Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Za enako omaro mizarji računali od 850 do 2.600 evrov
sporočil: 48.253
Zadnja sprememba: bc123a 30.08.2013 06:44
[republican]s cimer je idealno pozicioniran za trg na katerem pada kupna moc in je vse manj nakupov novih vozil.
> [bc123a]
> pa tudi opreme mu niso kar vzeli
Saj mu je ni treba vzet... pač ne dobi nove in tako mu ostane samo še popravilo vse starejših modelov.
Sicer pa je bistveno bolj "denarno" tezko vprasanje, koliko bo mene stala kopalnica, in ali bom dal mojstrom obnoviti vse in se ne bom zajebaval, ali bo pa njihova cifra taksna, da bom, ceprav mi to zelo ni vsec, rajsi popoldne sam ravnal stene, pleskal, instaliral luci, itd.
sporočil: 2.499
V naši skorumpirani družbi ne velja več staro reklo: nisem dovolj
bogat, da bi poceni kupoval. Zdaj je lahko največja cena največji
nateg in najmanjša cena dober posel. V tem članku ste to videli.
sporočil: 2.499
[gsavli]Ne gre. Od nekaj let nazaj so avti toliko elektronski, da garažna popravila ne delujejo več. Potrebuješ certifikat firme. Če hočeš, da bo popravilo dobro, jasno.
folk pa sili na družboslovne fakse. :)
tudi poklic avtomehanika bo zmagovalen, sedaj ko se ne bo več kupovalo novih avtov vsake štiri leta.
[republican]Diagnosticni protokoli so vedno bolj standardni, celo drzave zahtevajo standardizacijo zaradi okoljskih standardov.
> To ne drži.
>
> Pri mojih avtih so se v zadnjih 10 letih menjali le olje, filtri, zavorne obloge, diski, zavorni bati, končniki, sama mehanika...
Moje so pa večinoma servisirali z računalnikom. Tudi ko so menjali olje, ali zavorne obloge, so avto priklopili na računalnik in ponastavili servisni interval. Pri novejših avtomobilih večino rezervnih delov sploh ne moreš zamenjati, če nimaš ustreznega računalnika in programa za nastavitve. Same mehanike je vse manj, elektronike pa vse več.
en.wikipedia.org/wik...iagnostics
Ce prav vem, dobis tudi 3rd party elektronske vmesnike za posamezne znamke avtomobilov.
Skratka, taksni in drugacni mojstri lahko trmoglavijo, a ce ne bodo upostevali smeri trga, bodo propadli z obrtjo vred. Kot receno, bi pa bilo smesno, ce bi mojstri propadali, ljudje pa sami delali stvari popoldne, zaradi absurdnega odstopanja zahtevanih cen od trznih.
sporočil: 3.976
[republican]To kar opisuješ, ni nobeno 'servisiranje z računalnikom'. Pri menjavi olja, zavornih oblog itd je to še vedno klasično mehanično delo kot vedno.
Moje so pa večinoma servisirali z računalnikom. Tudi ko so menjali olje, ali zavorne obloge, so avto priklopili na računalnik in ponastavili servisni interval.
Ponastavitev servisnega intervala je samo "štimanje budilke" (skoraj dobesedno), kdaj bo avto sam javil da je potreben servis (pač šteje, kdaj bo avto prevozil določeno število km oz. bo minilo X dni od zadnjega servisa).
Pri novejših avtomobilih večino rezervnih delov sploh ne moreš zamenjati, če nimaš ustreznega računalnika in programa za nastavitve. Same mehanike je vse manj, elektronike pa vse več.Kaj je treba z računalnikom štelati pri naslednjih opravilih (ponastavitev servisnega intervala ne šteje)?:
- menjava olja in oljnega filtra
- menjava zračnega filtra
- menjava filtra kabine
- menjava hladilne tekočine
- menjava zavorne tekočine
- menjava zavornih oblog
- menjava diskov
- menjava amortizerja
....
[republican]kot sem rekel, moj "lokalni fusar" je pravi avtomehanik, ki pac nima vec servisa za znamko Y, ima pa ga cisto uradno za znamko X. to pa ne pomeni da nima dobavnih kanalov za dele za znamko Y, ima pa tudi vse orodje in opremo. Morda ravno najnovejsega avta ne bo mogel servisirati, a tisti, ki kupijo najnovejsi avto itak niso stranke.
