav možno, da moško nasilje sprovocira ženska in da se dajmo o tem pogovarjat. No, vse to je danes sovražni govor, zaradi katerega te brišejo twiterji, jutjubifejsbuki, admini,... Zatorej je zelo pomembno, da se nikogar ne briše in blokira, ne glede na to, kaj piše ali govori. In ja, ta ukinitev svobode govora bo enkrat udarila po pički tudi tebe, ti obljubim
Ti imaš težave z razumevanjem svobode govora. Svoboda govora pomeni, da lahko govoriš (skoraj) kar hočeš, brez da bi se ti zato kršilo človekove pravice. To pa ne pomeni, da te mora kdorkoli poslušati, niti ne pomeni, da ti mora kdorkoli dati na voljo svoje komunikacijske kanale. Pa tudi ne pomeni, da te zaradi tvojih besed ostali ne smejo imeti za norega. Seveda te ne smejo zato zapreti v norišnico, lahko pa rečejo, da sodiš tja, ker imajo tudi oni svobodo govora.
>Moram pa reči da ne vidim kje JJ ovira pravico do svobode govora.
Pri situaciji glede corone. Nasprotike ukrepov se žai, pošilja v norišnice, blokira, diskreditira, poljubno dopolni. Zagovorniki ukrepov ste najbolj pametni, vaši podatki so edini merodajni, vi ste empatični, skrbite za druge, vi ste nadrasa, poljubno dopolni.
Streznitev bo prišla.
[alain]Tudi ti imaš probleme z razumevanjem koncepta svobode govora. Preberi si moj prejšnji post.
Imas prav, ni mu treba, ker kljub temu, da mu mediji apriori niso naklonjeni, so se pa lepo nasli v korona zgodbi in skupaj trobijo v en rog. Nasprotnikov korona histerije (ne zanikovalcev virusa kot takega) prakticno ni zaslediti v main stream medijih. In to je problem. Prav v nebo vpijajoce je, kako so mediji mleli hrvasko poleti, zdaj ko gredo z enakimi ali boljsimi stevilkami skozi brez lock downa in policijske ure, pa so mediji o tem tiho. To pove vse o njih...
sporočil: 276
[Pokinimisi]___
> Od kje ti občutek, da je Janša povozil svobodo govora???
Janša je povozil mojo pravico svobode govora glede corone. Ker pravico do govora imate samo vi, ki ste ZA ukrepe. Mi, ki smo proti, nam je pravica do govora in ugovora odvzeta. Ko rečem "nam" mislim tudi na vse tiste znanstvenike, ki se z ukrepi na strinjajo. Njih brišejo in blokirajo vsi po vrsti, od vlad, do medijev.
>
> Jaz imam ravno obraten občutek...Janšo so povozili in ne more svobodno govoriti (razen na Twitterju), pa pe tam ga potem zmerjajo, ker napiše Nepriejtno resnico.
Ta občutek imaš samo zato, ker gledaš selektivno. Ker si zagovornik korona ukrepov in se ti zdi normalno, da nasprotniki ukrepov nimamo več nikakršne pravice govora. Problem vas je ta, da je za vas pravica govora to, da imate VI pravico do govora. Za nas pa ta pravica ne velja. Ampak, tudi vi boste prišli na svoje. Takrat boš razumel, da mora veljati pravica do govora tudi zate, četudi si proti, ne pa samo zame, ki sem ZA.
Da, Janšo črtijo in blatijo vsi ti levičarski mediji, o katerih pišem v svojem prvem komentarju v tej temi, ampak Janša je pa tisti, ki je povozil mojo pravico govora v tej korona krizi. Ne bom pozabila. Enkrat boš razumel.
