Strani: 1 2

robi2107 sporočil: 4.272
[#2836032] 10.04.20 16:46
Odgovori   +    3
Naravnost absurdno je, da smo zdaj prisiljeni poslušati stokanje TVS, kako se njim godi krivica, ko pa sami na MMC zganjajo tako cenzuro, da se je ne bi sramovali niti v Severni Koreji. Ko sem se pred časom zaradi cenzure povsem nedolžnega komentarja na MMC s strani t.i. administatorja foruma pritožil tako imenovani "varuhinji pravic gledalcev" Todorovski (ki je kot de facto varuhinja samovolje njenih cenzorskih kolegov naravnost v posmeh svoji funkciji), sem najino brezplodno pregovarjanje zaključil z besedami: "In še to: ko nas boste naslednjič spet posiljevali z lamentacijami, kako da se vašemu cehu godi krivica, ker se vam ne-vem-kdo vmešava v vaše delo, se spomnite svojega odnosa do svobodnega izražanja mnenj." Ni bilo treba dolgo čakati, ko se je zgodilo natančno to. In ko sem tedaj na MMC oddal komentar z vsebino
Absurdno je, da zdaj poslušamo vaše lamentacije o napadih na neodvisnost in blablabla, ko pa sami tukaj na MMC izvajate najbolj brutalno cenzuro, ki se je ne bi sramovala niti najhujša diktatura tipa Severna Koreja. Ko sem se pred časom glede tega prerekal s tako imenovano "varuhinjo pravic gledalcev", gospo Todorovsko, sem najino komunikacijo zaključil z besedami: "In še to: ko nas boste naslednjič spet posiljevali z lamentacijami, kako da se vašemu cehu godi krivica, ker se vam ne-vem-kdo vmešava v vaše delo, se spomnite svojega odnosa do svobodnega izražanja mnenj." In točno to se zdaj dogaja. Lepo vas prosim, prihranite nam vaše krokodilje solze in se raje poglejte v ogledalo, ki vam je bilo nastavljeno.
ga cenzor na MMC ni objavil, na zahtevo, zakaj ne, pa podal naslednje pojasnilo:
Takšne navedbe niso primerne za objavo: "...ko pa sami tukaj na MMC izvajate najbolj brutalno cenzuro, ki se je ne bi sramovala niti najhujša diktatura tipa Severna Koreja."

Iz pravil: 3. Ostro kritiko ali nestrinjanje s posameznimi mnenji bom izražal brez osebnih napadov in žalitev. Kritike organizacij, institucij, skupnosti ali strank bom argumentiral in izrazil na vljuden način.
Zato sem inkriminirani del teksta nadomestil z naslednjo vsebino:
***** (na tem mestu sem v izvirniku komentarja navajal vsega prezira vredno prakso tako imenovanega administratorja foruma, ki povsem arbitrarno in mimo vsakršnih pravil briše povsem legitimne komentarje obiskovalcev foruma, še posebej pa tiste, ki se nanašajo na njegovo prakso samovoljnega brisanja komentarjev, pa mi je tako imenovani administrator foruma cenzuriral tudi to mnenje s pojasnilom, da moje mnenje ni primerno za objavo, pri čemer pa tako imenovani administrator foruma o tem, kaj je in kaj ni primerno za objavo, odloča povsem arbitrarno).
T.i. administrator ni objavil niti tega, kot razlog za cenzuro pa tokrat navedel:
Podali smo vam korekten odgovor in navedli, da je šlo za kršitev pravil, zato zapisa, ki trdi, da samovoljno umikamo vsebine uporabnikov in komentira naše delo, ne moremo objaviti. Prav tako vsebina vašega besedila presega temo objavljenega prispevka.
Ker takšne nebuloze žalijo človekov razum, sem zahteval pojasnila na naslednja vprašanja:
1. kje piše, da ne smem komentirati vašega dela in izražati kritike na vaš račun?
2. kako si vi sploh predstavljate, da uporabniki foruma ne smemo komentirati vašega dela?
3. Kako lahko trdite, da “vsebina vašega besedila presega temo objavljenega prispevka,” če pa nas sami posiljujete z lamentacijami, kakšna krivica da se vam godi?? A mi se lahko s tem zgolj strinjamo???
in dobil naslednji odgovor:
V pravilih, ki ste jih sprejeli ob registraciji, je zapisano:

