Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek EU ne bo sodila dejanj komunističnih sistemov

Strani: 1 2 3 4 5

purinoli sporočil: 8.690
[#1036318] 22.12.10 21:09
Odgovori   +    8
EU se ne spogleduje s komunizmom, ampak se pripravlja na njegovo implementacijo. Zato ne čudi mlahavost. Kakršni so ( tudi tam, kjer bi morali biti trdi), tako se obnašajo.
anon-154162 sporočil: 723
[#1036319] 22.12.10 21:10 · odgovor na: anon-240005 (#1036222)
Odgovori   +    3
[UncleBen]
V bistvu niti ne gre za presenečenje. Zgodovinarji razkrivajo evidentirane medvojne in povojne poboje, ki so bili storjene s strani zavezniške vojske. V judovski diviziji, ki je med 2.svetovno vojno delovala v rednem sestavu angleške vojske, so odredi smrti samo v Italiji pobili okrog 100.000 ljudi, brez kakršnega koli sojenja z možnostjo obrambe. Seveda samo take, za katere so sumili, da so ovajali jude. V Nemčiji je judovska skupina Maščevalci pod vodstvom Abbe Covnerja takoj po koncu vojne sklenila ubiti 6 milijonov nemcev, tudi otrok tako da bi zastrupili javne vodovode v Muenchnu, Hamburgu, Nuerenbergu in Frankfurtu. Strup za ta zločin je prispeval kar poznejši izraelski predsednki Weitzmann, le slučaju pa se gre zahvaliti da so angleži ujeli Abbo s strupom in razkrili njegove namene. Za to dejanje je bil obsojen na 6 mesecev zapora ter obljubo, da bodo judje dobili svojo državo, kjer danes tudi je Izrael. Izgleda, da so se zavezniki res s Stalinom že med vojno dogovorili, da bodo vsak na svojem zasedenem ozemlju likvidirali fašistične kolaborante in sodelavce, funkcionarjem pa so javno sodili v Nuerenbergu. Ker so zgodovinarji šele sedaj začeli z razkrivanjem teh podatkov javnosti, je možno iskati vzrok za neobsojanje tudi v teh navedbah. Izvensodni poboji so se dogajali med in po vojni torej na obeh straneh, le da se je zahodna stran za svoje že pokesala, naši morilci pa so še kar naprej zavezani molčečnosti. V čigavem interesu že?
Tudi sam sem gledal oddajo s tako tematiko pred tedni na History in se zraven spraševal zakaj so zahodni zgodovinarji tako dolgo skrivali te podatke o povojnih pobojih v Evropi, za katere sem bil prepričan, da so se dogajali samo v obdobju vladanja komunistov. Mar se ni zahod tudi sam z holokavstom opravičil židom za storjene krivice v času II.svetovne vojne tako, da je podpiral holokavst nad Palestinci? In ima sistem, ki je tudi sam sprožil neke vrste holokavsta, pravico soditi o enakih dejanjih? Civilizacijski nivo sveta še očitno ni zadosti visok, da bi enkrat dokončno opravil s temačnnim obdobjem zgodovine in razbremenil mlade rodove nesoglasij v zvezi s tem.
čarli sporočil: 13.178
[#1036320] 22.12.10 21:11 · odgovor na: anon-219167 (#1036288)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: čarli 22.12.2010 21:16
[pitchbulbpikacom]
> [čarli]
>
> Ja saj sem kar vedel. Narod je bututast, edino ti si razsvetljen in nasploh pameten. Vidm pa da niti ne razumeš matematike če pišeš, da je v grafu matematika:) Vidim, da si me popredalčal kot desničarja. Why I'm not suprised?:) No če te že zanima, moji nazori so liberalni in zavzemam se za anarhokapitalizem. Ti pa se s svojo tretjo potjo zavzemaš za komunizem s človeškim obrazom a ne:)

Ajde stručnjak za liberalne nazore(!!) in anarhokapitalizem. Isti primer kot Nimda:

Ti, tvoje znanje, nič tvojega premoženja in na drugi strani tvoj vzor, torej tipični anarhokapitalist s polno vrečo kruha v popolnoma prazni sobi. Ponovno: Koliko časa se boš držal svoje vere v anarhokapitalizem, liberalne nazore in zasebno lastnino? :-)
O kakšni veri ti govoriš v anarhokapitalizem? Ti si tisti ki veruje v komunizem z človeškim obrazom aka tretja pot, čeprav niti ne veš kako to izgleda;) Če ima nekdo vse in sam nimam nič, se bom po njemu zgledoval kako je do tega prišel;) In ne bom klical tvojo varuško (beri državo) naj tistemu, ki ima vse vzame, ker jaz nimam ničesar. Vem, da se ti za to zavzemaš in temu se reče komunizem. Bilo preizkušeno in se še kar noče poslovit. Zdaj vem zakaj:)
anon-202104 sporočil: 4.404
[#1036322] 22.12.10 21:14 · odgovor na: foore (#1036290)
Odgovori   +    6
[foore]
Potem bodo komunistični sistemi sodili EU
ne,ker so že v seh porah...dolgoročna strategija pač..
[#1036324] 22.12.10 21:15 · odgovor na: (#1036295)
Odgovori   +    8
[NavadniNimda]
Nisem, sem 100% Libertarec.

Osebna svoboda, gospodarska svoboda, pravna država.
O vsem ostalem pa se lahko pogovarjamo in pogajamo. ;)

dej ti men cepec,povej kako boš imel osebno svobodo pred gospodasko?edin klošarji to zmorejo..
anon-219167 sporočil: 1.618
[#1036326] 22.12.10 21:17 · odgovor na: čarli (#1036320)
Odgovori   +    0
[čarli]
> [pitchbulbpikacom]
> > [čarli]
> >
> > Ja saj sem kar vedel. Narod je bututast, edino ti si razsvetljen in nasploh pameten. Vidm pa da niti ne razumeš matematike če pišeš, da je v grafu matematika:) Vidim, da si me popredalčal kot desničarja. Why I'm not suprised?:) No če te že zanima, moji nazori so liberalni in zavzemam se za anarhokapitalizem. Ti pa se s svojo tretjo potjo zavzemaš za komunizem s človeškim obrazom a ne:)
>
> Ajde stručnjak za liberalne nazore(!!) in anarhokapitalizem. Isti primer kot Nimda:
>
> Ti, tvoje znanje, nič tvojega premoženja in na drugi strani tvoj vzor, torej tipični anarhokapitalist s polno vrečo kruha v popolnoma prazni sobi. Ponovno: Koliko časa se boš držal svoje vere v anarhokapitalizem, liberalne nazore in zasebno lastnino? :-)

