Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Rodetov domnevni sin se je opravičil za razburjenje
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16
sporočil: 6.084
[mataj]Izvzameš satana in posilstvo in si zelo blizu možne resnice. Babe se zelo prizadevno nastavljajo župnikom, pogosto z veliko večjo vnemo, kot navadnim, prostim moškim. Seveda, da o konkretnem primeru ne vem nič, govori se tudi, da ni bila njena volja,ampak, na splošno imajo ženske v teh zvezah zelo veliko "krivde".
Pater Benedict Groeschel (precej znan v ZDA) o grešni mladini, ki zapeljuje uboge duhovnike, učitelje, trenerje itd:
www.renewamerica.com...ott/120830
Torej: Tudi če bo do korektnega testa v neodvisnem laboratoriju po kakem čudežu kdaj prišlo in če bo slučajno pozitiven, bo kriva tista punca, ki je ubogega Rodeta satansko zapeljala, ali pa celo posilila, tako kot lotove hčere svojega fotra.
Najbolj znan primer je Ivico Plohl Dornik, ki je enega osvojila pred kakšnimi 15imi leti
[velikidrobizek]Ne vem zakaj se čutiš prizadeto. Kaj od tega , kar sem zapisal ne drži, da se babe ne nastavljajo duhovnikom mogoče ?
> [Dudek]
> > [mataj]
> > Pater Benedict Groeschel (precej znan v ZDA) o grešni mladini, ki zapeljuje uboge duhovnike, učitelje, trenerje itd:
> >
> > www.renewamerica.com...ott/120830
> >
> > Torej: Tudi če bo do korektnega testa v neodvisnem laboratoriju po kakem čudežu kdaj prišlo in če bo slučajno pozitiven, bo kriva tista punca, ki je ubogega Rodeta satansko zapeljala, ali pa celo posilila, tako kot lotove hčere svojega fotra.
>
> Izvzameš satana in posilstvo in si zelo blizu možne resnice. Babe se zelo prizadevno nastavljajo župnikom, pogosto z veliko večjo vnemo, kot navadnim, prostim moškim. Seveda, da o konkretnem primeru ne vem nič, govori se tudi, da ni bila njena volja,ampak, na splošno imajo ženske v teh zvezah zelo veliko "krivde".
Zakaj že?! Ker moške tako rado hitro zaščegeta med nogami? In naravi se je težko neodzvati se. A pejd no.:) Hočem ti reči, da obstaja (tudi) besedica NE.
sporočil: 30.643
Groeschel v tistem intervjuju pravi da ne nastavljajo samo babe,
ampak tudi mladi fantje. Kot primer je navedel ne duhovnika, ampak
znanega trenerja ameriškega nogometa Jerry-a Sandusky-a, ki je bil
pred kratkim obsojen zaradi 48 primerov pedofilije. Groeschel ga v
svojem intervjuju označi kot reveža ("poor guy") in ga opisuje kot
žrtev zapeljevanja.
Zadnja sprememba: anon-35163 30.08.2012 23:54
[petunia]Osebno teorij zarot precej skeptičen, pa naj gre za udbomafijo, illuminati, al kaido, ali opus dei. Predvsem pa mi ne pade na kraj pameti da bi se naokoli prepiral o rodetovem očetovstvu. Za nekoga, ki RKC ne smatra za moralno avtorito, je to vprašanje popolnoma brezpredmetno. Tu se je treba vprašati zakaj bi RKC moralna avtoriteta sploh bila, ne pa iskati razlogov zakaj ne bi bila. Rodetovo domnevno očetovsto je en od takih razlogov.
Tudi če bodo korekten test opravili v Sloveniji, Nemčiji, Dubaju, Kubi, Severni Koreji in na Luni in bo vedno negativen, bodo haterji po forumih še vedno nabijali, da ni veljaven in da gre za zaroto Opus deia.
Na jetra pa mi gre, če kdo nateguje folk z raznimi podmuklimi fintami in tale katoliški DNK laboratorij vsekakor spada v to kategorijo.
