Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek O obletnici Titove smrti tudi v številnih tujih medijih
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
sporočil: 4.404
[mataj]
> [jani639]
> nakladaš...mene so k sodniku za prekrške klical in oglobil ker sem samo zmudu mal..
>
> in ko je sdv mene matrala..čez letla leta so si frendi upal povedat da so bli tud pr njih..
>
> v glavnem,serješ ...
Čakaj, v čem je sedaj problem- sodnik za prekrške, ali SDV? Hočeš reči, da te je Udba zalezovala in ti delala težave, ker si pijan peljal 20km/h preveč in zamudil k sodniku za prekrške?
ti si se kurčil da nis jebu pozivov za orožne vaje al sem se jz?
in ti trobiš kako je udba spala al jz?
sporočil: 17.846
[jani639]To bi rad videl, da kdo ni "jebu pozivov za orožne vaje" npr. v Švici ali Izraelu ali kaki podobni državi, ki še ima vojsko.
> [mataj]
> > [jani639]
> > nakladaš...mene so k sodniku za prekrške klical in oglobil ker sem samo zmudu mal..
> >
> > in ko je sdv mene matrala..čez letla leta so si frendi upal povedat da so bli tud pr njih..
> >
> > v glavnem,serješ ...
>
> Čakaj, v čem je sedaj problem- sodnik za prekrške, ali SDV? Hočeš reči, da te je Udba zalezovala in ti delala težave, ker si pijan peljal 20km/h preveč in zamudil k sodniku za prekrške?
ti si se kurčil da nis jebu pozivov za orožne vaje al sem se jz?
in ti trobiš kako je udba spala al jz?
sporočil: 5.777
[jani639]No ja, ni glih vse sto posto(v bistvu jim i nič pametnega serviral):
> [mataj]
> > [jani639]
> > hemingway?
>
> Postavili so mu diagnozo da je paranoik, ampak kasneje se je izkazalo, da je FBI dejansko udbašil okoli njega.
>
>
> > [jani639]
> > to da je bil sovjetski plačanc
>
> Sedaj si pa povedal.
čudn da ga je un peder od fbi-ja kontroliral,aaa?
www.guardian.co.uk/b...ed-kgb-spy
eh,ko bi bil sam ernest..
Its section on the author's secret life as a "dilettante spy" draws on his KGB file in saying he was recruited in 1941 before making a trip to China, given the cover name "Argo", and "repeatedly expressed his desire and willingness to help us" when he met Soviet agents in Havana and London in the 40s. However, he failed to "give us any political information" and was never "verified in practical work", so contacts with Argo had ceased by the end of the decade. Was he only ever a pseudo-spook, possibly seeing his clandestine dealings as potential literary material, or a genuine but hopelessly ineffective one?
naj si kdo prebere Organizem3 od Mazzinija. Tam je Titova dediščina
lepo opisana. Btw. kje se da kupit Titetova slika, jo bom butnil na
steno v dnevni sobi ker imam občutek, da bom potem spet normalen
slovenc.
[najobj]tkole je...na farni cerkvi je seznam padlih,umrlih v 1. svetovni vojni,par deset imen..potem je pa sred pokopališča seznam padlih in pobitih od 41 d0 45 od kumonistov...najmanj 100 imen..
> [gsavli]
> > [lukav]
> >
> > Pa še za nasvet prosim: v WW2 moji predniki kakšnih grozodejstev niso utrpeli (toliko kot vsi drugi, ki so preživeli pač). So pa Nemci v WW1 dedku požgali vas, pobili vse moške, ženske in otroke pa odpeljali. Naj se zaradi tega sekiram, naj traumiram po forumih, naj prvega Hansija, ki ga vidim, užgem na gobec?
> Ja, jaz tud pogrešam več debat o avstrijcih in italijanih v WW1. Tudi mojo familijo neprimerno bolj prizadeva WW1 kot WW2 in al je blo nekaj 90 al pa 70 let nazaj je čist isti q. :-)
>
> Tole z domobranci in partizani je boring, jaz živim npr pod Škabrijelom, familija pa je iz soške doline - zame je WW1 precej bolj zanimiv stuff.
... ja, meni je tudi hecno, ko vsi tukaj prisotni "obsojevalci" zločinov v WWII v glavnem "preštevajo" žrtve, češ da je "kvantiteta" zelo pomemben "atribut" pri ocenjevanju "kvalitete" zločina pred 70 leti ... ob tem pa mirno "spregledajo" in nimajo sploh nobenih "problemov" s še bistveno "boljšimi" številkami v WWI izpred 90 let ... čeprav so se te "boljše" številke zgodile istemu narodu na istem prostoru ...
... shit, samo 20 let razlike v času, pa takšna razlika v odnosu ... zdaj pa razumi, kdor more ...
P.S.: nekatere ekonomske kategorije sem uporabljal namerno, da ne bo pomote ... in sicer zgolj zato, da bi poudaril prav perverzno dvoličnost aktualnih "ocenjevalcev" naše polpretekle zgodovine ... z "obeh" strani, da se razumemo ...
sporočil: 128
A sliko rabiš, vprašaj kakšnega janševca, če ima kaj, oni so
navajeni obešati slike svojih "idolov" na stene. Saj večina teh, ki
sedaj vpijejo, kako je bil prejšnji sistem grozovit je v prejšnjem
sistemu bila v partiji in vneto zagovarjala le tega.
Ne bi se čudila, če bi izvedela, da je Viviana bila v prejšnjem režimu vneta partijka ali kaj podobnega.
LP
Ne bi se čudila, če bi izvedela, da je Viviana bila v prejšnjem režimu vneta partijka ali kaj podobnega.
LP
[kkaattyykkaa]Čuj, ko to tamo pjeva?
A sliko rabiš, vprašaj kakšnega janševca, če ima kaj, oni so navajeni obešati slike svojih "idolov" na stene. Saj večina teh, ki sedaj vpijejo, kako je bil prejšnji sistem grozovit je v prejšnjem sistemu bila v partiji in vneto zagovarjala le tega.