O kakšni veri ti govoriš v anarhokapitalizem? Ti si tisti ki veruje v komunizem z človeškim obrazom aka tretja pot, čeprav niti ne veš kako to izgleda;) Če ima nekdo vse in sam nimam nič, se bom po njemu zgledoval kako je do tega prišel;) In ne bom klical varuško (beri državo) naj tistemu, ki ima vse vzame, ker jaz nimam ničesar. Vem, da se ti za to zavzemaš in temu se reče komunizem. Bilo preizkušeno in se še kar noče poslovit. Zdaj vem zakaj:)
Vidim stari, da na vso izobrazbo nimaš pojma o matematiki pa še brat ne znaš. :-)
Nimam jaz veze z komunizmom. :-)
Tudi sicer je to tvoje posplošeno predalčkanje namesto argumentacije ogledalo tvoje "strokovne" inteligence. :-)
najobj sporočil: 32.775
[#1036330] 22.12.10 21:18 · odgovor na: anon-202104 (#1036324)
Odgovori   +    2
[jani639]
> [NavadniNimda]
> Nisem, sem 100% Libertarec.
>
> Osebna svoboda, gospodarska svoboda, pravna država.
> O vsem ostalem pa se lahko pogovarjamo in pogajamo. ;)

dej ti men cepec,povej kako boš imel osebno svobodo pred gospodasko?edin klošarji to zmorejo..

... alzo ...

P.S.: hahaha ...
[#1036335] 22.12.10 21:24 · odgovor na: anon-219167 (#1036326)
Odgovori   +    3
[pitchbulbpikacom]
> [čarli]
> > [pitchbulbpikacom]
> > > [čarli]
> > >
> > > Ja saj sem kar vedel. Narod je bututast, edino ti si razsvetljen in nasploh pameten. Vidm pa da niti ne razumeš matematike če pišeš, da je v grafu matematika:) Vidim, da si me popredalčal kot desničarja. Why I'm not suprised?:) No če te že zanima, moji nazori so liberalni in zavzemam se za anarhokapitalizem. Ti pa se s svojo tretjo potjo zavzemaš za komunizem s človeškim obrazom a ne:)
> >
> > Ajde stručnjak za liberalne nazore(!!) in anarhokapitalizem. Isti primer kot Nimda:
> >
> > Ti, tvoje znanje, nič tvojega premoženja in na drugi strani tvoj vzor, torej tipični anarhokapitalist s polno vrečo kruha v popolnoma prazni sobi. Ponovno: Koliko časa se boš držal svoje vere v anarhokapitalizem, liberalne nazore in zasebno lastnino? :-)
>
> O kakšni veri ti govoriš v anarhokapitalizem? Ti si tisti ki veruje v komunizem z človeškim obrazom aka tretja pot, čeprav niti ne veš kako to izgleda;) Če ima nekdo vse in sam nimam nič, se bom po njemu zgledoval kako je do tega prišel;) In ne bom klical varuško (beri državo) naj tistemu, ki ima vse vzame, ker jaz nimam ničesar. Vem, da se ti za to zavzemaš in temu se reče komunizem. Bilo preizkušeno in se še kar noče poslovit. Zdaj vem zakaj:)

Vidim stari, da na vso izobrazbo nimaš pojma o matematiki pa še brat ne znaš. :-)
Nimam jaz veze z komunizmom. :-)
Tudi sicer je to tvoje posplošeno predalčkanje namesto argumentacije ogledalo tvoje "strokovne" inteligence. :-)
Khm, no pa gremo na plano argumenti. Kako si pogruntal, da ne znam brati? Kako veš, da ne znam matematiko? A to je tvoj domet. Nekaj napišeš in to je to?;) Aja saj take pa poznam. Pravijo jim komunisti;)

O inteligenci pa rajši ne bi diskutiral, ker s svojim pisanjem kažeš, da nisi glih brihten poba;)
[#1036338] 22.12.10 21:30 · odgovor na: anon-154162 (#1036319)
Odgovori   +    2
[raymondo]
> [UncleBen]
> V bistvu niti ne gre za presenečenje. Zgodovinarji razkrivajo evidentirane medvojne in povojne poboje, ki so bili storjene s strani zavezniške vojske. V judovski diviziji, ki je med 2.svetovno vojno delovala v rednem sestavu angleške vojske, so odredi smrti samo v Italiji pobili okrog 100.000 ljudi, brez kakršnega koli sojenja z možnostjo obrambe. Seveda samo take, za katere so sumili, da so ovajali jude. V Nemčiji je judovska skupina Maščevalci pod vodstvom Abbe Covnerja takoj po koncu vojne sklenila ubiti 6 milijonov nemcev, tudi otrok tako da bi zastrupili javne vodovode v Muenchnu, Hamburgu, Nuerenbergu in Frankfurtu. Strup za ta zločin je prispeval kar poznejši izraelski predsednki Weitzmann, le slučaju pa se gre zahvaliti da so angleži ujeli Abbo s strupom in razkrili njegove namene. Za to dejanje je bil obsojen na 6 mesecev zapora ter obljubo, da bodo judje dobili svojo državo, kjer danes tudi je Izrael. Izgleda, da so se zavezniki res s Stalinom že med vojno dogovorili, da bodo vsak na svojem zasedenem ozemlju likvidirali fašistične kolaborante in sodelavce, funkcionarjem pa so javno sodili v Nuerenbergu. Ker so zgodovinarji šele sedaj začeli z razkrivanjem teh podatkov javnosti, je možno iskati vzrok za neobsojanje tudi v teh navedbah. Izvensodni poboji so se dogajali med in po vojni torej na obeh straneh, le da se je zahodna stran za svoje že pokesala, naši morilci pa so še kar naprej zavezani molčečnosti. V čigavem interesu že?

Tudi sam sem gledal oddajo s tako tematiko pred tedni na History in se zraven spraševal zakaj so zahodni zgodovinarji tako dolgo skrivali te podatke o povojnih pobojih v Evropi, za katere sem bil prepričan, da so se dogajali samo v obdobju vladanja komunistov. Mar se ni zahod tudi sam z holokavstom opravičil židom za storjene krivice v času II.svetovne vojne tako, da je podpiral holokavst nad Palestinci? In ima sistem, ki je tudi sam sprožil neke vrste holokavsta, pravico soditi o enakih dejanjih? Civilizacijski nivo sveta še očitno ni zadosti visok, da bi enkrat dokončno opravil s temačnnim obdobjem zgodovine in razbremenil mlade rodove nesoglasij v zvezi s tem.
Nekaj podobnega je pisal že Neil Ferguson v The War of the World. Tukaj si lahko pogledaš v videu (ima čez 30 delov):
www.youtube.com/watc...P_X7cb-gwU
anon-219167 sporočil: 1.618
[#1036341] 22.12.10 21:36 · odgovor na: čarli (#1036335)
Odgovori   +    0
[čarli]
Khm, no pa gremo na plano argumenti. Kako si pogruntal, da ne znam brati? Kako veš, da ne znam matematiko? A to je tvoj domet. Nekaj napišeš in to je to?;) Aja saj take pa poznam. Pravijo jim komunisti;)