Zadnja sprememba: anon-35163 31.08.2012 00:23
Katoliški DNK laboratorij je preveč očitna nategancija, da bi jo
lahko šteli za zaroto.To, da zagovorniki uradnih resnic zmerjajo dvomljivce z norimi teoretiki zarote je del ameriške kulture, ne naše. Torej lahko s tem kar lepo nehaš. V Ameriki se pač trudijo in vzdržujejo vtis resnicoljubnosti in neskorumpiranosti svoje države in inštitucij. Pri nas pa je smešna že sama ideja: "Če ne verjameš politiki/policiji/sodiščem/novinarjem/cervi/šol i/ipd si nor teoretik zarote". Pri nas si nor če jim verjameš.
sporočil: 16.531
[mataj]Dušni blagor oblikuje voljo volivca, ko odda svoj glas pri upravljanju države.
> [sstanislav]
> Ampak, ali je za ekonomijo države sploh pomembno, ali je res Rode oče, ali ni?
Ni. Je pa prepir o tem pomemben za naš dušni blagor.
Samo zato so taki cirkusi pomembni.
Toda, na ekonomijo države imajo take odločitve samo slučajno dober ali slab rezultat.
sporočil: 1.283
[mataj]Katoliški izobraženci??!? ali kaj takega sploh obstaja?
> [velikidrobizek]
> Odvetniška pisarna se je v imenu kardinala Rodeta obrnila na Inštitut za sodno medicino, predstojnik je Dr. Jože Balažic, je tudi predsednik društva Slovenski katoliški izobraženci.
:)) se mi je za trenutek že čudno zdelo, kako da je Rode s tako lahkoto pristal na test.
[petunia]Če lahko tako vprašanje postaviš v zvezi z laboratorijskimi izsledki, mora biti nekaj hudo narobe, se ti ne zdi?
Vseeno pa raje verjameš temu , kar gre na roko tvoji opciji in v škodo nasprotnikom, kajne.
[kwadogaja]Da, če besedo "izobraženec" razumeš tako kot Hayek:
Katoliški izobraženci??!? ali kaj takega sploh obstaja?
"The class does not consist of only journalists, teachers, ministers, lecturers, publicists, radio commentators, writers of fiction, cartoonists, and artists all of whom may be masters of the technique of conveying ideas but are usually amateurs so far as the substance of what they convey is concerned. The class also includes many professional men and technicians, such as scientists and doctors, who through their habitual intercourse with the printed word become carriers of new ideas outside their own fields and who, because of their expert knowledge of their own subjects, are listened with respect on most others." (mises.org/daily/2984)
Enostavneje povedano: Intelektualec je vsak, ki vpliva na javno mnenje, vključno s tehniki in znanstveniki, ki javno obljavljajo svoje članke. Po Hayeku za izobraženca šteje tudi fuzbaler s 3 razredi osnovne šole, če s svojimi izjavami nastopa še kje drugje kot v reklamah.
Lep primer shayekiziranega znanstvenika so klimatologi, ki se uporabljajo kot propagandno orodje za višanje davkov. V to kategorijo bi lahko brez težav šteli tudi DNK strokovnjake na Balažičevem inštitutu. Analizi rodetove DNK bi lahko verjeli, če bi jo istočasno opravili na parih rivalskih inštitutih, ki morajo paziti na svoje dobro ime (ponovljivost eksperimenta). Ne moreš pa ji verjeti, če jo opravi samo en človek, ki se boji za službo.
[petunia]Cilj testiranja je torej pomiriti Petra S. in ne priti do dejstev.
Sicer je pa cilj ta, da bo s testom zadovoljen Peter S. in ne zainteresirana javnost in forumaši. In kot je slišati, se bo še posvetoval s svojim odvetnikom, kje ta test sploh opraviti. Jaz se samo bojim, da tudi če test opravijo v Nemčiji in bo rezultat negativen, bodo nekateri še vedno dvomili v njegovo korektnost, ne glede kaj si bo o tem misli Peter S.
V kakšnem primeru bi lahko testu verjeli, sem opisal v prejšnjem postu. Me pa izsledki ne zanimajo kaj dosti. Bolj me moti ta "zainteresirana javnost". Dosti bolj kot verjeti testom ali ne, je pomembno vprašanje "Zakaj vraga bi morala biti javnost za rodetove domnevne eskapade sploh zainteresirana?" Kaj je on meni? Zakaj bi se moral zanimati zanj?