LP
sporočil: 32.777
[jani639]
> [najobj]
> > [gsavli]
> > > [lukav]
> > >
> > > Pa še za nasvet prosim: v WW2 moji predniki kakšnih grozodejstev niso utrpeli (toliko kot vsi drugi, ki so preživeli pač). So pa Nemci v WW1 dedku požgali vas, pobili vse moške, ženske in otroke pa odpeljali. Naj se zaradi tega sekiram, naj traumiram po forumih, naj prvega Hansija, ki ga vidim, užgem na gobec?
>
>
> > Ja, jaz tud pogrešam več debat o avstrijcih in italijanih v WW1. Tudi mojo familijo neprimerno bolj prizadeva WW1 kot WW2 in al je blo nekaj 90 al pa 70 let nazaj je čist isti q. :-)
> >
> > Tole z domobranci in partizani je boring, jaz živim npr pod Škabrijelom, familija pa je iz soške doline - zame je WW1 precej bolj zanimiv stuff.
>
>
> ... ja, meni je tudi hecno, ko vsi tukaj prisotni "obsojevalci" zločinov v WWII v glavnem "preštevajo" žrtve, češ da je "kvantiteta" zelo pomemben "atribut" pri ocenjevanju "kvalitete" zločina pred 70 leti ... ob tem pa mirno "spregledajo" in nimajo sploh nobenih "problemov" s še bistveno "boljšimi" številkami v WWI izpred 90 let ... čeprav so se te "boljše" številke zgodile istemu narodu na istem prostoru ...
>
> ... shit, samo 20 let razlike v času, pa takšna razlika v odnosu ... zdaj pa razumi, kdor more ...
>
>
> P.S.: nekatere ekonomske kategorije sem uporabljal namerno, da ne bo pomote ... in sicer zgolj zato, da bi poudaril prav perverzno dvoličnost aktualnih "ocenjevalcev" naše polpretekle zgodovine ... z "obeh" strani, da se razumemo ...
tkole je...na farni cerkvi je seznam padlih,umrlih v 1. svetovni vojni,par deset imen..potem je pa sred pokopališča seznam padlih in pobitih od 41 d0 45 od kumonistov...najmanj 100 imen..
... hja, to se bo pa treba z župnikom zmenit, a ne ? ...
P.S.: čuj, kaj je zdaj z neuvrščenimi ? ... ha ? ... hahaha ...
[pavel]
> [jani639]
> > [mataj]
> > > [jani639]
> > > hemingway?
> >
> > Postavili so mu diagnozo da je paranoik, ampak kasneje se je izkazalo, da je FBI dejansko udbašil okoli njega.
> >
> >
> > > [jani639]
> > > to da je bil sovjetski plačanc
> >
> > Sedaj si pa povedal.
>
> čudn da ga je un peder od fbi-ja kontroliral,aaa?
>
> www.guardian.co.uk/b...ed-kgb-spy
>
>
> eh,ko bi bil sam ernest..
No ja, ni glih vse sto posto(v bistvu jim i nič pametnega serviral):
Its section on the author's secret life as a "dilettante spy" draws on his KGB file in saying he was recruited in 1941 before making a trip to China, given the cover name "Argo", and "repeatedly expressed his desire and willingness to help us" when he met Soviet agents in Havana and London in the 40s. However, he failed to "give us any political information" and was never "verified in practical work", so contacts with Argo had ceased by the end of the decade. Was he only ever a pseudo-spook, possibly seeing his clandestine dealings as potential literary material, or a genuine but hopelessly ineffective one?
sej ni bilo samo vohunjenje v igri..ampak taka tiha podpora, in vpliv na druge ljudi..
beri knjigo :Druga življenja
[najobj]težko,župnik je tud na seznamu..pa učiteljica... pa kovač, pa kolar, pa oštir, pa mladoletniki/ce, pa...
> [jani639]
> > [najobj]
> > > [gsavli]
> > > > [lukav]
> > > >
> > > > Pa še za nasvet prosim: v WW2 moji predniki kakšnih grozodejstev niso utrpeli (toliko kot vsi drugi, ki so preživeli pač). So pa Nemci v WW1 dedku požgali vas, pobili vse moške, ženske in otroke pa odpeljali. Naj se zaradi tega sekiram, naj traumiram po forumih, naj prvega Hansija, ki ga vidim, užgem na gobec?
> >
> >
> > > Ja, jaz tud pogrešam več debat o avstrijcih in italijanih v WW1. Tudi mojo familijo neprimerno bolj prizadeva WW1 kot WW2 in al je blo nekaj 90 al pa 70 let nazaj je čist isti q. :-)
> > >
> > > Tole z domobranci in partizani je boring, jaz živim npr pod Škabrijelom, familija pa je iz soške doline - zame je WW1 precej bolj zanimiv stuff.
> >
> >
> > ... ja, meni je tudi hecno, ko vsi tukaj prisotni "obsojevalci" zločinov v WWII v glavnem "preštevajo" žrtve, češ da je "kvantiteta" zelo pomemben "atribut" pri ocenjevanju "kvalitete" zločina pred 70 leti ... ob tem pa mirno "spregledajo" in nimajo sploh nobenih "problemov" s še bistveno "boljšimi" številkami v WWI izpred 90 let ... čeprav so se te "boljše" številke zgodile istemu narodu na istem prostoru ...
> >
> > ... shit, samo 20 let razlike v času, pa takšna razlika v odnosu ... zdaj pa razumi, kdor more ...
> >
> >
> > P.S.: nekatere ekonomske kategorije sem uporabljal namerno, da ne bo pomote ... in sicer zgolj zato, da bi poudaril prav perverzno dvoličnost aktualnih "ocenjevalcev" naše polpretekle zgodovine ... z "obeh" strani, da se razumemo ...
> tkole je...na farni cerkvi je seznam padlih,umrlih v 1. svetovni vojni,par deset imen..potem je pa sred pokopališča seznam padlih in pobitih od 41 d0 45 od kumonistov...najmanj 100 imen..
... hja, to se bo pa treba z župnikom zmenit, a ne ? ...
P.S.: čuj, kaj je zdaj z neuvrščenimi ? ... ha ? ... hahaha ...
sploh pa ne vem kaj bi loh župnik meu zraven seznama iz 1. vojne..
www.mzz.gov.si/nc/en...le//25716/
ti modeli še svoje strani nimajo,jebemti tak razvoj...
