Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Ihan za Siol: To so selitve narodov

Strani: 1 2

anon-11660 sporočil: 48.253
[#2550642] 21.09.15 14:53 · odgovor na: simona2 (#2550638)
Odgovori   +    9
[simona2]
> [bc123a]
> > [simona2]
> > ja, lepo si napisala.
>
> in begunci torej gredo v te drzave zato ker so free in gospodarsko liberalne .... ali pa na kratko zato, ker so tam handouti najvisji, whatever the reason?
>
> Ker - in iz tega te ne spustim - si napisala, da si ti begunci zelijo svobodnega trga, etc, etc...
>
> to je priblizno tako, kot da bi zapisala, da je Semolic liberalni desnicar, ker hoce vecje place, te se pa lahko (naturlich) dosezejo samo z gospodarsko rastjo in liberalizacijo. Ergo, on je za liberalizacijo, itd.
>
> Svoh tvoje sklepanje.

:) ti si kot semolič, nenehno imaš napačno izhodišče, pa mešaš cilj in sredstva; prvič, semolič ni borec za višje plače, kar sem že stokrat napisala, ampak borec za revno slovenijo - in to ravno zato, ker ne dojame, da več zaposlenih in služb prinaša liberalizacija odpuščanj, da višje plače pomeni liberalizacija trga dela, da višje plače pomenijo nižji davki in da rast pride z ekonomsko svobodo;pol ko pa imaš rast - pa se pejdi socialo;
ne morem jaz pomagat, če so begunci pametnejši od semoliča - stvar je preprosta - hočejo v nemčijo, ki je bogata, in sorry, bogata pa je, ker je imela kapitalizem in schroderja, ker ni imela tita ali pa assada..sirci so spoznali, da je raj kapitalizem
ne simona. Sirci so spoznali, da je v nemciji zivljenje, tudi zaradi socialnih transferjev, najboljse.

to, da so begunci pametnejsi od semolica, si si ti gladko izmislila in sedaj nadaljujes svoje vrtenje v krogu, ko na podlagi svoje predpostavke dokazujes to isto predpostavko.

begunci gredo tja, kjer so socialni transferji najbolj prijazni. to je vse. vec iz opazovanega ne moremo trditi, lahko si le izmislimo.

Se tole bi ti dal glede upanja na prispevek migrantom k gospodarski rasti:

www.diva-portal.org/...TEXT01.pdf

(nalasc dajem "devil's advocate" clanke, tale je iz centra za "Discrimination studies")
simona2 sporočil: 2.252
[#2550643] 21.09.15 14:55 · odgovor na: anon-330984 (#2550640)
Odgovori   +    0
ja, ker je bil prekratko pa ker ga že dolgo ni -- tole prosim za vklop cinizma
anon-149637 sporočil: 3.223
[#2550644] 21.09.15 14:55 · odgovor na: anon-247964 (#2550574)
Odgovori   +    13
Zadnja sprememba: anon-149637 21.09.2015 14:57
[kugy]
Res je Ihan zadel v polno. Gre za selitve narodov. Vprašanje pa je, kaj jih je sprožilo v resnici. Ali so te selitve res spontane, ali so skrbno pripravljen načrt za oslabitev Evrope, bolje rečeno EU?

Ja,res je pomembno vprašanje kaj je sprožilo proces za oslabitev Evrope.Ker je toliko ponujenih odgovorov,predvsem se vsiljuje krivda USA zaradi vmešavanja v politiko arabskih držav, naj ponudim še mojo varianto.Je predrzna,za večino nesprejemljiva.Pa vseeno. Pri takih zadevah kot je oslabitev Europe se mi vedno prikaže Putin in ruska politika.No ja,dopustimo možnost,da se vse skupaj ni rodilo zaradi bojkota,ki ga izvaja EU kot odgovor na dogajanja v Ukrajini.Ali pa je ne opustimo.Stvar je v osnovi kako ruska politika od nekdaj spretno izkoristi nesrečo drugega v svojo korist.In Asad je nesreča za Sirijo,oslabitev EU pa je na dolgi rok ruska korist.
Samo Frau Merkel mi nekako ne paše v igro.Ni naivna in tudi ne toliko butasta,da bi s svojo willkommen politik pomagala sesutju Evrope.

