Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16

depersin sporočil: 10.224
[#2603007] 22.06.16 12:50 · odgovor na: macon (#2602996)
Odgovori   +    3
[macon]
Deljenje in razdvajanje je zadnja pogruntavščina režimskih medijev in komunajzarske sirote to ponavljajo kot papagaji. Še leto nazaj ni nihče uporabljal teh glagolov.
Jaz sem samo uporabil ta komunajzerski izraz.
bc123a sporočil: 48.253
[#2603017] 22.06.16 13:35 · odgovor na: macon (#2602870)
Odgovori   +    0
[macon]
> [bc123a]
> > [macon]
> > Seveda drži, primerjaj koliko svojih ljudi je pobil Hitler in koliko Stalin. Fašisti se niso spravljali na družbene razrede svoje družbe ampak na "tuj" element. Rezultat je bil seveda pomor, ampak
>
> jezus kristus.

Imaš kak problem z mojim ali pa svojim razumevanjem zgodovine?

Fašisti niso določili enega razreda svoje družbe za grešnega kozla kot boljševiki buržoazije in bogate kmete. Tujost, ki so jo določili, je bila seveda precej za lase privlečeni, ker so bili Judi stoletja del njihove družbe. Ali pa Srbi hrvaške.
A je kaksna razlika?
najobj sporočil: 32.706
[#2603018] 22.06.16 13:35 · odgovor na: anon-202494 (#2602952)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 22.06.2016 13:36
[Breiva]
> [najobj]
> > [Breiva]
> > A o Krambergerju pa nič?
> >
> > Jaz sem star preko 70 let in sem bil v Naci-delovnem taborišču v Šleziji. Kje si pa ti bil takrat? Mogoče v Titovi partiji?
> ... čuj, in kaj točno si ti delal v v Naci-delovnem taborišču v Šleziji, če smem vprašat ? ...
>
> P.S.: 2016 - 1941 = 75 ...
Bil sem paznik, hahaha...

A nisi mogel postaviti bolj butastega vprašanja?
... OK, če si star 90 let, je to sicer res preko 70 let, ampak potem lepo napiši, da si star 90 let ... khmm, jaz namreč že zelo dolgo nobenemu ne rečem, da sem star preko 20 let, ker bi me vsak debelo gledal ...

P.S.: če si leta 2016 star 90 let, si bil leta 1941 star 15 let in pri petnajstih si verjetno že približno vedel, zakaj so te nacisti - komunisti so se med drugim glih zato borili proti njim, če si pozabil - skupaj s starši iz Slovenije nasilno preselili v naci-delovno taborišče v Šlezijo ... aja, sicer ti je to s starostjo MarijanMacek že razložil, ampak ker si napisal, da sem postavil butasto vprašanje, sem ti moral pojasniti, da ni butastih vprašanj, so le butasti odgovori ...
anon-43949 sporočil: 4.362
[#2603041] 22.06.16 14:55 · odgovor na: anon-184333 (#2602918)
Odgovori   +    4
[picikato]
> [depersin]
> > [picikato]
> > > [depersin]
> > > > [picikato]
> > > > A otroci, ki so po nepotrebnem izgubili očeta samo zato, ker se je nekomu dvignil k...
> > >
> > > Če se je k... dvignil njihovemu očetu ob napačnem času, da je letel tam, kjer ne bi smel, res ni moj problem.
> >
> > V pomanjkanju argumentov žališ in zlorabljaš nedolžne otroke samo zato, da ščitiš morilce, ki so delali to, kar se v vojni ne dela.
>
> A tako hudo ti je, ker me ne moreš zmanipulirati v tvojo zmotno ideologijo.
>
> Veš, v vojni je streljanje na sovražnikove objekte popolnoma normalno in legalno. Helikopter JLA je bil sovražnikov objekt. JLA pa sovražna vojska.

Oče mladoletnih otrok, ki se je dogovoril, da bo pobegnil iz JLA ni objekt. Spet mešaš jabolka in hruške kot ponavadi. Kdo je pa tebi delal otroke, da si takole brezčuten? Pejt se raje učit nove parole za Janšev miting kjer mu boste kot pionirčki mahali z zastavicami in nekaj napisanega tulili. Baje boste imeli celo neko stalinistično parado s prisego do groba in naprej modelu, ki je itak že oplel. Pa predajo 25. rdečih domovinskih nageljnov samooklicanemu generalu in podobne revolucionarne štose.

Čakaj, čakaj, ne se napenjat brez premisleka!
Na nobenem vojaškem helikopterju ne piše, da se je kdo kaj dogovoril ali da se ni dogovoril. Samo oznake pripadnosti so na njem. Če je dan vojaški ukaz, da se strelja na vsakogar, ki se nahaja v določeni branjeni coni, je to ukaz, za katerega ne bo ne poveljnik, še manj strelec preverjal še kaj drugega kot oznake pripadnosti helikopterja.

In ukaz je treba izvršiti brezpogojno, nič drugega ni na voljo, pri tem ne more biti spraševanja, kdo helikopter vozi, je ali ni poročen, koliko otrok ima in podobne sicer humane, a za vojaka v vojni popolnoma irelevantne stvari.

Sicer pa se je treba vprašati, kako to, da je Mrlak kot šolan vojak, ki je vse to, kar sem zgoraj napisal, še kako dobro vedel, bil sam toliko naiven, da se je podal na to območje, oziroma kdo ga je tja napotil?