[gsavli]
> [jani639]
>
>
> tkole je...na farni cerkvi je seznam padlih,umrlih v 1. svetovni vojni,par deset imen..potem je pa sred pokopališča seznam padlih in pobitih od 41 d0 45 od kumonistov...najmanj 100 imen..
Tkole je. V kraju kjer živim se vsako leto obredno spominjajo, kako so v taborišče med WW2 odpeljali par 10 ljudi. Kraj leži na vznožju hriba, kjer jih je še 20 let pred tem umrlo v WW21 cca 40k mrtvih, nebroj Slovencev. Bizarno, ker tega iz WW1 nihče ne obeležuje.
to sceno kar dobr poznam(pa ne zaradi klavore,on glumi neko nevtralnost,v bistvu je pa šlo za naše kraje) in če se spomniš so nas v šolah bolj matral z solunsko fronto(WTF?) kot s soško,vsak juriš na kajmakčalan smo moral znat,medtem ko o res jebenih bojih na soči in krasu ter na koncu na piavi ...par vrstic..
si prebral ivan matičič:na krvavih poljanah?zelo zanimiva knjiga ..mene je zabaval predvsem to kako so italijanski civilisti veselo dočakal AO vojsko:)
na jetra mi gre ko nas pumpajo(filmi so sploh patetični) z hemingwayem kako so lahi jebal ježa od grdih avstrijcev,čas bi bil za kak realističen film s pogledom druge strani..
in seveda...jasno bi moral obeležit da so predvsem slovanski fantje umiral za zahodno mejo slovanstva..
[jani639]
> [najobj]
> > [jani639]
> > > [najobj]
> > > > [gsavli]
> > > > > [lukav]
> > > > >
> > > > > Pa še za nasvet prosim: v WW2 moji predniki kakšnih grozodejstev niso utrpeli (toliko kot vsi drugi, ki so preživeli pač). So pa Nemci v WW1 dedku požgali vas, pobili vse moške, ženske in otroke pa odpeljali. Naj se zaradi tega sekiram, naj traumiram po forumih, naj prvega Hansija, ki ga vidim, užgem na gobec?
> > >
> > >
> > > > Ja, jaz tud pogrešam več debat o avstrijcih in italijanih v WW1. Tudi mojo familijo neprimerno bolj prizadeva WW1 kot WW2 in al je blo nekaj 90 al pa 70 let nazaj je čist isti q. :-)
> > > >
> > > > Tole z domobranci in partizani je boring, jaz živim npr pod Škabrijelom, familija pa je iz soške doline - zame je WW1 precej bolj zanimiv stuff.
> > >
> > >
> > > ... ja, meni je tudi hecno, ko vsi tukaj prisotni "obsojevalci" zločinov v WWII v glavnem "preštevajo" žrtve, češ da je "kvantiteta" zelo pomemben "atribut" pri ocenjevanju "kvalitete" zločina pred 70 leti ... ob tem pa mirno "spregledajo" in nimajo sploh nobenih "problemov" s še bistveno "boljšimi" številkami v WWI izpred 90 let ... čeprav so se te "boljše" številke zgodile istemu narodu na istem prostoru ...
> > >
> > > ... shit, samo 20 let razlike v času, pa takšna razlika v odnosu ... zdaj pa razumi, kdor more ...
> > >
> > >
> > > P.S.: nekatere ekonomske kategorije sem uporabljal namerno, da ne bo pomote ... in sicer zgolj zato, da bi poudaril prav perverzno dvoličnost aktualnih "ocenjevalcev" naše polpretekle zgodovine ... z "obeh" strani, da se razumemo ...
> > tkole je...na farni cerkvi je seznam padlih,umrlih v 1. svetovni vojni,par deset imen..potem je pa sred pokopališča seznam padlih in pobitih od 41 d0 45 od kumonistov...najmanj 100 imen..
> ... hja, to se bo pa treba z župnikom zmenit, a ne ? ...
>
>
> P.S.: čuj, kaj je zdaj z neuvrščenimi ? ... ha ? ... hahaha ...
težko,župnik je tud na seznamu..pa učiteljica... pa kovač, pa kolar, pa oštir, pa mladoletniki/ce, pa...
... ampak jaz nisem na tega župnika ... mislil sem na tega drugega tukaj spodaj ...
sploh pa ne vem kaj bi loh župnik meu zraven seznama iz 1. vojne..
... eh, s prvo ne ... s to ta drugo pa ...
www.mzz.gov.si/nc/en...le//25716/
ti modeli še svoje strani nimajo,jebemti tak razvoj...
... eh, kurc ... ti sploh nič ne razumeš ... to je samo zavaravanje neprijatelja ...
... oh, joj ... in ti si se mi včeraj tukaj nekaj hvalil, da si stručko za STM, pa da si na orožne vaje hodil, pa kaj vem še vse ... pa še tega ne veš ...
[najobj]ti mogoče ni kaj jasno?
> [jani639]
> > [najobj]
> > > [jani639]
> > > > [najobj]
> > > > > [gsavli]
> > > > > > [lukav]
> > > > > >
> > > > > > Pa še za nasvet prosim: v WW2 moji predniki kakšnih grozodejstev niso utrpeli (toliko kot vsi drugi, ki so preživeli pač). So pa Nemci v WW1 dedku požgali vas, pobili vse moške, ženske in otroke pa odpeljali. Naj se zaradi tega sekiram, naj traumiram po forumih, naj prvega Hansija, ki ga vidim, užgem na gobec?
> > > >
> > > >
> > > > > Ja, jaz tud pogrešam več debat o avstrijcih in italijanih v WW1. Tudi mojo familijo neprimerno bolj prizadeva WW1 kot WW2 in al je blo nekaj 90 al pa 70 let nazaj je čist isti q. :-)
> > > > >
> > > > > Tole z domobranci in partizani je boring, jaz živim npr pod Škabrijelom, familija pa je iz soške doline - zame je WW1 precej bolj zanimiv stuff.