[rename]Kardinal je pomemben funcionar v organizaciji, katere glavna dejavnost je prodaja lagalnih storitev politiki. To pomeni, da so njegove izjave brezpredmetne. Nanje lahko kvečjemu skomigneš z rameni in rečeš "ja in?"
Pozabljaš, da je kardinal izjavil: kjerkoli, kadarkoli, brez vsakih zadržkov.
[mataj]A si (samo) ti javnost ?
> [petunia]
> Sicer je pa cilj ta, da bo s testom zadovoljen Peter S. in ne zainteresirana javnost in forumaši. In kot je slišati, se bo še posvetoval s svojim odvetnikom, kje ta test sploh opraviti. Jaz se samo bojim, da tudi če test opravijo v Nemčiji in bo rezultat negativen, bodo nekateri še vedno dvomili v njegovo korektnost, ne glede kaj si bo o tem misli Peter S.
Cilj testiranja je torej pomiriti Petra S. in ne priti do dejstev.
V kakšnem primeru bi lahko testu verjeli, sem opisal v prejšnjem postu. Me pa izsledki ne zanimajo kaj dosti. Bolj me moti ta "zainteresirana javnost". Dosti bolj kot verjeti testom ali ne, je pomembno vprašanje "Zakaj vraga bi morala biti javnost za rodetove domnevne eskapade sploh zainteresirana?" Kaj je on meni? Zakaj bi se moral zanimati zanj?
Zadnja sprememba: anon-35163 31.08.2012 09:31
[Dudek]To so vprašanja, ki bi si jih morala javnost postaviti. In še: "Zakaj mediji o tem poročajo na prvih straneh? Od česa bi mi radi odvrnili pozornost? V kaj bi me potuhnjeno, po ovinkih radi prepričali?"
Kaj je on meni? Zakaj bi se moral zanimati zanj?
A si (samo) ti javnost ?
[petunia]Zato ker se Rode zelo zanima za čisto osebne stvari državljanov slovenije, kar njega in njegovo sekto ne bi smelo ne zanimati ne se vanje upletati, recimo družina, spolne prakse ...
> [mataj]
> > [petunia]
> > Sicer je pa cilj ta, da bo s testom zadovoljen Peter S. in ne zainteresirana javnost in forumaši. In kot je slišati, se bo še posvetoval s svojim odvetnikom, kje ta test sploh opraviti. Jaz se samo bojim, da tudi če test opravijo v Nemčiji in bo rezultat negativen, bodo nekateri še vedno dvomili v njegovo korektnost, ne glede kaj si bo o tem misli Peter S.
>
> Cilj testiranja je torej pomiriti Petra S. in ne priti do dejstev.
Ne, cilj testiranja je za Petra S. ta, da preveri ali je Rode njegov oče ali ni. Kaj si mislimo ostali, je pravzaprav irelevantno.
>
> V kakšnem primeru bi lahko testu verjeli, sem opisal v prejšnjem postu. Me pa izsledki ne zanimajo kaj dosti. Bolj me moti ta "zainteresirana javnost". Dosti bolj kot verjeti testom ali ne, je pomembno vprašanje "Zakaj vraga bi morala biti javnost za rodetove domnevne eskapade sploh zainteresirana?" Kaj je on meni? Zakaj bi se moral zanimati zanj?
Seveda, to se tudi sama sprašujem.
Zdaj je še zadnji katoliški ovci jasno da jim ni do družine, še manj do pravice otrok do očeta.
Pa še nekaj me zanima, ste katoliški izobraženci že odkrili na čem ali s čim je Marija bila vnebovzeta, na metli ali na angelski pogon, lahko bi to patentirali, nje.
[petunia]Nismo tako paranoični. Ti nam polagaš drek na jezik, to je vse.
... ampak, kaj pa če so tudi ti izvedenci podkupljerni s strani Opus deia, bolje da gremo test delat v Nemčijo
... ampak, papež je vendar Nemec in ima velik vpliv v Nemčiji, bolje da gemo na komunistično Kubo
... ampak papež je bil enkrat tudi na Kubi in je ziher podkupil celo familijo Castro, gremo raje na Luno
.... ampak, na Luni so bili prvi američani, in mi vsi vemo kaki falotje so, ziher so kaj podtaknili ... itd. ... itd.
A smo res že tako paranoični ?
sporočil: 5.963
Zadnja sprememba: anon-245582 31.08.2012 11:13
Ne zanima me kaj je delal, kaj dela oziroma kaj bo delal neki Rode.