O inteligenci pa rajši ne bi diskutiral, ker s svojim pisanjem kažeš, da nisi glih brihten poba;)
1. Ja luba duša sej sploh ne slediš debati. Če bi sledil in prebral kar sem dosedaj napisal bi videl, da nimam veze s komunisti. Predvidevam da pač ne znaš brat. :-)

2. Tebi je profesor matematike kristalno jasno predstavil EKSPONENTNI problem človeštva na primeru nafte ki se ga da popolnoma preprosto aplicirat na revščino. Ker pač ne vidiš slikice (grafa) logično sklepam, da nimaš pojma o matematiki in njene aplikacije na statistiko. :-)

3. Moj inteligenčni domet pa res ne moreš kritizirat, če sam nimaš osnovnega znanja za argumentirano in poglobljeno debato. Največ, kar lahko izustiš je, da so vsi komunisti, ki se ne strinjajo s tvojim "svetovnim" nazorom. :-)

Sem ti že zadnjič napisal. Raje pejdi gledat risanke. Tam bodo sporočila tebi primerena in lahko razumljiva. :-)

P.S. Lahko noč. :-)
anon-240005 sporočil: 224
[#1036343] 22.12.10 21:37 · odgovor na: anon-154162 (#1036319)
Odgovori   +    4
[raymondo]
> [UncleBen]
Ta nečedna dejanja so bila znana, res pa jih je le del bil predstavljen širši javnosti. Vedelo se je npr. zakaj je angleška vojska iz Avstrije takoj po vojni vrnila Jugoslaviji vse prebežnike, čeprav so angleži vedeli da jih bodo komunistični krvniki zverinsko pobili. Prav gotovo je vzrok za to dejanje dogovor zaveznikov in Stalina na Jalti, da bo vsaka država sama na svojem ozemlju počistila ostanke kolaboracije s fašisti. In današnja dekrecija EU, da naj vsaka država sama opravi z zločini komunistov je na mah podobna dogovoru iz tistih časov.
Kar pa se tiče holokavsta nad Palestinci pa je šlo v bistvu za dvojno igro Evrope in ZDA. Po eni strani so vedeli, da se morajo na nek način judom oddolžiti za plačano ceno med WW2, po drugi strani pa so se bali terorističnih dejanj judovskih ekstremistov na področju Evrope, zato se jim je z ustanovitvijo Izraela tako zelo mudilo. In ob tem zavestno pozabili na Palestince. Takoj po ustanovitvi države, se je organizacija Maščevalec preimenovala v predhodnico zloglasnega Mosada, ki je nadaljeval z umori in zločini nad vsemi za katere so sumili da so storili kakeršnokoli nečedno dejanje proti judom v času vojne. Seveda je vse potekalo brez sojenja ali možnosti obrambe.
[#1036344] 22.12.10 21:38 · odgovor na: purinoli (#1036315)
Odgovori   +    6
[purinoli]
> [NavadniNimda]
> Evo enega: Galileo Galilei. Še RKC je priznala, da ga je takrat bixala.
>
> Ima jih još! ;)

RKC ni nikoli priznala, da ga je bixala, tudi pri GG ne. Je pa pred par leti ( po 400+ he he) Poljak Woytila priznal, da je imel GG prav ( najbrž je iz aviona videl kurvaturo tretjega kamna od Sonca), hkrati je pa rekel, da je bil GG poreden, ker ne bi smel nasprotovati RKC dogmam.

Rehabilitacija pa taka.
purinoli,tega pa res nisem pričakoval od tebe..

RKC je večkrat priznala biksanje in loščenje(išči sam,sej znaš) da pa hočeš zmanjševat pomen in ugled s poljakom in woytilo ...ej,vseen je on za velik del človeštva pontius maximus,tolk v vedeneje..

in seveda,da je zemlja okrogla je bilo znano vsaj od mageljanove odprave naprej..

Preostalim 108 mornarjem se je z dvema ladjama nato uspelo prebiti do Dišavnih otokov. Tu so se oskrbeli z zalogami in dišavami ter februarja 1522 odpluli proti domu. Za pot je bila sposobna le ladja Victoria, ki je 6. septembra po nevarni in dolgi poti končno zaplula v pristanišče Sanlucar de Barramede. Na njej je bilo le še 18 izčrpanih mornarjev. Plovba okoli sveta je bila končana.

a naš znanstvenik(ki nima blagew veze s kapitalizmom)

Na osnovi svojih opazovanj je Galilei predvideval, da je v središču gibanja Sonce, Zemlja pa kroži okrog njega kot vsi drugi planeti. Ker je podpiral Kopernikov sistem, ki je edini pravilen in resničen, je prišel v spor s cerkvenim naukom in mu je leta 1616 inkvizicija prepovedala učenje, da se Zemlja vrti okoli Sonca in, da je Sonce središče sveta. Leta 1632 (1638) je v svojem delu Dvogovor o dveh glavnih svetovnih sestavih, Ptolemejevem in Kopernikovem (Dialogo Sopra I Due Massimi Sistemi Del Mondo, Tolemaico E Copernicano...) izdal svoj heliocentrični sistem, ki je bilo obsojeno kot heretično. Leta 1633 je bil v Rimu proces proti Galileju, ki je bil takrat v 70.-letu življenja. Galilei se je moral javno odreči svojim nazorom in preživeti zadnja leta življenja v hišnem zaporu. Od leta 1757 so njegova dela spet dovoljena.

khm,tista tri leta je bil slep,tko da o kakem zaporu bi težko govoril

sej vem da to nerad bereš,ampak cerkvene univerze(drugih skor ni bilo v tistih časih) so bile v tistih časih luč,seveda pa si moral špilat po pravilih..drugje(čajna,indija,muslimanski svet) je bilo bistveno slabše
[#1036346] 22.12.10 21:42 · odgovor na: čarli (#1036338)
Odgovori   +    1
[čarli]
> [raymondo]