Če sem le malo ali pa nič zloben, se namreč sprašujem, ali ga ni morda tja poslal kakšen "prijatelj", ki mu je začrtal ruto, za katero je vedel ali lahko vsaj predvideval, da je branjena, recimo da bi preizkusil, ali si ga bo TO oziroma Krkovič res upal sestreliti - ali pa bo prekršil ukaz oziroma svojo nalogo in ga ne bo ukazal sestreliti.
Ali se je morda kdo hotel Mrlaka "rešiti", ko ga je poslal na to nalogo?

Ali pa je bil Mrlak sam tako naiven, nepremišljen ali objesten, da se je igral z ognjem in je svojo pot v branjeno cono izbral svojevoljno oziroma nevednosti, kako je branjena?

Če je bilo tako, mu tega prekrška kot vojaku ni mogoče spregledati in si je za posledice sam kriv. Kje so vojaški dokumenti o nalogi oziroma letu, kje so njegovi nadrejeni, ki so mu izdali ukaz, saj je Mrlak menda letel po določenem ukazu in z dano nalogo, menda ja ni bil na privatnem izletu, ampak na vojaški nalogi in pod poveljstvom JLA?

Vsa ta zgodba o letu je zaenkrat še precej čudna, morda bo treba še kaj razkriti, predvsem to, kdo je načrtoval let in zakaj ravno tam mimo.

Dejstvo pa je, da je Mrlakova nesreča - sestrelitev in njegova smrt - v vsakem primeru velika tragedija za njegovo družino in svojce, vredna obžalovanja. Vendar krivda za to ne more zadeti Krkoviča kot poveljnika, niti strelca - razen v primeru, ko bi Krkovič izdal ukaz popolnoma na svojo roko (ali bi na svojo roko streljal strelec), brez ustreznega ukaza svojega nadrejenega. Ukaz se v vojski, še posebej v vojnih razmerah, mora izvršiti, tukaj ne pomaga nobeno "čustvovanje".

V širšem smislu pa so za to vojno in vse žrtve, ki jih je povzročila na eni in drugi strani, krivi tisti, ki so vojno sprožili, torej napadli Slovenijo. Sestrelitev je bila potem zgolj legitimno obrambno dejanje.
anon-184333 sporočil: 4.775
[#2603050] 22.06.16 15:38 · odgovor na: anon-43949 (#2603041)
Odgovori   +    0
[sreckos] V širšem smislu pa so za to vojno in vse žrtve, ki jih je povzročila na eni in drugi strani, krivi tisti, ki so vojno sprožili, torej napadli Slovenijo. Sestrelitev je bila potem zgolj legitimno obrambno dejanje.
Kdo je sprožil 2. svetovno vojno?
anon-202494 sporočil: 2.309
[#2603055] 22.06.16 16:09
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-202494 22.06.2016 16:11
Izgnanci med WW2:

www.drustvo-izgnance...ejavnosti/

To je za nevedneže, je pa še veliko veliko več literature o tej temi.
anon-333107 sporočil: 8.271
[#2603062] 22.06.16 16:35 · odgovor na: macon (#2602870)
Odgovori   +    2
[macon]
> [bc123a]
> > [macon]
> > Seveda drži, primerjaj koliko svojih ljudi je pobil Hitler in koliko Stalin. Fašisti se niso spravljali na družbene razrede svoje družbe ampak na "tuj" element. Rezultat je bil seveda pomor, ampak
>
> jezus kristus.
Imaš kak problem z mojim ali pa svojim razumevanjem zgodovine?

Fašisti niso določili enega razreda svoje družbe za grešnega kozla kot boljševiki buržoazije in bogate kmete. Tujost, ki so jo določili, je bila seveda precej za lase privlečeni, ker so bili Judi stoletja del njihove družbe. Ali pa Srbi hrvaške.
TAKO! bc123a ne razume

Toliko nemcev, kot so jih pospravili nemci sami, so posapravili tudi Francozi in Poljaki skupaj.. Drugače so nemce pobijali Britanci, partizani, .... in da ne pozabim glavnih Banditov, ki so to še danes, Rusov.

Saj kdor razume n od narcizma, bi mu to moralo biti popolnoma jasno
anon-1670 sporočil: 14.712
[#2603071] 22.06.16 18:02 · odgovor na: mimoidoci (#2602848)
Odgovori   +    0
[mimoidoci]
Kar se Luke tiče in pojasnjevanja preteklosti. Pri Luki bi jaz raje o prihodnosti. Če se mi tule prerekamo o preteklosti in Časar sedi oziroma se ga procesuira je to OK, ni pa OK da medtem oni modeli kradejo prihodnost Luke z novim NS in z mislimi na novo Upravo. In vse to brez argumentacije. In da interpelacija lopovov spet ne bo možna in da je grand finale za prihodnost že danes znan - Cerarjev "moja vlada je delala dobro", sodelujoči ostali pa "za uničenje Luke v obdobju strateške transformacije 2016-2020 je kriv opozicijski poslanec Janša".
Glede na to, da se je pri Luki vmešal še korl, potem nekaj močno smrdi in prav zato sem začel podpirati, da zamenjajo vsaj nadzornike, če ne tudi uprave.

Donosnost Luke je vsaj po moje krepko prenizka in bi bilo lepo videti kam odteka denar.

Za prihodnost Luke je pa bolj kot sedanja uprava, pomemben drugi tir.
[#2603072] 22.06.16 18:05 · odgovor na: depersin (#2602856)
Odgovori   +    2
[depersin]
> [Maj]
> Glavni problem pa je, da so žrli viagro in fukali samo nekateri, najebali smo pa vsi.

Že samo to, da vem, da si ti najebal, me spravi v dobro voljo.
Odlično si napisal.