Verjamem, da ima večina politikov tendenco k cenzuri svobode govora, sploh v primeru, ko ta govor opozarja na njihove napake. Bi pa rekel, da v primeru korone, cenzura pri nas ni nič drugačna kot cenzura v ostalih "tradicionalno bolj" demokratičnih državah z bogato zgodovino osebnih svoboščin, kot so UK, Francija, nenazadnje tudi Nemčija. V primeru implementacije ukrepov (ki se mi seveda zdijo pretirani) so na istem kot mi, kjer je po tvoje, Janša cenzuriral svobodo govora.. če bi to primerjal z analizo pojavnosti korone in protikoronskih ukrepov bi rekel, da protikoronski ukrepi in svoboda govora nista korelirana.
..ob tvoji odločitvi, da bi zaradi tega volil nasprotni tabor, čeprav vem, da nimaš dobrega mnenja o njih, pa se spomnim zapisa s tega foruma izpred mnogo, mnogo let, ki je šel nekako takole..
"..ne iščite dna, ker gremo vedno lahko še nižje."
[0513ANITO]Torej če nek imam razglasi fatvo na gospoda z vzdevkom 0513ANITO, zato ker je z nekim postom na forumu Financ razžalil muslimane - a se tebi res to zdi sprejemljivo? In nenazadnje, a ne bomo s takim konceptom svobode govora dali ljudem zelo jasen znak, da o določenih stvareh ne smejo govoriti?
> [usimoncic]
> Jaz absolutno podpiram svobodo govora do točke, ko ta postane sovražen govor. Ta točka pa je zame povsem jasna: direktna grožnja ali direkten poziv k nasilju. Moram pa reči da ne vidim kje JJ ovira pravico do svobode govora.
Nakako tako, oz...Jaz sem celo pristaš, da je svoboda govora absolutna, ali pa je NI.
Za sve užaljene/razžaljene so na voljo civilne tožbe.
sporočil: 301
[Pokinimisi]Ja prednost Trumpa pred obicajnimi politiki je da ni politicno korekten in pove stvari kot so. Zato ga ljudje volijo in se z njim potiho strinjajo.
> [usimoncic]
> Jaz absolutno podpiram svobodo govora do točke, ko ta postane sovražen govor. Ta točka pa je zame povsem jasna: direktna grožnja ali direkten poziv k nasilju.
Ja, takih vas je mnogo. Problem, ki ga vi ne vidite, ker ga nočete videti, ker ne berete in se ne informirate in ne spremljate je ta, da nimate ozaveščeno to, da je danes "sovražni govor" že to, če rečeš, da ženske niso plačane manj kot moški. Ali pa da moški niso samo samo opresorji in da niso samo oni krivi za nasilje in da je prav možno, da moško nasilje sprovocira ženska in da se dajmo o tem pogovarjat. No, vse to je danes sovražni govor, zaradi katerega te brišejo twiterji, jutjubifejsbuki, admini,... Zatorej je zelo pomembno, da se nikogar ne briše in blokira, ne glede na to, kaj piše ali govori. In ja, ta ukinitev svobode govora bo enkrat udarila po pički tudi tebe, ti obljubim
>Moram pa reči da ne vidim kje JJ ovira pravico do svobode govora.
Pri situaciji glede corone. Nasprotike ukrepov se žai, pošilja v norišnice, blokira, diskreditira, poljubno dopolni. Zagovorniki ukrepov ste najbolj pametni, vaši podatki so edini merodajni, vi ste empatični, skrbite za druge, vi ste nadrasa, poljubno dopolni.
Streznitev bo prišla.
[usimoncic]Lej...to je ferdamano tricki teren (verjetno se bova oba strinjala).
> [0513ANITO]
> > [usimoncic]
> > Jaz absolutno podpiram svobodo govora do točke, ko ta postane sovražen govor. Ta točka pa je zame povsem jasna: direktna grožnja ali direkten poziv k nasilju. Moram pa reči da ne vidim kje JJ ovira pravico do svobode govora.
>
> Nakako tako, oz...Jaz sem celo pristaš, da je svoboda govora absolutna, ali pa je NI.
>
> Za sve užaljene/razžaljene so na voljo civilne tožbe.