Nimam namena kogarkoli prepričevat, navedel bom samo en primer. Na avtomobilu mi je crknila vodna pumpa in sem jo hotel zamenjati pri lokalnem fušarju, pa mi je odvrnil, da je na žalost ne more, ker jo je treba nastavit z ustreznim programom, ki ga nima. Teh primerov je vse več, pa če nam je to všeč, ali ne. Klasični mehaniki so vse bolj aut, takšni ki obvladajo računalnike (in imajo ustrezno opremo) pa vse bolj in.
sporočil: 32
[jani639]
> [gsavli]
> folk pa sili na družboslovne fakse. :)
>
> tudi poklic avtomehanika bo zmagovalen, sedaj ko se ne bo več kupovalo novih avtov vsake štiri leta.
hja,marsikdo bi šel na medicino,pa so omejil vpis..zakaj že?
nedvomno je zmagovalen poklic zdravnika...10 jurjov,16 jurjov..itd..in sploh nimajo časa da to porabijo...v belgiji zdravniki v javnem zdravstvu lahko samo sanjajo o teki plači
Ja, najboljši so posamezni majstri na KC-ju(LJ), ki fušajo še privat nekje drugje med delovnim časom. Ko pa vprašaš, kje je doktor, če ima mogoče konzilij ali kaj podobnega, se pa vsi muzajo, ker točno vejo kje je, samo ne smejo povedati.
[majster1]tule je na mestu gsavlijev odgovor okrog tega, da si on lahko izmisli poljubno visoko visino place in jo nalima kot etiketo nekomu drugemu. za domisljijo namrec ni meja.
> [jani639]
> > [gsavli]
> > folk pa sili na družboslovne fakse. :)
> >
> > tudi poklic avtomehanika bo zmagovalen, sedaj ko se ne bo več kupovalo novih avtov vsake štiri leta.
>
> hja,marsikdo bi šel na medicino,pa so omejil vpis..zakaj že?
> nedvomno je zmagovalen poklic zdravnika...10 jurjov,16 jurjov..itd..in sploh nimajo časa da to porabijo...v belgiji zdravniki v javnem zdravstvu lahko samo sanjajo o teki plači
sporočil: 402
Zadnja sprememba: anon-245147 30.08.2013 10:15
[majster1]Temu se reče svoboda do zasebne gospodarske pobude(74. člen URS).
> [jani639]
> > [gsavli]
> > folk pa sili na družboslovne fakse. :)
> >
> > tudi poklic avtomehanika bo zmagovalen, sedaj ko se ne bo več kupovalo novih avtov vsake štiri leta.
>
> hja,marsikdo bi šel na medicino,pa so omejil vpis..zakaj že?
> nedvomno je zmagovalen poklic zdravnika...10 jurjov,16 jurjov..itd..in sploh nimajo časa da to porabijo...v belgiji zdravniki v javnem zdravstvu lahko samo sanjajo o teki plači
Ja, najboljši so posamezni majstri na KC-ju(LJ), ki fušajo še privat nekje drugje med delovnim časom. Ko pa vprašaš, kje je doktor, če ima mogoče konzilij ali kaj podobnega, se pa vsi muzajo, ker točno vejo kje je, samo ne smejo povedati.
Popolno svobodo do gospodarske pobude bi jim(tem posameznikom) lahko omogočili šele, če bi jih osvobodili vezi, ki jih prinaša delovno mesto na UKC-ju.
sporočil: 402
Zadnja sprememba: anon-245147 30.08.2013 10:40
[republican]Saj ga imamo. Jaz v javnem zobozdravstvu nisem bil že več kot 10 let.
Ne vem, zakaj jim ne bi. Resno mislim. Zasebno je dokazano učinkovitejše od javnega. Zakaj ne bi smeli imeti zasebnega zdravstva? Zasebni zdravniki bi se grebli za paciente, za razliko od javnih, ki se jih otepajo.
Hodim izključno k zasebnemu zobozdravniku in ne raznim dvoživkam s koncesijo, ki so na koncu z raznimi doplačili dražje kot zasebni zobar.
Poleg tega imamo več kot dovolj kandidatov,ki bi jim lahko odpovedali delovna mesta in bi se sami preselili v zasebni sektor.
Tako, da zasebno zdravstvo imamo in še bi ga lahko povečali na račun teh kandidatov.
sporočil: 3.523
[republican]Samo en problem je, javnega zobarja ni možno odzavarovati znotraj obveznega in dopolnilnega zavarovanja (nižja premija) kar je seveda rop.