No pozabil sem napisati.Žermani je steber Evrope (eden glavnih) in tega je treba najprej spodkopati.
[#2550645] 21.09.15 14:58 · odgovor na: anon-11660 (#2550642)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: anon-11660 21.09.2015 15:00
[bc123a]
> [simona2]
> > [bc123a]
> > > [simona2]
> > > ja, lepo si napisala.
> >
> > in begunci torej gredo v te drzave zato ker so free in gospodarsko liberalne .... ali pa na kratko zato, ker so tam handouti najvisji, whatever the reason?
> >
> > Ker - in iz tega te ne spustim - si napisala, da si ti begunci zelijo svobodnega trga, etc, etc...
> >
> > to je priblizno tako, kot da bi zapisala, da je Semolic liberalni desnicar, ker hoce vecje place, te se pa lahko (naturlich) dosezejo samo z gospodarsko rastjo in liberalizacijo. Ergo, on je za liberalizacijo, itd.
> >
> > Svoh tvoje sklepanje.
>
> :) ti si kot semolič, nenehno imaš napačno izhodišče, pa mešaš cilj in sredstva; prvič, semolič ni borec za višje plače, kar sem že stokrat napisala, ampak borec za revno slovenijo - in to ravno zato, ker ne dojame, da več zaposlenih in služb prinaša liberalizacija odpuščanj, da višje plače pomeni liberalizacija trga dela, da višje plače pomenijo nižji davki in da rast pride z ekonomsko svobodo;pol ko pa imaš rast - pa se pejdi socialo;
> ne morem jaz pomagat, če so begunci pametnejši od semoliča - stvar je preprosta - hočejo v nemčijo, ki je bogata, in sorry, bogata pa je, ker je imela kapitalizem in schroderja, ker ni imela tita ali pa assada..sirci so spoznali, da je raj kapitalizem

ne simona. Sirci so spoznali, da je v nemciji zivljenje, tudi zaradi socialnih transferjev, najboljse.

to, da so begunci pametnejsi od semolica, si si ti gladko izmislila in sedaj nadaljujes svoje vrtenje v krogu, ko na podlagi svoje predpostavke dokazujes to isto predpostavko.

begunci gredo tja, kjer so socialni transferji najbolj prijazni. to je vse. vec iz opazovanega ne moremo trditi, lahko si le izmislimo.

Se tole bi ti dal glede upanja na prispevek migrantom k gospodarski rasti:

www.diva-portal.org/...TEXT01.pdf

(nalasc dajem "devil's advocate" clanke, tale je iz centra za "Discrimination studies")
Pa se tole, na kratko:

www.theglobeandmail....e26338254/

Not so well, says Tino Sanandaji. Mr. Sanandaji is himself an immigrant, a Kurdish-Swedish economist who was born in Iran and moved to Sweden when he was 10. He has a doctorate in economics from the University of Chicago and specializes in immigration issues. This week I spoke with him by Skype.

“There has been a lack of integration among non-European refugees,” he told me. Forty-eight per cent of immigrants of working age don’t work, he said. Even after 15 years in Sweden, their employment rates reach only about 60 per cent. Sweden has the biggest employment gap in Europe between natives and non-natives.

In Sweden, where equality is revered, inequality is now entrenched. Forty-two per cent of the long-term unemployed are immigrants, Mr. Sanandaji said. Fifty-eight per cent of welfare payments go to immigrants. Forty-five per cent of children with low test scores are immigrants. Immigrants on average earn less than 40 per cent of Swedes. The majority of people charged with murder, rape and robbery are either first- or second-generation immigrants. “Since the 1980s, Sweden has had the largest increase in inequality of any country in the OECD,” Mr. Sanandaji said.

It’s not for lack of trying. Sweden is tops in Europe for its immigration efforts. Nor is it the newcomers’ fault. Sweden’s labour market is highly skills-intensive, and even low-skilled Swedes can’t get work. “So what chance is there for a 40-year-old woman from Africa?” Mr. Sandaji wondered.

Sweden’s fantasy is that if you socialize the children of immigrants and refugees correctly, they’ll grow up to be just like native Swedes. But it hasn’t worked out that way. Much of the second generation lives in nice Swedish welfare ghettos. The social strains – white flight, a general decline in trust – are growing worse. The immigrant-heavy city of Malmo, just across the bridge from Denmark, is an economic and social basket case.

Sweden’s generosity costs a fortune, at a time when economic growth is stagnant. The country now spends about $4-billion a year on settling new refugees – up from $1-billion a few years ago, Mr. Sanandaji said. And they keep coming. Sweden automatically accepts unaccompanied minors. “We used to take in 500 unaccompanied minors a year,” he said. “This year we are expecting 12,000.”

Yet Sweden’s acute immigration problems scarcely feature in the mainstream media. Journalists see their mission as stopping racism, so they don’t report the bad news. Despite – or perhaps because of – this self-censorship, the gap between the opinion elites and the voters on immigration issues is now a chasm. According to a recent opinion poll, 58 per cent of Swedes believe there is too much immigration, Mr. Sanandaji noted. The anti-immigration Sweden Democrats party is now polling at between 20 per cent and 25 per cent.
[#2550653] 21.09.15 15:05 · odgovor na: anon-11660 (#2550642)
Odgovori   +    0
ne, jaz skoz dokazujem, da ti nimaš prav :) kaj ti spet ni jasno?! sorry ... k če ne bova dokazovala, kako je en zabit pa drug tud - pol je črt bv kupu kokice... in druga publika tud... je pa res, da so jih zdej že kupl - in lahk nehava - gospodarska rast je zabeležena, trg deluje - en na smokijih en na kokicah... vse je lepo in krasno;

ampak oprosti, da rečeš, da sem si zmislila, da so sirci pametnejši od semoliča - to se ti pa res ne poda... ni bit težko pametnejši od semoliča... vsak dan, ko tako hitro izgubljaš denar in premoženje, kot ga sirci, si bolj pameten in ti je jasno, kam se moraš selit...
najobj sporočil: 33.249
[#2550655] 21.09.15 15:07
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: najobj 21.09.2015 15:12
... Ihan za Siol: To so selitve narodov ...