Torej če nek imam razglasi fatvo na gospoda z vzdevkom 0513ANITO, zato ker je z nekim postom na forumu Financ razžalil muslimane - a se tebi res to zdi sprejemljivo? In nenazadnje, a ne bomo s takim konceptom svobode govora dali ljudem zelo jasen znak, da o določenih stvareh ne smejo govoriti?
Bom dal eno primerjavo (če ne bo avtomatski algoritem cenziriral)
Česa se bolj bojiš??? Če ti nekdo reče "Ubil te bom" ali "Pazi kje hodiš"...
Prvi narekovaj je direktna grožnja s smrtjo in se po zakonu preganja, drugi je pa samo namig, ki ga zakon ne preganja....
Pa je verjetno večini jasno, da je oni drugi izrek, treba jemati precej bolj resno kot prvega, ki ga večina izreče v afektu in čez 5 sekund pozabi.
Ker se sam nočem postaviti v vlogo arbitra, kaj je meja svobode govora, tudi nočem biti arbitriran.... saj veš...dober namen vedno naredi največje sranje.
sporočil: 6.657
[Pokinimisi]Pustiva korono in neko podtikanje, kaj jaz mislim, ker ne veš. Bistvo članka so ameriške volitve, jaz vseeskoti raje podpiram trumpa kot pa ekofašiste, ki bi dejansko uničili Zahodno civilizacijo in jo razgradili na stopnjo tretjerazrednih držav. So hujši problemi kot korona in to ni zaprtja lokalnega kafiča
>Približno 40% ameriškega volilnega telesa se odloča sproti pred vsakimi volitvami. Na eni strani imajo oranžno opico, ki je zanikala covid
No, te volitve so dokazale, da covid ni stvar, kjer bi se volitve "lomile", pa ceprav so vsi mediji porivali to agendo. Te volitve so tudi dokaz, da vecino ljudi corona ne skrbi, navkljub vsej medijski propagandi o njenih grozotah. To seveda ne pomeni zanikanje corone, pomeni samo zanikanje njenih strahot. Jaz razumem, da gre tebi blazno na zivce, ker nismo vsi ljudje cisto panicni zaradi corone, ampak namesto da panicaris, raje poglej podatke. Morda te bodo podatki prepricali, da je tvoja panika upravicena, morda pa kontra. But look at the data.
sporočil: 12.861
[Nikec3]Eno je njegovo show čvekanje, drugo je pa znižanje davkov slehernikov in vračanje industrije s Kitajske. Zreli ljudje ločijo vsebino od videza, ampak levičarji nikjer niso zreli ljudje.
Zgleda bo Trump zmagal in to kljub rekorni udeležbi, ko bi naj koristila Bidnu.
Eno stvar je potrebno priznat Trumpu - še nikoli v zgodovini ni zmagal predsednik (in to 2x), proti kateremu so praktično vsi mediji, pa tudi manj denarja je imel za kampanjo. In to je, na nek način, genialno.
Je pa tole hkrati tudi nevarno. Vedno bolj se kaže, da še kako drži ona, da "lahko Trump sredi New Yorka ustreli človeka", pa to ne bo vplivalo na njegovo podporo. Lahko reče karkoli, od covida lahko umre rekordno ljudi, lahko govori o brizganju razkužila v žilo... nima veze, vseeno zmaga. Takšna stopnja verovanja je na nivoju skrajnih vernikov. In kjer so verniki, tam ni kritičnega razmišljanja.
[Pokinimisi]OK, ampak to ni cenzura... to je omejevanje dostopa do sredstev za razglašanje svojih idej.
Ne razumes. Ce jaz recem, da si ti nor, mene blokorako vsi portali, mediji mi ne namenijo niti minute airtima. Ce ti reces, da sem jaz nora, te vsi portali podpirajo in tebspodbujajo in mediji ti namenjajo prostor in cas. To je problem, ko ga ti v temntrenutku se ne zaznas, ker ti zaenkrat se ustreza. Ampak manjko svobode govora se slej ko ofej pozna vsem, tudi vam, ki tega zaenkrat se niste obcutili na svoji kozi in posledicno tega se niste opazili.