> [mujahedin]
> Saj ga imamo. Jaz v javnem zobozdravstvu nisem bil že več kot 10 let. Hodim izključno k zasebnemu zdravniku in ne raznim dvoživkam s koncesijo, ki so na koncu
> z raznimi doplačili dražje kot zasebni zobar.
Jaz tudi. In iz prve roke poznam razliko med zasebnim in javnim zobozdravstvom. Preden sem začel obiskovat zasebnega zobozdravnika, sem hodil k javnim in razlika je kot noč in dan. Pri zasebnem mi ni treba nikoli čakati več kot nekaj dni. Ponavadi me vzame že naslednji dan in se vedno maksimalno potrudi. Za tistih par deset evrov, ki jih odštejem zasebnemu zobozdravniku, se mi sploh ne ljubi zafrkavat z neprijaznimi in lenimi javnimi.
Bom še malo razkuril zagovornike "brezplačnega" zdravstva. Po moje bi moral vsak pacient prispevat vsaj del denarja za pregled, zdravljenje in zdravila. S tem bi hitro zmanjšali vrste, ker se vsem namišljenim bolnikom, ki zdaj izkoriščajo "brezplačno" zdravstvo ne bi več splačalo za vsako figo hodit k zdravniku na klepet in dobivat zastonj zdravila na recept, ki se potem doma valjajo v omarah, na koncu pa romajo v smeti.
sporočil: 4.080
[republican]Jaz svoje avtomobile iz hobija še vedno šraufam sam, pa niso muzejski primerki.
Da se razumemo. Nič nimam proti lokalnim fušarjem. Tudi sam servisiram avto pri enem od njih, če je le možno, ker je pač cenejši od uradnega servisa. Opažam pa, da jim avtomobilski proizvajalci vse bolj grenijo življenje... evropska direktiva gor ali dol.
Glede el. naprav se ni treba zanašati na črni trg. Kot rečeno, čisto legalno dobiš kup take šare
www.conrad.si/ws_sea...iR12N59%3d
Proizvajalci to morajo dati iz rok. Pa tudi standardi obstajajo.
Kadar se mi ne ljubi šraufati, ga pač peljem k sosedu na vasi, ki ima Euroservis euroservis.si/ ni pooblaščen za nobeno znamko.
sporočil: 2
čas vnosa: 30.08.13 13:05
»Na dnu računa piše, da je za spore pristojno sodišče. Če nisi
zadovoljen, lahko zahtevaš, naj mizar popravi napake, sicer ne
plačaš,«
A res, tako enostavno???
In potem se zgodi, da obrtnik ne popravi/dokonča, nekaj časa se še lovite, potem požreš, češ kar je bilo je bilo, najameš drugega ali kupiš novo robo, a lej šmenta: naročniku/FO v dveh (2) letih reklamacija zastara (vseeno, če je bila pisno podana, račun zavrnjen, dosežen ustni dogovor ali se enostavno por-/izvajalec ni več oglasil) - obrtnik pa lahko še v roku petih (5!) let izstavi račun in si nasrkal, ker ti ga bo zlahka iztožil in to z obrestmi.
A res, tako enostavno???
In potem se zgodi, da obrtnik ne popravi/dokonča, nekaj časa se še lovite, potem požreš, češ kar je bilo je bilo, najameš drugega ali kupiš novo robo, a lej šmenta: naročniku/FO v dveh (2) letih reklamacija zastara (vseeno, če je bila pisno podana, račun zavrnjen, dosežen ustni dogovor ali se enostavno por-/izvajalec ni več oglasil) - obrtnik pa lahko še v roku petih (5!) let izstavi račun in si nasrkal, ker ti ga bo zlahka iztožil in to z obrestmi.
sporočil: 612
[republican]Zdravnik pri zasebniku je plačan za opravljeno delo. Ko ga opravi, njegovega zaposlovalca popolnoma nič ne briga, če gre potem delat še kam drugam. V javnem zdravstvu pa nočejo določiti norme oziroma količine dela, ki ga mora zdravnik opraviti za svojo plačo. Zato zdaj lahko nekdo ne dela nič, drugi pa ima dela čez glavo. Za enako plačo. Mimogrede: če veš za zdravnika iz KC-Lj, ki med delovnim časom dela drugje, ga prijavi. Magari anonimno.