> > > >
> > > >
> > > > ... ja, meni je tudi hecno, ko vsi tukaj prisotni "obsojevalci" zločinov v WWII v glavnem "preštevajo" žrtve, češ da je "kvantiteta" zelo pomemben "atribut" pri ocenjevanju "kvalitete" zločina pred 70 leti ... ob tem pa mirno "spregledajo" in nimajo sploh nobenih "problemov" s še bistveno "boljšimi" številkami v WWI izpred 90 let ... čeprav so se te "boljše" številke zgodile istemu narodu na istem prostoru ...
> > > >
> > > > ... shit, samo 20 let razlike v času, pa takšna razlika v odnosu ... zdaj pa razumi, kdor more ...
> > > >
> > > >
> > > > P.S.: nekatere ekonomske kategorije sem uporabljal namerno, da ne bo pomote ... in sicer zgolj zato, da bi poudaril prav perverzno dvoličnost aktualnih "ocenjevalcev" naše polpretekle zgodovine ... z "obeh" strani, da se razumemo ...
> > > tkole je...na farni cerkvi je seznam padlih,umrlih v 1. svetovni vojni,par deset imen..potem je pa sred pokopališča seznam padlih in pobitih od 41 d0 45 od kumonistov...najmanj 100 imen..
> > ... hja, to se bo pa treba z župnikom zmenit, a ne ? ...
> >
> >
> > P.S.: čuj, kaj je zdaj z neuvrščenimi ? ... ha ? ... hahaha ...
> težko,župnik je tud na seznamu..pa učiteljica... pa kovač, pa kolar, pa oštir, pa mladoletniki/ce, pa...
... ampak jaz nisem na tega župnika ... mislil sem na tega drugega tukaj spodaj ...
> sploh pa ne vem kaj bi loh župnik meu zraven seznama iz 1. vojne..
... eh, s prvo ne ... s to ta drugo pa ...
> www.mzz.gov.si/nc/en...le//25716/
>
> ti modeli še svoje strani nimajo,jebemti tak razvoj...
... eh, kurc ... ti sploh nič ne razumeš ... to je samo zavaravanje neprijatelja ...
... oh, joj ... in ti si se mi včeraj tukaj nekaj hvalil, da si stručko za STM, pa da si na orožne vaje hodil, pa kaj vem še vse ... pa še tega ne veš ...
Po ocenah cerkve je bilo v Španiji med leti 1931 in 1939 ubitih okoli 7000 duhovnikov. Med 489 oklicanimi za blažene, sta bila dva škofa, 24 duhovnikov in 462 pripadnikov verskih redov.
med 7000 je 283 redovnic...
da ne omenjam zverinskih načinov kako so bili pobiti...in tako strenirane španske borce smo dobil nazaj v ljubo nam slovenijo..
ej,še 1x te pozivam..povej mi kaj o dejanski moči,ekonomski ali politični ali vojaški neuvrščenih mandelcov..potem boa debatirala..dokler pa mi boš bluzil kok je to fajn se pa sliki..
sej midva tud loh izdava skupno izjavo kako nasprotujeva kolonializmu,imperializmu,rasizmu,okupaciji, IN SE NORO ZAVZEMAVA za nevmešavanje v notranje zadeve držav in mirni soobstoj vseh narodov,socioekonomski razvoj in prestrukturiranje mednarodnega ekonomskega sistema in
enakopravno mednarodno sodelovanje.
IN?
jebi ga, nimava ovc ki bi nama financirale konferenco,recmo...na Vanuatu:)
[jani639]
> [najobj]
> > [jani639]
> > > [najobj]
> > > > [jani639]
> > > > > [najobj]
> > > > > > [gsavli]
> > > > > > > [lukav]
> > > > > > >
> > > > > > > Pa še za nasvet prosim: v WW2 moji predniki kakšnih grozodejstev niso utrpeli (toliko kot vsi drugi, ki so preživeli pač). So pa Nemci v WW1 dedku požgali vas, pobili vse moške, ženske in otroke pa odpeljali. Naj se zaradi tega sekiram, naj traumiram po forumih, naj prvega Hansija, ki ga vidim, užgem na gobec?
> > > > >
> > > > >
> > > > > > Ja, jaz tud pogrešam več debat o avstrijcih in italijanih v WW1. Tudi mojo familijo neprimerno bolj prizadeva WW1 kot WW2 in al je blo nekaj 90 al pa 70 let nazaj je čist isti q. :-)
> > > > > >
> > > > > > Tole z domobranci in partizani je boring, jaz živim npr pod Škabrijelom, familija pa je iz soške doline - zame je WW1 precej bolj zanimiv stuff.
> > > > > ... ja, meni je tudi hecno, ko vsi tukaj prisotni "obsojevalci" zločinov v WWII v glavnem "preštevajo" žrtve, češ da je "kvantiteta" zelo pomemben "atribut" pri ocenjevanju "kvalitete" zločina pred 70 leti ... ob tem pa mirno "spregledajo" in nimajo sploh nobenih "problemov" s še bistveno "boljšimi" številkami v WWI izpred 90 let ... čeprav so se te "boljše" številke zgodile istemu narodu na istem prostoru ...
> > > > >
> > > > > ... shit, samo 20 let razlike v času, pa takšna razlika v odnosu ... zdaj pa razumi, kdor more ...
> > > > >
> > > > >
> > > > > P.S.: nekatere ekonomske kategorije sem uporabljal namerno, da ne bo pomote ... in sicer zgolj zato, da bi poudaril prav perverzno dvoličnost aktualnih "ocenjevalcev" naše polpretekle zgodovine ... z "obeh" strani, da se razumemo ...
> > > > tkole je...na farni cerkvi je seznam padlih,umrlih v 1. svetovni vojni,par deset imen..potem je pa sred pokopališča seznam padlih in pobitih od 41 d0 45 od kumonistov...najmanj 100 imen..
>
>
> > > ... hja, to se bo pa treba z župnikom zmenit, a ne ? ...
> > >
> > >
> > > P.S.: čuj, kaj je zdaj z neuvrščenimi ? ... ha ? ... hahaha ...
>
>
> > težko,župnik je tud na seznamu..pa učiteljica... pa kovač, pa kolar, pa oštir, pa mladoletniki/ce, pa...
