Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kje so priložnosti za zaposlitev
Strani: 1 2
sporočil: 1.009
Ja hvala za pozornost :)
Evo, tut jest sem bil do dons neveden. Čitam...
Moram najti malo casa za kaksno novo objavo...
sporočil: 6.182
Naravoslovci smo jebena stranka, vse moramo znat, delaš in delaš za
male pare, ko maš stik z javnim sektorjem te pa mine, ker ne veš če
si na zemlji ali v neki oddaljeni galaksiji, ker ta banda sploh ne
ve kako zajebano je vsak evro zaslužit.
sporočil: 13.647
[Vinci]Se popolnoma strinjam. Jaz prošnje "delal bi karkoli, lahko na pol zastonj"...takoj izločim.
Spet si se osredotočil samo na en stavek in ga iztrgal iz konteksta, da bi dokazal svoj prav.
Pač daje slab signal, če napišeš v prošnjo, da bi delal za pol manj, pri čemer še niti nobenega iz tiste firme videl nisi, ne poznaš podjetja, delovnega okolja, ne veš nič o delovnem mestu, o osnovni plači za delovno mesto, nalogah, odgovornostih, delovnem času itn. Nič ne veš, pa kar napišeš, da bi delal za pol manj. Pol manj od česa?
To kaže na (žal) že zlomljenega človeka, jaz pa iščem tržnika (eden težjih poslov) ali bodočega novinarja (zaradi narave dela pogost strelovod). Oboje potrebuje nekoga, ki poka od samozavesti.
Včasih mi pišejo v prošnje, da so poslali že 100, 200 prošenj in da res rabijo službe (nekateri še opisujejo svojo osebno stisko). Kaj pričakujejo, da bodo s tem dosegli? Da se mi bo utrnila solzica? Sori, ne bo se mi. Nismo tu, da rešujemo osebne probleme posameznikov, ampak probleme podjetja. Če bomo uspešni, bo pa imeli od tega korist veliko posameznikov.
Ne vem, kdo uči omladino pisat prošnje, ampak prvo, kar bi jih morali naučit, je to, da namesto "prošnja za delo" napišejo "ponudba za delo" in da ta ponudba potem tudi izgleda kot ponudba in ne kot prošnja. Iz dobre ponudbe pa je jasno, da se je ponudnik pozanimal, komu prodaja, ali potrebuje to, kar mu prodaja, katere probleme bo rešil potencialnemu kupcu.
Ampak tega ni kaj dosti videti v "prošnjah". Preveč je nekih tipskih, sklofanih v 5 minutah, potem se pa to pošlje na nekaj 100 naslovov. Skratka spam.
[Gustl]
Ampak tega ni kaj dosti videti v "prošnjah". Preveč je nekih tipskih, sklofanih v 5 minutah, potem se pa to pošlje na nekaj 100 naslovov. Skratka spam.
Še nekaj, sicer le delno povezano, ampak ko smo že pri tem.
Iskalci zaposlitve se pogosto ne zavedajo (a jim res nihče ne pove?), da so na "razgovoru za službo" od prvega trenutka, ko stopijo v stik s potencialnim delodajalcem. Od prvega maila dalje.
Dobiš prošnje za novinarja, kjer se zaradi mučenja slovenščine komaj prebiješ čez tekst (smo sicer ena redkih držav, ki sploh pozna delovno mesto "lektorja"). Vsebina prošnje postane čisto nepomembna.
sporočil: 8.460
[Gustl]Mi je zanimivo, da se to dogaja tebi, ker najbrž ne iščeš ravno hišnika ali snažilke.
> [Gustl]
> Ampak tega ni kaj dosti videti v "prošnjah". Preveč je nekih tipskih, sklofanih v 5 minutah, potem se pa to pošlje na nekaj 100 naslovov. Skratka spam.
Še nekaj, sicer le delno povezano, ampak ko smo že pri tem.