... OK, če podporo svoji propagandi Financarji iščejo pri Ihanu, potem bi lahko napisali tudi to, kar Ihan v svojem članku eksplicitno(!) poimenuje kot dokaz, češ da kar doživljamo, niso migracije in azilanti, to so selitve narodov ...

Pred samo desetimi leti je bila EU blesteč projekt, ki si je v navezi z Rusijo in Kitajsko zagotovil energetsko prihodnost ter hkrati ruske in kitajske trge za severnjaško tehnologijo in južnjaški turizem. EU je od ZDA prevzemala voditeljstvo sveta in evro je postajal prva svetovna valuta – dokler ni "brez razloga" počila arabska pomlad.

Sledile so lažne obljube o podpori Zahoda opoziciji v Siriji in na koncu še revolucija v Ukrajini, ki so jo podpihovale ZDA.
V slabem desetletju je EU iz najbolj cvetoče gospodarske in politične regije postala energetsko in tržno izolirana ter obkrožena z vojnami in krizami.

... evo, in na osnovi zgoraj citiranega - celi Ihanov članek skupaj s prevodom nisem mogel citirati - je res rahlo hecno v nadaljevanju tega članka napisati ... Da ne gre za ekonomske migrante smo sicer v članku Gre za vojne begunce ne za gasterbajterje pisali tudi na Financah. Mnenje odgovorne urednice Financ Simone Toplak je bilo sicer objavljeno kot odgovor na kolumno Dejana Steinbucha ... khmm, razen če svoje bralstvo nimaš za ... eh, raje ne bom napisal, ker ne bi rad pristal v čakalnici ...
[#2550656] 21.09.15 15:09 · odgovor na: simona2 (#2550653)
Odgovori   +    9
[simona2]
ne, jaz skoz dokazujem, da ti nimaš prav :) kaj ti spet ni jasno?!
hvala, konc.
[#2550660] 21.09.15 15:21 · odgovor na: najobj (#2550655)
Odgovori   +    0
jaz sem hotela samo, da čim več ljudi vidi tezo, ki se mi zdi zanimiva - da ni ne eno ne drugo - ampak preseljevanje narodov ala slovanov v furlansko nižino - not

o zaroti in grozni odgovornosti zda in eu - to ni nič novega.. in še ni prav pametno, po mojem mnenju - k pol samo še čakam nadaljevanje pametna rusija, assad in baas...

zakaj je v tekstu zadnji odstavek - pa odkrito, še posebej v takšnem besedilu -tudi meni ni jasno.. ampak nisem šla glih cenzurirat, če ni nujno... že tako so posegi v novinarske izdelke problem :) ko je blo že enkrat objavljeno, pač jbg... itak pa to ni pomemben del.. pomemben je tisti o preseljevanju kot nova ideja .. evo, da ne bo kakšne teorije zarote po nepotrebnem..
anon-238577 sporočil: 14.015
[#2550662] 21.09.15 15:26 · odgovor na: simona2 (#2550638)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: anon-238577 21.09.2015 15:27
[simona2]
> [bc123a]
stvar je preprosta - hočejo v nemčijo, ki je bogata, in sorry, bogata pa je, ker je imela kapitalizem in schroderja, ker ni imela tita ali pa assada..sirci so spoznali, da je raj kapitalizem (kokrkoli bodo že na njem participirali)
stvar je preprosta samo v poceni rumeni propagandi, v dokumentirani zgodovini pa je malo drugačma;

ko so Nemci imeli na obisku tega istega Tita, so ga sprejeli kot največjega in najmodrejšega državnika, kancler Schmidt ga je vozil po Nemčiji, kjer so tovarne nehale delati, da so ga lahko delavci pozdravili na ulicah, on pa jih je zabaval z izjavami, da bi bil nemški kapitalist, če ne bi bil jugoslovanski predsednik, xexe

danes nekateri bebci govorijo, da je to bil privilegij jugoslovanskih pionirčkov, ampak tudi Nemčija je imela svojo priliko :)

