Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Z novim letom vam prinašamo prenovljene portale
Strani: 1 2
sporočil: 6.444
[shevchenko]Medijski prostor v Sloveniji je nasičen z enimi in istimi informacijami. Oblika portala pa ne bo nič spremenila. Le nekaj več stroškov boste imeli haska pa nobenega.
tu je trg velik 2 mio, medijski prostor pa precej nasicen. tole kar ti predlagas, pa precej stane...
sporočil: 13.653
[Jackk]To se pa strinjam, oblikovne spremembe brez vsebinskih so precej naučinkovite. ampak začeli smo s tem, da je oblikovan sprememba pogojena z zgornjim oglasom. No, vsaj ti si začel.
> [shevchenko]
> tu je trg velik 2 mio, medijski prostor pa precej nasicen. tole kar ti predlagas, pa precej stane...
Medijski prostor v Sloveniji je nasičen z enimi in istimi informacijami. Oblika portala pa ne bo nič spremenila. Le nekaj več stroškov boste imeli haska pa nobenega.
[Gustl]Itak, da so oglasi moteči. Ampak za dobro informacijo potrpiš tudi to. Če pa vsebina ne bo drugačna je vseeno da sploh spreminjate, če bodo še oglasi na istem mestu zasedali četrt zaslona. Če bi rekli, prenovili bomo zato, da prestavimo oglase, ki zasedajo četrt zaslona bi vas podprl kljub enaki vsebini.
> [Jackk]
> > [shevchenko]
> > tu je trg velik 2 mio, medijski prostor pa precej nasicen. tole kar ti predlagas, pa precej stane...
>
> Medijski prostor v Sloveniji je nasičen z enimi in istimi informacijami. Oblika portala pa ne bo nič spremenila. Le nekaj več stroškov boste imeli haska pa nobenega.
To se pa strinjam, oblikovne spremembe brez vsebinskih so precej naučinkovite. ampak začeli smo s tem, da je oblikovan sprememba pogojena z zgornjim oglasom. No, vsaj ti si začel.
Tako pa mi ne date niti enega razloga za podporo. Kadar me zanima pa lepota se oziram za dobrimi babami ne pa spletne strani.
sporočil: 3.465
[Jackk]Če bil Gustl bi za prenovo naročil kake slovenske guruje... pa prenavaljal ene dvakrat na leto ... pa naročili optimizacijo ... pa za vse skupaj spičkal pol mio EUR in bl glavni Đek v slo.
> [Gustl]
> > [asdf147]
> > Predvsem bi bil čas, da matično stran "prenovite" da ne rečem na novo postavite in to 21. stoletju primerno. To kar imate sedaj, oblikovno in tehnično spada v pozna devedeseta.
>
> Predvidoma maja, dizajn podoben temu: www.pb.pl/
>
> Oglas zgoraj verjetno ostane.
Če bo res tako potem vam predlagam, da nič ne spreminjate in si prihranite denar.
Ker, prvič nič ne boste spremenili samo ljudje bomo dva meseca iskali kje je kaj in drugič, tisti oglas zgoraj, čez četrt strani je prava mora. Še, ko scrollaš se ta vrag ne premakne nikamor.
Dokler ne naštudirate kako boste te oglase bolj spretno podtaknili je brez veze, da si delate stroške.
[janeztomazic]Ja, sej pri Dnevniku pa Delu so taki Đeki. SO jim uturili tisto oglaševanje, da neke besede vpisuješ, da vidiš cel članek. Od takrat naprej bolj poredko pogledam na njihove strani, bi rekel vedno bolj redko.
> [Jackk]
> > [Gustl]
> > > [asdf147]
> > > Predvsem bi bil čas, da matično stran "prenovite" da ne rečem na novo postavite in to 21. stoletju primerno. To kar imate sedaj, oblikovno in tehnično spada v pozna devedeseta.
> >
> > Predvidoma maja, dizajn podoben temu: www.pb.pl/
> >
> > Oglas zgoraj verjetno ostane.
>
> Če bo res tako potem vam predlagam, da nič ne spreminjate in si prihranite denar.
>
> Ker, prvič nič ne boste spremenili samo ljudje bomo dva meseca iskali kje je kaj in drugič, tisti oglas zgoraj, čez četrt strani je prava mora. Še, ko scrollaš se ta vrag ne premakne nikamor.
>
> Dokler ne naštudirate kako boste te oglase bolj spretno podtaknili je brez veze, da si delate stroške.
