Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Cene rabljenih stanovanj malenkost nižje

Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 11

najobj sporočil: 32.626
[#1100701] 16.02.11 12:07 · odgovor na: anon-53649 (#1100522)
Odgovori   +    2
[kz1611]
> [gugu75]
> In kaj je sploh FQ?

Faktor kvalitete forumskega udeleženca glede ocene ki jih dobi v debatah od ostalih na forumu. Over 50 good ... under 50 baad ... TadejK 84 ... gugu 38 ... :))

... čuj, idi se ti tukaj malo partizane in domobrance, če si upaš ... khmm, pa da te potem vidim s tem tvojim faktorjem kvalitete forumskega udeleženca glede ocene, ki jih dobi v debatah od ostalih na forumu ...

P.S.: kot si verjetno opazil, Janeza Janše niti omenil nisem ...
gugu75 sporočil: 389
[#1100709] 16.02.11 12:10 · odgovor na: anon-53649 (#1100562)
Odgovori   +    1
Če si opazil stalno preklapljaš med žaljenjem in posmehovanjem edino argumentov pa močno manjka
Pa tudi kakšne argumete bi ti še rad od mene?? Cene stagnirajo, prodaja je narasla.

Slabo si opazil (ta sistem je FQ idiotski, sploh, ko se pogovarjamo o nepremičninah ;) ).
Tudi sam lahko odprem ene pet userjev, pa si dajem pluse, če bi mi kaj do tega bilo.
[#1100726] 16.02.11 12:16 · odgovor na: gugu75 (#1100709)
Odgovori   +    1
[gugu75]
> Če si opazil stalno preklapljaš med žaljenjem in posmehovanjem edino argumentov pa močno manjka

Pa tudi kakšne argumete bi ti še rad od mene?? Cene stagnirajo, prodaja je narasla.

Slabo si opazil (ta sistem je FQ idiotski, sploh, ko se pogovarjamo o nepremičninah ;) ).
Tudi sam lahko odprem ene pet userjev, pa si dajem pluse, če bi mi kaj do tega bilo.

... ja, in v čem je potem sploh problem ? ...

P.S.: domnevam, da si nepremičninar ...
[#1100727] 16.02.11 12:16 · odgovor na: anon-54454 (#1100582)
Odgovori   +    1
> [bc123a]
> A sedaj sem pa jaz tisti najvecji hudobec in negativec tule :)) Ma svasta.
>
Kolikor se spomnem, si 2008 napovedoval 70% padec cen in kdor ti ni pritrdil, je bil takoj debilni bebec, ki bi mu najraje lomil roke.
Vsaj v tem delu te na forumu verjetno malokdo dohaja.
Saj.. eden izmed teh debilnih bebcev sem tudi jaz. Me je takoj dal med ignorirane. ;)

Tud zaradi tega se sploh vračam na ta forum.
xennon sporočil: 503
[#1100748] 16.02.11 12:24 · odgovor na: gugu75 (#1100709)
Odgovori   +    3
[gugu75]
> Če si opazil stalno preklapljaš med žaljenjem in posmehovanjem edino argumentov pa močno manjka

misliš da si je TadejK odprl 100 userjev in si klika pluse :D))
[#1100757] 16.02.11 12:29 · odgovor na: xennon (#1100748)
Odgovori   +    3
joooj no.

Fora je v tem, da če ščiješ proti vetru, pojerbaš minuse, nižji FQ, pa imaš lahko na koncu prav. Kdo si je to sploh zmislil?
anon-24781 sporočil: 3.126
[#1100772] 16.02.11 12:36 · odgovor na: gugu75 (#1100757)
Odgovori   +    3
[gugu75]
joooj no.

Fora je v tem, da če ščiješ proti vetru, pojerbaš minuse, nižji FQ, pa imaš lahko na koncu prav. Kdo si je to sploh zmislil?
po mojem je mišljeno nekaj kot rejting pri šahu. tisti z manjšim rejtingom ima manj kot 50% možnosti da zmaga (pustimo zdaj remije), tisti z večjim pa več kot 50%.

torej, če to prenesemo na FQ imaš ti lahko prav, samo verjetnost je pa večja, da nimaš.
anon-15342 sporočil: 8.014
[#1100798] 16.02.11 12:51 · odgovor na: xennon (#1100748)
Odgovori   +    8
[xennon]
> [gugu75]
> > Če si opazil stalno preklapljaš med žaljenjem in posmehovanjem edino argumentov pa močno manjka
>
> Pa tudi kakšne argumete bi ti še rad od mene?? Cene stagnirajo, prodaja je narasla.
>
> Slabo si opazil (ta sistem je FQ idiotski, sploh, ko se pogovarjamo o nepremičninah ;) ).
> Tudi sam lahko odprem ene pet userjev, pa si dajem pluse, če bi mi kaj do tega bilo.

misliš da si je TadejK odprl 100 userjev in si klika pluse :D))