jbg, kar je zapisano v zgodovini tam tudi ostane nekaj časa, dosežki in novi podni rumene propagande pa bodo jutri pozabljeni.
[#2550664] 21.09.15 15:29 · odgovor na: najobj (#2550655)
Odgovori   +    9
[najobj]
.
... evo, in na osnovi zgoraj citiranega - celi Ihanov članek skupaj s prevodom nisem mogel citirati - je res rahlo hecno v nadaljevanju tega članka napisati ... Da ne gre za ekonomske migrante smo sicer v članku Gre za vojne begunce ne za gasterbajterje pisali tudi na Financah. Mnenje odgovorne urednice Financ Simone Toplak je bilo sicer objavljeno kot odgovor na kolumno Dejana Steinbucha ... khmm, razen če svoje bralstvo nimaš za ... eh, raje ne bom napisal, ker ne bi rad pristal v čakalnici ...
čuj, pri tej stvari jaz ne morem razumet samo tega, kako da se enkrat ne najde Tisti črnec, ki bi se magari žrtvoval za dober namen :)
anon-330984 sporočil: 476
[#2550665] 21.09.15 15:30 · odgovor na: simona2 (#2550660)
Odgovori   +    3

o zaroti in grozni odgovornosti zda in eu - to ni nič novega.. in še ni prav pametno, po mojem mnenju - k pol samo še čakam nadaljevanje pametna rusija, assad in baas...
Ne ne, prepričan sem da ti je pametni al-Baghdadi bolj pri srcu.....
[#2550669] 21.09.15 15:34 · odgovor na: simona2 (#2550660)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: najobj 21.09.2015 15:41
[simona2]
jaz sem hotela samo, da čim več ljudi vidi tezo, ki se mi zdi zanimiva - da ni ne eno ne drugo - ampak preseljevanje narodov ala slovanov v furlansko nižino - not

zakaj je v tekstu zadnji odstavek - pa odkrito, še posebej v takšnem besedilu -tudi meni ni jasno.. ampak nisem šla glih cenzurirat, če ni nujno... že tako so posegi v novinarske izdelke problem :) ko je blo že enkrat objavljeno, pač jbg... itak pa to ni pomemben del.. pomemben je tisti o preseljevanju kot nova ideja .. evo, da ne bo kakšne teorije zarote po nepotrebnem..
... čuj, če bi mi to tukaj forum.finance.si/?m=...636&single odgovorila, bi ti mogoče celo verjel ... no, ampak itak ni pomembno, kaj jaz verjamem, sploh ker ti verjmeš Američanom ...

P.S.: naliman članek, ki ga je napisal Philip Giraldi, a former CIA officer, pa že zaradi splošne izobrazbe le preberi, pa čeprav napisanemu ne boš verjela, ker je diametralno nasprotno od ameriškega uradnega, ki mu ti - kot si napisala - brezpogojno verjameš, ker za tebe obstajata samo ameriška in ruska resnica, ti pa imaš Američane raje kot Ruse ...
[#2550671] 21.09.15 15:37 · odgovor na: crt (#2550624)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-238577 21.09.2015 15:54
[crt]
narocil kokice in cakam, da bo kdo zacel ugibati, a so potujoce mnozice za ali proti jansi.

(vnaprej kuvertiram svoj odgovor: boli jih kurac za janso in ostale slovenske verske spore)
ne bo držalo, Asad je njihov Murglškrat, ki je tudi tam naredil veliki pok, če se mu pobegnili je valjda jasno zakaj ...
anon-330984 sporočil: 476
[#2550673] 21.09.15 15:44 · odgovor na: anon-238577 (#2550671)
Odgovori   +    3

ne bo držalo, Assad je njihov Murglškrat, ki je tudi tam naredil veliki pok, če se mu pobegnili je valjda jasno zakaj ...
Kdo pa je njihov JJ Gargamel ?
[#2550674] 21.09.15 15:45 · odgovor na: anon-149637 (#2550644)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-238577 21.09.2015 15:51
[rosom]
> [kugy]

Samo Frau Merkel mi nekako ne paše v igro.Ni naivna in tudi ne toliko butasta,da bi s svojo willkommen politik pomagala sesutju Evrope.

No pozabil sem napisati.Žermani je steber Evrope (eden glavnih) in tega je treba najprej spodkopati.
To najnovejše ustvarjanje splošne histerije sicer spada v poglavje psihopatologije in manipulacije množic.

Tu www.pewresearch.org/...n-the-u-s/ lahko vidiš številke nezakonite imigracije v ZDA, v glavnem latinsko-ameriške. Deset mio letno proti evropskim par sto tisoč!!
V ZDA so še vedno isti na oblasti, še vedno imajo kapitalizem, zapori so polni teh latinosov in skupaj s črnci so premične tarče, na katere po ulicah prosto streljalo beli policaji.