>
>
> ... ampak jaz nisem na tega župnika ... mislil sem na tega drugega tukaj spodaj ...
>
>
> > sploh pa ne vem kaj bi loh župnik meu zraven seznama iz 1. vojne..
>
>
> ... eh, s prvo ne ... s to ta drugo pa ...
>
>
> > www.mzz.gov.si/nc/en...le//25716/
> >
> > ti modeli še svoje strani nimajo,jebemti tak razvoj...
>
>
> ... eh, kurc ... ti sploh nič ne razumeš ... to je samo zavaravanje neprijatelja ...
>
> ... oh, joj ... in ti si se mi včeraj tukaj nekaj hvalil, da si stručko za STM, pa da si na orožne vaje hodil, pa kaj vem še vse ... pa še tega ne veš ...
ti mogoče ni kaj jasno?
Po ocenah cerkve je bilo v Španiji med leti 1931 in 1939 ubitih okoli 7000 duhovnikov. Med 489 oklicanimi za blažene, sta bila dva škofa, 24 duhovnikov in 462 pripadnikov verskih redov.
med 7000 je 283 redovnic...
da ne omenjam zverinskih načinov kako so bili pobiti...in tako strenirane španske borce smo dobil nazaj v ljubo nam slovenijo..
... eh, brez veze ... če ne štekaš poante, ti kar štej in seštevaj ... in kot sem zgoraj napisal, večje kot so cifre, boljše je ... a ne ? ...
ej,še 1x te pozivam..povej mi kaj o dejanski moči,ekonomski ali politični ali vojaški neuvrščenih mandelcov..potem boa debatirala..dokler pa mi boš bluzil kok je to fajn se pa sliki..
sej midva tud loh izdava skupno izjavo kako nasprotujeva kolonializmu,imperializmu,rasizmu,okupaciji, IN SE NORO ZAVZEMAVA za nevmešavanje v notranje zadeve držav in mirni soobstoj vseh narodov,socioekonomski razvoj in prestrukturiranje mednarodnega ekonomskega sistema in
enakopravno mednarodno sodelovanje.
IN?
jebi ga, nimava ovc ki bi nama financirale konferenco,recmo...na Vanuatu:)
... eh, brez veze ... če ne štekaš poante, ti kar štej in seštevaj ... pravzaprav tukaj pa niti ne ... ker, kot sem že rekel, se pa pri teh stvari bolj malo vidi, kar bi se dalo štet in seštevat ... sploh pa ne tebi in meni ...
sporočil: 4.098
[gsavli]Nemci? Kje?
> [lukav]
>
> Pa še za nasvet prosim: v WW2 moji predniki kakšnih grozodejstev niso utrpeli (toliko kot vsi drugi, ki so preživeli pač). So pa Nemci v WW1 dedku požgali vas, pobili vse moške, ženske in otroke pa odpeljali. Naj se zaradi tega sekiram, naj traumiram po forumih, naj prvega Hansija, ki ga vidim, užgem na gobec?
>
A niso bili del teh avstrijcev tudi slovenci?
Ja, jaz tud pogrešam več debat o avstrijcih in italijanih v WW1. Tudi mojo familijo neprimerno bolj prizadeva WW1 kot WW2 in al je blo nekaj 90 al pa 70 let nazaj je čist isti q. :-)
Sicer pa, kolikor jaz poznam zgodovino, so v WW1 stradali predvsem vojaki in je bilo med civilnim prebivalstvom zelo malo zrtev (vsaj na italijanski fronti). Te so bile predvsem v Rusiji, kjer se je odigrala ista zgodba, kot se je kasneje (izraba vojne za notranjo revolucijo) v WW2 zgodila pri nas.
sporočil: 916
Slabo poznaš zgodovino (brez zamere).
Značilnost modernih vojn(1.,2. SV in podobno)je, da je številčno žrtev med civilnim prebivalstvom veliko več, kot pa med vojaki(cca 90% civilistov, 10% vojakov).
To je poleg kollateral damage, streljanja talcev,...,tudi posledica pomanjkanja hrane, higiene kot posledica vojne in podobnih vzrokov.
Npr. posledica 1.SV je bila španska gripa, ki pobila cca 20 miljionov ljudi
Značilnost modernih vojn(1.,2. SV in podobno)je, da je številčno žrtev med civilnim prebivalstvom veliko več, kot pa med vojaki(cca 90% civilistov, 10% vojakov).
To je poleg kollateral damage, streljanja talcev,...,tudi posledica pomanjkanja hrane, higiene kot posledica vojne in podobnih vzrokov.
sporočil: 4.098
Zadnja sprememba: anon-54454 05.05.2010 20:35
[hariharihari]Ne vem, po spominu je bilo v WW1 civilnih zrtev znatno manj. Iscem podatke.. zaenkrat sem nasel tole:
Prva svetovna vojna je civilnemu prebivalstvu mogoče relativno prizanesla, milijoni uniformiranih vojakov, ki so padli (ali celo preživeli) pod streli in bajoneti ali zaradi bojnih strupov (ki še niso bili prepovedani), ali pa zaradi slabe odpornosti in bolezni, v nepredstavljivo klavrnih razmerah (od blatnih jarkov zahodnoevropske ravnice do Soške fronte), pa so izkusili pravi pekel.
WW2 pa je bila do civilnega prebivalstva mnogo bolj kruta. Poleg holokavsta, ki je povod za tole pisanje, bi rad, skozi današnje, kritične oči, opozoril na trpljenje civilnega prebivalstva poražene strani.
[hariharihari]Ne vem, ce to lahko stejes pod zrve vojne. Vsaj tako ne, kot jih stejes v WW2.
Vse skupaj je imela WW1 nekje 8M zrtev.
sporočil: 916
Zadnja sprememba: anon-118987 05.05.2010 20:42
Poiskal strokovno literaturo, pa zgleda, da imava oba prav.
:)Je pa ni, samo, če ne bi bilo 1.SV se to ne bi zgodilo v tolikšnem obsegu.