Iskalci zaposlitve se pogosto ne zavedajo (a jim res nihče ne pove?), da so na "razgovoru za službo" od prvega trenutka, ko stopijo v stik s potencialnim delodajalcem. Od prvega maila dalje.
Dobiš prošnje za novinarja, kjer se zaradi mučenja slovenščine komaj prebiješ čez tekst (smo sicer ena redkih držav, ki sploh pozna delovno mesto "lektorja"). Vsebina prošnje postane čisto nepomembna.
Po drugi strani pa me ne preseneča. Le kaže na premajhno neformalno znanje v smislu samospoštovanja, samozavesti (da je mogoče v prošnjo včasih bolje napisat majhno laž kot veliko resnico oz. le tisto, kar želi delodajalec slišati) ipd., in funkcionalno nepismenost.
Vseeno pa lahko probaš tudi s t.i. jokajočimi prošnjami. Človek, ki je na dnu, lahko in bo dal veliko od sebe, če le nima nekih resnih težav kot zasvojenost npr. Zahteva pa to precej dobro izdelan načrt manegmenta z zaposlenimi in dobre "učitelje".
[hostamox]Odvisno za kakšno delovno mesto. Če iščeš denimo tržnika, ne boš vzel nekoga, ki je obupal že nad trženjem sebe.
Vseeno pa lahko probaš tudi s t.i. jokajočimi prošnjami. Človek, ki je na dnu, lahko in bo dal veliko od sebe,
sporočil: 48.253
[Gustl]
To kaže na (žal) že zlomljenega človeka, jaz pa iščem tržnika (eden težjih poslov) ali bodočega novinarja (zaradi narave dela pogost strelovod). Oboje potrebuje nekoga, ki poka od samozavesti.Absolutno. Ampak vcasih pa nekdo rabi poceni tajnico ali pa cistilko?
Včasih mi pišejo v prošnje, da so poslali že 100, 200 prošenj in da res rabijo službe (nekateri še opisujejo svojo osebno stisko). Kaj pričakujejo, da bodo s tem dosegli? Da se mi bo utrnila solzica?Tu imas prav, to je bizarno. Ampak ni nikakor omejeno na pisanje "prosenj" za delo. Slovenci so rojeni jamraci, tisti, ki imamo opravka z malo vecjo maso ljudi vidimo to vsak dan. Bi napisal kaksno anekdoto, pa me bo kdo prepoznal :)
Ne vem, kdo uči omladino pisat prošnje, ampak prvo, kar bi jih morali naučit, je to, da namesto "prošnja za delo" napišejo "ponudba za delo" in da ta ponudba potem tudi izgleda kot ponudba in ne kot prošnja.Ah, gustl, slovenija je mentalno v socializmu. Imas dobro drzavo, ki ti da stanovanje, in sluzbo. Ce pa ne da, pa prav ponizno prosis. Fenomen pisanja "prosenj" v sloveniji bi ziher lahko obdelal kak Mazzini v svoji kolumni, ce se ni...
"prosnja za subvencijo"
"prosnja za delo"
"prosnja za stanovanje"
"prosnja za oprostitev XX"
Iz dobre ponudbe pa je jasno, da se je ponudnik pozanimal, komu prodaja, ali potrebuje to, kar mu prodaja, katere probleme bo rešil potencialnemu kupcu.Prvic, kaksne probleme bo pa resila tale mladina, ki se masovno usuva iz visokokosolskega izobrazevalnega sistema? Po defaultu jih je 1/2 nezaposljivih.
Vseeno se mi zdi, da pa bi lahko imeli tu delodajalci pac priloznost, da pograbijo dolocene kadre pac nesramno poceni, in jim s tem dali sanso, da se dokazejo in iz sebe celo nekaj naredijo.
Ne poznam sicer dovolj dobro poklica urednika/novinarja, ampak gotovo recimo pridejo prav kaksni factcheckerji, pridne mravljice ki delajo zoprno delo, ki kreativnim dusam smrdi. Pa kaj, ce je revez manj sposoben in naredi samo 1/2 dela... ce ga placas 1/3, si se vedno v plusu, on ima pa sluzbo...