Nič nimam z njim, ga ne poznamin to je vse. Moti pa me zaslepljenost vernih oziroma "vernih". Na eni strani oporekate oziroma obtožujete levičarje zaradi njihove zaslepljenosti, po drugi strani pa se niti ne potrudite rešiti svoje lastne zaslepljenosti.
atheism.about.com/od...libacy.htm
In, če je ogromno dokazov, ki dokazujejo zmoto levičarske zaslepljenosti obstaja tudi ogromno dokazov za zmoto verske zaslepljenosti.
AlbertoRomeroRivera, Vatikanski morilci,pdf.
Acharya S - Plan Krist, pdf.
itd.
[petunia]Še nekaj let nazaj je pa bilo pa čisto dobesedno neki Giordano Bruno in Galilej sta to še kako občutila, da ne omenjam netelesni vnebohod na tisoče takoimenovanih čarovnic in ostalih s pogono na drva.
> [kwadogaja]
> > [petunia]
> > > [mataj]
> > > > [petunia]
> > > > Sicer je pa cilj ta, da bo s testom zadovoljen Peter S. in ne zainteresirana javnost in forumaši. In kot je slišati, se bo še posvetoval s svojim odvetnikom, kje ta test sploh opraviti. Jaz se samo bojim, da tudi če test opravijo v Nemčiji in bo rezultat negativen, bodo nekateri še vedno dvomili v njegovo korektnost, ne glede kaj si bo o tem misli Peter S.
> > >
> > > Cilj testiranja je torej pomiriti Petra S. in ne priti do dejstev.
> >
> > Ne, cilj testiranja je za Petra S. ta, da preveri ali je Rode njegov oče ali ni. Kaj si mislimo ostali, je pravzaprav irelevantno.
> > >
> > > V kakšnem primeru bi lahko testu verjeli, sem opisal v prejšnjem postu. Me pa izsledki ne zanimajo kaj dosti. Bolj me moti ta "zainteresirana javnost". Dosti bolj kot verjeti testom ali ne, je pomembno vprašanje "Zakaj vraga bi morala biti javnost za rodetove domnevne eskapade sploh zainteresirana?" Kaj je on meni? Zakaj bi se moral zanimati zanj?
> >
> > Seveda, to se tudi sama sprašujem.
>
> Zato ker se Rode zelo zanima za čisto osebne stvari državljanov slovenije, kar njega in njegovo sekto ne bi smelo ne zanimati ne se vanje upletati, recimo družina, spolne prakse ...
> Zdaj je še zadnji katoliški ovci jasno da jim ni do družine, še manj do pravice otrok do očeta.
Kot dobro veš imamo pri nas svobodno izbiro veroizpovedi, vsak lahko sam izbere ali bo hodil k maši ali ne, ali bo poslušal nasvete kardinala Rodeta ali pač ne
>
> Pa še nekaj me zanima, ste katoliški izobraženci že odkrili na čem ali s čim je Marija bila vnebovzeta, na metli ali na angelski pogon, lahko bi to patentirali, nje.
Marijino vnebovzetje ni stvar znanstvene raziskave in dokazov ampak vere. Ali veruješ ali pač ne.
Oziroma kot so nas podučili pri verouku, sveto pismo se ne bere dobesedno, ampak je v njem veliko simbolike.
Od kdaj je Marijinovnebovzetje simbolika, kaj ni to fakt recimo kot brezmadežno spočetje, kot je to recimo to zdaj pri nekem slovenskem kardinalu.
sporočil: 336
[petunia]
> [mataj]
> > [petunia]
> > ... ampak, kaj pa če so tudi ti izvedenci podkupljerni s strani Opus deia, bolje da gremo test delat v Nemčijo
> >
> > ... ampak, papež je vendar Nemec in ima velik vpliv v Nemčiji, bolje da gemo na komunistično Kubo
> >
> > ... ampak papež je bil enkrat tudi na Kubi in je ziher podkupil celo familijo Castro, gremo raje na Luno
> >
> > .... ampak, na Luni so bili prvi američani, in mi vsi vemo kaki falotje so, ziher so kaj podtaknili ... itd. ... itd.
> >
> > A smo res že tako paranoični ?