7. Strinjam se, da bom poizvedbe ali komentarje na posege administratorjev pošiljal prek zasebnih sporočil, saj ne spadajo v javno debato in se preostalih uporabnikov ne tičejo.
Zato sem na varuha pravic cenzorjev še zadnjič poskusil dobiti kokretne odgovore:
Spoštovani,

tiče se jih v toliko, kolikor je vaše ravnanje splošna praksa, ki zadeva vse uporabnike. Prosim, da mi razložite, kako naj bi po vašem mnenju uporabniki izrazili protest zoper vaše ravnanje. Konec koncev ste vi javni servis, ki ga plačujemo uporabniki, ki vsekakor imamo pravico, da javno izražamo svoje mnenje o vašem delu. Na ta način ste se zavarovali pred vsakršno javno kritiko, vsaj na tem forumu, kar pa je popolnoma nesprejemljivo, saj niste nekakšni bogovi, nad katerimi je samo modro nebo. Poleg tega mi niste odgovorili na 3. točko prejšnjega maila. Vi MMC izrabljate za jadikovanje, kakšne barabe da so ti ali oni, ki da napadajo javni servis, kar naj bi bilo nesprejemljivo, uporabniki pa lahko zgolj tulimo z vami v isti rog in se s tem strinjamo ter bentimo čez te “barabe”. Ali čemu je bila namenjena možnost komentiranja pri tej temi??? Da je RTV institucija, ne more biti nobenega dvoma. Ali vi trdite, da nimamo pravice izražati kritik na njen račun???? Ča to pravico imamo, kako naj bi jo uresničevali?

Prosim, da mi konkretno, jasno in natančno odgovorite na 4 (!!!) zastavljena boldana vprašanja.
Odgovorov po treh tednih še vedno nisem prejel. Enostavno človek z njimi ne more priti na kraj. Sem pa od varuhinje pravic cenzorjev ob enem izmed predhodhih brezplodnih dopisovanj dobil tudi že takšen odgovor:
Vaš komentar je bil verjetno odstranjen zaradi tega, ker se ga lahko razume tudi dobesedno, spodbujanje nasilja pa ni dovoljeno. Verjetno je bil zapis mišljen ironično - kot ste zdaj tudi sami potrdili - in bi ga res lahko tudi pustili. Včasih je relativno, kaj je v skladu s pravili in kaj ne, to delo pa opravlja več administratorjev in je včasih reakcija odvisna od presoje posameznega administratorja.
Vse skupaj samo potrjuje moje očitke, da golazen cenzorska na MMC povsem arbitrarno in samovoljno interpretira zapisane komentarje kakor tudi pravila, na katera se sklicuje, obenem pa ne dopušča nikakršne kritike tega početja. Kar v osnovi ne bi bil takšen problem, če bi bil forum MMC del nekega brezveznega medija, financiranega z zasebnim denarjem, ne pa del javnega RTV servisa, ki ga moramo z naročninami financirati vsi imetniki električnega priključka!!!

Zato se mi prav jebe za njihova stokanja, kakšna krivica da se jim godi. Kar se mene tiče, grejo lahko vsi skupaj v 3 p**** materine. In potem od tam naprej s knjižico v roki na cesto. Daj bog, da se jim zgodi orban.
najobj sporočil: 32.306
[#2836259] 11.04.20 13:22 · odgovor na: (#2836194)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 11.04.2020 13:25
[rename]
Jasno, da levakom vsebina depese ni vsec.
Ampak to ne spremeni dejstev, da so navedbe resnicne.

www.portalplus.si/37...?desktop=1
... OK, ampak danes trditi, da novinarji pri nas izhajajo iz komunizma, je še bolj blesavo, kot je trditi, da Janša izhaja iz komunizma, ker je romal v Titovo Jajce ...

P.S.: "dejstva" v depeši so še bolj blesava zato, ker je v komunizmu, karkoli že to pomeni, mladi preveč zagreti komunist Janez čisto zares romal v Titovo Jajce, takorekoč vsi danes aktivni novinarji pa so v komunizmu še delali potičke v peskovniku, če so takrat sploh že bili na svetu ... aja, kolikor sem seznanjen, je nekaj čisto konkretnih novinarskih psihičev zaradi iracionalnega osebnega sovraštva Janšata s standardnimi kretenizmi zašpecali brezdelnim bruseljskim džabalebarošem, vsekakor pa bi glede na pizdarijo s korono Janša moral reagirati tako, da bi namesto otročje blesave depeše vse tiste čisto konkretne novinarske psihiče in brezdelne bruseljske džabalebaroše preprosto ignoriral ...
Finjajce sporočil: 22
[#2836900] 13.04.20 09:43 · odgovor na: 1357 (#2835933)
Odgovori   +    1
čas vnosa: 10.04.20 12:40
'konzervativni populisti ' , najprej bi bilo potrebno dogovoriti pojem konzervativni, da ne bo več ta pojem služil zgolj kot etiketiranje z negativnim predznakom, z namenom ustvarjanja predsodkov, namernega blatenja in širjenja nestrpnosti do drugače mislečih...
Kar pa se tiče populizma kot nečesa negativnega pa je v Sloveniji učbeniški primer po vrstnem redu tak:
1.) Levica
2.) SD
3.) Sab & Lmš
sledijo vsi ostali in o vrstnem redu teh mi je povsem vseeno.

Strani: 1 2