Če bil Gustl bi za prenovo naročil kake slovenske guruje... pa prenavaljal ene dvakrat na leto ... pa naročili optimizacijo ... pa za vse skupaj spičkal pol mio EUR in bl glavni Đek v slo.
sporočil: 10.944
Hja odvisno. cena bi se res vrtela nekje okoli pol mio za prenovo
vsega skup.
Po drugi strani.. pa je treba it mal v korak s cajtom. Lepo da ste prenovili one tri portalčke. A roko na srce, tisto niso vaši asi. Vaš naglavnii as je www.finance.si. In tu zgodba šepa iz oblikovnega.. za moje pojme (web developer) pa iz tehničnega stališča.
Problem tega portala je relativno ozek krog ciljne publike. to ni 24ur.com. obstaja tudi geografska omejitev. pri dveh miljonih prebivalcev imaš pač lahko le toliko in toliko onih, ki bi jih podjetniško-finančno-bankirsko-politična zadeva resno zanimala. S tega gledišča, podprto z dejstvom, da so Finance še vedno predvsem tiskan medij - časopis, je verjetno neka jebačka prenova res nesmiselna. pokurila bi ogromno denarja, efekt pa bi bil vprašljiv.
Meni je za takojšen info recimo bližje Yahoo Finance. Vse ono, kar me na prvo žogo zanima (tečaji in indeksi, ter najnovejše novice) je v takojšnem pogledu. ni treba niti z mišem mrdnit.Na vaši strani zdajle gledam eno ogromno reklamo od Darilnih bonov od BTC-ja, na levi desni reklamo za neke e-stave.com, skrajno desno pa majčken seznam člankov, ki niso ne novi, po številu komentarjev pa menda niti brani ne dosti. Seveda razumem, da tale portal živi tudi od oglasov, a tega je tu malce preveč za tisti profesionalen medij, kot ga pričakujem. Kolikšen je dejanski izplen tega oglaševanja? Retorično vprašanje seveda.
Stvar je predvsem v tem, da naj Finance.si postanejo malce bolj ažurne (informacija, ki jo tu objavite z dveurno zamudo, je v finančnem svetu ZDA, in ostalih razvitih, trgih že stara, trgi so se nanjo že odzvali), da bi bile manj politične in malo bolj internacionalne. Konec koncev se svet ne konča z SBI indeksom.
In zakaj ne bi uvedli naročnine na spletne vsebine. Kot nekakšen Premium membership. Nekako tako kot imate zdaj, le da se človek ali podjetje naroči le na spletni del. Ne da dobi še papirnato verzijo. Pri nas v firmi smo sicer naročeni, a papirnate edicije nihče ne bere. Malo manj stroškov, po drugi strani pa malo manj prihodkov s strani oglaševalcev.
Morda na Slovenskem prostoru Financam manjka konkurenca. Takega medija ni. Po drugi strani pa ekonomija obsega verjetno niti ne dovoljuje obstoja dveh....
LP
Po drugi strani.. pa je treba it mal v korak s cajtom. Lepo da ste prenovili one tri portalčke. A roko na srce, tisto niso vaši asi. Vaš naglavnii as je www.finance.si. In tu zgodba šepa iz oblikovnega.. za moje pojme (web developer) pa iz tehničnega stališča.
Problem tega portala je relativno ozek krog ciljne publike. to ni 24ur.com. obstaja tudi geografska omejitev. pri dveh miljonih prebivalcev imaš pač lahko le toliko in toliko onih, ki bi jih podjetniško-finančno-bankirsko-politična zadeva resno zanimala. S tega gledišča, podprto z dejstvom, da so Finance še vedno predvsem tiskan medij - časopis, je verjetno neka jebačka prenova res nesmiselna. pokurila bi ogromno denarja, efekt pa bi bil vprašljiv.
Meni je za takojšen info recimo bližje Yahoo Finance. Vse ono, kar me na prvo žogo zanima (tečaji in indeksi, ter najnovejše novice) je v takojšnem pogledu. ni treba niti z mišem mrdnit.Na vaši strani zdajle gledam eno ogromno reklamo od Darilnih bonov od BTC-ja, na levi desni reklamo za neke e-stave.com, skrajno desno pa majčken seznam člankov, ki niso ne novi, po številu komentarjev pa menda niti brani ne dosti. Seveda razumem, da tale portal živi tudi od oglasov, a tega je tu malce preveč za tisti profesionalen medij, kot ga pričakujem. Kolikšen je dejanski izplen tega oglaševanja? Retorično vprašanje seveda.
Stvar je predvsem v tem, da naj Finance.si postanejo malce bolj ažurne (informacija, ki jo tu objavite z dveurno zamudo, je v finančnem svetu ZDA, in ostalih razvitih, trgih že stara, trgi so se nanjo že odzvali), da bi bile manj politične in malo bolj internacionalne. Konec koncev se svet ne konča z SBI indeksom.