Nekaj podobnega je pisal že Neil Ferguson v The War of the World. Tukaj si lahko pogledaš v videu (ima čez 30 delov):
Thx za link. Če boš kaj v okolici Ptuja mi pošlji ZS pa greva na kafe.
LP
[#1036348] 22.12.10 21:44 · odgovor na: anon-154162 (#1036319)
Odgovori   +    4
[raymondo]
> [UncleBen]
> V bistvu niti ne gre za presenečenje. Zgodovinarji razkrivajo evidentirane medvojne in povojne poboje, ki so bili storjene s strani zavezniške vojske. V judovski diviziji, ki je med 2.svetovno vojno delovala v rednem sestavu angleške vojske, so odredi smrti samo v Italiji pobili okrog 100.000 ljudi, brez kakršnega koli sojenja z možnostjo obrambe. Seveda samo take, za katere so sumili, da so ovajali jude. V Nemčiji je judovska skupina Maščevalci pod vodstvom Abbe Covnerja takoj po koncu vojne sklenila ubiti 6 milijonov nemcev, tudi otrok tako da bi zastrupili javne vodovode v Muenchnu, Hamburgu, Nuerenbergu in Frankfurtu. Strup za ta zločin je prispeval kar poznejši izraelski predsednki Weitzmann, le slučaju pa se gre zahvaliti da so angleži ujeli Abbo s strupom in razkrili njegove namene. Za to dejanje je bil obsojen na 6 mesecev zapora ter obljubo, da bodo judje dobili svojo državo, kjer danes tudi je Izrael. Izgleda, da so se zavezniki res s Stalinom že med vojno dogovorili, da bodo vsak na svojem zasedenem ozemlju likvidirali fašistične kolaborante in sodelavce, funkcionarjem pa so javno sodili v Nuerenbergu. Ker so zgodovinarji šele sedaj začeli z razkrivanjem teh podatkov javnosti, je možno iskati vzrok za neobsojanje tudi v teh navedbah. Izvensodni poboji so se dogajali med in po vojni torej na obeh straneh, le da se je zahodna stran za svoje že pokesala, naši morilci pa so še kar naprej zavezani molčečnosti. V čigavem interesu že?

če že bleješ o holokavstu nad palestinci moraš racionalno pojasnit kako da je ta hip več palesticov v izraelu kot leta 47 in imajo več pravic kot v katerikoli arabski državi..US jim je celo priznalo Stranko za uničenje Izraela...

aja,če mi boš z begunci...raj ne...ker bo krvav nosek..pa razmisl zakaj
[#1036350] 22.12.10 21:48 · odgovor na: anon-219167 (#1036341)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: čarli 22.12.2010 21:48
[pitchbulbpikacom]
> [čarli]
> Khm, no pa gremo na plano argumenti. Kako si pogruntal, da ne znam brati? Kako veš, da ne znam matematiko? A to je tvoj domet. Nekaj napišeš in to je to?;) Aja saj take pa poznam. Pravijo jim komunisti;)
>
> O inteligenci pa rajši ne bi diskutiral, ker s svojim pisanjem kažeš, da nisi glih brihten poba;)

1. Ja luba duša sej sploh ne slediš debati. Če bi sledil in prebral kar sem dosedaj napisal bi videl, da nimam veze s komunisti. Predvidevam da pač ne znaš brat. :-)
Ja videl sem, da si pisal o komunizmu. In to baje da s človeškim obrazom;)

2. Tebi je profesor matematike kristalno jasno predstavil EKSPONENTNI problem človeštva na primeru nafte ki se ga da popolnoma preprosto aplicirat na revščino. Ker pač ne vidiš slikice (grafa) logično sklepam, da nimaš pojma o matematiki in njene aplikacije na statistiko. :-)
Slabo sklepaš;) Vidim, da si tudi ti vernik v tega profesorja. Naj ti povem, da ta tvoj profesor sploh ni upošteval tehnologije. Tudi "strokovnjaki" so nekoč govorili, da se bo London utapljal v konjskem dreku.
3. Moj inteligenčni domet pa res ne moreš kritizirat, če sam nimaš osnovnega znanja za argumentirano in poglobljeno debato. Največ, kar lahko izustiš je, da so vsi komunisti, ki se ne strinjajo s tvojim "svetovnim" nazorom. :-)
In to pišeš ti, ki nisi predstavil niti enega argumenta!? WTF. aja točno ti si tapameten in ostali smo zabita raja. Ja poznam take modele, ki se spoznajo na vse...
Sem ti že zadnjič napisal. Raje pejdi gledat risanke. Tam bodo sporočila tebi primerena in lahko razumljiva. :-)

P.S. Lahko noč. :-)
No evo. Spet to počneš. Hočeš delat neko diskreditacijo, ker te sprašujem po dokazih. Ajajaj, ti pa si pravi bebo. No pa saj tudi taki morjo živet. Samo bog ne, daj da nam kdaj vladajo takšni bebci kot si ti. Matr če dobro pomislim se nam to že zdaj dogaja:)
[#1036352] 22.12.10 21:51 · odgovor na: (#1036331)
Odgovori   +    4
[NavadniNimda]
> [jani639]
> > [NavadniNimda]
> > Nisem, sem 100% Libertarec.
> >
> > Osebna svoboda, gospodarska svoboda, pravna država.
> > O vsem ostalem pa se lahko pogovarjamo in pogajamo. ;)
>
>
> dej ti men cepec,povej kako boš imel osebno svobodo pred gospodasko?edin klošarji to zmorejo..

Tako: osebna svoboda in gospodarska svoboda sta nad ustavo. Ustava potem dá podstat pravni državi. V ustavi in zakonih seveda ni govora o osebni svobodi in gospodarski svobodi, ker sta nedotakljivi.

O tem, kaj zmorejo klošarji in kaj ne, pa jaz ne morem soditi, saj nisem klošar. Gotovo boš ti več vedel o tem. :)
ma cepec,kaj sploh je ustava...par cepcov neki napiše,mal več jih potrdi,upošteva se pa po potrebi..khm,vladajočih in bogatih..če bi rad blejal da ni tako imam samo tri besede..večinski volilni sistem!

dej,cepec,definiri osebno in gospodarsko svobodo!

ja,o klošarijh velik vem,stanoval sem bliz ambrožovega trga...polna osebna svoboda,cel dan na klopci in flaša vina..
[#1036356] 22.12.10 21:54 · odgovor na: anon-202104 (#1036348)
Odgovori   +    3
[jani639]
> [raymondo]
če že bleješ o holokavstu nad palestinci moraš racionalno pojasnit kako da je ta hip več palesticov v izraelu kot leta 47 in imajo več pravic kot v katerikoli arabski državi..US jim je celo priznalo Stranko za uničenje Izraela...