Pismu, tudi če se čisto izklopim iz razprave, še kar naprej razpravljate o mojem liku in delu ;)
[#1100809] 16.02.11 12:55 · odgovor na: anon-15342 (#1100798)
Odgovori   +    2
Sem ti dal zdele en plus, da boš imel večji FQ. :D
trance0 sporočil: 678
[#1100815] 16.02.11 13:00 · odgovor na: gugu75 (#1100757)
Odgovori   +    3
Kolikor gledam oglase na nepremicnine.net se mi zdi, da cene še vedno v glavnem lepo padajo. Sicer pa res padajo ZELO počasi, dosti počasneje, kot sem sam upal. ;) Samo spričo vsega tega sranja v gradbeništvu in bančništvu pri nas sem še vedno mnenja, da se bo zadeva za slovensko gospodarstvo zelo slabo končala in posledično bodo tudi cene nepremičninam tam, kjer so le-te najbolj precenjene, precej padle.
Gustl sporočil: 13.647
[#1100844] 16.02.11 13:13 · odgovor na: gugu75 (#1100757)
Odgovori   +    9
[gugu75]
joooj no.

Jaz. Je dobr, kaj ne. :)

Pred FQ se je 100% debat, ko ni bilo kaj več povedat, izteklo v izživljanje partizani/domobranci in kučan/janša... zdaj se jih vedno več v debato o FQ. Sicer niso nič bolj zanimive kot prve, ampak neka svežina pa vseeno prija. :)
Gustl sporočil: 13.647
[#1100848] 16.02.11 13:14 · odgovor na: anon-24781 (#1100772)
Odgovori   +    5
[Wytloff]
> [gugu75]
> joooj no.
>
> Fora je v tem, da če ščiješ proti vetru, pojerbaš minuse, nižji FQ, pa imaš lahko na koncu prav. Kdo si je to sploh zmislil?

po mojem je mišljeno nekaj kot rejting pri šahu. tisti z manjšim rejtingom ima manj kot 50% možnosti da zmaga (pustimo zdaj remije), tisti z večjim pa več kot 50%.

torej, če to prenesemo na FQ imaš ti lahko prav, samo verjetnost je pa večja, da nimaš.

Razmišljam, da bi dal tole razlago kar zraven v pravila k FQ :)
[#1100877] 16.02.11 13:29 · odgovor na: Gustl (#1100844)
Odgovori   +    2
Jaz. Je dobr, kaj ne. :)
Pred FQ se je 100% debat, ko ni bilo kaj več povedat, izteklo v izživljanje partizani/domobranci in kučan/janša... zdaj se jih vedno več v debato o FQ. Sicer niso nič bolj zanimive kot prve, ampak neka svežina pa vseeno prija. :)
:D

In kako ta sistem funkcionira? Namereč, pridno zbiram minuse (:D), pa imam FQ še vedno kar 38.

LOL
JanezNovak131 sporočil: 1.102
[#1101064] 16.02.11 14:49 · odgovor na: najobj (#1100701)
Odgovori   +    2
[najobj]
> [kz1611]
> > [gugu75]
> > In kaj je sploh FQ?
>
> Faktor kvalitete forumskega udeleženca glede ocene ki jih dobi v debatah od ostalih na forumu. Over 50 good ... under 50 baad ... TadejK 84 ... gugu 38 ... :))

... čuj, idi se ti tukaj malo partizane in domobrance, če si upaš ... khmm, pa da te potem vidim s tem tvojim faktorjem kvalitete forumskega udeleženca glede ocene, ki jih dobi v debatah od ostalih na forumu ...

P.S.: kot si verjetno opazil, Janeza Janše niti omenil nisem ...
Moj eksperiment se je končal z znižanjem fakjuja (FQ) iz 65 na 61. Pa se sploh nisem politično opredeljeval ampak samo poskušal z bolj racionalno debato z argumenti :)

Govorice, da ima SDS baje okrog 200 vojščakov, ki "ustvarja pravilno mnenje" na forumih, torej očitno niso čisto iz trte izvite.

On topic:
Vedno, ko gledam statistike GURS se moram vedno na novo ušipniti in spomniti, da je trg zeloooo plitek. Od cca 200.000 enot se jih v Ljubljani v kvartalu proda 350.

Če sem prav razumem gospo Gril (stečajna upraviteljica Vegrada), potem bo letos poskrbela za kar nekaj likvidnosti. Ima kdo kakšne informacije ali bodo banke poskušale "ujeti" vse kar se bo prodajalo v teh stečajih?
anon-54454 sporočil: 4.098
[#1101075] 16.02.11 14:53 · odgovor na: JanezNovak131 (#1101064)
Odgovori   +    0
[JanezNovak131]

Če sem prav razumem gospo Gril (stečajna upraviteljica Vegrada), potem bo letos poskrbela za kar nekaj likvidnosti. Ima kdo kakšne informacije ali bodo banke poskušale "ujeti" vse kar se bo prodajalo v teh stečajih?
Informacije sicer nimam, mocno pa dvomim, da ima gospa Gril se kako jajce v kosari... so po moje banke ze vse "ulovile", se preden je bilo sploh kaj zgrajeno.
[#1101110] 16.02.11 15:01 · odgovor na: anon-54454 (#1101075)
Odgovori   +    0
[tmatej]
> [JanezNovak131]
>
> Če sem prav razumem gospo Gril (stečajna upraviteljica Vegrada), potem bo letos poskrbela za kar nekaj likvidnosti. Ima kdo kakšne informacije ali bodo banke poskušale "ujeti" vse kar se bo prodajalo v teh stečajih?

