Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Public enemy: Z Danilom Türkom ni prihodnosti
sporočil: 5.152
Zadnja sprememba: anon-242092 29.10.2012 10:42
[denac]Omenjen dialog med teboj in Moneto sem spremljal. Torej je tudi Zver komunist? Cesa takega ne verjamem, malo se tepe z logiko; vsak clovek ima svoj ego in ce ima kolikor toliko realno moznost, da ga uveljavi, bo to storil (razen, ce ne gre za svetnika). Tako se mi zdi smesno verjeti, da je Jansa (ali Zver, ali kdorkoli iz nekomunisticnega politicnega pola) v ozadju zlizan s komunisti - zakaj bi bil, ce lahko igro vodi sam, ali ima sem ter tja vsaj moznost, da jo? To je prav tako nelogicno, kot ce bi potencialni sportni favorit, ki ima realno moznost zmage, prejel podkupnino zato, da namerno izgubi v korist nekega drugega favorita. Ego tega ne pusti, razen ce ne gre za kaksno izsiljevanje ali kaksno podobno mracno zgodbo v ozadju. Ne morem pa si misliti, da bi lahko s svinjarijami do vratu zasvinjani stari partijci s cem izsiljevali nekomunisticni pol, kljub predpostavki, da v politiki (in nasploh v zivljenju) nihce ni povsem cist.
> [oQI23IDCN0948R]
> > [rafik]
> > >Zapomnite si: če bo Türk znova izvoljen, nas bo s svojim obujanjem totalitarne zgodovine še bolj vrnil v preteklost, brutalno razdelil in povsem zatrl razvoj Slovenije v normalno, demokratično državo.
> >
> > Res je! Zato pa desni volilci, stisnite zobe in volite Pahorja, da v drugem krogu zmaga. Če boste stavili na Zvera, bo drugorazredna dvolična sluz lahko zmagala celo v prvem krogu!
>
> A ne, prijatelj, to pa ne. potrcev tovaris je prav enak dvolicen sluz kot garjav udbovski pes turcin. le mati narava je prvemu dala boljse mimikrijske performance. Ni razlike. komunist pahor je podtaknjen prav tako, kot komunist turcin. Ne bi se vec mogel pogledati v ogledalu, ce bi volil komunisticneg. debila in samovsecneza poharja. Naj spricne drek do stropa, zavoljo mene, komunistov ne bom volil nikdar.
Na moj podoben zapis, mi je prjatu komunike zastavil tole vprašanje:" A pol ne boš šel na volitve?"
In sem se zamislil.
Saj veš, da so v OF imeli "sopotnike". In so jih z Dolomitsko izjavo izigrali. No, čez 50 let, ko bo potekel embargo na arhive, bomo tudi odkrili novodobno "dolomitsko izjavo" in sopotnike.
Državo vodijo komunisti. Legalno, še bolj pa ilegalno. Jaz jim ne zaupam popolnoma nič.
Lahko pa privzameva, da je tudi Zver komunist, ceprav se to slisi cudno, glede na to, da njegova dikcija ni niti najmanj komunisticna, socialno povezovalna in zavedno proletarsko-floskuljasko hujskaska. Namrec, vsi komunisti, ki so se po osamosvojitvi formalno distancirali od komunizma ("mene sploh ni bilo zraven," kao), so bili pri tem zelo neprepricljivi, ker so se vedno ohranili yugoslovenarsko retoriko, promovirali vrednote klavskega "NOB" ter aktivno podpirali titoizem. Nihce iz protikomunisticne opozicije ni nikoli zvenel tako kot komunist. Pa recimo, da je zares vse skupaj le predstava, da so torej komunisti in opozicija v resnici prijateljcki, ki za nas rajo prirejajo demokraticni show, nato pa gredo skupaj na pir in se nam rezijo. Razumem tak pogled in ne zdi se mi cudno, ce clovek po dobrih 20 letih kucanizma, ki bi moral izginiti leta 1990, postane paranoik - normalno, ce postane. Ampak jaz tega vseeno ne kupim. Volil bom Zvera, ker njegovo razmisljanje ni zaljivo do mene in do obcih evropskih vrednot. Ze ta razlog je zame vec kot dovolj dober, da ga volim - tudi ce ne bo "nic iz njega". Torej grem volit Zvera predvsem zato, da me ne bodo grabile morilske teznje, ko bom slisal cesnati sluzastega zagovornika komunisticnega umora, ali ko bo s svojo slabo artikulitrano komunajzarsko retoriko nastopil murgelski aparatcik Pahor. Ce gledas na stvar s te plati, je ze to vec kot dovolj dober razlog, da se voli Zvera; celo v ekstremnem primeru hipoteticne moznosti, da je globoko v dusi Zver maoist, mi vsaj ne bo javno sral z maoizmom.
sporočil: 2.641
[petunia]Še pomnite tovariši:)
Malo nostalgije.
tvslo.si/predvajaj/s...147785204/
Kramberger se mi je takrat zdel klovn, ampak je v pravo smer sekal.
Kučan : vsaka anketa tudi oblikuje javno mnenje. Zdaj mi je jasno zakaj Delo na 3 dni objavlja ankete in daje Turku od 46 do 53%.