> [majster1]
> Ja, najboljši so posamezni majstri na KC-ju(LJ), ki fušajo še privat nekje drugje med delovnim časom. Ko pa vprašaš, kje je doktor, če ima mogoče konzilij ali kaj podobnega, se pa vsi muzajo, ker točno vejo kje je, samo ne smejo povedati.
To se lahko dogaja v javnem zdravstvu. Če bi nekaj podobnega poskušal zdravnik zaposlen pri zasebniku, bi ga ta hitro nagnal.
Zadnja sprememba: anon-180464 31.08.2013 18:13
[republican]To ni čisto res. O tem govori znana zgodba iz ekonomije o razbitem steklu, ki je kao dobro za ekonomijo, saj ga je treba zamenjati in imajo zato ljudje delo.
Ravno to je problem. S tem ko ljudje sami šraufajo svoje avtomobile (namesto da bi ta čas delali to kar res obvladajo in s tem zaslužili za plačilo mehanika) odžirajo posel mehanikom in bremzajo ekonomijo. Če bi vsi vse sami delali, ne bi potrebovali nobenih storitev... ampak tudi sami ne bi mogli nikomur prodat svojih uslug.
Resnica je, če zaradi lastnega dela prišparaš denar na eni strani, ga pač porabiš na drugi strani in ima delo nekdo drug. Če pa bi moral plačati za delo mehaniku, bi ga pač zmanjkalo za nekaj ali nekoga drugega (npr.ne bi šel na kosilo ampak bi si tega moral skuhati sam).
Kakorkoli se obrneš, rit je vedno zadaj. :-)
Govorimo pa o aktivnostih v prostem času. Zato je težko trditi, da bi v tem času zaslužil dodaten denar za mehanika. V prostem času služijo le tisti, ki se jih potem preganja po uradni dolžnosti :-)
[republican]Jaz se absolutno strinjam s to kritiko in mislim, da to "domace sraufanje" (v sirsem pomenu besede, ne samo avtov) sloveniji odnasa tisoce delovnih mest, se posebej tistih nizje kvalificiranih.
> [kekez]
> Jaz svoje avtomobile iz hobija še vedno šraufam sam
Ravno to je problem. S tem ko ljudje sami šraufajo svoje avtomobile (namesto da bi ta čas delali to kar res obvladajo in s tem zaslužili za plačilo mehanika) odžirajo posel mehanikom in bremzajo ekonomijo. Če bi vsi vse sami delali, ne bi potrebovali nobenih storitev... ampak tudi sami ne bi mogli nikomur prodat svojih uslug.
Problem je v tem, da se mojstri sami delajo nekonkurencne. Bom se enkrat omenil primer blokovske kopalnice - nekaj let nazaj so se obnavljale po 10K EUR, od tega pol za delo. Sorry, pri slovenskih placah je to absurd. Pac ne gre. In ce hocejo mojstri biznis, naj ne bodo pozresni. 1500 EUR za delo mora biti za opravilo, ki traja 10-15 dni, pac povsem dovolj.
[kekez]Ni isto. Pozabljas na trickledown. Ce si recimo odvetnik in si sam sraufas popoldne avto ali pleskas/zidas bajto, zapravljas svoje kapacitete (ki bi jih lahko prodal drazje kot odvetnik), mehanik pa je brezposeln. Ce bi recimo del svojih prihodkov dal za servis avta ali pleskanje hise, bi bilo brezposelnih manj, delo bi bilo bolj ucinkovito opravljeno in ti bi lahko delal manj (ker je tvoja tarifa verjetno precej visja od malarjeve).
> [republican]
> Ravno to je problem. S tem ko ljudje sami šraufajo svoje avtomobile (namesto da bi ta čas delali to kar res obvladajo in s tem zaslužili za plačilo mehanika) odžirajo posel mehanikom in bremzajo ekonomijo. Če bi vsi vse sami delali, ne bi potrebovali nobenih storitev... ampak tudi sami ne bi mogli nikomur prodat svojih uslug.
To ni čisto res. O tem govori znana zgodba iz ekonomije o razbitem steklu, ki je kao dobro za ekonomijo, saj ga je treba zamenjati in imajo zato ljudje delo.
Trenutno pa smo v situaciji, ko so se malarji in ostali mojstri imeli tako dobro, da sedaj postavljajo odvetniske tarife. V tem primeru pa se tudi odvetniku splaca, da si pleska hiso sam.
