5 ur
Najbolj brani članki danes
8 ur
Pozor: OBI obvešča o vdoru v spletno stran, lahko so ogroženi podatki plačilnih kartic
8 ur
Po poplavah: podjetjem dobrih 140 milijonov evrov pomoči. Koliko pa je bilo zavarovanega? 1
9 ur
Trump usekal po Indiji z dodatnimi 25 odstotnimi carinami 4
9 ur
McDonald's četrletje zaključil z 11-odstotno rastjo dobička
9 ur
Sladke sanje o manj obveznostih 1
10 ur
Kakšen je polom sankcij EU proti Putinu 14
10 ur
Slovenska skupina Andrada pod pritiskom madžarskih medijev. Iztok Seljak: Šli bomo na sodišče 1
11 ur
Uber v drugem četrtletju okrepil dobiček za tretjino, napovedal odkup delnic
11 ur
Skupina Generali: večji dobiček, neznanke glede prodaje banke in odkup lastnih delnic
11 ur
Samovozeči taksiji prihodnje leto tudi v Evropi. Kje najprej, kdaj bi lahko prišli v Slovenijo?
11 ur
Pedagoginja vabi goste v nasad šipka in damaščanskih vrtnic
12 ur
Ljubljanska borza ob 13.30: Sava Re +1,65 odstotka
12 ur
Rezultati Novo Nordiska: izguba tržnega deleža in odpuščanja 1
12 ur
Frank van Meel, šef BMW M, o elektrifikaciji: Le velika moč ni dovolj, novi M3 bo ponujal čustva, nadzor in dinamiko 2
13 ur
Po Trumpovi napovedi carin na zdravila: delnice evropskih farmacevtov navzdol
13 ur
Germany Readies €100 Billion Fund to Invest in Strategic Assets
13 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
13 ur
Delnica NLB pred objavo tik pod rekordom: Kakšne rezultate pričakujejo analitiki?
14 ur
Banka OTP Slovenija v polletju s 141 milijonov evrov čistega dobička, dva odstotka manj kot v lanskem

Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 14

anon-167067 sporočil: 3.637
[#1528281] 10.01.12 16:44 · odgovor na: anon-253232 (#1528217)
Odgovori   +    1

Slovenija bi sodila v zahodnih 50%. Sanje in zamujenih 67 let.
Ampak najbrž v špansko-portugalsko verzijo zahodnih 50 %, samo brez Costa Brave (revna kmetijska država s politično formo črne katoliške diktature...).
macon sporočil: 12.861
[#1528329] 10.01.12 17:03 · odgovor na: anon-35163 (#1528219)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: macon 10.01.2012 17:04
[mataj]
> [macon]
> > [mataj]
> > > [macon]
> > > Dražgoše so čisti primer partizanskega diletantizma in egoizma
> >
> > To, da je taka diletantska, neurejena in slabo počesana vojska na koncu zmagala, je torej zgodovinska pomota. Misliš da bi morali sodniki partizanom dati manj točk za umetniški vtis?
>
> Na koncu so zmagali Rusi in Američani, partizani so bili samo na pravi strani.

To, da so izbrali pravo stran je bilo sicer pohvalno ne pa bistveno. Bistveno je bilo to, da je bila Jugoslavija po koncu vojne suverena. Svoje ozemlje je obvladovala s svojo vojsko in ji ni bilo treba žreti tujega dreka. Če ne bi obdržali državne suverenosti bi se, tako kot miroljubni in modri Vzhodni Evropejci, morali lepo skloniti naprej, razširiti ritnice in sprejeti usodo, ki so nam jo namenili veliki trije vojni zločinci na Jalti. V našem primeru je bilo to 50-50, podobno kot Koreja. Prej omenjeni morilski zločinci in njihovi gvardijani partizanom dejansko zamerijo ravno to, da se niso podredili njihovemu sklepu.
Bistveno je, da se mi jebe za jugoslovansko suverenost zdaj in pred 50 leti. Zanima me slovenska suverenost. Imeli smo svojega velikega zločinca, ki ni v tem nič zaostajal za jaltskimi.
anon-127452 sporočil: 2.567
[#1528472] 10.01.12 17:58 · odgovor na: macon (#1526842)
Odgovori   +    2
[macon]
> [Valuk]
> > [EdiSce]
>
>
> > brez partizanov bi bila Trst in Koroška Slovenska, pa ozemlje do reke Mirne tudi
>
> Kdo bi nam pa to dal? Daj nehajte pravljice pripovedovat.