Točno to je politika janševcev.
Tudi, če vse crkne samo, da tudi levi najebejo.

Pametni politiki bi pa delali za blaginjo vseh.
Ampak teh nimamo, so pa levi za kanček manj pokvarjeni.
[#2603073] 22.06.16 18:06 · odgovor na: Endimion (#2602995)
Odgovori   +    5
[Endimion]
Pred časom sem gledal grozljivko na temo Golega otoka... Res grozljivko. In arhitekt tega sta bila srb in slovenec (Kardelj in Ranković).

Ampak čez Goli Otok je šlo v najslabšem najbolj grozljivem menda okoli 100.000 ljudi. V 35 letih.

Čez Treblinko je šlo pol miljona v koliko.. 4 letih? In večiiiina ni šla skozi. Oziroma je. Skozi dimnike...

Nacizem kot ideja... Je daleč od mrtvega. V bistvu gre za socializem a z dodatkom nacionalizma. In bc123a je zelo lepo enkrat napisal kak dejavu lahko v Evropi doživimo na primeru muslimanov v kolikor bo mel večinsko krščanski folk poln kurac muslimanske manjšine. Kaj lahko se zgodi da se vseevripske parole o bratstvu in enotnosti spreobrnejo v neorganizirano pretepanje. To žal kaže zgodovina. Če pridemo na dolgi rok skozi brez novega klanja bo srečen a nezaslužen dogodek.
Tisti, ki so prišli živi z Golega otoka, so potem rekli, da so bili na Hawajih, ker jim je UDBA prepovedala govoriti o tem, kje so bili.
zoran13 sporočil: 2.442
[#2603074] 22.06.16 18:07
Odgovori   +    3
TO

Našo enoto TO so vpoklicali 19.junija 1991 za opravljanje obrambnih nalog Slovenije, ko so nas kasneje dne 26.junija 1991 odpoklicali in je na naša mesta prišla zamenjava, je začelo pokati tudi na Plavjah in Škofijah. V naši družbi si nismo niti tako složni, da bi skupno ugotovili, kdaj sploh se je začela vojna? Zato je v naših krajih izšla knjiga "Dan prej", kjer so vsi ti dogodki natančno napisani in tudi argumentirani. Kasneje so nas vpoklicali še julija ter meseca septembra. Dandanes še veliko oseb, ki so sodelovali v takratnih aktivnostih pri postavljenih jim nalogah in obrambi Slovenije, nimajo priznanega statusa vojnih veteranov, tisti, ki pa smo uspeli uveljaviti ta status, pa so nam že pridobljene pravice omejili in odvzeli. Zato, ker je bil družbeni proizvod v lanskem letu višji, kot predpisanih 2,6% po ZUJFu, nam bodo odvzete pravice po 50 letu dopolnjene starosti, sedaj po 55 letu dopolnjene starosti, vrnili in prav tako tudi s 01.01.2017 plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Zaskrbljuje tudi to, da nimamo nobenega pravega investicijskega fonda veteranov v katerem bi se zbirala denarna sredstva, za vse tiste vojne veterane, ki živijo z družinami na robu, v dolgovih, v grožnjah z izvržbami, seveda ne po svoji krivdi. Glede na to, da imajo na Hrvaškem to zgledno urejeno, saj pri njih deluje "Fond braniteljev", ki skrbi za vse vojne veterane, ki imajo v njem deleže in člane njihovih družin ter za štipendiranje njihovih otrok.
arhiv.braniteljski-p...atska/4511
www.vecernji.hr/hrva...nde-414991

narodne-novine.nn.hr/cl
branitelji.gov.hr/
www.hrportfolio.hr/fond

POKOJNINSKA DOBA

Ob zadnji oddaji Tednika 04.06.2016 na RTV SLO1 sem bil dobesedno šokiran, zaradi (ne)upoštevanja obljubljenih in že pridobljenih ugodnosti pri odločanju o pokojninski dobi vojnih veteranov.

Vseskozi, posebej pa še od takrat, ko smo pridobivali status vojnega veterana, so nas opominjali in dokazovali, da se nam bo ta doba, ki smo jo preživeli na položaju in pri aktivnostih ter nalogah v enotah TO pri obrambi domovine Slovenije, v tem obdobju kasneje štela dvojno. Tako smo vsi pomirjeni s takšno odločitvijo pričakovali, da bomo tistih nekaj dni ali tednov, kolikor smo bili posamezniki vpoklicani, ta čas pravično obračunali in upoštevali pri pogojih za odhod v penzijo. Žal, smo se vsi, ki smo to pričakovali in upali, močno ušteli, saj nova zakonodaja ZPIZ-2, v veljavi že od leta 2013, ki ne predvideva več dokupa. Pomeni, da je oziroma bo potrebno, kljub že priznanim ugodnostim za pokojninsko dobo, oddelati polno dobo 40 let in šele potem bo dana možnost uveljavljanja pripadajočih dnevov, ki smo jih pridobili ob obrambnih aktivnostih od 26.junija 1991 do 18.julija 1991.

Glede na to in takšne sramotne odločbe, bi morali zahtevati odgovornost in odstop vseh sodelujočih pri sprejemu takšne krivične in diskriminajoče zakonodaje, po drugi strani pa tudi vseh odgovornih pri vseh organizacijah veteranov, saj niso naredili vsega, da bi vojne veterane dovolj zaščitili in jim priznali vse tisto, kar jim je bilo skupaj z že priznanimi pravicami v moderni Sloveniji odvzeto.