aja,če mi boš z begunci...raj ne...ker bo krvav nosek..pa razmisl zakaj
Joj gospod zgodovinar, res mi je žal da sem si vas upal razjeziti s svojim svobodnim pogledom na zgodovino. Vi turbojanšisti ste vendar največji demokrati, takoj za paradjzarji.
Pa ne da to meni meni groziš z krvavim noskom, amigo.
[#1036360] 22.12.10 22:00 · odgovor na: čarli (#1036338)
Odgovori   +    4
[čarli]
> [raymondo]
> > [UncleBen]
> > V bistvu niti ne gre za presenečenje. Zgodovinarji razkrivajo evidentirane medvojne in povojne poboje, ki so bili storjene s strani zavezniške vojske. V judovski diviziji, ki je med 2.svetovno vojno delovala v rednem sestavu angleške vojske, so odredi smrti samo v Italiji pobili okrog 100.000 ljudi, brez kakršnega koli sojenja z možnostjo obrambe. Seveda samo take, za katere so sumili, da so ovajali jude. V Nemčiji je judovska skupina Maščevalci pod vodstvom Abbe Covnerja takoj po koncu vojne sklenila ubiti 6 milijonov nemcev, tudi otrok tako da bi zastrupili javne vodovode v Muenchnu, Hamburgu, Nuerenbergu in Frankfurtu. Strup za ta zločin je prispeval kar poznejši izraelski predsednki Weitzmann, le slučaju pa se gre zahvaliti da so angleži ujeli Abbo s strupom in razkrili njegove namene. Za to dejanje je bil obsojen na 6 mesecev zapora ter obljubo, da bodo judje dobili svojo državo, kjer danes tudi je Izrael. Izgleda, da so se zavezniki res s Stalinom že med vojno dogovorili, da bodo vsak na svojem zasedenem ozemlju likvidirali fašistične kolaborante in sodelavce, funkcionarjem pa so javno sodili v Nuerenbergu. Ker so zgodovinarji šele sedaj začeli z razkrivanjem teh podatkov javnosti, je možno iskati vzrok za neobsojanje tudi v teh navedbah. Izvensodni poboji so se dogajali med in po vojni torej na obeh straneh, le da se je zahodna stran za svoje že pokesala, naši morilci pa so še kar naprej zavezani molčečnosti. V čigavem interesu že?
>
> Tudi sam sem gledal oddajo s tako tematiko pred tedni na History in se zraven spraševal zakaj so zahodni zgodovinarji tako dolgo skrivali te podatke o povojnih pobojih v Evropi, za katere sem bil prepričan, da so se dogajali samo v obdobju vladanja komunistov. Mar se ni zahod tudi sam z holokavstom opravičil židom za storjene krivice v času II.svetovne vojne tako, da je podpiral holokavst nad Palestinci? In ima sistem, ki je tudi sam sprožil neke vrste holokavsta, pravico soditi o enakih dejanjih? Civilizacijski nivo sveta še očitno ni zadosti visok, da bi enkrat dokončno opravil s temačnnim obdobjem zgodovine in razbremenil mlade rodove nesoglasij v zvezi s tem.

ta history channel je poln enga šita...grdi kristjani in razsvetljeni muslimani ki da so povzročil renesanso,trubadurje,ma ni kar ni..pa čist pozabljajo na konstantinopel,dejanski izvor grških antičnih piscev..pol sem zadnč gledu da je hitrel imel A bombo,jo celo testiral,vendar jo humanist kot je bil ni hotel uporabit ko je bral o posledicah preizkusa...
tist o maščevanju židov sem tud jz gledu,sam je to bl tko..pojebo bi ja pola holivuda, a da mi kurve još plate..
[#1036365] 22.12.10 22:09 · odgovor na: anon-240005 (#1036343)
Odgovori   +    6
[UncleBen]
> [raymondo]
> > [UncleBen]
> Tudi sam sem gledal oddajo s tako tematiko pred tedni na History in se zraven spraševal zakaj so zahodni zgodovinarji tako dolgo skrivali te podatke o povojnih pobojih v Evropi, za katere sem bil prepričan, da so se dogajali samo v obdobju vladanja komunistov. Mar se ni zahod tudi sam z holokavstom opravičil židom za storjene krivice v času II.svetovne vojne tako, da je podpiral holokavst nad Palestinci? In ima sistem, ki je tudi sam sprožil neke vrste holokavsta, pravico soditi o enakih dejanjih? Civilizacijski nivo sveta še očitno ni zadosti visok, da bi enkrat dokončno opravil s temačnnim obdobjem zgodovine in razbremenil mlade rodove nesoglasij v zvezi s tem.

Ta nečedna dejanja so bila znana, res pa jih je le del bil predstavljen širši javnosti. Vedelo se je npr. zakaj je angleška vojska iz Avstrije takoj po vojni vrnila Jugoslaviji vse prebežnike, čeprav so angleži vedeli da jih bodo komunistični krvniki zverinsko pobili. Prav gotovo je vzrok za to dejanje dogovor zaveznikov in Stalina na Jalti, da bo vsaka država sama na svojem ozemlju počistila ostanke kolaboracije s fašisti. In današnja dekrecija EU, da naj vsaka država sama opravi z zločini komunistov je na mah podobna dogovoru iz tistih časov.
Kar pa se tiče holokavsta nad Palestinci pa je šlo v bistvu za dvojno igro Evrope in ZDA. Po eni strani so vedeli, da se morajo na nek način judom oddolžiti za plačano ceno med WW2, po drugi strani pa so se bali terorističnih dejanj judovskih ekstremistov na področju Evrope, zato se jim je z ustanovitvijo Izraela tako zelo mudilo. In ob tem zavestno pozabili na Palestince. Takoj po ustanovitvi države, se je organizacija Maščevalec preimenovala v predhodnico zloglasnega Mosada, ki je nadaljeval z umori in zločini nad vsemi za katere so sumili da so storili kakeršnokoli nečedno dejanje proti judom v času vojne. Seveda je vse potekalo brez sojenja ali možnosti obrambe.

ostanki..tako se reče stotisočim ljudem ki jim predvsem ni dišal komunizem..oki..
Seveda je vse potekalo brez sojenja ali možnosti obrambe.

ampak lih kak mesec nazaj sem gledu na studio city(!!!!!!!!!!) kako ostareli ameriški pilot govori kako so jih četniki rešil,skrival,futral in jih,ejjjjjjjj,500 letalcev,odpremil nazaj na zahod....naredil letališče,ma vse...

edini pravi kolaboranti so bili komunisti ki so javno deklariral željo po po življenju v komunističnidržavi v sklopu sovjetske zveze..aja,pa še dokumentirano je da bi se tepl skupaj z okupatorjem proti zaveznikom če bi udarl na balkan..
anon-240005 sporočil: 224
[#1036366] 22.12.10 22:11 · odgovor na: anon-154162 (#1036356)
Odgovori   +    2
[raymondo]
> [jani639]
> > [raymondo]
Joj gospod zgodovinar, res mi je žal da sem si vas upal razjeziti s svojim svobodnim pogledom na zgodovino. Vi turbojanšisti ste vendar največji demokrati, takoj za paradjzarji.
Nikar se ne hudujte. Zgodovina ni veda, ki bi se jo dalo prirejat prosto po Prešernu ali celo ponarejat kakor se komu ljubi, tako da je Vaše razburjenje odveč. V kolikor boste nadaljevali s takimi odgovori Vam žal več ne bom odgovarjal, ker sem nasprotnik vulgarnih besed in dejanj nekaterih prostakov, ki se pojavljajo na tem forumu. Zame so Finance časopis intelektualcev tako da se ne ukvarjam s takimi , ki ne premorejo nitim kančka kulturnega dialoga. Iz tega razloga se tudi umikam replikam gospoda, ki Vam ugovarja čeprav bi bilo dobro, da bi se tudi sam malo poučil o toku novejše zgodovine sveta.
LP
[#1036370] 22.12.10 22:14 · odgovor na: anon-154162 (#1036356)
Odgovori   +    4
[raymondo]
> [jani639]
> > [raymondo]
> če že bleješ o holokavstu nad palestinci moraš racionalno pojasnit kako da je ta hip več palesticov v izraelu kot leta 47 in imajo več pravic kot v katerikoli arabski državi..US jim je celo priznalo Stranko za uničenje Izraela...
>
> aja,če mi boš z begunci...raj ne...ker bo krvav nosek..pa razmisl zakaj

