Strani: 1 2

anon-322213 sporočil: 2.025
[#2244420] 13.10.13 21:32 · odgovor na: (#2244413)
Odgovori   +    5
Uh, si se razkuril! Še enkrat, strinjam se, da je komunizem veliko zlo, od povojnih zločinov, do zgrešene gospodarske politike. Eni so ceno plačali s svojim življenjem, drugi zaradi tega živimo veliko slabše. Sramota je, da naša premierka prepeva Bandiero roso in, da moramo nekajkrat letno po nacionalni TV gledati folkloro s komunističnimi simboli. Tudi jaz mislim, da moramo uvesti socialno kapico na prispevke in, da je zadolževanje po skoraj 7% obrestni meri nedopustno. Vidiš, strinjava se!

Vprašanje sedaj je, kako to stanje spremeniti. Če verjameva, da živiva v demokratični družbi, so to volitve. Ne bi zdaj o volilnem sistemu, pustiva to za kdaj drugič. No, če so spremembe mogoče na volitvah, potem se postavlja vprašanje, kako boš zmagal volitve? Z agresivnim nagovarjanjem ljudi in zmerjanjem nasprotne strani, najbrž ne. Morda pa vendarle z vztrajnim, argumentiranim ponavljanjem svoje vizije. Zavedam se, da je rdeča medijska propaganda skozi desetletja pošteno oprala možgane večini, a če vsak dan "spreobrneš" enega volilca, si naredil dobro delo in si korak bližje cilju.

Če pa hočeš imena krivcev za sedanje stanje v državi pa dajva: Kučan, Stanovnik, Jankovič, Mencinger, Zemljarič, Bratuškova, Ude... Seveda je to le vrh ledene gore. Ker pa vsi ti predstavljajo sistem-nomenklaturo, njihova imena niti niso tako pomembna. Pred njimi so bila druga in za temi bodo ( če kot narod ne bomo spregledali ) prišla nova.
anon-237417 sporočil: 2.617
[#2244429] 13.10.13 21:47
Odgovori   +    3
Bravo naši. Uspelo vam je. Že drugič v 25-ih letih.
anon-79735 sporočil: 16.531
[#2244431] 13.10.13 21:56 · odgovor na: anon-322213 (#2244420)
Odgovori   +    0
[finigospod]
Uh, si se razkuril! Še enkrat, strinjam se, da je komunizem veliko zlo, od povojnih zločinov, do zgrešene gospodarske politike. Eni so ceno plačali s svojim življenjem, drugi zaradi tega živimo veliko slabše. Sramota je, da naša premierka prepeva Bandiero roso in, da moramo nekajkrat letno po nacionalni TV gledati folkloro s komunističnimi simboli. Tudi jaz mislim, da moramo uvesti socialno kapico na prispevke in, da je zadolževanje po skoraj 7% obrestni meri nedopustno. Vidiš, strinjava se!

Vprašanje sedaj je, kako to stanje spremeniti. Če verjameva, da živiva v demokratični družbi, so to volitve. Ne bi zdaj o volilnem sistemu, pustiva to za kdaj drugič. No, če so spremembe mogoče na volitvah, potem se postavlja vprašanje, kako boš zmagal volitve? Z agresivnim nagovarjanjem ljudi in zmerjanjem nasprotne strani, najbrž ne. Morda pa vendarle z vztrajnim, argumentiranim ponavljanjem svoje vizije. Zavedam se, da je rdeča medijska propaganda skozi desetletja pošteno oprala možgane večini, a če vsak dan "spreobrneš" enega volilca, si naredil dobro delo in si korak bližje cilju.

Če pa hočeš imena krivcev za sedanje stanje v državi pa dajva: Kučan, Stanovnik, Jankovič, Mencinger, Zemljarič, Bratuškova, Ude... Seveda je to le vrh ledene gore. Ker pa vsi ti predstavljajo sistem-nomenklaturo, njihova imena niti niso tako pomembna.
Pred njimi so bila druga in za temi bodo ( če kot narod ne bomo spregledali ) prišla nova.
Papeža med kandidati ne boš našel.
Novi izbrani obrazi na prinesejo nič, če jih ekonomsko ne kontroliraš.
Vsaj s tolarjem, če jih drugače ne znaš ali nočeš.
anon-242092 sporočil: 5.152
[#2244453] 13.10.13 22:39 · odgovor na: anon-322213 (#2244352)
Odgovori   +    1
čas vnosa: 13.10.13 19:51
[finigospod]
Če si zasledil še kakšno moje drugo sporočilo, potem veš, da v marsičem razmišljava podobno. Stvar interpretacije pa je, ali to poveš bolj "fino", ali pa z ogromno pridevniki, bolj neposredno in včasih žaljivo. Tudi jaz sovražim rdečo barvo v politiki in želodec se mi obrača, ko gledam posnetke Bratuškove, ko vzneseno prepeva o rdeči zastavi. Ampak osebna diskreditacija pač ni moj stil.
Finoća above all.
anon-322682 sporočil: 179
[#2244454] 13.10.13 22:39
Odgovori   +    1
čas vnosa: 13.10.13 20:06
A spet se bomo spujsali ven ko se bomo šlepali na EU , barabe poslanci pa bodo ostali še vedno za istim koritom v parlamentarni menzi ?
anon-323325 sporočil: 29
[#2246263] 16.10.13 08:03
Odgovori   +    2
čas vnosa: 16.10.13 07:50
moje mnenje je, da tenutna oblast namenoma uničuje državo Slovenijo. (nevem siser zakaj - možo pa je za novo balkansko federacijo)
anon-5355 sporočil: 3.129
[#2246272] 16.10.13 08:19 · odgovor na: anon-317028 (#2244230)
Odgovori   +    1
Problem javnega sektorja (predvsem državne uprave) ni v temu ali ga lahko ali pa ne more vzdrževati slovenski davkoplačevalec. Problem je v nefunkcioniranju, nesposobnosti izvršne in sodne oblasti, negativni selekciji uradništva ter slabi, površni, neučinkoviti, nepotrebni in neizvedljivi zakonodaji, ki je posledica dela (te) negativne selekcije. Vse to povzroča sistemsko korupcijo in s tem gospodarski, organizacijski in politični krč države.Veliko prava je malo pravic, veliko države je mrtva država.

Strani: 1 2