Prva svetovna vojna ni bila vzrok za pandemijo, je pa igrala ključno vlogo pri njenem širjenju. (1) Tesni prostori v katerih so se nahajali vojaki in masivni premiki čet so predstavljali idealno okolje za širjenje virusa in njegovo mutiranje. Poleg tega so bili imunski sistemi teh vojakov zaradi stresa in kemičnega orožja oslabljeni, in zato so bili ti bolj dovzetni za virus. (2) Drugi pomemben faktor pri tako učinkovitem širjenju pa je bil moderni način transporta, ki je virusu s pomočjo vojakov, mornarjev in tudi civilistov omogočil hitro širjenje po celem svetu.
sporočil: 1.680
[0219K21]
> [Viviana]
> > [0219K21]
> > > [Viviana]
> > > > [lukav]
> > > > > Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!
> > > >
> > > > gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.
> > > >
> > > > ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.
> > >
> > > Lukav - poglej film Otroci s Petrička - se moraš osebno z njimi srečati, da začutiš njihovo bolečino? Pa dokumentacijo o pobojih po vsej Slo - se moraš srečati z žrtvami, da začutiš njihovo trpljenje?
> > > In nihče nedolžnim ne "nabija krivde" - Slo pa mora obsoditi take zločine in sisteme, če se prišteva med kultivirane narode! In ne more podpirati, niti dovoljevati, poveličevanja morilcev in morilskega sistema! Zaenkrat pa tega še nismo doživeli! To je posmeh vseh trpečim in stotisočim pobitim! In nam, ki si ne želimo, da bi se še kdaj kaj takšnega zgodilo.
> >
> > Jaz pa mislim, da je najbolje, da prizadeti ne gojijo in ne ohranjanjo svojih negativnih čustev (stiske, bolečine, itn).
>
> Oprosti - še nikoli nisi srečal človeka, ki bi trpel? Če so pred teboj zaklali tvojo mater in si bil žrtev izrojenih vodij Petrička, pa sedaj trpiš - je to pestovanje bolečine ali nezaceljena rana? Oropan si bil za materino roko in srce, za očetovo varstvo in za sobivanje s sestrami in brati, za dom! To je grozen primanjkljaj, ki ga ne moreš nadomestiti s svojo voljo! Ni magične paličice, ki bi ozdravila tvojo rano! Lahko jo potisneš v podzavest, vendar še vedno skeli, le da se ne zavedaš več! In skeli, ker je opljuvano ime tvoje matere, ki je bila zaklana, čeravno ničesar kriva - samo nekomu ni bila všeč, njeno prepričanje je motilo morilce ali pa je morda imela kaj premoženja. Beri zgodbe preganjanih! Opravičilo bi dalo vsaj malo zadoščenja in omililo bolečino in osvobajalo! Vrnilo bi dostojanstvo vsem mučenim, zlorabljenim, ubitim, preganjanim, zaničevanim, krvavečim skratka! Za spravo ni tablet - človek mora biti zanjo samo Človek s čutom za Sočloveka!
Viviana, gojenje negativnih čustev ima negativne posledice najprej za nosilca teh čustev. Naprej pa se iz teh reči ne zgodi nič dobrega. Prej nasprotno.
Soglašam s teboj! Ampak tukaj ne gre za gojenje negativnih čustev in pestovanje zamer - preprosto - rane so prehude, da bi jih čas pozdravil! Potrebno je kaj več!
Nekako sem pri tebi dobila občutek, da pri tebi ne gre za osebno
izkušnjo, ampak za politikantsko nakladanje.
[Viviana]Lepo, da soglašaš z menoj vsaj v eni reči. Lahko pa mi prisluhneš tudi pri drugem delu v katerem imaš nasprotno mnenje. Čas celi vse rane.
> [0219K21]
> > [Viviana]
> > > [0219K21]
> > > > [Viviana]
> > > > > [lukav]
> > > > > > Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!
> > > > >
> > > > > gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.
> > > > >
> > > > > ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.
> > > >
> > > > Lukav - poglej film Otroci s Petrička - se moraš osebno z njimi srečati, da začutiš njihovo bolečino? Pa dokumentacijo o pobojih po vsej Slo - se moraš srečati z žrtvami, da začutiš njihovo trpljenje?
> > > > In nihče nedolžnim ne "nabija krivde" - Slo pa mora obsoditi take zločine in sisteme, če se prišteva med kultivirane narode! In ne more podpirati, niti dovoljevati, poveličevanja morilcev in morilskega sistema! Zaenkrat pa tega še nismo doživeli! To je posmeh vseh trpečim in stotisočim pobitim! In nam, ki si ne želimo, da bi se še kdaj kaj takšnega zgodilo.
> > >
> > > Jaz pa mislim, da je najbolje, da prizadeti ne gojijo in ne ohranjanjo svojih negativnih čustev (stiske, bolečine, itn).
> >
> > Oprosti - še nikoli nisi srečal človeka, ki bi trpel? Če so pred teboj zaklali tvojo mater in si bil žrtev izrojenih vodij Petrička, pa sedaj trpiš - je to pestovanje bolečine ali nezaceljena rana? Oropan si bil za materino roko in srce, za očetovo varstvo in za sobivanje s sestrami in brati, za dom! To je grozen primanjkljaj, ki ga ne moreš nadomestiti s svojo voljo! Ni magične paličice, ki bi ozdravila tvojo rano! Lahko jo potisneš v podzavest, vendar še vedno skeli, le da se ne zavedaš več! In skeli, ker je opljuvano ime tvoje matere, ki je bila zaklana, čeravno ničesar kriva - samo nekomu ni bila všeč, njeno prepričanje je motilo morilce ali pa je morda imela kaj premoženja. Beri zgodbe preganjanih! Opravičilo bi dalo vsaj malo zadoščenja in omililo bolečino in osvobajalo! Vrnilo bi dostojanstvo vsem mučenim, zlorabljenim, ubitim, preganjanim, zaničevanim, krvavečim skratka! Za spravo ni tablet - človek mora biti zanjo samo Človek s čutom za Sočloveka!
>
> Viviana, gojenje negativnih čustev ima negativne posledice najprej za nosilca teh čustev. Naprej pa se iz teh reči ne zgodi nič dobrega. Prej nasprotno.