krvav nosek v prenesenem smislu,seveda...gospod občutljivi

na dejstva pa...nič?kljub svobodnemu pogledu na zgodovino?sej se ti sploh ne sanja kaj to je,drgač neb bleju zapovedane resnice...resnic je včasih več..zapomn si to..velik je takih ki nam niso všeč,pa so vseeno resnice..
jaz nisem bil na volišču od leta 96,tako da neko zmerjanje izpade idiotsk za tistega ki zmerja,seve..
[#1036371] 22.12.10 22:15 · odgovor na: anon-202104 (#1036360)
Odgovori   +    2
[jani639]
> [čarli]
> > [raymondo]
> > > [UncleBen]
> > > V bistvu niti ne gre za presenečenje. Zgodovinarji razkrivajo evidentirane medvojne in povojne poboje, ki so bili storjene s strani zavezniške vojske. V judovski diviziji, ki je med 2.svetovno vojno delovala v rednem sestavu angleške vojske, so odredi smrti samo v Italiji pobili okrog 100.000 ljudi, brez kakršnega koli sojenja z možnostjo obrambe. Seveda samo take, za katere so sumili, da so ovajali jude. V Nemčiji je judovska skupina Maščevalci pod vodstvom Abbe Covnerja takoj po koncu vojne sklenila ubiti 6 milijonov nemcev, tudi otrok tako da bi zastrupili javne vodovode v Muenchnu, Hamburgu, Nuerenbergu in Frankfurtu. Strup za ta zločin je prispeval kar poznejši izraelski predsednki Weitzmann, le slučaju pa se gre zahvaliti da so angleži ujeli Abbo s strupom in razkrili njegove namene. Za to dejanje je bil obsojen na 6 mesecev zapora ter obljubo, da bodo judje dobili svojo državo, kjer danes tudi je Izrael. Izgleda, da so se zavezniki res s Stalinom že med vojno dogovorili, da bodo vsak na svojem zasedenem ozemlju likvidirali fašistične kolaborante in sodelavce, funkcionarjem pa so javno sodili v Nuerenbergu. Ker so zgodovinarji šele sedaj začeli z razkrivanjem teh podatkov javnosti, je možno iskati vzrok za neobsojanje tudi v teh navedbah. Izvensodni poboji so se dogajali med in po vojni torej na obeh straneh, le da se je zahodna stran za svoje že pokesala, naši morilci pa so še kar naprej zavezani molčečnosti. V čigavem interesu že?
> >
> > Tudi sam sem gledal oddajo s tako tematiko pred tedni na History in se zraven spraševal zakaj so zahodni zgodovinarji tako dolgo skrivali te podatke o povojnih pobojih v Evropi, za katere sem bil prepričan, da so se dogajali samo v obdobju vladanja komunistov. Mar se ni zahod tudi sam z holokavstom opravičil židom za storjene krivice v času II.svetovne vojne tako, da je podpiral holokavst nad Palestinci? In ima sistem, ki je tudi sam sprožil neke vrste holokavsta, pravico soditi o enakih dejanjih? Civilizacijski nivo sveta še očitno ni zadosti visok, da bi enkrat dokončno opravil s temačnnim obdobjem zgodovine in razbremenil mlade rodove nesoglasij v zvezi s tem.
>
> Nekaj podobnega je pisal že Neil Ferguson v The War of the World. Tukaj si lahko pogledaš v videu (ima čez 30 delov):
> www.youtube.com/watc...P_X7cb-gwU

ta history channel je poln enga šita...grdi kristjani in razsvetljeni muslimani ki da so povzročil renesanso,trubadurje,ma ni kar ni..pa čist pozabljajo na konstantinopel,dejanski izvor grških antičnih piscev..pol sem zadnč gledu da je hitrel imel A bombo,jo celo testiral,vendar jo humanist kot je bil ni hotel uporabit ko je bral o posledicah preizkusa...
tist o maščevanju židov sem tud jz gledu,sam je to bl tko..pojebo bi ja pola holivuda, a da mi kurve još plate..
To ne vem, če je to history channel financiral. Ko pa že omenjaš, da prikazujejo le slabe kristjane in dobre muslimane, ti naj povem, da video omenja genocid nad armenci...
[#1036374] 22.12.10 22:23 · odgovor na: anon-240005 (#1036366)
Odgovori   +    4
[UncleBen]
> [raymondo]
> > [jani639]
> > > [raymondo]
> Joj gospod zgodovinar, res mi je žal da sem si vas upal razjeziti s svojim svobodnim pogledom na zgodovino. Vi turbojanšisti ste vendar največji demokrati, takoj za paradjzarji.
> Pa ne da to meni meni groziš z krvavim noskom, amigo.

Nikar se ne hudujte. Zgodovina ni veda, ki bi se jo dalo prirejat prosto po Prešernu ali celo ponarejat kakor se komu ljubi, tako da je Vaše razburjenje odveč. V kolikor boste nadaljevali s takimi odgovori Vam žal več ne bom odgovarjal, ker sem nasprotnik vulgarnih besed in dejanj nekaterih prostakov, ki se pojavljajo na tem forumu. Zame so Finance časopis intelektualcev tako da se ne ukvarjam s takimi , ki ne premorejo nitim kančka kulturnega dialoga. Iz tega razloga se tudi umikam replikam gospoda, ki Vam ugovarja čeprav bi bilo dobro, da bi se tudi sam malo poučil o toku novejše zgodovine sveta.
LP

