Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek DZU pred begom v tujino
Strani: 1 2
sporočil: 450
[dob]
> [menim]
> > [dob]
> > > [menim]
> > > > [dob]
> > > > NLB: V NLB se z novo obdavčitvijo ne strinjamo.
> > > >
> > > > kaj pa z dokapitalizacijo na vsake štiri leta bi se strinjali? ali bi raje vsako leto?
> > >
> > > To je retorično vprašanje, saj odgovor poznamo, nobena banka se ne brani denarja, ki ga ni treba vračati.
> > >
> > > Če pa bi slovenske banke vprašali: ali ste za to, da dobite denar, po 10 letih pa ga morate polovico in brez obresti vrniti? ne bi bil presenečen nad tem odgovorom: o, to pa ne, saj smo se navadili, da je denar, ki ga dobimo v obliki dokapitalizacije darilo, ki ga ni treba vračati.
> >
> >
> > daj pa ti zdaj mene vpraši, pa bom pol jest tebe nazaj, čist zaradi filinga!
> > saj vem, da ne bo nič iz tega, ampak je tak fajn občutek ...
>
> Gledam stare poste in vidim, da si želiš, da te vprašam. Ker imaš rad muce (zapisal si: "Čeprav sam za živali ne počnem nič posebnega, razen tega, da skrbim za dve muci, kar mi povzroča velikansko veselje ..." te bom vprašal nekaj o njih, namreč, kot je znano, ima vsaka mačka vsaj tri imena. Vprašanje se glasi: katera tri imena ima mačka?
Torej, tle si me pa ujel: nimam pojma!
Zadnjič sem malo zamudil domov zvečer, ko je ura za papanje. Od takrat ne govorijo z mano in na vprašanje o treh imenih samo gledajo skoz okno, brez komentarja. Zato mi boš naredil uslugo, če mi ti poveš, ker potem jih s tem ne bom več matral.
Sicer pa ne vem kakšna so njihova prava imena. Jaz sem jima dal že sto različnih imen, vsak dan jih uporabljam vsaj pet.
Evo: mižikule, trebuščki skuštrani, muciferji (kadar lovijo netopirja!), ljubezenčki, predilnica, repinclji oziroma repinškovi dve, razbojniki, čredica (sicer sta samo dve, pa vseeno), potem pa domobrančki moji, pa partizančki moji (s tem nekako kompenziram vse tole "sovraštvo" tukaj na forumu. Jebela, en jih mora imeti rad, a se ti ne zdi).
Lp
dob
Dovolita, dob in menim, da se vmešam. Toliko imen za dve mucki, saj to je podobno veliko kot imajo Eskimi besed za sneg! Bogatejša sem še za eno spoznanje - zdaj vem, zakaj reče moji sestri njen mož včasih domobranka moja, včasih pa partizanka moja :))
Kolikor se jaz spoznam na mucke, oni ne vedo, kako jim je ime; vsi naši se odzovejo na muc- muc, zlasti pa jim je ljub zvok odpiranja hladilnika. Pa vsi padejo dol, to je, se pretegujejo in pokažejo trebuhe za božat, na nizek, posebej za njih nežen glas, pa naj že govori karkoli.
sporočil: 5.835
Zadnja sprememba: anon-187668 25.10.2012 16:32
[dob]Prvo ime je tisto, ki ga mi damo mački. (V različnih različicah, ni važno.)
> [menim]
> > [dob]
> > > [menim]
> > > > [dob]
> > daj pa ti zdaj mene vpraši, pa bom pol jest tebe nazaj, čist zaradi filinga!
> > saj vem, da ne bo nič iz tega, ampak je tak fajn občutek ...
>
> Gledam stare poste in vidim, da si želiš, da te vprašam. Ker imaš rad muce (zapisal si: "Čeprav sam za živali ne počnem nič posebnega, razen tega, da skrbim za dve muci, kar mi povzroča velikansko veselje ..." te bom vprašal nekaj o njih, namreč, kot je znano, ima vsaka mačka vsaj tri imena. Vprašanje se glasi: katera tri imena ima mačka?
Torej, tle si me pa ujel: nimam pojma!
Zadnjič sem malo zamudil domov zvečer, ko je ura za papanje. Od takrat ne govorijo z mano in na vprašanje o treh imenih samo gledajo skoz okno, brez komentarja. Zato mi boš naredil uslugo, če mi ti poveš, ker potem jih s tem ne bom več matral.
Drugo ime je latinsko, ki ga je podelila mački naša človeška civilizacija. (To ime mački ni pomembno, omenjam samo zato, da je zbirka imen kompletna.)
Tretje ime ve samo mačka, podelila ga je sebi, saj je vendar čuteče živo bitje.
Če se bo še kdaj zgodilo, da muca ne bo govorila s tabo, jo pokliči z njenim tretjim imenom. Bo presenečena in hkrati vesela. Končno mu je kapnilo, bo zabrundala. ;-)
sporočil: 450
O, seveda se je treba pogovarjat tudi o živalih, tudi na tem
forumu, kjer teče debata bolj o Turkih in Jankovićih in holdingih
in slabih bankah. Pogovor o živalih nas dela bolj človeške.
Poznam te obrede, ki si jih izmislijo mucki za pozornost in da jim ni dolgčas. Eden naših ima prelep obred zahvale; če je še tako lačen, se vedno, preden začne jesti, "pomusa" (poboža) ob roko, ki mu je dala jesti.
....se nadaljuje še kdaj drugič, lp, Danda
Poznam te obrede, ki si jih izmislijo mucki za pozornost in da jim ni dolgčas. Eden naših ima prelep obred zahvale; če je še tako lačen, se vedno, preden začne jesti, "pomusa" (poboža) ob roko, ki mu je dala jesti.
....se nadaljuje še kdaj drugič, lp, Danda
Strani: 1 2