Soglašam s teboj! Ampak tukaj ne gre za gojenje negativnih čustev in pestovanje zamer - preprosto - rane so prehude, da bi jih čas pozdravil! Potrebno je kaj več!
[kkaattyykkaa]Po tvoje je analogno lahko psihiater samo psihični bolnik? Če si brez sočutja do trpečih - kot to izkazuješ ti - je to res samo politikantstvo! Če ti je vseeno, da se poveličuje zločince, pač na to temo nimaš kaj reči. Če omalovažuješ trpljenje žrtev komunizma in nacizma, pač nimaš na to temo kaj reči. Lahko pač miro gledaš kljukaste križe in titove slike, pa hodiš po stalinovi in titovi cesti in hitlerjevem mostu. Verjetno te tudi ne gane današnji izgred nacistov na faksu. OK. Očitno potrebuješ lastno izkušnjo.
Nekako sem pri tebi dobila občutek, da pri tebi ne gre za osebno izkušnjo, ampak za politikantsko nakladanje.
[0219K21]Pogosto se srečujem z bolečino ljudi. Toda povej mi, kako to, da ne ozdravi bolečina človeka tudi po pol stoletja, ker mu je bila odvzeta družina in ni imel ne očeta in ne matere, pa tudi svojim otrokom ne zna biti oče. Je slab človek? Kako to, da po 4 desetletjih še ni izzvenela bolečina žene, ki je kot 4-letna deklica bila spolno zlorabljena v koloniji? Je pretirano občutljiva? Kako to, da po 30 letih ni izzvenela bolečina dekleta, ki jo spolno je zlorabljal oče? Je preteklo premalo časa? Kako to, da še po pol stoletja ne more zaživeti svobodno oseba, ki jo je oče zbrcal, ko je bila še v trebuhu svoje mame? Zamerljiva?
> [Viviana]
> > [0219K21]
> > > [Viviana]
> > > > [0219K21]
> > > > > [Viviana]
> > > > > > [lukav]
> > > > > > > Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!
> > > > > >
> > > > > > gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.
> > > > > >
> > > > > > ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.
> > > > >
> > > > > Lukav - poglej film Otroci s Petrička - se moraš osebno z njimi srečati, da začutiš njihovo bolečino? Pa dokumentacijo o pobojih po vsej Slo - se moraš srečati z žrtvami, da začutiš njihovo trpljenje?
> > > > > In nihče nedolžnim ne "nabija krivde" - Slo pa mora obsoditi take zločine in sisteme, če se prišteva med kultivirane narode! In ne more podpirati, niti dovoljevati, poveličevanja morilcev in morilskega sistema! Zaenkrat pa tega še nismo doživeli! To je posmeh vseh trpečim in stotisočim pobitim! In nam, ki si ne želimo, da bi se še kdaj kaj takšnega zgodilo.
> > > >
> > > > Jaz pa mislim, da je najbolje, da prizadeti ne gojijo in ne ohranjanjo svojih negativnih čustev (stiske, bolečine, itn).
> > >
> > > Oprosti - še nikoli nisi srečal človeka, ki bi trpel? Če so pred teboj zaklali tvojo mater in si bil žrtev izrojenih vodij Petrička, pa sedaj trpiš - je to pestovanje bolečine ali nezaceljena rana? Oropan si bil za materino roko in srce, za očetovo varstvo in za sobivanje s sestrami in brati, za dom! To je grozen primanjkljaj, ki ga ne moreš nadomestiti s svojo voljo! Ni magične paličice, ki bi ozdravila tvojo rano! Lahko jo potisneš v podzavest, vendar še vedno skeli, le da se ne zavedaš več! In skeli, ker je opljuvano ime tvoje matere, ki je bila zaklana, čeravno ničesar kriva - samo nekomu ni bila všeč, njeno prepričanje je motilo morilce ali pa je morda imela kaj premoženja. Beri zgodbe preganjanih! Opravičilo bi dalo vsaj malo zadoščenja in omililo bolečino in osvobajalo! Vrnilo bi dostojanstvo vsem mučenim, zlorabljenim, ubitim, preganjanim, zaničevanim, krvavečim skratka! Za spravo ni tablet - človek mora biti zanjo samo Človek s čutom za Sočloveka!
> >
> > Viviana, gojenje negativnih čustev ima negativne posledice najprej za nosilca teh čustev. Naprej pa se iz teh reči ne zgodi nič dobrega. Prej nasprotno.
>
>
> Soglašam s teboj! Ampak tukaj ne gre za gojenje negativnih čustev in pestovanje zamer - preprosto - rane so prehude, da bi jih čas pozdravil! Potrebno je kaj več!
Lepo, da soglašaš z menoj vsaj v eni reči. Lahko pa mi prisluhneš tudi pri drugem delu v katerem imaš nasprotno mnenje. Čas celi vse rane.
Koliko let je torej potrebno, da čas poceli rane? Poznam rešitev, ki pa se ji ne reče čas. In je učinkovita. Malo je pa tistih, ki si sami uspejo pomagati. Ne govorim o zamerah, ampak o ranah!
Dobro se sprenevedaš.
To pa ne spremeni dejstva, da ljudje tvoje baže, če lahko temu rečeš ljudje,
premorejo sočutje samo zase in za svoje bližnje, zahtevajo sočutje od drugih, obenem pa le tega ne premorejo do drugih.
Sočustvujem z vsemi, ki so se jim zgodile krivice, ne glede na polični predznak,
kar pa ne morem reči za tebe, ki mi očitno želiš podobno izkušnjo (likvidacijo ?).
To, da te zločine izrabljaš za nabiranje političnih točk zase / za politično opcijo je pa ostudno !
premorejo sočutje samo zase in za svoje bližnje, zahtevajo sočutje od drugih, obenem pa le tega ne premorejo do drugih.
Sočustvujem z vsemi, ki so se jim zgodile krivice, ne glede na polični predznak,
kar pa ne morem reči za tebe, ki mi očitno želiš podobno izkušnjo (likvidacijo ?).
To, da te zločine izrabljaš za nabiranje političnih točk zase / za politično opcijo je pa ostudno !