Aja, kurc, v sloveniji imamo minimalno placo, pa je to prepovedano...
Ne me narobe razumet, meni se bistveno vecji problem, kot nekdo, ki se oglasuje kot "delal bom za 1/2 sicersnje place za to delovno mesto", tisti, ki razlaga "da pa on ze ne bo delal za manj kot X", ima neuporabno diplomo ali je sfaljen student, in je samo blazno dobro poucen o "pravicah", ki mu pripadajo. A si zelis zaposliti taksnega?
sporočil: 48.253
[hostamox]Ja, to sem mislil jaz, pa si ti bistveno bolje zapisal :)
Vseeno pa lahko probaš tudi s t.i. jokajočimi prošnjami. Človek, ki je na dnu, lahko in bo dal veliko od sebe, če le nima nekih resnih težav kot zasvojenost npr. Zahteva pa to precej dobro izdelan načrt manegmenta z zaposlenimi in dobre "učitelje".
sporočil: 32.626
[Gustl]
> [Vinci]
> Spet si se osredotočil samo na en stavek in ga iztrgal iz konteksta, da bi dokazal svoj prav.
>
> Pač daje slab signal, če napišeš v prošnjo, da bi delal za pol manj, pri čemer še niti nobenega iz tiste firme videl nisi, ne poznaš podjetja, delovnega okolja, ne veš nič o delovnem mestu, o osnovni plači za delovno mesto, nalogah, odgovornostih, delovnem času itn. Nič ne veš, pa kar napišeš, da bi delal za pol manj. Pol manj od česa?
Se popolnoma strinjam. Jaz prošnje "delal bi karkoli, lahko na pol zastonj"...takoj izločim.
To kaže na (žal) že zlomljenega človeka, jaz pa iščem tržnika (eden težjih poslov) ali bodočega novinarja (zaradi narave dela pogost strelovod). Oboje potrebuje nekoga, ki poka od samozavesti.
Včasih mi pišejo v prošnje, da so poslali že 100, 200 prošenj in da res rabijo službe (nekateri še opisujejo svojo osebno stisko). Kaj pričakujejo, da bodo s tem dosegli? Da se mi bo utrnila solzica? Sori, ne bo se mi. Nismo tu, da rešujemo osebne probleme posameznikov, ampak probleme podjetja. Če bomo uspešni, bo pa imeli od tega korist veliko posameznikov.
Ne vem, kdo uči omladino pisat prošnje, ampak prvo, kar bi jih morali naučit, je to, da namesto "prošnja za delo" napišejo "ponudba za delo" in da ta ponudba potem tudi izgleda kot ponudba in ne kot prošnja. Iz dobre ponudbe pa je jasno, da se je ponudnik pozanimal, komu prodaja, ali potrebuje to, kar mu prodaja, katere probleme bo rešil potencialnemu kupcu.
... jaz se sicer ne spomnim, kaj sem napisal v naslovu moje prve "prošnje za delo", ampak vem, da sem na razpisu "zmagal", ker sem po kasnejšem pripovedovanju takratnega šefa EDINI od vseh kandidatov na razgovoru rekel, da sem se prijavil, ker bi rad DELAL, medtem ko so vsi ostali rekli, da bi radi službo ...
sporočil: 8.460
[Gustl]:).
> [hostamox]
> Vseeno pa lahko probaš tudi s t.i. jokajočimi prošnjami. Človek, ki je na dnu, lahko in bo dal veliko od sebe,
Odvisno za kakšno delovno mesto. Če iščeš denimo tržnika, ne boš vzel nekoga, ki je obupal že nad trženjem sebe.
Te ne bom prepričeval v svoj prav, ker nimam izkušenj s headhuntingom, oz. jih imaš ti več kot jaz.
Strani: 1 2