Kakšno sesutje 500 milijonske Evrope, WTF? So se že vsem skisali možgani?
[#2550679] 21.09.15 16:04 · odgovor na: anon-238577 (#2550674)
Odgovori   +    2
[fibonaci]
> [rosom]
> > [kugy]
>
> Samo Frau Merkel mi nekako ne paše v igro.Ni naivna in tudi ne toliko butasta,da bi s svojo willkommen politik pomagala sesutju Evrope.
>
> No pozabil sem napisati.Žermani je steber Evrope (eden glavnih) in tega je treba najprej spodkopati.

To najnovejše ustvarjanje splošne histerije sicer spada v poglavje psihopatologije in manipulacije množic.
Tu www.pewresearch.org/...n-the-u-s/ lahko vidiš številke nezakonite imigracije v ZDA, v glavnem latinsko-ameriške. Deset mio letno proti evropskim par sto tisoč!!
V ZDA so še vedno isti na oblasti, še vedno imajo kapitalizem, zapori so polni teh latinosov in skupaj s črnci so premične tarče, na katere po ulicah prosto streljalo beli policaji.

... čuj, meni forum.finance.si/?m=...803&single so se že, jebiga ...

P.S.: če boš prebral celi špeh, boš verjetno moje mnenje lahko ločil od onega drugega, čeprav se obe mnenji ne razlikujeta kaj dosti, razen da oni drugi ne mara Rusov in jih je zato hotel zaplesti v begunsko pizdarijo ...
[#2550682] 21.09.15 16:24 · odgovor na: najobj (#2550679)
Odgovori   +    1
[najobj]
> [fibonaci]
> > [rosom]
> > > [kugy]
> >
> > Samo Frau Merkel mi nekako ne paše v igro.Ni naivna in tudi ne toliko butasta,da bi s svojo willkommen politik pomagala sesutju Evrope.
> >
> > No pozabil sem napisati.Žermani je steber Evrope (eden glavnih) in tega je treba najprej spodkopati.
>
> To najnovejše ustvarjanje splošne histerije sicer spada v poglavje psihopatologije in manipulacije množic.

> Tu www.pewresearch.org/...n-the-u-s/ lahko vidiš številke nezakonite imigracije v ZDA, v glavnem latinsko-ameriške. Deset mio letno proti evropskim par sto tisoč!!
> V ZDA so še vedno isti na oblasti, še vedno imajo kapitalizem, zapori so polni teh latinosov in skupaj s črnci so premične tarče, na katere po ulicah prosto streljalo beli policaji.
>
> Kakšno sesutje 500 milijonske Evrope, WTF? So se že vsem skisali možgani?

... čuj, meni forum.finance.si/?m=...803&single so se že, jebiga ...

P.S.: če boš prebral celi špeh, boš verjetno moje mnenje lahko ločil od onega drugega, čeprav se obe mnenji ne razlikujeta kaj dosti, razen da oni drugi ne mara Rusov in jih je zato hotel zaplesti v begunsko pizdarijo ...
1. če EU temelji na prostem pretoku kapitala in ljudi, potem EU rušijo tisti, ki postavljajo ograje in zapirajo mejne prehode, vseeno s kakšnim izgovorom.
2. kot vsaka velika sila tudi EU lahko samo raste, sicer bo stagnirala in končno propadala, rast pa seveda dolgoročno pomeni širitev v smeri Turčija in okolica, ter tudi Rusija. Potem bodo rešeni današnji problemi.
3. kot vsako množično pranje možganov ima tudi tokratno zadaj nek drugi namen, kot pa izgleda na prvi pogled; na to upam stavit.
anon-182066 sporočil: 11.068
[#2550723] 21.09.15 19:34 · odgovor na: anon-238577 (#2550674)
Odgovori   +    5
[fibonaci]
> [rosom]
> > [kugy]
>
> Samo Frau Merkel mi nekako ne paše v igro.Ni naivna in tudi ne toliko butasta,da bi s svojo willkommen politik pomagala sesutju Evrope.
>
> No pozabil sem napisati.Žermani je steber Evrope (eden glavnih) in tega je treba najprej spodkopati.

Fibonaci, 11 milijonov je število VSEH nedovoljenih emigrantov v ZDA, ne pa da jih pride tja vsako leto takšno število. Kako pa naj pride 11 milijonov ljudi na črno v ZDA, če so postavili zid?Te številke imigrantov, ki na črno prihajajo v ZDA se nikakor ne morejo meriti s trenutno situacijo v Evropi. Ko boš link,ki si ga prilepil še enkrat prečital, boš videl, da si se zmotil.
anon-149637 sporočil: 3.223
[#2550798] 22.09.15 07:54
Odgovori   +    2
Das sind die Hauptherkunftsländer von Asylerstanträgen im August 2015 laut Statistik des BAMF:
Syrien (10.112/ 30,2%)
Albanien (8.234/ 24,6%) (Steigerung von 9,1% im Vergleich zum Juli)
Afghanistan (2270/ 6,8%)
Irak (1718/ 5,1%)
Serbien (1371/ 4,1%)
Eritrea (978/ 2,9%)
Mazedonien (882/ 2,6%)
Kosovo (625/ 1,4%)
Pakistan (596/ 1,8%)
Sonstige (5838/ 17,5%)

(Kölner Stadt Anzeiger) Primerjava Julij-Avgust 2015.