Če hočeš to preseči moraš investirat v Svoj medij....Podobno kot je nastala Nova 24 TV.
sporočil: 1.623
[0513ANITO]Lahko pa tudi pises grafite po stenah... ce bodo "pravi" zagotovo ne bos sankcioniran.
> [Pokinimisi]
> Ne razumes. Ce jaz recem, da si ti nor, mene blokorako vsi portali, mediji mi ne namenijo niti minute airtima. Ce ti reces, da sem jaz nora, te vsi portali podpirajo in tebspodbujajo in mediji ti namenjajo prostor in cas. To je problem, ko ga ti v temntrenutku se ne zaznas, ker ti zaenkrat se ustreza. Ampak manjko svobode govora se slej ko ofej pozna vsem, tudi vam, ki tega zaenkrat se niste obcutili na svoji kozi in posledicno tega se niste opazili.
OK, ampak to ni cenzura... to je omejevanje dostopa do sredstev za razglašanje svojih idej.
Če hočeš to preseči moraš investirat v Svoj medij....Podobno kot je nastala Nova 24 TV.
Fasade bomo barvali sami, na svoje stroske.
sporočil: 7.018
CNN še vedno čaka glasove za Bidna v Michiganu, Pensilvaniji in
Wisconsinu.
Prednost Trumpa je predvsem v Wi in Mi velika pri precej visokem % preštetih glasov. Obrat je verjetno edino mogoč v Pensilvaniji (20), če CNN teorija o masi demokratskih glasov iz pošte in urbanih območih drži (čeprav so podobne teorije imeli pred 4 leti).
Biden rabi Ne, Mi in Wi, če izgubi Pensilvanijo. Če se Pensilvanija obrne, pa kljub vsemu rabi še Mi ali pa Wi in Nevado. NC in GA sta po mojem že predaleč za preobrat (več kot 90% preštetih glasov).
Če TRump zmaga bo nekatere "demokratske" portale neprecenljivo gledati :)
Prednost Trumpa je predvsem v Wi in Mi velika pri precej visokem % preštetih glasov. Obrat je verjetno edino mogoč v Pensilvaniji (20), če CNN teorija o masi demokratskih glasov iz pošte in urbanih območih drži (čeprav so podobne teorije imeli pred 4 leti).
Biden rabi Ne, Mi in Wi, če izgubi Pensilvanijo. Če se Pensilvanija obrne, pa kljub vsemu rabi še Mi ali pa Wi in Nevado. NC in GA sta po mojem že predaleč za preobrat (več kot 90% preštetih glasov).
Če TRump zmaga bo nekatere "demokratske" portale neprecenljivo gledati :)
[Pokinimisi]Glede korone ti velikokrat limam pluse. Ampak ne morem biti tako ciničen in nihilističen, da bi volil Levico. To je isto kot bi navijal, da naj mi pogori dom in crkne pes.
Jaz itak navijam za svobodo govora, zato sem navijala za Trumpa. In iz istega razloga sem vedno navijala za Janso. V tej korona krizi je Jansa cisto povozil pravico do svobode govora, zato sem ne samo nehala navijati za njega, pac pa sem se pridruzila volilcem, ki volijo "proti". Na naslednjih volitvah bom volila Levico, zato ker #zanalasc#. Ker so najbolj ogaben produkt nase kvazi demokracije in ker zivimo v ogabnih casih in ogabnost Levice popolnoma ustreza tej ogabni agendi. Morda se ljudem zdi to moje razmisljanje ogabno, ampak to je se ena kapitalna zmota, ki je ljudje ne doumejo in potem presenecenje "pa kako lahko opica zmaga".