>
> Nismo tako paranoični. Ti nam polagaš drek na jezik, to je vse.
Ne, sploh niste paranoični, samo takoj, ko si slišal, da je predstojnik Inštituta predsednik nekega katoliškega društva, si vedel, da bo test nekorektno izpeljan in kolikor sem prebirala komentarje na MMC-ju je takšnih kot ti kar precej. Torej sploh ne gre za to, da bi vam kdo drek polagal na jezik, ampak zato , da vam drek leze iz možganov v usta.
zdravo rožica, samo neki bi te vprašal: a si ti verjela testom za kokain, ki jih je naredila kresalka?
[petunia]Ja, zmerjanje je včasih edini način, na katerega je možno pri ljudeh pregnati dvome o določenih stvareh. Recimo o tem, da verniki vedno 100% objektivno analizirajo DNK svojega duhovnega voditelja.
Ne, sploh niste paranoični, samo takoj, ko si slišal, da je predstojnik Inštituta predsednik nekega katoliškega društva, si vedel, da bo test nekorektno izpeljan in kolikor sem prebirala komentarje na MMC-ju je takšnih kot ti kar precej. Torej sploh ne gre za to, da bi vam kdo drek polagal na jezik, ampak zato , da vam drek leze iz možganov v usta.
Ampak jaz na take štose ne padam.
Zadnja sprememba: anon-35163 31.08.2012 13:49
[petunia]Očitna laž in podtikanje. Povojni poboji so bili čisti "plausible deniability", narejeni v tajnosti in v imenu ničesar. Nikoli jih nihče ni opravičeval z ničemer in ostali bodo neopravičeni. Edina kdajkoli izrečena opravičila za povojne poboje so bila tista, ki ste klerikajzarji polagali drugim na jezik.
Pred 70 leti so v imenu tvoje vere izvensodno pobili in zmetali v jame čez 100.000 ljudi.
[petunia]Wojtyła se ni opravičil, ampak distanciral. Rekel je, da obžaluje stvari, ki so se zgodile v imenu vere in cerkve. Kučan je uporabil podobno dikcijo, a so ga zavrnili, češ da ni imel dovolj skesane face.
Kolikor se spomnim se je papež Janez Pavel 2, za napake svojih predhodnikov javno opravičil, kdaj se bosta opravičila Stanovnik in Kučan??
[rename]Jep. Poznam ljudi, ki so jo videli zadeto ko aeroplan. Ni nujno da je bil ravno kokain, ampak nekaj je prav gotovo bilo.
Če se lahko vmešam: jaz sem testom verjel, vendar KK še vedno ne verjamem. Kot se spomnim, se iz urina sled hitreje izgubi v tednu ali dveh, medtem ko sled v laseh ostane več mesecev.
Verjel bi ji, če bi ji laboratorijsko vzeli in analizirali lasi.
Zadnja sprememba: anon-35163 31.08.2012 13:57
[petunia]Ne, nikogar ne poznam in nikoli nikomur nisem gledal čez ramo ko je to počel. Ampak zame ki sem paranoičen, zadoščata priložnost in motiv.
Čuj, ali ti poznaš kakšen primer laboranta-vernika, ki ni 100% objektivno analiziral DNK svojega duhovnega voditelja, ali mogoče kar tako, na slepo, streljaš.
[Pina47]Upam samo da ne bo več tako kot je bilo pred letom 1990.
Ne upaj več, da bo še kdaj tako kot je bilo.
Namreč, blagopokojna Zveza Komunistov in RKC sta bili bolj ali manj isti drek. Duhovniki so v kufrih čez mejo prenašali udbaški denar, v šolah se je pri STM-ju poučeval v marxizem zamaskiran katoliški katekizem, pri mašah pa so pridigali, da je vsako oblast treba spoštovati, četudi je rdeča. Čisti katokomunizem. Padec režima leta 1991 je bil zaradi tega za RKC precejšen šok, po katerem si je opomogla šele proti koncu 1990tih, z rodetovim prihodom.
Zadnja sprememba: anon-35163 31.08.2012 14:22
[www.delo.si/novice/s...ljani.html ]:))
Balažic možnost manipulacije z rezultati preiskave odločno zanika.
Hm... a samo odločno? Če bi se okorajžil in najodločneje zanikal bi bil mogoče celo pripravljen premisliti o tem, da bi mu verjel.