O psihopatologiji in medijski manipulaciji množic se mi ne da razpravljati.Bilo bi prezahtevno za tiste,ki jahajo na teh pojmih.Zanima me samo koliko so jih pri nas ujeli in vrnili ali po hitrem postopku zavrnili azil,ko gre za ljudi iz Balkana.
[#2550849] 22.09.15 10:10 · odgovor na: anon-238577 (#2550682)
Odgovori   +    1
[fibonaci]
> [najobj]
> > [fibonaci]
> > > [rosom]
> > > > [kugy]
> > >
> > > Samo Frau Merkel mi nekako ne paše v igro.Ni naivna in tudi ne toliko butasta,da bi s svojo willkommen politik pomagala sesutju Evrope.
> > >
> > > No pozabil sem napisati.Žermani je steber Evrope (eden glavnih) in tega je treba najprej spodkopati.
> >
> > To najnovejše ustvarjanje splošne histerije sicer spada v poglavje psihopatologije in manipulacije množic.
>
> > Tu www.pewresearch.org/...n-the-u-s/ lahko vidiš številke nezakonite imigracije v ZDA, v glavnem latinsko-ameriške. Deset mio letno proti evropskim par sto tisoč!!
> > V ZDA so še vedno isti na oblasti, še vedno imajo kapitalizem, zapori so polni teh latinosov in skupaj s črnci so premične tarče, na katere po ulicah prosto streljalo beli policaji.
> >
> > Kakšno sesutje 500 milijonske Evrope, WTF? So se že vsem skisali možgani?
> ... čuj, meni forum.finance.si/?m=...803&single so se že, jebiga ...
>
> P.S.: če boš prebral celi špeh, boš verjetno moje mnenje lahko ločil od onega drugega, čeprav se obe mnenji ne razlikujeta kaj dosti, razen da oni drugi ne mara Rusov in jih je zato hotel zaplesti v begunsko pizdarijo ...
1. če EU temelji na prostem pretoku kapitala in ljudi, potem EU rušijo tisti, ki postavljajo ograje in zapirajo mejne prehode, vseeno s kakšnim izgovorom.
2. kot vsaka velika sila tudi EU lahko samo raste, sicer bo stagnirala in končno propadala, rast pa seveda dolgoročno pomeni širitev v smeri Turčija in okolica, ter tudi Rusija. Potem bodo rešeni današnji problemi.
3. kot vsako množično pranje možganov ima tudi tokratno zadaj nek drugi namen, kot pa izgleda na prvi pogled; na to upam stavit.
... eh, pa saj Američanom ni važno, kdo in kako jo ruši, važno je, da se njihova edina globalna konkurenca ruši ...

P.S.: mogoče zgleda kot paranoja, ampak kot sem na totem forumu že nekajkrat napisal, dokler bom v praksi(!) lahko gledal dobesedno "by the book" perfektno delujoči en.wikipedia.org/wik...e_articles plan, o čem drugem ne morem kaj dosti razmišljat, jebiga ...
[#2550948] 22.09.15 14:21 · odgovor na: najobj (#2550849)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [fibonaci]
> > [najobj]
> > > [fibonaci]
> > > > [rosom]
> > > > > [kugy]
> > > >
> > > > Samo Frau Merkel mi nekako ne paše v igro.Ni naivna in tudi ne toliko butasta,da bi s svojo willkommen politik pomagala sesutju Evrope.
> > > >
> > > > No pozabil sem napisati.Žermani je steber Evrope (eden glavnih) in tega je treba najprej spodkopati.
> > >
> > > To najnovejše ustvarjanje splošne histerije sicer spada v poglavje psihopatologije in manipulacije množic.
> >
> > > Tu www.pewresearch.org/...n-the-u-s/ lahko vidiš številke nezakonite imigracije v ZDA, v glavnem latinsko-ameriške. Deset mio letno proti evropskim par sto tisoč!!
> > > V ZDA so še vedno isti na oblasti, še vedno imajo kapitalizem, zapori so polni teh latinosov in skupaj s črnci so premične tarče, na katere po ulicah prosto streljalo beli policaji.
> > >
> > > Kakšno sesutje 500 milijonske Evrope, WTF? So se že vsem skisali možgani?

> > ... čuj, meni forum.finance.si/?m=...803&single so se že, jebiga ...
> >
> > P.S.: če boš prebral celi špeh, boš verjetno moje mnenje lahko ločil od onega drugega, čeprav se obe mnenji ne razlikujeta kaj dosti, razen da oni drugi ne mara Rusov in jih je zato hotel zaplesti v begunsko pizdarijo ...