To vse temelji na predpostavki, da mora človek delati svoje
profesionalno delo od jutra do večera in imeti nič prostega časa.
Če pa že imaš prosti čas, bi moral pa potem takrat edino trošiti
ali pa lenariti?
Dejstvo je, da te ob prekomernem delu zelo verjetno kmalu pobere (poklicne bolezni, stres...) ali pa trpi kakovost dela (slabša koncentracija, bolniška...), potem zaslužiš manj in posledično trošiš manj.
Vprašanje če je to dobro za ekonomijo. Kot povsod je tudi tukaj najboljša neka srednja pot. Zaslužiš in trošiš največ, če imaš po delu ravno prav prostega časa, ki ga nameniš za dejavnosti, ki te sproščajo, četudi je to občasno šraufanje avta.
Dejstvo je, da te ob prekomernem delu zelo verjetno kmalu pobere (poklicne bolezni, stres...) ali pa trpi kakovost dela (slabša koncentracija, bolniška...), potem zaslužiš manj in posledično trošiš manj.
Vprašanje če je to dobro za ekonomijo. Kot povsod je tudi tukaj najboljša neka srednja pot. Zaslužiš in trošiš največ, če imaš po delu ravno prav prostega časa, ki ga nameniš za dejavnosti, ki te sproščajo, četudi je to občasno šraufanje avta.
sporočil: 612
[republican]
Govorimo o fušanju med delovnim časom.Velja enako: če veš za tak primer, prijavi. Magari anonimno. A je to res tako težko?
Na živce mi gre, da se takšne zadeve posplošujejo - vsi dohtarji so enaki in podobno. Zaradi tega je tisti, ki dela pošteno, dvakrat kaznovan.
[kekez]Ne vem, ampak moj prosti cas si jaz predstavljam vse kaj drugace, kot pa z malanjem bajte, okopavanjem vrta, menjavanjem pip ali sraufanjem avta.
To vse temelji na predpostavki, da mora človek delati svoje profesionalno delo od jutra do večera in imeti nič prostega časa. Če pa že imaš prosti čas, bi moral pa potem takrat edino trošiti ali pa lenariti?
Morda zato, ker imam prostega casa razmeroma malo, vecina slovencev pa ga ima v primerjavi s kapitalisticnimi drzavami relativno ogromno?
Vprašanje če je to dobro za ekonomijo. Kot povsod je tudi tukaj najboljša neka srednja pot. Zaslužiš in trošiš največ, če imaš po delu ravno prav prostega časa, ki ga nameniš za dejavnosti, ki te sproščajo, četudi je to občasno šraufanje avta.Meni se zdi, da so ti "koristni hobiji" en tak se vedno stranski ucinek socializma (ali pa vsaj noro velika kolicina teh "koristnih hobijev" v populaciji). Pac takrat je zaradi razmerja med cistilko in direktorjem 1:3 res veljalo, da se je direktorju splacalo popoldne se malo na vrtu okopavati krompir pa tudi pri zidavi lastne hise se mu je splacalo udinjati.
[gsavli]Exactly. Najdi ti middle-income americana, ki bo imel vikend recimo 500 km stran in tam prezivel kumulativno 2-3 mesece na leto. Pa vsako leto od tega dva do stiri tedne zidal, prezidaval, pucal in renoviral tisto bajto. Tudi za nemce si bolj tezko kaj taksnega predstavljam.
Pri nas je ta prosti čas tako čislan in fetišiziran ravno zato, ker se delo ne splača.
[gsavli]Za instalacije jih bom vzel, to gotovo. Vprasanje je potem pa, ali bo moja kopalnica res tako barocno okrancljana, kot je to norma pri slovencih. Se enkrat, keramika od tal do stropa je po mojih izkusnjah (presenetljivo - ne bi si mislil) predvsem slovenski ali juznjaski fetis.
no, tako. valjda si pol sam postaviš ploščice in inštalacije.
Kopalnice v drzavah severno od nas so marsikdaj precej enostavneje in ceneje opremljene.
sporočil: 72
[bc123a]
>
Trenutno pa smo v situaciji, ko so se malarji in ostali mojstri imeli tako dobro, da sedaj postavljajo odvetniske tarife. V tem primeru pa se tudi odvetniku splaca, da si pleska hiso sam.
ja, ogromno neučinkovitosti je tudi v zasebnem sektorju, ne le v javnem...