da bi me gospod hiperkulturni intelektualec popravil,čeprav sem neotesan prostak je skoraj nemogoče pričakovati, ker me nima s čim popravljati, navzlic vsem tokovom novejše zgodovine sveta,vse kar zmore je klikanje minusev
hvala lepa!
[#1036378] 22.12.10 22:35 · odgovor na: čarli (#1036371)
Odgovori   +    4
[čarli]
> [jani639]
> > [čarli]
> > > [raymondo]
> > > > [UncleBen]
> > > > V bistvu niti ne gre za presenečenje. Zgodovinarji razkrivajo evidentirane medvojne in povojne poboje, ki so bili storjene s strani zavezniške vojske. V judovski diviziji, ki je med 2.svetovno vojno delovala v rednem sestavu angleške vojske, so odredi smrti samo v Italiji pobili okrog 100.000 ljudi, brez kakršnega koli sojenja z možnostjo obrambe. Seveda samo take, za katere so sumili, da so ovajali jude. V Nemčiji je judovska skupina Maščevalci pod vodstvom Abbe Covnerja takoj po koncu vojne sklenila ubiti 6 milijonov nemcev, tudi otrok tako da bi zastrupili javne vodovode v Muenchnu, Hamburgu, Nuerenbergu in Frankfurtu. Strup za ta zločin je prispeval kar poznejši izraelski predsednki Weitzmann, le slučaju pa se gre zahvaliti da so angleži ujeli Abbo s strupom in razkrili njegove namene. Za to dejanje je bil obsojen na 6 mesecev zapora ter obljubo, da bodo judje dobili svojo državo, kjer danes tudi je Izrael. Izgleda, da so se zavezniki res s Stalinom že med vojno dogovorili, da bodo vsak na svojem zasedenem ozemlju likvidirali fašistične kolaborante in sodelavce, funkcionarjem pa so javno sodili v Nuerenbergu. Ker so zgodovinarji šele sedaj začeli z razkrivanjem teh podatkov javnosti, je možno iskati vzrok za neobsojanje tudi v teh navedbah. Izvensodni poboji so se dogajali med in po vojni torej na obeh straneh, le da se je zahodna stran za svoje že pokesala, naši morilci pa so še kar naprej zavezani molčečnosti. V čigavem interesu že?
> > >
> > > Tudi sam sem gledal oddajo s tako tematiko pred tedni na History in se zraven spraševal zakaj so zahodni zgodovinarji tako dolgo skrivali te podatke o povojnih pobojih v Evropi, za katere sem bil prepričan, da so se dogajali samo v obdobju vladanja komunistov. Mar se ni zahod tudi sam z holokavstom opravičil židom za storjene krivice v času II.svetovne vojne tako, da je podpiral holokavst nad Palestinci? In ima sistem, ki je tudi sam sprožil neke vrste holokavsta, pravico soditi o enakih dejanjih? Civilizacijski nivo sveta še očitno ni zadosti visok, da bi enkrat dokončno opravil s temačnnim obdobjem zgodovine in razbremenil mlade rodove nesoglasij v zvezi s tem.
> >
> > Nekaj podobnega je pisal že Neil Ferguson v The War of the World. Tukaj si lahko pogledaš v videu (ima čez 30 delov):
> > www.youtube.com/watc...P_X7cb-gwU
>
>
> ta history channel je poln enga šita...grdi kristjani in razsvetljeni muslimani ki da so povzročil renesanso,trubadurje,ma ni kar ni..pa čist pozabljajo na konstantinopel,dejanski izvor grških antičnih piscev..pol sem zadnč gledu da je hitrel imel A bombo,jo celo testiral,vendar jo humanist kot je bil ni hotel uporabit ko je bral o posledicah preizkusa...
> tist o maščevanju židov sem tud jz gledu,sam je to bl tko..pojebo bi ja pola holivuda, a da mi kurve još plate..

To ne vem, če je to history channel financiral. Ko pa že omenjaš, da prikazujejo le slabe kristjane in dobre muslimane, ti naj povem, da video omenja genocid nad armenci...

nad armenci...kaj pa ostali?malokdo ve da je bilo v tistih časih v tistih krajih(sirija,libanon,turčija) 40 % kristjanov(ej,preden kdo skoč v luft,kristjanov vzhodnih cerkva) in so bili sistematično pobiti,izgnani,pomuslimanjeni..v 20. stoletju..
[#1036404] 22.12.10 23:12 · odgovor na: anon-202104 (#1036370)
Odgovori   +    1
[jani639]
> [raymondo]
> > [jani639]
> > > [raymondo]

krvav nosek v prenesenem smislu,seveda...gospod občutljivi

na dejstva pa...nič?kljub svobodnemu pogledu na zgodovino?sej se ti sploh ne sanja kaj to je,drgač neb bleju zapovedane resnice...resnic je včasih več..zapomn si to..velik je takih ki nam niso všeč,pa so vseeno resnice..
jaz nisem bil na volišču od leta 96,tako da neko zmerjanje izpade idiotsk za tistega ki zmerja,seve..
Seveda sem občutljiv, še posebej kadar mi nekdo omenja krvav nos. Predobro se zavedam dejstva, da nasilje rojeva nasilje, zato sem dobesedno alergičen na grožnje.
Zgodovinska dejstva. Čemu le, če pa vem, da si dovolj trmast da dejstev nasprotnomislečih ne sprejemaš in ti niti dejstva tujih zgodovinarjev ne pojasnijo resnice v pravem pomenu besede. OK, je pač nočeš sprejeti kot take ker imaš svojo verzijo, ki pa je lahko točna lahko pa je močno ena proti približno in je zato rezultat pri tebi nul koma jozef. Malo pobrskaj po zgodovini in poglej vzrok za klanje v 11.stoletju, ki so ga izvedli kristjani v Jeruzalemu nad muslimani in boš razumel zakaj se je v 20.stoletju zgodil holokavst nad Paletinci.
A veš v čem je razlika med mano in tabo? Jaz sem pritaš SDS-sa kot stranke in ne cenim JJ-ja, ti pa si pristaš Janeza Janše. In s tem ko ne hodiš na volitve tudi omogočaš paradajzarjem, da izvajajo teror nad državo, državljani in premoženjem. Janeza Janše pa ne morem podpirati, ker se je ravno takrat on pridružil paradajzeliti, ko sem bil malodane obsojen za državnega sovražnika, ker sem sredi slovenske Nove Gorice izrekel besede, da je tu Slovenija, in da tukaj govorim samo slovensko. Od takrat imam tudi mnenje, da si je večina primorcev želela priključitve k matični domovini samo zaradu jugonostalgije, prekmurce ki so bili pravi domoljubi, pa se je zapostavljalo in zaničevalo.
In če se nekdo ne strinja 100% s tabo nimaš takojšnjih razlogov za napad in žaljivke, ki te postavljajo v nekoliko čudeno luč, glede na dejstvo da so paradjzarji tako ravnali z vsemi, ki se niso strinjali z paradjz ideologijo.
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1036426] 23.12.10 00:07
Odgovori   +    5
Hehe, požrite se, kleronacisti!
anon-127452 sporočil: 2.567
[#1036431] 23.12.10 00:14 · odgovor na: (#1036168)
Odgovori   +    0
[NavadniNimda]
Ej, treba se je borit za to, da bo bolje, ne pa se sključeno vdati v usodo in jokati. Saj smo izvolili ljudi v Evropski Parlament, tam je prostor, kjer se lahko kaj premakne. Samo od sebe se zgleda ne bo.