POZABLJENI VOJNI VETERANI
www.rtvslo.si/tednik/

Vojnemu veteranu pripada pravica do zdravstvenega varstva šele po dopolnjeni starosti 55 let ali če je pri njemu nastala trajna popolna izguba delovne zmožnosti (odločba, potrdilo ZPIZ-a) in če je hkrati upravičen do veteranskega dodatka (prejemki na družinskega člana ne smejo presegati 497,15 €).

Zadnjič pa je bilo povedano, da bodo vsem vojnim veteranom, četudi ne izpolnjijejo gornjih omejujočih pogojev, kjub temu, da so stari 55 let, od 01.01.2017 naprej pristojne UE plačevale dodatno zdravstveno zavarovanje DZZ pri posameznih izbranih zavarovalnicah.

BOBU BOB

Ladislav Lipič, predsednik Združenja veteranov vojne za Slovenijo:
"Veteranov preprosto ni mogoče politično ločevati, saj jih je nedeljivo v celoto povezala zgodovina."
Ponedeljek, 9. julij 2012
web.vecer.com/portal...0905804...

LOJZE PETERLE

“Imeli smo zelo različne komuniste”
“Imeli smo nekdanje komuniste, ki so bili v moji vladi in smo jih vzeli zelo vključevalno kot ljudi, ki so obvladali svoje področje. Navsezadnje so bili nekdanji komunisti tudi Janša, Bavčar, Rupel in še kdo. Bili so komunisti, ki so stopili na stran osamosvojitve, in so bili komunisti, kot je bil general Hočevar, ki so na strani Teritorialne obrambe delali za razorožitev. To ni bila zgolj zgodba Beograda, ampak tudi Ljubljane.”
nova24tv.si/panorama...ili-proti/

SOOČENJE ob 19.30

MILAN KUČAN : JANEZ JANŠA

nova24tv.si/aktualno...nez-jansa/
[#2603075] 22.06.16 18:20 · odgovor na: anon-43949 (#2602839)
Odgovori   +    1
Kaj drugega kot žaljenje in grožnje pa je to, da nekomu rečeš, da je neumen in da bo padel v mrzlo reko...?

S komunisti nimam skupnega niti k in sem vedno volil pomladne stranke, dokler nisem na lastni koži spoznal kako nam je janševa vlada ukradla lepšo prihodnost.

Za Kučana ne vem kdaj se je nazadnje kaj javno oglasil in karkoli utrujal. Uživa v penziji, hodi na tržnico, pa na sladoled v Zvezdo s kolegi...

janša se pa praktično vsak dan oglasi in dela razprtije, celo proslavo ob samostojnosti bo imel svojo.
Že od osamosvojitve naprej gleda samo na svoj žep in zdaj mora pa res že imeti dovolj denarja, da bi nas pustil pri miru in lepo užival v igranju golfa.
Če že vsak dan utruja s komunisti naj vsaj svoje strankarske kolege župane pouči, da so razlaščali ljudi zlobni pokvarjeni komunisti....

Celo pokvarjen janković si ne dovoli, da bi ljudi razlaščal, da bi sam ali njegovi kolegi lahko pozidali travnike.

Za ubogo njivco sredi Stožic je plačal kmetu 800 evrov na m2, čeprav bi ga po zakonu lahko tudi razlastil ampak to se ne spodobi saj so to bile najgrše komunistične metode.
[#2603076] 22.06.16 18:45 · odgovor na: zoran13 (#2603074)
Odgovori   +    2
[zoran13]
TO

Našo enoto TO so vpoklicali 19.junija 1991 za opravljanje obrambnih nalog Slovenije, ko so nas kasneje dne 26.junija 1991 odpoklicali in je na naša mesta prišla zamenjava, je začelo pokati tudi na Plavjah in Škofijah. V naši družbi si nismo niti tako složni, da bi skupno ugotovili, kdaj sploh se je začela vojna? Zato je v naših krajih izšla knjiga "Dan prej", kjer so vsi ti dogodki natančno napisani in tudi argumentirani. Kasneje so nas vpoklicali še julija ter meseca septembra. Dandanes še veliko oseb, ki so sodelovali v takratnih aktivnostih pri postavljenih jim nalogah in obrambi Slovenije, nimajo priznanega statusa vojnih veteranov, tisti, ki pa smo uspeli uveljaviti ta status, pa so nam že pridobljene pravice omejili in odvzeli. Zato, ker je bil družbeni proizvod v lanskem letu višji, kot predpisanih 2,6% po ZUJFu, nam bodo odvzete pravice po 50 letu dopolnjene starosti, sedaj po 55 letu dopolnjene starosti, vrnili in prav tako tudi s 01.01.2017 plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Zaskrbljuje tudi to, da nimamo nobenega pravega investicijskega fonda veteranov v katerem bi se zbirala denarna sredstva, za vse tiste vojne veterane, ki živijo z družinami na robu, v dolgovih, v grožnjah z izvržbami, seveda ne po svoji krivdi. Glede na to, da imajo na Hrvaškem to zgledno urejeno, saj pri njih deluje "Fond braniteljev", ki skrbi za vse vojne veterane, ki imajo v njem deleže in člane njihovih družin ter za štipendiranje njihovih otrok.
arhiv.braniteljski-p...atska/4511
www.vecernji.hr/hrva...nde-414991

narodne-novine.nn.hr/cl
branitelji.gov.hr/
www.hrportfolio.hr/fond

POKOJNINSKA DOBA

Ob zadnji oddaji Tednika 04.06.2016 na RTV SLO1 sem bil dobesedno šokiran, zaradi (ne)upoštevanja obljubljenih in že pridobljenih ugodnosti pri odločanju o pokojninski dobi vojnih veteranov.