Nacionalistični partizani brez komunističnega sranja bi dosegli največ.
Veš da. Najmanj so si velike sile po 2. svetovni vojni želele nacionalističnih sralcev.

Vem, da te to boli, ampak leta 45 biti komunist ni bila psovka, saj je to pomenilo, da si na strani zaveznikov.
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1528683] 10.01.12 20:07 · odgovor na: macon (#1528329)
Odgovori   +    3
[macon]
Bistveno je, da se mi jebe za jugoslovansko suverenost zdaj in pred 50 leti.
Brez jugoslovanske suverenosti pred 50 leti tudi slovenske ne bi bilo.
anon-252420 sporočil: 2.086
[#1528780] 10.01.12 20:57 · odgovor na: anon-35163 (#1528123)
Odgovori   +    0
[mataj]
> [macon]
> Dražgoše so čisti primer partizanskega diletantizma in egoizma

To, da je taka diletantska, neurejena in slabo počesana vojska na koncu zmagala, je torej zgodovinska pomota. Misliš da bi morali sodniki partizanom dati manj točk za umetniški vtis?
zmagala moj kurac..1. maja so se prenehale sovražnosti

če je 9. maj zmaga ko so tuje okupatorske sile vkorakale v lublano je potem lahko dan zmage tudo tisti dan v oktobru 91..
najobj sporočil: 32.782
[#1528825] 10.01.12 21:14 · odgovor na: anon-252420 (#1528780)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 10.01.2012 21:20
[lenninmccarthy]
> [mataj]
> > [macon]
> > Dražgoše so čisti primer partizanskega diletantizma in egoizma
>
> To, da je taka diletantska, neurejena in slabo počesana vojska na koncu zmagala, je torej zgodovinska pomota. Misliš da bi morali sodniki partizanom dati manj točk za umetniški vtis?
zmagala moj kurac..1. maja so se prenehale sovražnosti

če je 9. maj zmaga ko so tuje okupatorske sile vkorakale v lublano je potem lahko dan zmage tudo tisti dan v oktobru 91..
... khmm, sicer ne vem, koga točno imaš ti v mislih s tujimi okupatorskimi silami, ki so 9. maja 1945 vkorakale v Ljubljano, ampak saj ni važno ...

... čuj, povej ti meni, kaj je Kardelj tukaj digicoll.library.wis...q1=kardelj iskal in zakaj so zahodni zavezniki od vseh mej edino Rapalsko mejo spreminjali v škodo svoje zaveznice Kraljevine Italije in to celo v korist svojih sovražnikov jugoslovanskih komunističnih partizanov ...

... ja, in ker vem, da si ti naloudan s podatki, sploh ne dvomim, da ti bo šlo ... evo, sama ušesa so me ...

... hahaha ... dežurni forumski kreteni so res neumorni ...
anon-127452 sporočil: 2.567
[#1528915] 10.01.12 22:10 · odgovor na: anon-256706 (#1527987)
Odgovori   +    0
[aktaion]

O Če so v Jasenovcu izzivali, je pokasiral civil
Kreten, ti sploh veš, kaj je bil JAsenovac? Če so v Aušvicu izzivali, je pokasiral kak Žid, kajne? Budalo.
[#1529024] 10.01.12 23:25 · odgovor na: najobj (#1528825)
Odgovori   +    1
[najobj]
> [lenninmccarthy]
> > [mataj]
> > > [macon]
> > > Dražgoše so čisti primer partizanskega diletantizma in egoizma
> >
> > To, da je taka diletantska, neurejena in slabo počesana vojska na koncu zmagala, je torej zgodovinska pomota. Misliš da bi morali sodniki partizanom dati manj točk za umetniški vtis?

> zmagala moj kurac..1. maja so se prenehale sovražnosti
>
>
> če je 9. maj zmaga ko so tuje okupatorske sile vkorakale v lublano je potem lahko dan zmage tudo tisti dan v oktobru 91..

... khmm, sicer ne vem, koga točno imaš ti v mislih s tujimi okupatorskimi silami, ki so 9. maja 1945 vkorakale v Ljubljano, ampak saj ni važno ...