Že vidim, da bo treba pričeti s pobudo, da bi se vsaj en del Evroparlamenta volil na listah s celotnega ozemlja Unije.
Za tebe bi bil že enkrat čas, da se strezniš in ugotoviš, da je EU tvorba držav, ne država v enem.
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1036432] 23.12.10 00:16 · odgovor na: (#1036150)
Odgovori   +    5
[NavadniNimda]
Imamo pa problem s komunizmom, ki se je tako nemarno zaredil v možgane praznoglavih Slovencev (LOL, ker oxymoron. :)
Poslušaj, ti komunajzarski internacionalist: Moji možgani so moja last in lahko jih svinjam kakor meni paše. Ne država, ne naddržava (EU, ZN, NWO, ali karkoli že) se nima kaj vtikat v to. Jasno?
[#1036434] 23.12.10 00:28 · odgovor na: anon-154162 (#1036404)
Odgovori   +    4
[raymondo]
> [jani639]
> > [raymondo]
> > > [jani639]
> > > > [raymondo]

>
> krvav nosek v prenesenem smislu,seveda...gospod občutljivi
>
> na dejstva pa...nič?kljub svobodnemu pogledu na zgodovino?sej se ti sploh ne sanja kaj to je,drgač neb bleju zapovedane resnice...resnic je včasih več..zapomn si to..velik je takih ki nam niso všeč,pa so vseeno resnice..
> jaz nisem bil na volišču od leta 96,tako da neko zmerjanje izpade idiotsk za tistega ki zmerja,seve..

Seveda sem občutljiv, še posebej kadar mi nekdo omenja krvav nos. Predobro se zavedam dejstva, da nasilje rojeva nasilje, zato sem dobesedno alergičen na grožnje.
Zgodovinska dejstva. Čemu le, če pa vem, da si dovolj trmast da dejstev nasprotnomislečih ne sprejemaš in ti niti dejstva tujih zgodovinarjev ne pojasnijo resnice v pravem pomenu besede. OK, je pač nočeš sprejeti kot take ker imaš svojo verzijo, ki pa je lahko točna lahko pa je močno ena proti približno in je zato rezultat pri tebi nul koma jozef. Malo pobrskaj po zgodovini in poglej vzrok za klanje v 11.stoletju, ki so ga izvedli kristjani v Jeruzalemu nad muslimani in boš razumel zakaj se je v 20.stoletju zgodil holokavst nad Paletinci.
A veš v čem je razlika med mano in tabo? Jaz sem pritaš SDS-sa kot stranke in ne cenim JJ-ja, ti pa si pristaš Janeza Janše. In s tem ko ne hodiš na volitve tudi omogočaš paradajzarjem, da izvajajo teror nad državo, državljani in premoženjem. Janeza Janše pa ne morem podpirati, ker se je ravno takrat on pridružil paradajzeliti, ko sem bil malodane obsojen za državnega sovražnika, ker sem sredi slovenske Nove Gorice izrekel besede, da je tu Slovenija, in da tukaj govorim samo slovensko. Od takrat imam tudi mnenje, da si je večina primorcev želela priključitve k matični domovini samo zaradu jugonostalgije, prekmurce ki so bili pravi domoljubi, pa se je zapostavljalo in zaničevalo.
In če se nekdo ne strinja 100% s tabo nimaš takojšnjih razlogov za napad in žaljivke, ki te postavljajo v nekoliko čudeno luč, glede na dejstvo da so paradjzarji tako ravnali z vsemi, ki se niso strinjali z paradjz ideologijo.
[#1036446] 23.12.10 01:18 · odgovor na: anon-154162 (#1036404)
Odgovori   +    4
eh,krav nosek..preklet dober veš,še bolj kot jaz,da je to figurativno, ker če bi mi omenjal palestinske begunce ki nedvomno so,zakaj pa so, je pa druga pesem,v evropi smo imeli na milijone beguncev pa nikjer šotorov in čakanja na maščevanje in džihad..ljudje so si najdl šiht,se vklopil v okolje in živijo naprej,medtem ko pa uni..eh,škoda besed
zgodovinska dejstva,ja..kaj so zgodovinska dejstva?tu ni nasprotimislečih,so samo bolj ali manj pretehtani viri in če ti verjameš da so križarji poklal ves jeruzalem,pa verjam,že zdrava logika pa pove normalnemu človeku da ni bilo čist tako..
že same križarske vojne nam prodajajo da nam nabijajo občutek krivde..pa je res tako?muslimani so 400 let nemoteno ropal,klal,zasužnjeval po vsej mediteranski obali in notranjosti,ma to je sam tko blo..mal so se hecal,ane..in ko je prišel odgovor..uu,prasci!

answers.yahoo.com/qu...119AAtzuhU

govort o holokavstu nad palestinci je smešno..najprej,palestincov kot naroda sploh ni,so arabci in vsi arabci niso muslimani,ja?in ti ki niso muslimani se vztrajno izseljujejo,pa ne zaradi judov..mal se spomni izpred dveh let,kao slovenska družina iz gaze..zakaj so se že izselili?ker niso zdržal v gazi,pa ne zarad izraelskih napadov ampak ker so kritjani!
poizkusi me pobit z dejstvi,ne pa s floskulami o holokavstu nad paslestinci, dej sliko uničevalnega taborišča al karkoli že...predvsem pa mi poskusi navest državo kjer arabci živijo svobodneje kot v izraelu..izvezemši evropske države!

razlika med tabo in mano je da je mene treba prepričat,to se pa ne da z nekimi splošnimi programi(naredel bomo to pa to in podobn sranje),štejejo dejstva..
JJ se je pridružil komunistom kot mlad fant ki ni vedel ž od življenja,kot toliko drugih,še manj pa o sranjih ki so jih komunisti zagrešili...sej roko na srce,učil niso nič slabega,vpogleda v tuje loge pa nismo imeli kaj dosti,sploh mladi smo bili lahkoverni..ti nis bil?seveda je pa v prvi vrsti JJ politik in bo pohodil koga,tudi v lastnih vrstah(pustmo upravičeno,neupravičeno),tako to pač gre če češ bit uspešen
ja,blebatat o sloveniji je bilo nevarno,sam to najbolj vem,preiskava stanovanja,24urni nadzor,ponarejeni uradni dokumenti me spominjajo na to..ne vem pa kako bi primorci imeli jugonostalgijo ker nikoli pred letom 45 še J od jugovine niso vedel..

jaz ne napadem zarad mišlenja,ampak zarad potvarjanja dejstev,razen če kdo zagovarja pobojemorilce in komufašizem..poglej našga mataja, naziv fašistek(ker sam tako rad zmerja s klerikajzerji) mu je kar všeč,pa nimda s svojim NWO,veš da ga nam šparu..

zapomn si,nisem tvoj nasprotnik,pričakujem pa določeno točnost v dejstvih,potvarjanje pust komunajzerjem...lej,z janezompizdekom sva nekako na isti valovni,ampak da je podpru AS mu ne pozabim in ob priliki ga redno zbodem..pa upam vsaj,mi to čist nič ne zamer..

pa lep pozdrav

Strani: 1 2 3 4 5