Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek VW z ambicioznejšim ciljem: milijon električnih avtomobilov do konca 2023
Strani: 1 2
sporočil: 10.844
[ogo]Poglej Račun...tisti del, ki se imenije omrežnina...
To da bo treba razmrdat državne in paradrževne elektro kolhoze in sovhoze in na slednjih temelječ elektro sistem je jasno.
Elektro omrežje je v osnovi enako že 100 let.
Vlaga se malo, cel kup podjetij in folka pa z relativno malo dela in truda molze enormne denarje.
Edino kar res vlagajo je gembling, kako v Romuniji kupit kilovatne ure in jih za 30% dražje prodat v Italiji.
Ko se bo to korenito razmrdalo, bomo dobili odprta vrata za korenite nadgradnje sistema.
Tudi PTT je nekoč s telefoni pokrila samo 10% prebivalstva. Pa še ta je povečini dobil dvojčke.
Potem se je pa trg razmigal, monopoli sesuli, vlaganja pospešila in sploh ne razmišljamo o tem, a nam je za telefonirat dovolj govorilnica ali pa pošta. Telefon imamo v vsakem žepu in se je razširil v splošno komunikacijsko napravo. Tudi današnji operaterji več ne mozgajo ali bi imeli dvojčke ali pa oversubscription na linijah do doma. Enkrat ko kakovost pade, folk spizdi k konkurenci. To isto je treba narest na elektro sistemu.
Že sedaj je na ravni cene elektrike....
Vlagajo pa iz tega vira bolj malo....
Ko bodo pa začeli kaj resnega investirat, bodo pa omrežnino nabil u 3 krasne.
sporočil: 6.899
Zadnja sprememba: anon-207617 29.12.2019 20:00
[mirkob]Seveda ga ni manjkalo, ampak rect da ga ne bos ker ga mas dost, je blo pa vseeno zelo cudno, vsaj v mojem ruralnem okolju. Samo prispodobo sem pac dal kako te filipinci pogledajo, ce reces da riza ne bos. Pac ni jim jasno kako bi nekdo ne hotel jest riza. Does not compute.
> [NemirniTujec] Kot da bi pri nas (v osemdesetih) rekel, da kruha ne bos, ker ga mas ze vrh glave.
Off the topic: a to resno misliš, da je v jugi v 60,70,80-ih kruha manjkalo?
T'ko rečem: vse sorte je včasih manjkal, kruha pa je doma zmanjkalo samo enkrat in to ko sem se zapil v bifeju zraven ter pozabil, da trgovino zaprejo ob osmih!
PS:"v osemdesetih" sem dodal, ker danes vec nic ni sveto in imas take in ovake carb hejterje, pa meat hejterje, pa ljudi ki iz principa potujejo z jadrnicami in tako dalje. Jaz sem recimo (cak da najdem stresice...)... piščetarijanec.
Pac, v dvomilijonski culukafriji je situacija dekadentna u picko mater, v 100 milijonskih filipinih pa medtem poteka neusmiljen, darwinisticni boj za standard in napredek, za vsak deci bencina, za vsak odrezek mesa.
sporočil: 6.899
[abohte]Jaz mam se zdaj pogojne reflekse in zrem postano hrano, in manicno ugasujem luci za seboj, ko da sem za vsak kwh elektrike dva dni delal. Clovek se zlo pocasi odvaja tega kar mu je vtepeno v betico v otrostvu.
> [NemirniTujec]
> Seveda ga ni manjkalo, ampak rect da ga ne bos ker ga mas dost, je blo pa vseeno zelo cudno, vsaj v mojem ruralnem okolju.
Tudi v mojem malomeščanskem. Ko sem bil npr. sredi 80-ih na obisku pri dedku, je bilo pričakovano, da bom vse drobtinice, ki so za mano ostale na mizi, pogrnil v dlan ter jih pojedel, ne pa vrgel v smeti.
Je pa res, da on l. 1945 ni povsem zapustil hoste (v duhu) in je tudi 40 let kasneje še vedno živel v njej. Če se prav spomnim, pa se je kruh pričel pojavljati v smeteh v Janševi vladi :)
sporočil: 405
[NemirniTujec] vsaj v mojem ruralnem okolju.Ah, pol smo b'li pa mi u tistem sfukanem bloku v Šiški res ena elita, ker se je zmeraj tud kruh u kanti našu;)
> [abohte] Tudi v mojem malomeščanskem.
nima smisla....res
sporočil: 5.775
Rimski klub. Club of Rome. Pa misliš da so nehali? HAHAA. Dokler je
dovolj denarja, ZAKAJ pa bi.
Pa take počitnice si tudi težko financiraš sam. Otresat bedarije desetletja dolgo je umetnost, brez da te sterajo u PM.
KLJUB temu da si VSE napovedal narobe. Tudi naš profa je iz istega gnezda.
The Club of Rome Annual Summit 2019 will take place in Stellenbosch, South Africa, on 6 November 2019. This is an historic conference for the Club of Rome to reconnect to the Mother Continent and in the global South.Sep 20, 2019
En štil od lopate, pa da jih malo "reconnectam" po hrbtu.
Pa take počitnice si tudi težko financiraš sam. Otresat bedarije desetletja dolgo je umetnost, brez da te sterajo u PM.
KLJUB temu da si VSE napovedal narobe. Tudi naš profa je iz istega gnezda.
The Club of Rome Annual Summit 2019 will take place in Stellenbosch, South Africa, on 6 November 2019. This is an historic conference for the Club of Rome to reconnect to the Mother Continent and in the global South.Sep 20, 2019
En štil od lopate, pa da jih malo "reconnectam" po hrbtu.
sporočil: 376
O celo VW se je zbudil. Ko tole berem, bravo. Že sedaj omrežje
ponoči za več 100k EV, saj menda ponoči zdrži toliko kot
podnevi.
Glede EV in MSE sem si premislil, ne tega kupovat, vi samo nadaljujte s tdi, celo plačo dati za gorivo, ogrevanje in elektriko, pa še več in dlje bo za nas ostalo
Glede EV in MSE sem si premislil, ne tega kupovat, vi samo nadaljujte s tdi, celo plačo dati za gorivo, ogrevanje in elektriko, pa še več in dlje bo za nas ostalo
Strani: 1 2