Vseskozi, posebej pa še od takrat, ko smo pridobivali status vojnega veterana, so nas opominjali in dokazovali, da se nam bo ta doba, ki smo jo preživeli na položaju in pri aktivnostih ter nalogah v enotah TO pri obrambi domovine Slovenije, v tem obdobju kasneje štela dvojno. Tako smo vsi pomirjeni s takšno odločitvijo pričakovali, da bomo tistih nekaj dni ali tednov, kolikor smo bili posamezniki vpoklicani, ta čas pravično obračunali in upoštevali pri pogojih za odhod v penzijo. Žal, smo se vsi, ki smo to pričakovali in upali, močno ušteli, saj nova zakonodaja ZPIZ-2, v veljavi že od leta 2013, ki ne predvideva več dokupa. Pomeni, da je oziroma bo potrebno, kljub že priznanim ugodnostim za pokojninsko dobo, oddelati polno dobo 40 let in šele potem bo dana možnost uveljavljanja pripadajočih dnevov, ki smo jih pridobili ob obrambnih aktivnostih od 26.junija 1991 do 18.julija 1991.

Glede na to in takšne sramotne odločbe, bi morali zahtevati odgovornost in odstop vseh sodelujočih pri sprejemu takšne krivične in diskriminajoče zakonodaje, po drugi strani pa tudi vseh odgovornih pri vseh organizacijah veteranov, saj niso naredili vsega, da bi vojne veterane dovolj zaščitili in jim priznali vse tisto, kar jim je bilo skupaj z že priznanimi pravicami v moderni Sloveniji odvzeto.

POZABLJENI VOJNI VETERANI
www.rtvslo.si/tednik/

Vojnemu veteranu pripada pravica do zdravstvenega varstva šele po dopolnjeni starosti 55 let ali če je pri njemu nastala trajna popolna izguba delovne zmožnosti (odločba, potrdilo ZPIZ-a) in če je hkrati upravičen do veteranskega dodatka (prejemki na družinskega člana ne smejo presegati 497,15 €).

Zadnjič pa je bilo povedano, da bodo vsem vojnim veteranom, četudi ne izpolnjijejo gornjih omejujočih pogojev, kjub temu, da so stari 55 let, od 01.01.2017 naprej pristojne UE plačevale dodatno zdravstveno zavarovanje DZZ pri posameznih izbranih zavarovalnicah.

BOBU BOB

Ladislav Lipič, predsednik Združenja veteranov vojne za Slovenijo:
"Veteranov preprosto ni mogoče politično ločevati, saj jih je nedeljivo v celoto povezala zgodovina."
Ponedeljek, 9. julij 2012
web.vecer.com/portal...0905804...

LOJZE PETERLE

“Imeli smo zelo različne komuniste”
“Imeli smo nekdanje komuniste, ki so bili v moji vladi in smo jih vzeli zelo vključevalno kot ljudi, ki so obvladali svoje področje. Navsezadnje so bili nekdanji komunisti tudi Janša, Bavčar, Rupel in še kdo. Bili so komunisti, ki so stopili na stran osamosvojitve, in so bili komunisti, kot je bil general Hočevar, ki so na strani Teritorialne obrambe delali za razorožitev. To ni bila zgolj zgodba Beograda, ampak tudi Ljubljane.”
nova24tv.si/panorama...ili-proti/

SOOČENJE ob 19.30

MILAN KUČAN : JANEZ JANŠA

nova24tv.si/aktualno...nez-jansa/
Se skoraj ne da pomagati, nagrajeni so vedno tisti, ki niso udeleženi, ali pa proti.

Pri nas pa celo tisti, ki so bili proti osamosvojitvi, kot npr: Jožef Školč, Vika Potočnik, Metka Mencin, Mile Šetinc, Roman Jakič, Jaša Zlobec in Franco Juri.

Namesto, da bi jih vtaknili v keho, so dobili same dobre položaje in visoke plače.
[#2603078] 22.06.16 18:54 · odgovor na: anon-1670 (#2603075)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: anon-202494 22.06.2016 18:57
Razlika je v tem, da kučan dela prikrito in podmuklo iz ozadja, kot so ga naučili njegovi mentorji Ribičič, Dolanc, Smole in drugi kriminalci. Se spomniš posnetka, ko so ga enkrat zasačili pri enem podmuklem dejanju in je bil tako zmeden, da ni vedel, na keteri strani ima njegov avto volan?

Janša pa dela odkrito, vsem na očeh, kot se ta demokrata spodobi.
[#2603080] 22.06.16 19:16 · odgovor na: anon-43949 (#2603041)
Odgovori   +    3
[sreckos]
Čakaj, čakaj, ne se napenjat brez premisleka!
Na nobenem vojaškem helikopterju ne piše, da se je kdo kaj dogovoril ali da se ni dogovoril. Samo oznake pripadnosti so na njem. Če je dan vojaški ukaz, da se strelja na vsakogar, ki se nahaja v določeni branjeni coni, je to ukaz, za katerega ne bo ne poveljnik, še manj strelec preverjal še kaj drugega kot oznake pripadnosti helikopterja.
Saj on to vse ve. Njemu so ti otroci le orodje za napadanje osamosvojiteljev.
[#2603081] 22.06.16 19:19 · odgovor na: anon-1670 (#2603072)
Odgovori   +    3
[Maj]
> [depersin]
> > [Maj]
> > Glavni problem pa je, da so žrli viagro in fukali samo nekateri, najebali smo pa vsi.
> Že samo to, da vem, da si ti najebal, me spravi v dobro voljo.
Odlično si napisal.
Točno to je politika janševcev.
Tudi, če vse crkne samo, da tudi levi najebejo.
Spet nič ne razumeš. Napisal sem - da me zgolj to, da ti najebeš - spravlja v dobro voljo.