In zakaj ne bi uvedli naročnine na spletne vsebine. Kot nekakšen Premium membership. Nekako tako kot imate zdaj, le da se človek ali podjetje naroči le na spletni del. Ne da dobi še papirnato verzijo. Pri nas v firmi smo sicer naročeni, a papirnate edicije nihče ne bere. Malo manj stroškov, po drugi strani pa malo manj prihodkov s strani oglaševalcev.
Morda na Slovenskem prostoru Financam manjka konkurenca. Takega medija ni. Po drugi strani pa ekonomija obsega verjetno niti ne dovoljuje obstoja dveh....
LP
sporočil: 215
Spoštovani,
zanima me ali mislita "Finance" in "Manager" še dolgo ohranjati in utrjevati "lik in denar" najbo.. Slovencev.
Vsakič, ko obiščem spletne Finance me v oči pozdravijo Češko, .. in še zakonski par. To kaže na neinovativnost in meatanje oglaševalskega denarja revije "Manager": naj bi vsaj dopolnili ali spremenili svoje reklamiranje. To kaže tudi na otopelost urednikov Spletnih Financ. Ne vidite, da je zmeraj vse enako rdeče, popolnoma vse na svojem mestu, tudi Sandi Češko.
Jože
zanima me ali mislita "Finance" in "Manager" še dolgo ohranjati in utrjevati "lik in denar" najbo.. Slovencev.
Vsakič, ko obiščem spletne Finance me v oči pozdravijo Češko, .. in še zakonski par. To kaže na neinovativnost in meatanje oglaševalskega denarja revije "Manager": naj bi vsaj dopolnili ali spremenili svoje reklamiranje. To kaže tudi na otopelost urednikov Spletnih Financ. Ne vidite, da je zmeraj vse enako rdeče, popolnoma vse na svojem mestu, tudi Sandi Češko.
Jože
sporočil: 3.465
[ales16]Če prav razumem - ni nujno da da - je core business klasičen tiskan časopis. Internet je pa nujno zlo, ker pač brez sajta ne moreš. Če ga moraš met, pa nekaj probaš iz njega nardit, profitabilnega rata naredit zelo redkim. Tu ni neke filozofije.
> [Gustl]
> > [cink]
> > > [chef]
> > > A ni en mal point tudi v vsebini? :)
> >
> > ? seveda je point v vsebini, sam kaj ima to zveze v debati o grafični prenovi spletne strani?
>
> Veliko: če ti je vsebina všeč, boš potrpel tudi oglas, ki to vsebino (deloma) plačuje. Če ti vsebina ni všeč do te mere, da bi trpel ta oglas, boš šel na drugo spletno stran.
>
> Tako enostavno je to.
Ja, ampak oglas je za vse enak, za tiste, ki so naročeni in že itak plačajo, kot za one, ki imajo brezplačen ogled. :-).
super branje za razumevanje tega posla....
trgovina.finance.si/...lacno.html
[ales16]
> [Gustl]
> > [cink]
> > > [chef]
> > > A ni en mal point tudi v vsebini? :)
> >
> > ? seveda je point v vsebini, sam kaj ima to zveze v debati o grafični prenovi spletne strani?
>
> Veliko: če ti je vsebina všeč, boš potrpel tudi oglas, ki to vsebino (deloma) plačuje. Če ti vsebina ni všeč do te mere, da bi trpel ta oglas, boš šel na drugo spletno stran.
>
> Tako enostavno je to.
Ja, ampak oglas je za vse enak, za tiste, ki so naročeni in že itak plačajo, kot za one, ki imajo brezplačen ogled. :-).
Z narocnino placas dodatno vsebino, ne izklop oglasov. Brez oglasov bi bila narocnina drazja.
[joze789]Ne, gre dol ta teden. To je tisti del, o katerem sem govoril ze v tej temi, da je dizajn strani odvisen celo od ostalih oddelkov/produktov v podjetju.
Spoštovani,
[Jackk]Ja, seveda merimo. Pa še kaj drugega. Bi po suverenosti debatiranja v tej temi pričakoval, da so ti te stvari vsaj malo jasne.
Gustl, a kej merite koliko jih klikne ne tisto reklamo zgoraj?
sporočil: 5.835
[Jackk]Oglasa, ki ga omenjaš, na svojem ekranu ne vidim, ker sem ga blokiral. Mnenja sem, da je prav, da so oglasi in tisti, ki jih oglasi ne motijo ali se jim celo zdijo zanimiva informacija, jih pustijo, drugi jih blokiramo. Kako se to naredi, pa je bilo že večkrat omenjeno na finance.si, in sicer v Servisu.
tisti oglas zgoraj, čez četrt strani je prava mora. Še, ko scrollaš se ta vrag ne premakne nikamor.