Zadnja sprememba: anon-74826 05.05.2010 21:45
[kkaattyykkaa]No s tem si pa zmagala v idiotizmih! Oprosti, res imaš skrajno bolane ideje! O razumevanju teksta ne bom komentirala!
Dobro se sprenevedaš.
[hariharihari]hhhhh?posledica?ali vzrok?hhh?a je kdo začel biološko vojno?lepo prosim,ne s takimi...
špansdka gripa je v bistvu končala klanje ker ni bilo skoraj nikogar več ki bi se še boril..najverjetnje so jo pa zanesli v evropo kitajski delavci(140000) ki so za amere kopali jarke, kar je malo znano dejstvo..glede na to da je bila dejanska pandemija po vsem svetu ne more biti posledica..
[Viviana]Če teče beseda o posttravmatskem stres sindromu, potem je potrebno poiskati strokovno pomoč. Nekaj več o: en.wikipedia.org/wik...s_disorder
> [0219K21]
> > [Viviana]
> > > [0219K21]
> > > > [Viviana]
> > > > > [0219K21]
> > > > > > [Viviana]
> > > > > > > [lukav]
> > > > > > > > Zakaj bi se pa ti sekiral? Zločini Nemcev so javno obsojeni, komunistov pa v Slo še ne! Vprašaj pa tiste dedke in babice (saj so to tudi omembe in spoštovanja vredni ljudje - ali ne), ki še nosijo bolečino zaradi pomorov in otroke s Petrička in njim podobne žrtve, ki še danes nosijo travmo! Njih vprašaj, ne monstrumov brez sočutja!!!!!
> > > > > > >
> > > > > > > gotovo, se strinjam. in verjemi, da bi to bolečino dobro razumel, če bi se pogovarjal z njimi.
> > > > > > >
> > > > > > > ampak se ne, pogovarjam se s priložnostnimi politikanti, ki se jim zdi, da mi morajo zaradi pobojev nabijati kolektivno krivdo, česar pa ne sprejemam.
> > > > > >
> > > > > > Lukav - poglej film Otroci s Petrička - se moraš osebno z njimi srečati, da začutiš njihovo bolečino? Pa dokumentacijo o pobojih po vsej Slo - se moraš srečati z žrtvami, da začutiš njihovo trpljenje?
> > > > > > In nihče nedolžnim ne "nabija krivde" - Slo pa mora obsoditi take zločine in sisteme, če se prišteva med kultivirane narode! In ne more podpirati, niti dovoljevati, poveličevanja morilcev in morilskega sistema! Zaenkrat pa tega še nismo doživeli! To je posmeh vseh trpečim in stotisočim pobitim! In nam, ki si ne želimo, da bi se še kdaj kaj takšnega zgodilo.
> > > > >
> > > > > Jaz pa mislim, da je najbolje, da prizadeti ne gojijo in ne ohranjanjo svojih negativnih čustev (stiske, bolečine, itn).
> > > >
> > > > Oprosti - še nikoli nisi srečal človeka, ki bi trpel? Če so pred teboj zaklali tvojo mater in si bil žrtev izrojenih vodij Petrička, pa sedaj trpiš - je to pestovanje bolečine ali nezaceljena rana? Oropan si bil za materino roko in srce, za očetovo varstvo in za sobivanje s sestrami in brati, za dom! To je grozen primanjkljaj, ki ga ne moreš nadomestiti s svojo voljo! Ni magične paličice, ki bi ozdravila tvojo rano! Lahko jo potisneš v podzavest, vendar še vedno skeli, le da se ne zavedaš več! In skeli, ker je opljuvano ime tvoje matere, ki je bila zaklana, čeravno ničesar kriva - samo nekomu ni bila všeč, njeno prepričanje je motilo morilce ali pa je morda imela kaj premoženja. Beri zgodbe preganjanih! Opravičilo bi dalo vsaj malo zadoščenja in omililo bolečino in osvobajalo! Vrnilo bi dostojanstvo vsem mučenim, zlorabljenim, ubitim, preganjanim, zaničevanim, krvavečim skratka! Za spravo ni tablet - človek mora biti zanjo samo Človek s čutom za Sočloveka!
> > >
> > > Viviana, gojenje negativnih čustev ima negativne posledice najprej za nosilca teh čustev. Naprej pa se iz teh reči ne zgodi nič dobrega. Prej nasprotno.
> >
> >
> > Soglašam s teboj! Ampak tukaj ne gre za gojenje negativnih čustev in pestovanje zamer - preprosto - rane so prehude, da bi jih čas pozdravil! Potrebno je kaj več!
>
> Lepo, da soglašaš z menoj vsaj v eni reči. Lahko pa mi prisluhneš tudi pri drugem delu v katerem imaš nasprotno mnenje. Čas celi vse rane.
Pogosto se srečujem z bolečino ljudi. Toda povej mi, kako to, da ne ozdravi bolečina človeka tudi po pol stoletja, ker mu je bila odvzeta družina in ni imel ne očeta in ne matere, pa tudi svojim otrokom ne zna biti oče. Je slab človek? Kako to, da po 4 desetletjih še ni izzvenela bolečina žene, ki je kot 4-letna deklica bila spolno zlorabljena v koloniji? Je pretirano občutljiva? Kako to, da po 30 letih ni izzvenela bolečina dekleta, ki jo spolno je zlorabljal oče? Je preteklo premalo časa? Kako to, da še po pol stoletja ne more zaživeti svobodno oseba, ki jo je oče zbrcal, ko je bila še v trebuhu svoje mame? Zamerljiva?
Koliko let je torej potrebno, da čas poceli rane? Poznam rešitev, ki pa se ji ne reče čas. In je učinkovita. Malo je pa tistih, ki si sami uspejo pomagati. Ne govorim o zamerah, ampak o ranah!
sporočil: 5.290
Šeta se Hitler koncentracionim logorom,
kad odjednom, padne mu pepeo na rame, a on kaže:
"Ma okani me se čoveče!"
"Ma okani me se čoveče!"
sporočil: 30.643
[Pia]Vprašanje je, koliko je to sploh res. Zanikanje holokavsta je prepovedano z razlogom.
Šeta se Hitler koncentracionim logorom,
"Ma okani me se čoveče!"