... čuj, povej ti meni, kaj je Kardelj tukaj digicoll.library.wis...q1=kardelj iskal in zakaj so zahodni zavezniki od vseh mej edino Rapalsko mejo spreminjali v škodo svoje zaveznice Kraljevine Italije in to celo v korist svojih sovražnikov jugoslovanskih komunističnih partizanov ...

... ja, in ker vem, da si ti naloudan s podatki, sploh ne dvomim, da ti bo šlo ... evo, sama ušesa so me ...

... hahaha ... dežurni forumski kreteni so res neumorni ...

če niso ble okupatorske..zaka so se slovenski partizani sred maja razorožil?pa klel in jokal zraven..in oblublen je blo drgač...in ne seri..tud francoska-laška meja je šla nazaj na tastaro..dej ti men raj povej zaka so se eni cepci umaknil iz trsta in koroške če so bli že tam in z življenji plačval za to dejstvo?
zakaj bolgari niso nobenih reparecij plačal..niti lahi?madžari?zaka sam šbvabi..aja,k majo gnar..

rdeče forumske budale so neverjetne...
anon-120103 sporočil: 1.128
[#1529097] 11.01.12 00:37 · odgovor na: anon-252420 (#1529024)
Odgovori   +    0
[lenninmccarthy]
> [najobj]
> > [lenninmccarthy]
> > > [mataj]
> > > > [macon]
> > > > Dražgoše so čisti primer partizanskega diletantizma in egoizma
> > >
> > > To, da je taka diletantska, neurejena in slabo počesana vojska na koncu zmagala, je torej zgodovinska pomota. Misliš da bi morali sodniki partizanom dati manj točk za umetniški vtis?
>
> > zmagala moj kurac..1. maja so se prenehale sovražnosti
> >
> >
> > če je 9. maj zmaga ko so tuje okupatorske sile vkorakale v lublano je potem lahko dan zmage tudo tisti dan v oktobru 91..
>
> ... khmm, sicer ne vem, koga točno imaš ti v mislih s tujimi okupatorskimi silami, ki so 9. maja 1945 vkorakale v Ljubljano, ampak saj ni važno ...
>
> ... čuj, povej ti meni, kaj je Kardelj tukaj digicoll.library.wis...q1=kardelj iskal in zakaj so zahodni zavezniki od vseh mej edino Rapalsko mejo spreminjali v škodo svoje zaveznice Kraljevine Italije in to celo v korist svojih sovražnikov jugoslovanskih komunističnih partizanov ...
>
> ... ja, in ker vem, da si ti naloudan s podatki, sploh ne dvomim, da ti bo šlo ... evo, sama ušesa so me ...
>
>
> ... hahaha ... dežurni forumski kreteni so res neumorni ...

če niso ble okupatorske..zaka so se slovenski partizani sred maja razorožil?pa klel in jokal zraven..in oblublen je blo drgač...in ne seri..tud francoska-laška meja je šla nazaj na tastaro..dej ti men raj povej zaka so se eni cepci umaknil iz trsta in koroške če so bli že tam in z življenji plačval za to dejstvo?
zakaj bolgari niso nobenih reparecij plačal..niti lahi?madžari?zaka sam šbvabi..aja,k majo gnar..