Itak pa škodo delate levaki, potem pa lažnivo valite krivdo na desnico.
Pametni politiki bi pa delali za blaginjo vseh.
Taki so desni politiki.
Ampak teh nimamo, so pa levi za kanček manj pokvarjeni.
Ne. Levi so mnogo bolj pokvarjeni.
[#2603082] 22.06.16 19:22 · odgovor na: anon-1670 (#2603075)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: depersin 22.06.2016 19:26
[Maj]
S komunisti nimam skupnega niti k in sem vedno volil pomladne stranke, dokler nisem na lastni koži spoznal kako nam je janševa vlada ukradla lepšo prihodnost.
Torej lažeš sedaj ali pa si lagal v preteklosti. To, kar pišeš, ni res.
Celo pokvarjen janković si ne dovoli, da bi ljudi razlaščal, da bi sam ali njegovi kolegi lahko pozidali travnike.
To pa ti spet lažeš. Jankovič je največji lopov.

Sicer pa obstajajo čisto zakonska pravila, kdaj se gre v postopek razlastitve - kjer razlaščeni še vedno prejme denar - vendar ne toliko, kot je želel. Ponavadi je to takrat, ko je razlaščeni preveč trmast ali pa preveč pohlepen - pri tebi je morda celo oboje.
[#2603092] 22.06.16 20:23 · odgovor na: (#2603085)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: anon-202494 22.06.2016 20:36
[rename]
> [depersin]
> > [macon]
> > Boljševiška agenda je izgledala bolj nora, če upoštevaš ves flanc o enakosti in spreminjanju narave človeka in vso zblojeno ekonomsko politiko.
>
> Nacizem je odkrito zlo, zato danes ni nobene resne nevarnosti, da bi se kjerkoli pojavil.
>
> Komunizem je hinavsko zlo, zato je bolj zločinski in nevarnejši - nekateri bi ga uvajali še sedaj.
>
> To je praktična razlika med tema dvema socializma.
>
> > A mi prosim najdete kak fašistični holodomor ali pa sajenje koruze okoli Leningrada?
>
> Najbolj okruten je Goli otok, to je res mojstrstvo psihološkega mučenja.

Najbolj okruten zlocin komunizma je lobotomija, ki so jo 45 let sistematicno izvajali s pomocjo izobrazevalnega sistema. Goli otok je bil tragedija za posameznike, za tisoce zaprtih.....a vendar: izobrazevalni sistem je pohabil pa milijone....in posledice so bistveno hujse, saj je vecina naroda zdresirana na zvestobo rdeci zvezdi....vecina prezivelih golootocanov pa jo je zasovrazila.
Eden bivših direktorjev Agrotehnike (ki je bila v stavbi poleg drame) je bil na šolanju za pilota v Moskvi od leta 1050 naprej. Ko se je vrnil v Jugo za časa Informbiroja, okoli leta 1953, so ga obtožili za kolaboranta in seveda poslali takoj na Goli otok. V Moskvo ga je poslala partija, ki ga je tudi po vrnitvi v Lj. zaprla. Na Golem otoku je prebil okoli 10 let, po vrnitvi v Ljubljano se je zaposlil pri Agrotehniki.

Direktor Agrotehnike je postal tam okoli leta 1970. Naše podjetje (ne Agrotehnika) je imelo pisarne v bližini gostilne Ravbar za Bežigradom in smo zato tja hodili redno na malico ali pa kosilo po službi, saj smpo delali samo do dveh popoldne. Nekega dne leta 1979, ko smo bili pri kosilu, je ta direktor Agrotehnike (imena se ne sponim, a ga je povedal) vstopil v restavracijo, bil je ker precej okajen in so mu odpovedale zavore. Pred vsem avditorijem je začel zelo na glas pripovedovati, kako ga je partija poslala na šolanje v Moskvo in potem po vrnitvi poslala na Havaje (Goli otok) za 10 let. Pritoževal se je tudi, da mu UDBA grozi s smrtjo, ker preveč ve in je nevaren partijskim voditeljem.

Nekaj dni za tem sem prebral v Delu, da ga je na prehodu za pešce pri Astri do smrti povozil neznan voznik.

Kdo je naročil umor, pa presodite sami, jaz si z lahkoto predstavljam.

Verjetno so tisti še danes na visokih položajih, ali pa imajo visoke penzije (ena možnost bi lahko bila Silvo Gorenc, mislim, da kučan takrat še ni imel take moči, ali pač?).
en.wikipedia.org/wik.../Goli_otok
shevchenko sporočil: 21.898
[#2603096] 22.06.16 20:34 · odgovor na: anon-184333 (#2603050)
Odgovori   +    0
čas vnosa: 22.06.16 17:19
[picikato]
> [sreckos] V širšem smislu pa so za to vojno in vse žrtve, ki jih je povzročila na eni in drugi strani, krivi tisti, ki so vojno sprožili, torej napadli Slovenijo. Sestrelitev je bila potem zgolj legitimno obrambno dejanje.