Zadnja sprememba: anon-197765 05.01.2012 12:40
[Gustl]Pa saj vem, da merite, zanima me kako uspešen je ta oglas? Jaz ga že kar nekaj časa avtomatsko spregledam tako da tudi v sanjah ne vem kaj tam gor reklamirate. S časom dobiš tako avtomatsko blokado. Bolj všeč so mi tisti plačani članki. Tiste vedno preberem. Manj nadležno pa bolj efektno. Če merite klike itak morate to opaziti.
> [Jackk]
> Gustl, a kej merite koliko jih klikne ne tisto reklamo zgoraj?
Ja, seveda merimo. Pa še kaj drugega. Bi po suverenosti debatiranja v tej temi pričakoval, da so ti te stvari vsaj malo jasne.
Tole imam v mislih. Zelo dobra reklama po mojem. Ne ta konkretna ampak način kako se integrira v spletno stran.
www.finance.si/33571...C4%8Darati
[menim]Itak, človek s časom dobi avtomatsko blokado. Sploh ne pogleda več. Saj vem, da oglasi morajo biti, nič ne rečem. Ampak, če mislijo spremeniti le obliko spletne strani je to metanje denarja stran. Bolje da investirajo v vsebino. To je bil moj komentar.
> [Jackk]
> tisti oglas zgoraj, čez četrt strani je prava mora. Še, ko scrollaš se ta vrag ne premakne nikamor.
Oglasa, ki ga omenjaš, na svojem ekranu ne vidim, ker sem ga blokiral. Mnenja sem, da je prav, da so oglasi in tisti, ki jih oglasi ne motijo ali se jim celo zdijo zanimiva informacija, jih pustijo, drugi jih blokiramo. Kako se to naredi, pa je bilo že večkrat omenjeno na finance.si, in sicer v Servisu.
[Jackk]Ne gre za avtomatsko blokado, ampak programsko, ki jo narediš z računalnikom.
> [menim]
> > [Jackk]
> > tisti oglas zgoraj, čez četrt strani je prava mora. Še, ko scrollaš se ta vrag ne premakne nikamor.
>
> Oglasa, ki ga omenjaš, na svojem ekranu ne vidim, ker sem ga blokiral. Mnenja sem, da je prav, da so oglasi in tisti, ki jih oglasi ne motijo ali se jim celo zdijo zanimiva informacija, jih pustijo, drugi jih blokiramo. Kako se to naredi, pa je bilo že večkrat omenjeno na finance.si, in sicer v Servisu.
Itak, človek s časom dobi avtomatsko blokado. Sploh ne pogleda več.
[menim]Tudi to poznam ampak verjemi, tega ne potrebuješ, ker to samo nepotrebno obremenjuje tvoj računalnik pa bog ve kak spyware si si zraven še namontiral.
> [Jackk]
> > [menim]
> > > [Jackk]
> > > tisti oglas zgoraj, čez četrt strani je prava mora. Še, ko scrollaš se ta vrag ne premakne nikamor.
> >
> > Oglasa, ki ga omenjaš, na svojem ekranu ne vidim, ker sem ga blokiral. Mnenja sem, da je prav, da so oglasi in tisti, ki jih oglasi ne motijo ali se jim celo zdijo zanimiva informacija, jih pustijo, drugi jih blokiramo. Kako se to naredi, pa je bilo že večkrat omenjeno na finance.si, in sicer v Servisu.
>
> Itak, človek s časom dobi avtomatsko blokado. Sploh ne pogleda več.
Ne gre za avtomatsko blokado, ampak programsko, ki jo narediš z računalnikom.
[Jackk]Računalnik imam prižgan že več kot 3 ure in sedaj, ko berem forum, je temperatura na hladilniku procesorja 31 stopinj in samega procesorja 36 stopinj. Iz tega sklepam, da zaradi programske blokade oglasov ni obremenjen računalnik. Ker če bi bil, bi bila temperatura precej višja.
Tudi to poznam ampak verjemi, tega ne potrebuješ, ker to samo nepotrebno obremenjuje tvoj računalnik
[menim]Jao mene, to kr ne. Ampak program naprimer firefox se te malenkost dlje zaganja. Ampak ti to niti ne opaziš. Če imaš pa več teh pluginov pa to postane moteče. Še posebno moti mene, ker želim, da se programi odpirajo v istem trenutku ko kliknem na ikono. (to je pač moja fobija). Tebi je pa verjetno vseeno, če prešteješ do tri preden lahko pričneš z delom.