Zadnja sprememba: anon-180464 02.09.2013 10:32
Ok, sem pač čudak s čudaškimi hobiji, saj mene psihično ubija, če
grem za razvedrilo laufat v krogih kot kak hrček, kar je danes
splošna navada. Tako se pač sproščam s čemer mi sede, npr. s
svojimi avti. In to na način, kot mi ne bi naredil noben
mehanik.Pa niti ni v tem point. S to debato okrog avtov smo začeli predvsem, ker vlada splošno prepričanje, da se lahko le pooblaščeni servisi ukvarjajo z avti (kar je proti zakonodaji EU) in ker kao danes sploh ni mogoče nič narediti brez specialnih računalnikov, ob čemer se jaz vedno le nasmejem.
Kot sem že omenil v eni prejšnji notici, me še vedno čudi, da nas odirajo pri enostavnih delih, kjer je domače mojstrstvo vsaj mogoče. Medtem pa dobiš svetovna tehnološka čudesa, ki si jih niti zamisliti ne moreš v samoizdelavi, na pol zastonj. Zna kdo narediti procesor, stane manj kot 100€? Ali pa iPhone, objavljeno je bilo, da izdelava stane okrog 12$. Bi se očitno zelo splačalo narediti ga sam :-)
Npr. pred kratkim sem dobil predračun za enostavno leseno (iz domačega lesa) balkonsko ograjo za 12.000€ :-(. Sem raje brez in ne uporabljam balkonov.
[kekez]Mene tudi. Knjiga, netflix, sprehodi, izleti - to je zame prezivljanje prostega casa.
Ok, sem pač čudak s čudaškimi hobiji, saj mene psihično ubija, če grem za razvedrilo laufat v krogih kot kak hrček
Npr. pred kratkim sem dobil predračun za enostavno leseno (iz domačega lesa) balkonsko ograjo za 12.000€ :-(. Sem raje brez in ne uporabljam balkonov.no, to je tocno to, kar bo pobralo slovenske mojstre.
[republican]to je bil recept, ki je verjetno mojstrom nosil zasluzek v casu, ko ljudje niso gledali na denar.
Podobno je v okolju, kjer ni pretiranega oziroma konstantnega povpraševanja po storitvah... recimo pri nas, kjer večina folka poskuša sama vse narest. Ko ponudnik storitev končno dobi nekoga, ki je pripravljen plačat njegovo storitev, ga pač poskuša čimbolj olupit, ker ne more računat na večje število strank, od katerih bi lahko preživel tudi ob zmernih cenah.
sedaj ne nosi vec. kekez lahko verjetno zivi brez balkonov vec casa, kot lahko mojster zivi brez dela.
sporočil: 283
Sem že videl kopalnice na vsaj 5 kontinentih, pa se ne spomnim tega
fenomena. Večinoma so ploščice to tleh, okoli pa vodoodporna barva
po stenah.
Osebno so mi pločice po steni itak velik bljak. Razen ce kdo tripa na izgled javnih tusev oz. bazenov :).
Osebno so mi pločice po steni itak velik bljak. Razen ce kdo tripa na izgled javnih tusev oz. bazenov :).
[velikidrobizek]odvisno je od dizajna - ce je to kopalnica, kjer je vsak dan sopare kot v kaksni javni kuhinji, zna biti problem. Ampak v kopalnicah, ki so dobro zracene, pa zna zadeva zgledati kar kul, poleg tega pa lahko 123 sam prepleskas, ce gre kaj narobe.
Kako se obnese vodoodporna barva v kopalnici?
Maš kakšen info?
Jaz sem to prvic videl v enem dokaj ok (4*) hotelu v avstriji:
www.holidaycheck.de/...diaOrder=4
v realnosti zgleda se malo lepse, tule je svetloba na nekaterih slikah grozna, amaterski fotografi pac. to ni tako kot tiste grde vododporne barve iz 60tih iz na pol porusenih socialisticnih zdravstvenih domov (ali ruskih stanovanj :)
[siap]v kopalnici je les cista katastrofa. vecina "vlagoodpornih" omaric, ki so jih kot take prodajali v velikem valu "opohistvanja" kopalnic pred leti se je itak razcvetela, ne glede na vso mogoco tehnologijo, ki bi naj skrbela za to, da se naj ne bi.
solidno, vendar veliko slabše kot TEAK !!
lep pa je kakšen jegnjed-topola ali jelša