> 1. če EU temelji na prostem pretoku kapitala in ljudi, potem EU rušijo tisti, ki postavljajo ograje in zapirajo mejne prehode, vseeno s kakšnim izgovorom.
> 2. kot vsaka velika sila tudi EU lahko samo raste, sicer bo stagnirala in končno propadala, rast pa seveda dolgoročno pomeni širitev v smeri Turčija in okolica, ter tudi Rusija. Potem bodo rešeni današnji problemi.
> 3. kot vsako množično pranje možganov ima tudi tokratno zadaj nek drugi namen, kot pa izgleda na prvi pogled; na to upam stavit.

... eh, pa saj Američanom ni važno, kdo in kako jo ruši, važno je, da se njihova edina globalna konkurenca ruši ...

P.S.: mogoče zgleda kot paranoja, ampak kot sem na totem forumu že nekajkrat napisal, dokler bom v praksi(!) lahko gledal dobesedno "by the book" perfektno delujoči en.wikipedia.org/wik...e_articles plan, o čem drugem ne morem kaj dosti razmišljat, jebiga ...
Ne smemo pozabit, da so Žermanjci morali precej razpizdit svoje prave gospodarje s tistim svojim soliranjem pri grški krizi, ki niti malo ni bilo po njihovem receptu.
[#2550955] 22.09.15 14:33 · odgovor na: anon-238577 (#2550948)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 22.09.2015 14:34
[fibonaci]
> [najobj]
> > [fibonaci]
> > > [najobj]
> > > > [fibonaci]
> > > > > [rosom]
> > > > > > [kugy]
> > > > >
> > > > > Samo Frau Merkel mi nekako ne paše v igro.Ni naivna in tudi ne toliko butasta,da bi s svojo willkommen politik pomagala sesutju Evrope.
> > > > >
> > > > > No pozabil sem napisati.Žermani je steber Evrope (eden glavnih) in tega je treba najprej spodkopati.
> > > >
> > > > To najnovejše ustvarjanje splošne histerije sicer spada v poglavje psihopatologije in manipulacije množic.
> > >
> > > > Tu www.pewresearch.org/...n-the-u-s/ lahko vidiš številke nezakonite imigracije v ZDA, v glavnem latinsko-ameriške. Deset mio letno proti evropskim par sto tisoč!!
> > > > V ZDA so še vedno isti na oblasti, še vedno imajo kapitalizem, zapori so polni teh latinosov in skupaj s črnci so premične tarče, na katere po ulicah prosto streljalo beli policaji.
> > > >
> > > > Kakšno sesutje 500 milijonske Evrope, WTF? So se že vsem skisali možgani?
> > > ... čuj, meni forum.finance.si/?m=...803&single so se že, jebiga ...
> > >
> > > P.S.: če boš prebral celi špeh, boš verjetno moje mnenje lahko ločil od onega drugega, čeprav se obe mnenji ne razlikujeta kaj dosti, razen da oni drugi ne mara Rusov in jih je zato hotel zaplesti v begunsko pizdarijo ...
>
> > 1. če EU temelji na prostem pretoku kapitala in ljudi, potem EU rušijo tisti, ki postavljajo ograje in zapirajo mejne prehode, vseeno s kakšnim izgovorom.
> > 2. kot vsaka velika sila tudi EU lahko samo raste, sicer bo stagnirala in končno propadala, rast pa seveda dolgoročno pomeni širitev v smeri Turčija in okolica, ter tudi Rusija. Potem bodo rešeni današnji problemi.
> > 3. kot vsako množično pranje možganov ima tudi tokratno zadaj nek drugi namen, kot pa izgleda na prvi pogled; na to upam stavit.
> ... eh, pa saj Američanom ni važno, kdo in kako jo ruši, važno je, da se njihova edina globalna konkurenca ruši ...
>
> P.S.: mogoče zgleda kot paranoja, ampak kot sem na totem forumu že nekajkrat napisal, dokler bom v praksi(!) lahko gledal dobesedno "by the book" perfektno delujoči en.wikipedia.org/wik...e_articles plan, o čem drugem ne morem kaj dosti razmišljat, jebiga ...
Ne smemo pozabit, da so Žermanjci morali precej razpizdit svoje prave gospodarje s tistim svojim soliranjem pri grški krizi, ki niti malo ni bilo po njihovem receptu.
... ja, očitno so jih tako zelo razpizdili, da sploh niso razumeli, kaj so se Žermanjci pogovarjali med sabo, ko so pravi gospodarji prisluškovali njihovim telefonskim pogovorom ...
[#2551652] 24.09.15 14:19 · odgovor na: anon-238577 (#2550948)
Odgovori   +    0
[fibonaci]
> [najobj]
> > [fibonaci]
> > > [najobj]
> > > > [fibonaci]
> > > > > [rosom]
> > > > > > [kugy]
> > > > >
> > > > > Samo Frau Merkel mi nekako ne paše v igro.Ni naivna in tudi ne toliko butasta,da bi s svojo willkommen politik pomagala sesutju Evrope.
> > > > >
> > > > > No pozabil sem napisati.Žermani je steber Evrope (eden glavnih) in tega je treba najprej spodkopati.
> > > >
> > > > To najnovejše ustvarjanje splošne histerije sicer spada v poglavje psihopatologije in manipulacije množic.
> > >
> > > > Tu www.pewresearch.org/...n-the-u-s/ lahko vidiš številke nezakonite imigracije v ZDA, v glavnem latinsko-ameriške. Deset mio letno proti evropskim par sto tisoč!!
> > > > V ZDA so še vedno isti na oblasti, še vedno imajo kapitalizem, zapori so polni teh latinosov in skupaj s črnci so premične tarče, na katere po ulicah prosto streljalo beli policaji.
> > > >
> > > > Kakšno sesutje 500 milijonske Evrope, WTF? So se že vsem skisali možgani?
> > > ... čuj, meni forum.finance.si/?m=...803&single so se že, jebiga ...
> > >
> > > P.S.: če boš prebral celi špeh, boš verjetno moje mnenje lahko ločil od onega drugega, čeprav se obe mnenji ne razlikujeta kaj dosti, razen da oni drugi ne mara Rusov in jih je zato hotel zaplesti v begunsko pizdarijo ...
> > 1. če EU temelji na prostem pretoku kapitala in ljudi, potem EU rušijo tisti, ki postavljajo ograje in zapirajo mejne prehode, vseeno s kakšnim izgovorom.
> > 2. kot vsaka velika sila tudi EU lahko samo raste, sicer bo stagnirala in končno propadala, rast pa seveda dolgoročno pomeni širitev v smeri Turčija in okolica, ter tudi Rusija. Potem bodo rešeni današnji problemi.
> > 3. kot vsako množično pranje možganov ima tudi tokratno zadaj nek drugi namen, kot pa izgleda na prvi pogled; na to upam stavit.
> ... eh, pa saj Američanom ni važno, kdo in kako jo ruši, važno je, da se njihova edina globalna konkurenca ruši ...
>
> P.S.: mogoče zgleda kot paranoja, ampak kot sem na totem forumu že nekajkrat napisal, dokler bom v praksi(!) lahko gledal dobesedno "by the book" perfektno delujoči en.wikipedia.org/wik...e_articles plan, o čem drugem ne morem kaj dosti razmišljat, jebiga ...
... čuj, fibonaci ... evo, toti forum.finance.si/?m=...651&single mimoidoči bi ti zelo rad povedal, da se s tabo (ne) strinja, pa ti ne more, ker ga ignoriraš ...
[#2551713] 24.09.15 15:20 · odgovor na: najobj (#2551652)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [fibonaci]
>
> Ne smemo pozabit, da so Žermanjci morali precej razpizdit svoje prave gospodarje s tistim svojim soliranjem pri grški krizi, ki niti malo ni bilo po njihovem receptu.