Forumasi so namen blazno jezni, ker sem propagandist proti korona ukrepom. Ampak to je samo se ena kapitalna zmota, ki jo boste slej ko prej na svoji lastni kozi obcutili tudi ZAGOVORNIKI korona ukrepov. Jaz se me borim proti korona ukrepom, pac pa ZA pravico govora. Da nimate pravice govora samo zagovorniki ukrepov, pac pa tudi nasprotniki. In vam se to v tem trenutku zdi super, da se nas zali in brise in blokora. Ampak ukinitev svobode govora se bo poznala tudi vam, enkrat v prihodnosti. In takrat, ko jih boste vi dobili po picki, ko se vam bo dogajala krivica, a ne boste imeli pravice ugovora, takrat boste dojeli, kako smrtonosna je ukinitev svobode govora in teroriziranje in zaljenje vsakega, ki ne razmislja tako kot ti.
[FIN-311684]Zato, ker so ustavili štetje v državah, kjer ima prednost in se boji goljufije. Se še kdo spomni Floride na volitvah za 2. Bushev mandat?
> [kren]
> > [Pokinimisi]
> > Jaz razumem, da gre tebi blazno na zivce, ker nismo vsi ljudje cisto panicni zaradi corone, ampak namesto da panicaris, raje poglej podatke.
>
> Že večkrat sem napisal, da koronapaničarjev ne moreš pomirit s podatki, ker njihov strah ni razumski, ampak čustven. Podobno kot strah pred letenjem. Nekoga, ki ga je na smrt strah letenja, ne boš pomiril s podatkom, da je letenje en najbolj varnih načinov transporta, pa da ga jebeš.
Trumpu kar dobro kaže, ni jasno zakaj paničari in grozi z Vrhovnim sodiščem. Kaže, da se kljub navidezni prednosti pri štetju glasov v posameznih državah, vendar boji izgube elektorjev.
sporočil: 301
Zadnja sprememba: anon-562831 04.11.2020 10:47
[kren]Isto vecina slovencev
> [rename]
> > [kren]
> > Kakšno vezo ima to z mojim komentarjem, ki si ga citiral?
>
> Vrnil je tok debate v naslovno temo :-))))
>
> (ne prosim vsake teme preobrnit v korono, plizz)
Korona je vplivala na ameriške volitve bolj, kot si misliš. Pa očitno ne na škodo Trumpa, kot so mnogi napovedovali. Izgleda, da se večina Američanov vseeno bolj boji kolapsa gospodarstva, kot koronavirusa.
ampak si ne upa povedati ker je taka histerija da potovcejo vsakega da ni zdravnik ki ne trobi v Jansev pa se cogav politicno korekten rog.
[Pokinimisi]To ni cenzura, to je nestrinjanje s tvojimi mnenji oziroma bedni odzivi nanje. Cenzura bi bila, če bi brisali tvoje zapise.
Streznitev bo prišla.
sporočil: 4.272
[usimoncic]Blestel???? Kaj pa je še dosegel v zunanji politiki poleg tega, da je ZDA skregal celo z njenimi zavezniki in jo izločil iz mnogih mednarodnih forumov, za povrhu pa povozil še kakšno resolucijo ZN?
Po drugi strani je blestel v zunanji politiki, blestel v ekonomski politiki in navsezadnje tudi pri Covidu same odločitve v marsičem niso bile napačne.
O blestenju v ekonomski politiki tudi ne bi vedel kaj dosti. Lahko, da je kaj dereguliral in je bilo posledično odprtih nekaj novih delovnih mest, vendar pa deregulacija nima samo pozitivne plati. Samo spomnimo se, kam je recimo pripeljala deregulacija finančnega sektorja. Nova delovna mesta zato ne pokažejo cele slike.
O njegovih odloćitvah v zvezi z epidemijo pa sploh ne kaže izgubljati besed. Najprej zanikanje in totalna neaktivnost, ko je stvar eskalirala, pa obtoževanje vsevprek in valjenje krivde na druge. Zlasti pri virusu se je izkazal kot en kurčevi razvajeni paglavec.