Kdo je sprožil 2. svetovno vojno?
ravno zadnjic sem bral nekaj na to temo. hitler je rekel, da so odgovorni poljaki, ker so preganjal nemce, ki so ziveli na poljskem. podobno je bilo tudi z nemci, ki so ziveli v sudetih. aja pa zidje...itak...
FIN-466864 sporočil: 3.316
[#2603097] 22.06.16 20:34 · odgovor na: (#2603065)
Odgovori   +    2
čas vnosa: 22.06.16 17:19
[Inside]
> [rename]
> > [Inside]
> > > [bronhi7]
> > > Slovenija je premajhna, da bi se delila na leve in desne. Za uspešno delovanje družbe (države) je potrebno skupno delovanje vseh. Elito z omrežji v ozadju je potrebno korenito prečistiti in jo podpreti k usmeritvi lastnega in mednarodnega nadzora in razvoja.
> >
> > Skupno delovanje je po vsem kar se je dogajalo nemogoče. Najslabše za državljane je sedanje stanje ko skupno kradeta dve eliti. V primeru lustracije po osamosvojitveni zmagi bi imeli eno samo elito. Ker se JJ ne da demokratično utišati bomo morali čakati na nov dogodek, ki bo dal priložnost za umik ene elite.
>
> Tule si pa povsem zgrešil tarčo.
> Janšo poskušajo NEDEMOKRATIČNO utišati.
> Na demokratičnih dogodkih (beri: volitvah) ga namreč ne morejo.
> Razen, v kolikor namiguješ (s čakanjem na nov dogodek), da ga krambergerizirajo?
> Pa menda ja ne misliš, da bi odhod JJ iz politike rešil probleme, ki so posledice komunistične in postkomunistične oblasti?

Nisi ravno razumel. Ker je vodja opozicije in bi odstranitev odmevala po EU i sire tega ne storijo. Seveda uporabljajo vse demokratične metode blatenje, procesi na sodišču,...
Zgoraj sem napisal da kradeta dve eliti desna in leva. Za državljane bi bilo bolje ce bi bila ena sama, to bi bil rezultat lustracije. Ampak to sedaj ne gre ker nimaš ustavne večine. Levičarji delajo vse da izničijo desnico in obratno.
pa kakšen "vodja" opozicije .....
on je SAMO vodja SVOJE LASTNE stranke in nič več ko to WTF....

LP
blink sporočil: 3.523
[#2603100] 22.06.16 20:46
Odgovori   +    2
Ne verjamem niti bivšim komunistom, niti cerkvenim ritoliznežem. Kar se tiče gospodarstva je najboljša pot privatizacija (Luka Koper, NLB, Triglav...). Afere vedno prihajajo iz podjetij v večinski državni lasti, kjer se bijejo bitke za stolčke prijateljčkov trenutne politične opcije. Začuda, nobenih afer ni več slišati iz podjetij kot sta Lek ali Mercator.
[#2603101] 22.06.16 20:47 · odgovor na: anon-202494 (#2603092)
Odgovori   +    0
Popravek, pravilno je:

Eden bivših direktorjev Agrotehnike (ki je bila v stavbi poleg drame) je bil na šolanju za pilota v Moskvi od leta 1950 naprej. Ko se je vrnil v Jugo za časa Informbiroja, okoli leta 1953, so ga obtožili za kolaboranta in seveda poslali takoj na Goli otok. itd.
crt sporočil: 28.073
[#2603104] 22.06.16 20:59 · odgovor na: anon-202494 (#2603101)
Odgovori   +    0
[Breiva]
Eden bivših direktorjev Agrotehnike (ki je bila v stavbi poleg drame) je bil na šolanju za pilota v Moskvi od leta 1950 naprej. Ko se je vrnil v Jugo za časa Informbiroja, okoli leta 1953, so ga obtožili za kolaboranta in seveda poslali takoj na Goli otok. itd.
in potem pravis, da je postal direktor firme, kar eni trdijo, da je bilo rezervirano samo za super zveste kadre...

jaz bolj verjamem tebi, ne nujno ker si ti (kar je sicer cisto ok :), temvec ker sam poznam podobne primere, ko so "sumljivi" mirno delali kariero...
lea1 sporočil: 834
[#2603105] 22.06.16 21:13 · odgovor na: (#2602369)
Odgovori   +    0
Pozabi, nikdar in nikoli, ta desna postava tega nikoli ne bi (bo) izvedla. To niti ni njen interes le pravljice za otroke in upokojence
lea1 sporočil: 834
[#2603106] 22.06.16 21:17 · odgovor na: (#2602374)
Odgovori   +    0
Ej ti si mi neki sanjsr lutalica. Nimam boljšega izraža.
macon sporočil: 12.861
[#2603107] 22.06.16 21:32 · odgovor na: bc123a (#2603017)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: macon 22.06.2016 21:40
[bc123a]
> [macon]
> > [bc123a]
> > > [macon]
> > > Seveda drži, primerjaj koliko svojih ljudi je pobil Hitler in koliko Stalin. Fašisti se niso spravljali na družbene razrede svoje družbe ampak na "tuj" element. Rezultat je bil seveda pomor, ampak
> >
> > jezus kristus.
>
> Imaš kak problem z mojim ali pa svojim razumevanjem zgodovine?
>
> Fašisti niso določili enega razreda svoje družbe za grešnega kozla kot boljševiki buržoazije in bogate kmete. Tujost, ki so jo določili, je bila seveda precej za lase privlečeni, ker so bili Judi stoletja del njihove družbe. Ali pa Srbi hrvaške.

A je kaksna razlika?
Ja, v fašizmu si bil bc123a, po rodu Slovenec, ki je hodil v Ljubljano v službo. Držal si gobec in se ti ni nič zgodilo.