... čuj, fibonaci ... evo, toti forum.finance.si/?m=...651&single mimoidoči bi ti zelo rad povedal, da se s tabo (ne) strinja, pa ti ne more, ker ga ignoriraš ...
jbg, jaz nimam VW software ampak Gustlovega, in rajši pustim nastavitve pri miru, da mi preveč smeti ne leta tu okoli, saj vidiš kaka pizdarija rata če probaš malo po domače :)
anon-278805 sporočil: 1.387
[#2553492] 02.10.15 20:22
Odgovori   +    0
Begunci, migranti,.... Sirije je ostalo malo! To, kar Rusi danes delajo, je samo zajezitev izgube preostalega ozemlja Sirije, da obstane njihov Asad. Več ne morejo storiti in tudi ne more nihče na svetu. Mudžahidov je 1,5 milijarde po svetu, ki lahko pridejo na pomoč IS. ISIS je od danes velika, neuničljiva, temačna država. Zahod bi počakal, da bi ISIS zavzel celo Sirijo in tako ne bilo več Asada. To bi bilo zelo kmalu, če ne bi sedaj Rusija začela utrjevati meje preostalega ozemlja Sirije. Asad bo tako preživel. Ušlo pa mu je polovica državljanov, ki so sedaj ubogi migranti v Evropi. Namesto, da bi izvedla Sirija splošno mobilizacijo, kot jo je vedno vsaka država v Evropi. Podobno se dogaja v Iraku in v manjši meri menda še v okoljskih državah. Evropa bo pa morda kmalu postala precej bolj muslimanska, kot smo mislili. Prihajali bodo še in imajo globalno največjo nataliteto ter bodo negovali svojo vero. Že se veča število zavitih žensk na ulicah mest, tudi v Sloveniji - kažejo nam, da prihajajo in da se bliža zaton krščanstva. Dvomim o tistem o sprejemanju in spoštovanju različnih ver...

Strani: 1 2

vm-qetesh