Glede Trsta.
Poznam nekoga ki je bil v na šolanju pri angležih v Afriki
(prekomorske brigade). Delal je v logistiki. Celo kopensko akcijo
od Visa po Dalmaciji do Trsta so podpirali Angleži iz ladij.
Veljal naj bi dogovor, da se zaseže del Trsta, drugi del bi zasegli
američani, ki so z nekajdnevno zamudo prodirali z druge smeri.
Te informacije nisem nikjer drugod zasledil,je pa po svoje logična.
Zaradi revolucionarnih akcij so potem
morali zapustiti Trst in okolico.
[#1529185] 11.01.12 06:49 · odgovor na: anon-120103 (#1529097)
Odgovori   +    0
[AquaD]
> [le
Zaradi revolucionarnih akcij so potem
morali zapustiti Trst in okolico.
Ojoj? Revolucionarnih akcij? Kakšnih pa? Nakbrž so izobesili zastravo 9. korpusa.
[#1529186] 11.01.12 06:51 · odgovor na: anon-252420 (#1529024)
Odgovori   +    0
[lenninmccarthy]
> [najobj]
> > [lenninmccarthy]
> > > [mataj]
> > > > [macon]
> > >
> > > To, da je taka diletantska, neurejena in slabo počesana vojska na koncu zmagala, je torej zgodovinska pomota. Misliš da bi morali sodniki partizanom dati manj točk za umetniški vtis?
>
> >
> >
> > če je 9. maj zmaga ko so tuje okupatorske sile vkorakale v lublano je potem lahko dan zmage tudo tisti dan v oktobru 91..
>
> ... khmm, sicer ne vem, koga točno imaš ti v mislih s tujimi okupatorskimi silami, ki so 9. maja 1945 vkorakale v Ljubljano, ampak saj ni važno ...
>
> ... čuj, povej ti meni, kaj je Kardelj tukaj digicoll.library.wis...q1=kardelj iskal in zakaj so zahodni zavezniki od vseh mej edino Rapalsko mejo spreminjali v škodo svoje zaveznice Kraljevine Italije in to celo v korist svojih sovražnikov jugoslovanskih komunističnih partizanov ...
>
> ... ja, in ker vem, da si ti naloudan s podatki, sploh ne dvomim, da ti bo šlo ... evo, sama ušesa so me ...
>
>

Misliš, da bi bili Francija in (tvoja hipotetična) domobranska Slovenija v istem položaju in bi bili enako obravnavani??? Iz Trsta in Koroške so se žal morali umakniti pred večjo silo, tako je življenje.
anon-256706 sporočil: 2.499
[#1529301] 11.01.12 08:21 · odgovor na: anon-35163 (#1528013)
Odgovori   +    1
[mataj]
> [aktaion]
> Če so v Jasenovcu izzivali, je pokasiral civil (ampak tamkajšnje zgodovine ne poznam dobro), ...

Pohvalno. Poznavanje tamkajšnje zgodovine bi hudo škodovalo tvojemu dušnemu blagru.
Pa, hudo mi je, če se ljudje koljejo med seboj.
Skratka, v vojni mora vojska predvsem paziti na to, da ne izziva.
Pred davnimi leti sem bil pozimi v Dražgošah. Takrat mi je ta tragedija postala bolj jasna. V času te tragedije tam ni bilo nič. Nobene prometne zveze, strateške točke, postojanke, nič, kar bi pomenilo prednost v zavzetju kraja. Šlo je za: revolucija zahteva žrtve. Če jih ni, jih bomo pa naredili. Tak način vojskovanja (kateri pa ni?) je pa .... kaj naj rečem? Danes ga slavimo kot zmago.
najobj sporočil: 32.782
[#1529541] 11.01.12 09:49 · odgovor na: anon-252420 (#1529024)
Odgovori   +    0
[lenninmccarthy]
> [najobj]
> > [lenninmccarthy]
> > > [mataj]
> > > > [macon]
> > >
>
> >
> >
>
>
>
>
>

... evo, to pa je zdaj nekaj podobnega, kot da bi te jaz vprašal, koliko je ura, ti pa bi mi odgovoril, da je danes lepo vreme ... bravo, ni kaj ...

P.S.: z dežurnimi forumskimi kreteni sploh nisem mislil na tebe, ampak na tistega dežurnega forumskega kretena, ki me je čakal v "zasedi" in mi je opalil minus, še preden sem tebi postavil zgornje vprašanje ... evo, po totem tvojem "odgovoru" pa nisem več najbolj ziher, če si me ti upravičeno narobe razumel ...
[#1529792] 11.01.12 11:31 · odgovor na: anon-167067 (#1529185)
Odgovori   +    0
[vuksan]
> [AquaD]
> > [le
> Zaradi revolucionarnih akcij so potem
> morali zapustiti Trst in okolico.

Ojoj? Revolucionarnih akcij? Kakšnih pa? Nakbrž so izobesili zastravo 9. korpusa.

jaz sem slišu na tv da tržačani niso bili ravno navdušeni nad izginjanjam v noč,sranjem po polčnikih in podobnimi revolucionarnimi aktivnostmi..zdej,kaj je res pa ne vem...veš ti?

Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 14