V socializmu si bil bc123a, po rodu Slovenec, ki je hodil v Ljubljano v službo. Tvoji sorodniki so bili bogati kmetje, duhovniki ali intelektualci ali podjetniki, dosti je bil en tak izrazit v bližnjem sorodstvu. Posledično si ti najebal, čeprav si držal gobec. Za začetek nisi več hodil v Ljubljano v službo, naprej pa je bilo kup še bolj neprijetnih možnosti.

Pred začetkom si dobil nalepko, kdo so tvoji sorodniki in kako si od njih dobil neprimerno vzgojo in se ti seveda ni o tem niti sanjalo.

ps: Namerno sem te določil med nacionalno večino, ker vemo, kaj so počeli fašisti z neprimernimi manjšinami. Paranoja miselnega delikta in projekcija, kako nekdo rovari proti režimu je bila bolj izrazita pri komunistih.
[#2603108] 22.06.16 21:35 · odgovor na: (#2603065)
Odgovori   +    2
[Inside]
> [rename]
> > [Inside]
> > > [bronhi7]
> > > Slovenija je premajhna, da bi se delila na leve in desne. Za uspešno delovanje družbe (države) je potrebno skupno delovanje vseh. Elito z omrežji v ozadju je potrebno korenito prečistiti in jo podpreti k usmeritvi lastnega in mednarodnega nadzora in razvoja.
> >
> > Skupno delovanje je po vsem kar se je dogajalo nemogoče. Najslabše za državljane je sedanje stanje ko skupno kradeta dve eliti. V primeru lustracije po osamosvojitveni zmagi bi imeli eno samo elito. Ker se JJ ne da demokratično utišati bomo morali čakati na nov dogodek, ki bo dal priložnost za umik ene elite.
>
> Tule si pa povsem zgrešil tarčo.
> Janšo poskušajo NEDEMOKRATIČNO utišati.
> Na demokratičnih dogodkih (beri: volitvah) ga namreč ne morejo.
> Razen, v kolikor namiguješ (s čakanjem na nov dogodek), da ga krambergerizirajo?
> Pa menda ja ne misliš, da bi odhod JJ iz politike rešil probleme, ki so posledice komunistične in postkomunistične oblasti?

Nisi ravno razumel. Ker je vodja opozicije in bi odstranitev odmevala po EU i sire tega ne storijo. Seveda uporabljajo vse demokratične metode blatenje, procesi na sodišču,...
Zgoraj sem napisal da kradeta dve eliti desna in leva. Za državljane bi bilo bolje ce bi bila ena sama, to bi bil rezultat lustracije. Ampak to sedaj ne gre ker nimaš ustavne večine. Levičarji delajo vse da izničijo desnico in obratno.
Kje si pa ti bil do sedaj, v hibernaciji? V vseh praktičnih ozirih se je že izvršila lustracija desnice.
[#2603109] 22.06.16 21:37 · odgovor na: crt (#2603104)
Odgovori   +    3
[crt]
> [Breiva]
> Eden bivših direktorjev Agrotehnike (ki je bila v stavbi poleg drame) je bil na šolanju za pilota v Moskvi od leta 1950 naprej. Ko se je vrnil v Jugo za časa Informbiroja, okoli leta 1953, so ga obtožili za kolaboranta in seveda poslali takoj na Goli otok. itd.

in potem pravis, da je postal direktor firme, kar eni trdijo, da je bilo rezervirano samo za super zveste kadre...

jaz bolj verjamem tebi, ne nujno ker si ti (kar je sicer cisto ok :), temvec ker sam poznam podobne primere, ko so "sumljivi" mirno delali kariero...
Ja, ker so rabili tehnokrate, ki so znali še kaj drugega kot brati marksistične referate.

Bistvo je, da ga je zbil avto kmalu potem, ko je javno nekaj p!3dakal.
[#2603113] 22.06.16 22:02 · odgovor na: crt (#2603104)
Odgovori   +    3
[crt]
> [Breiva]
> Eden bivših direktorjev Agrotehnike (ki je bila v stavbi poleg drame) je bil na šolanju za pilota v Moskvi od leta 1950 naprej. Ko se je vrnil v Jugo za časa Informbiroja, okoli leta 1953, so ga obtožili za kolaboranta in seveda poslali takoj na Goli otok. itd.

Jaz prej tega človeka nisem poznal in ga tudi nisem nikoli prej videl. Ko je prišel v jedilnico v gostilni Ravbar je sam povedal, da je iz Agrotehnike. V Delu - Črna kronika pa je pisalo, da je bil do smrti povožen direktor Agrotehnike. Potem smo se kolegi in jaz pozanimali, kdo je to in ugotovili, da je bil tisti človek iz Ravbarja.
[#2603114] 22.06.16 22:48 · odgovor na: anon-202494 (#2603078)
Odgovori   +    2
[Breiva]
Razlika je v tem, da kučan dela prikrito in podmuklo iz ozadja, kot so ga naučili njegovi mentorji Ribičič, Dolanc, Smole in drugi kriminalci. Se spomniš posnetka, ko so ga enkrat zasačili pri enem podmuklem dejanju in je bil tako zmeden, da ni vedel, na keteri strani ima njegov avto volan?

Janša pa dela odkrito, vsem na očeh, kot se ta demokrata spodobi.
janša eno govori, drugo pa dela.

Niti za eno večjo stvar ne vem, da bi se Kučan zares kaj vtikal.

Da te pa nekdo cel dan zasleduje in slika bi pa spravilo ob živce vsakega, ne samo enega starostnika...

Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16