> [Jackk]
> Tudi to poznam ampak verjemi, tega ne potrebuješ, ker to samo nepotrebno obremenjuje tvoj računalnik
Računalnik imam prižgan že več kot 3 ure in sedaj, ko berem forum, je temperatura na hladilniku procesorja 31 stopinj in samega procesorja 36 stopinj. Iz tega sklepam, da zaradi programske blokade oglasov ni obremenjen računalnik. Ker če bi bil, bi bila temperatura precej višja.
[Jackk]Da, približno 3 sekunde traja, da ugasnjen program Google Chrome zaženem in da ta poišče spletno stran Finance in pri tem blokira oglase. To se mi zdi dovolj hitro. Dvomim, da isto opravilo tvoj Firefox opravi hitreje in to kljub temu, da tvoj program oglasov ne blokira.
Ampak program naprimer firefox se te malenkost dlje zaganja. Ampak ti to niti ne opaziš. Če imaš pa več teh pluginov pa to postane moteče. Še posebno moti mene, ker želim, da se programi odpirajo v istem trenutku ko kliknem na ikono. (to je pač moja fobija). Tebi je pa verjetno vseeno, če prešteješ do tri preden lahko pričneš z delom.
[menim]Pri Firefoxu traja predolgo od trenutka, ko jaz prvič kliknem an ikono pa do trenutka ko se odpre okono. To za mene ni sprejemljivo. Chrome je že hitreši. Jaz pa uporabljam IE9 ker je na mojem računalniku najhitrejši.
> [Jackk]
> Ampak program naprimer firefox se te malenkost dlje zaganja. Ampak ti to niti ne opaziš. Če imaš pa več teh pluginov pa to postane moteče. Še posebno moti mene, ker želim, da se programi odpirajo v istem trenutku ko kliknem na ikono. (to je pač moja fobija). Tebi je pa verjetno vseeno, če prešteješ do tri preden lahko pričneš z delom.
Da, približno 3 sekunde traja, da ugasnjen program Google Chrome zaženem in da ta poišče spletno stran Finance in pri tem blokira oglase. To se mi zdi dovolj hitro. Dvomim, da isto opravilo tvoj Firefox opravi hitreje in to kljub temu, da tvoj program oglasov ne blokira.
[Jackk]Ne da se mi več o tem s tabo, res ne. Ker ti gledaš skozi svoje uporabniške oči, jaz gledam pa skozi vse ostalo, do česar ti sploh nimaš dostopa, ne razumeš, ne moreš vedet itd...
> [Gustl]
> > [Jackk]
> > Gustl, a kej merite koliko jih klikne ne tisto reklamo zgoraj?
>
> Ja, seveda merimo. Pa še kaj drugega. Bi po suverenosti debatiranja v tej temi pričakoval, da so ti te stvari vsaj malo jasne.
Pa saj vem, da merite, zanima me kako uspešen je ta oglas? Jaz ga že kar nekaj časa avtomatsko spregledam tako da tudi v sanjah ne vem kaj tam gor reklamirate. S časom dobiš tako avtomatsko blokado. Bolj všeč so mi tisti plačani članki. Tiste vedno preberem. Manj nadležno pa bolj efektno. Če merite klike itak morate to opaziti.
Tole imam v mislih. Zelo dobra reklama po mojem. Ne ta konkretna ampak način kako se integrira v spletno stran.
www.finance.si/33571...C4%8Darati
Enkrat je nekdo zapisal, da kolk smo cepci, ker nimamo na strani samo Google oglase, ker glej, koliko google zasluži in da takšni ogasli najbolje delujejo in so najmanj moteči. Tudi z njim sem se nehal pogovarjat.
Bova raje kdaj o kakšni drugi temi...
Mi je popolnoma jasno, da ne boste mojih pripomb upoštevali. Tudi
me to nič ne prizadene. V končni fazi mi je popolnoma vseeno. Ampak
enkrat, ko se boste znašli v rdečih številkah ali pa, ko boste doma
na kavču brezposelni ležali, (mogoče celo demonstrirali na ulici)
bi se lahko spomnili nasvetov.
Si ne delam utvar. Vem, da se ne boste spomnili niti takrat.
Pač malo pišem svoja opažanja, ker imam čas.
Si ne delam utvar. Vem, da se ne boste spomnili niti takrat.
Pač malo pišem svoja opažanja, ker imam čas.
Strani: 1 2