Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pasji sinovi
sporočil: 30.643
[minuteman]Plausible deniability.
Zakaj potem komunisti niso pobitih ljudi pokopali, magari na enem mestu in si tam postavili spomenik zmage nad fašisti, ampak so svoje zmagoslavne dosežke skrivali in govorjenje o veličini zmage zatirali?
sporočil: 33.236
[minuteman]... ja, in namesto da bil tiho in se lepo zabaval, ti čutiš neskončno potrebo, da se v debato vedno znova vmešavaš ... no, ampak ker sem se naveličal metati bob ob steno, se boš pač moral zabavati po svoje ...
> [najobj]
> > [minuteman]
> > > [najobj]
> > > P.S.: toti www.shrani.si/f/1y/D...5546-1.jpg dokument je torej za tebe original
> >
> > Ne podtikaj.
> >
> > > in za tebe je logično, da se kmetje, ki so jim komunisti uničili vse, potem pridružijo tem istim komunistom
> >
> > Če to misliš v kontekstu tega govora Moša Pijade, je jasno, da je mišljeno, da bo odgovornost za uničenje pripisana nemcem.
> >
> > > ... khmm, kakor je za tebe tudi najbolj logično, da Moša Pijade o uničevanju lastnine kmetov govori na istem(!) zasedanju, kjer skupni odbor obeh komunističnih in ne-komunistični partizanskih predstavnikov...
> >
> > S tem se strinjam. Ne vem sicer, kdo so bili ti nekomunistični predstavniki. Ampak mogoče jim je pa bila Mošejeva ideja o novačenju vojakov všeč? Treba je priznati, da si je izmislil zelo dobro strategijo. Čeprav je zadnji stavek
> >
> > > mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira
> >
> > res malo preveč perverzen, da bi ga normalen človek sredi vojne vihre prebavil. Torej ključno je, kdo so bili ti "ne"-komunisti na tem zasedanju. Mogoče takšni samo po imenu?
> >
> > > razglasi podporo za demokracijo, pravice etničnih manjšin, nedotakljivost zasebne lastnine in svobodo posameznika gospodarske pobude za različne skupine, kar piše v tistem angleškem tekstu tukaj zgoraj ...
> >
> > Mislem koji kurac ima veze, kaj so oni nasrali tam na nek papir? To je bila predstava za javnost, delali so itak vse kontra temu kar piše.
>
> ... ja, jaz tudi mislim, koji kurac ima veze, kaj so oni nasrali tam na nek papir o nekem govoru nekega Moša Pijadeja ? ... evo, to je bila predstava za javnost, delali so itak vse kontra temu, kar piše, da je rekel Moša Pijade ...
Če bi prebral, kaj sem napisal, bi videl, da se tudi meni določene stvari glede tega partizanskega govora zdijo čudne. Namesto, da bi napisal kaj o tem, te je očitno bolj zbodlo dejstvo, da tisti partizanski papir o demokraciji, zasebni lastnini in svobodni gospodarski pobudi ni zdržal niti toliko časa, kot so tisti partizani potrebovali, da jih je prijelo srat in so si z njim obrisali rit.
> P.S.: za tebe je logično in najbolj normalno, da so se kmetje od onega prolupalega četniškega neozgodovinarja potem, ko so jim komunisti uničili vse njihovo premoženje, tem komunistom maščevali tako, da so se jim priključili med partizani ... evo, in ker si v enem svojih prejšnjih postov neke pedofile omenjal, so toti kmetje še najbolj podobni fotru posiljene petletne hčerke, ki se je pedofilu maščeval tako, da mu je prostovoljno pripeljal še svojega sedemletnega sina ... khmm, meni so to glih ne zdi najbolj normalno, ampak ljudje smo različni in ti verjamem, da je za tebe reakcija fotra logična in najbolj normalna ...
Kaj se izmikaš. Napisal sem, da bi bila krivda za požige pripisana nemcem.
Si pa zelo zabaven v debati sam s sabo.
sporočil: 30.643
[minuteman]Vsaka vojna je odkrita, organizirana kriminalno-morilska akcija. V zvezi z NOB se tule dejansko pogovarjamo o opravičevanju vojne. O tem, čigavim plemenitimim namenom bomo verjeli in čigavim ne. O tem, čigavi višji cilji so dovolj dobri za opravičevanje klanja in čigavi niso. O tem, čigavo masakriranje bomo krščansko odpustili in koga bomo proglasili za morilca.
Kako, pa ne da je bil "NOB" samo ena slabo zakrita kriminalno-morilska akcija, da rabijo plausible deniability?
Ne grem se tega sranja.
Predviden matajev odgovor: "to delajo vsi, poglejte cio, rusijo, male zelene, marsovce, živalsko kraljestvo velikega metljaja ..."Predviden, zaželjen, a odrečen.