[petunia]Si jo ravnokar.
Midva sva se enkrat že pogovarjala o vojnih in povojnih zadevah in prišla do skupne ugotovitve, da je debata o tej temi, med nama, brezvezna in ne pelje nikamor, zato je tudi ne mislim tukaj ponovno odpirat.
Zadnja sprememba: anon-35163 31.08.2012 15:13
[kalavnik]Zakaj pa bi sicer bil antikomunist?
Napisal sem, da če si antikomunis, še nisi kler.
Naj ti povem, da me boli kurac za RKC prešiče in njih vernike, z Rodetom in njegovim pedofilskim šefom Racenbergerjem vred.Če te boli kurac to pomeni da nisi anti RKC. Si pa antikomunist. Torej?
Za mene je RKC ravno toliko gnojna, kot tvoja zločinska partija rdečih kmerov v podobi današnje slovenske t.i. leve politike.Rdeči kmeri so posledica ameriških kasetnih bomb, ne komunizma.
PS:Če bi Rode ne bil častihlepen in pokvarjen kot večina RKC sodrge, bi po predloženih dokazih, če do njih pride, z veseljem objel svojega "izgubljenega" sina ter se mu opravičil za vso nečloveško ignoranco, ki mu jo je storil, mater njegovega sina pa steral u tri pizde materine, ker mu je tajila lastnega sina. In če bi Rode bil principielen, bi od papeža zahteval, da RKC del njenega - Rodetovega premoženja, kot dedni delež odstopi njegovemu sinu ter Racenbergerju jasno in glasno pove, da so božje sluge vse do sedaj fukale in da bodo to počele tudi v bodoče. Z Racenbergerjem vred.Rode JE principielen. Strogo se drži principov in procedur, ki so v RKC v veljavi za take primere že od pamtiveka.
sporočil: 32.775
[Pina47]
> [mataj]
> > [petunia]
> > Ne, sploh niste paranoični, samo takoj, ko si slišal, da je predstojnik Inštituta predsednik nekega katoliškega društva, si vedel, da bo test nekorektno izpeljan in kolikor sem prebirala komentarje na MMC-ju je takšnih kot ti kar precej. Torej sploh ne gre za to, da bi vam kdo drek polagal na jezik, ampak zato , da vam drek leze iz možganov v usta.
>
> Ja, zmerjanje je včasih edini način, na katerega je možno pri ljudeh pregnati dvome o določenih stvareh. Recimo o tem, da verniki vedno 100% objektivno analizirajo DNK svojega duhovnega voditelja.
>
> Ampak jaz na take štose ne padam.
Po moje pa si ti eden tistih, ki vedo v čem je štos aktualne zgodbe, ki to ni.
Ne upaj več, da bo še kdaj tako kot je bilo. Sporočila, da bo odslej slovenska Cerkev vodena neposredno iz Vatikana, so zdaj jasna že tudi širši javnosti. Verjamem pa, da je za globoko državo, vodeno iz istih centrov vse od revolucionarnega prevzema oblasti, to lahko zelo moteča zadeva. Sprijazni se torej, da je vpliv na to veliko stajo volilnih ovc za vas izgubljen.
Čeprav bo za to treba žrtvovati kakšnega cerkvenega dostojanstvenika.
... alzo, bo po novem Vatikan župnikom tudi zdravstveno in penzijsko plačeval, ha ? ... evo, jaz sem za ...
sporočil: 336
Zadnja sprememba: anon-293435 31.08.2012 15:27
[petunia]?!? pa to sem jest: tvoj febo. a se me ne spomniš več :(
Hello, stranger.
Seveda sem jim verjela. Je bilo pa takrat rečeno, da bi dala bolj zanesljiv rezultat analiza las, ki se ji je pa Lepa Katka izognila in tako odprla prostor za špekulacije.
Kolikor sem izvedela iz medijev, se pri testu očetovstva vzamejo vzorci sline in krvi, če se bo Rode upiral npr. odvzemu krvi, potem mi bo to sumljivo, dotlej pa zaupam v njegovo dejansko pripravljenost, da izvede ta test.
ma jaz pa nisem čist prepričan v te analize, sploh v sloveniji...ko so veljaki v igri mogoče odigra tudi avtocenzura svoje