Vsak ki malo spremlja dogajanje, je lahko zaznal kopico primerov
cenzuriranja drugače mislečih. Tega jaz niti malo ne podpiram, tudi
če cenzurirajo moje nasprotnike (razen ko gre za grožnje ali poziv
k nasilju). Drugo vprašanje pa je, ali je to dovoljeno.
Da bi na forumu Družine cenzurirali recimo one, ki trdijo da ni Boga, ali pa na forumu Mladine cenzurirali one, ki razlagajo o nevidni roki trga - meni se to ne bi zdelo sporno. Gre za dva medija, ki imata jasno definirano svojo usmeritev in ki nimata prevladujoče vloge na trgu. Če ti njihovo obnašanje ni všeč, izbereš drug medij. Cenzuriranje na javni televiziji je problematično, ampak zame še bolj problematičen je sam obstoj "javne televizije", ki seveda ni javna, ampak služi določeni politični opciji, vsi pa jo prisilno plačujemo. Še največji problem je pa v tem, da cenzurirajo Facebook, Twitter in Google. Zase pravijo, da so neodvisna platforma za širjenje idej, dejansko se pa grejo "opinion-based journalism", kar sicer ne bi bilo problem, če ne bi imeli monopolnega položaja. Njim bi morali dati ultimat, da bodisi uveljavijo transparentno politiko širjenja idej, ki ne bo nikogar preferirala ali diskriminirala, ali pa se jih razbije na več konkurenčnih enot, kot so nekoč Standard Oil. Upam, da bo Trump v drugem mandatu naredil nekaj takega.
PS: Kje je v tej zgodbi JJ pa jaz še vedno ne vidim. Ima roko nad Novo24TV, ampak to po mojem niti malo ne ogroža svobode govora.
Da bi na forumu Družine cenzurirali recimo one, ki trdijo da ni Boga, ali pa na forumu Mladine cenzurirali one, ki razlagajo o nevidni roki trga - meni se to ne bi zdelo sporno. Gre za dva medija, ki imata jasno definirano svojo usmeritev in ki nimata prevladujoče vloge na trgu. Če ti njihovo obnašanje ni všeč, izbereš drug medij. Cenzuriranje na javni televiziji je problematično, ampak zame še bolj problematičen je sam obstoj "javne televizije", ki seveda ni javna, ampak služi določeni politični opciji, vsi pa jo prisilno plačujemo. Še največji problem je pa v tem, da cenzurirajo Facebook, Twitter in Google. Zase pravijo, da so neodvisna platforma za širjenje idej, dejansko se pa grejo "opinion-based journalism", kar sicer ne bi bilo problem, če ne bi imeli monopolnega položaja. Njim bi morali dati ultimat, da bodisi uveljavijo transparentno politiko širjenja idej, ki ne bo nikogar preferirala ali diskriminirala, ali pa se jih razbije na več konkurenčnih enot, kot so nekoč Standard Oil. Upam, da bo Trump v drugem mandatu naredil nekaj takega.
PS: Kje je v tej zgodbi JJ pa jaz še vedno ne vidim. Ima roko nad Novo24TV, ampak to po mojem niti malo ne ogroža svobode govora.
sporočil: 7.018
[ales16]Medtem se je Wi na žalost obrnil, očitno so prišteli GB area in zdaj ca. 10000 glasov v prednosti Biden pri 95% preštetih glasov.
> [rx170]
>
> Če TRump zmaga bo nekatere "demokratske" portale neprecenljivo gledati :)
Škoda ker na RTV ni več Šitnika iz 2016, tisto je bilo tudi "priceless" :-)
sporočil: 1.203
Nižanje davkov = tricke down ekonimija je danes obravnavana podobno
kot teza, da je Zemlja ravna. Oboje se je izkazalo za zgodovinsko
zmoto.
To je ekonomski konsenz.
To je ekonomski konsenz.