Informacije sicer nimam, mocno pa dvomim, da ima gospa Gril se kako jajce v kosari... so po moje banke ze vse "ulovile", se preden je bilo sploh kaj zgrajeno.
Iz zadnjega poročila stečajnega upravitelja Vegrad AM:

"Kot je že bilo navedeno premoženje stecajnega dolžnika predstavlja projekt Celovški dvori.
Tocen obseg in višino stecajne mase bo mogoce ugotoviti po poteku roka za prijavo terjatev,
saj bo šele takrat znano koliko upnikov bo prijavilo izlocitvene zahtevke na podlagi sklenjenih
prodajnih pogodb s stecajnim dolžnikom"

Rok za prijavo terjatev se izteče 18.2.2011, torej upam, da bomo recimo v mesecu ali dveh vedeli kaj in koliko se bo prodajalo v tem stečaju.

Upravitelj pa je gospod Klenovšek, zato se tu opravičujem gospe Gril, ker sem ji nalagal še dodatno delo :)
[#1101129] 16.02.11 15:08 · odgovor na: JanezNovak131 (#1101110)
Odgovori   +    0
[JanezNovak131]
> [tmatej]
> > [JanezNovak131]
> >
> > Če sem prav razumem gospo Gril (stečajna upraviteljica Vegrada), potem bo letos poskrbela za kar nekaj likvidnosti. Ima kdo kakšne informacije ali bodo banke poskušale "ujeti" vse kar se bo prodajalo v teh stečajih?
>
> Informacije sicer nimam, mocno pa dvomim, da ima gospa Gril se kako jajce v kosari... so po moje banke ze vse "ulovile", se preden je bilo sploh kaj zgrajeno.

Iz zadnjega poročila stečajnega upravitelja Vegrad AM:

"Kot je že bilo navedeno premoženje stecajnega dolžnika predstavlja projekt Celovški dvori.
Tocen obseg in višino stecajne mase bo mogoce ugotoviti po poteku roka za prijavo terjatev,
saj bo šele takrat znano koliko upnikov bo prijavilo izlocitvene zahtevke na podlagi sklenjenih
prodajnih pogodb s stecajnim dolžnikom"

Rok za prijavo terjatev se izteče 18.2.2011, torej upam, da bomo recimo v mesecu ali dveh vedeli kaj in koliko se bo prodajalo v tem stečaju.
Predvsem v dobro bosanckov upam, da imas prav. Drugace pa mocno dvomim, da je ob vseh Vegradovih(&family) likvidnostnih tezavah kje ostal se kak fraj koticek (locitvene pravice bank).
(a se ni zadnjic nekaj govorilo, da se se jankovicu tresejo hlace za tisti njegov push?)

Ce hoces, drzim pesti, pa bomo videli.
[#1101158] 16.02.11 15:17 · odgovor na: JanezNovak131 (#1101064)
Odgovori   +    0
[JanezNovak131]
> [najobj]
> > [kz1611]
> > > [gugu75]
> > > In kaj je sploh FQ?
> >
> > Faktor kvalitete forumskega udeleženca glede ocene ki jih dobi v debatah od ostalih na forumu. Over 50 good ... under 50 baad ... TadejK 84 ... gugu 38 ... :))
>
>
> ... čuj, idi se ti tukaj malo partizane in domobrance, če si upaš ... khmm, pa da te potem vidim s tem tvojim faktorjem kvalitete forumskega udeleženca glede ocene, ki jih dobi v debatah od ostalih na forumu ...
>
>
> P.S.: kot si verjetno opazil, Janeza Janše niti omenil nisem ...
Moj eksperiment se je končal z znižanjem fakjuja (FQ) iz 65 na 61. Pa se sploh nisem politično opredeljeval ampak samo poskušal z bolj racionalno debato z argumenti :)

Govorice, da ima SDS baje okrog 200 vojščakov, ki "ustvarja pravilno mnenje" na forumih, torej očitno niso čisto iz trte izvite.

On topic:
Vedno, ko gledam statistike GURS se moram vedno na novo ušipniti in spomniti, da je trg zeloooo plitek. Od cca 200.000 enot se jih v Ljubljani v kvartalu proda 350.

... eh, jaka stvar ... naj jih imajo, kolikor jih hočejo ...

P.S.: oglasil sem se, kar mi je hecno, da se na totem forumu še vedno najdejo pacienti, ki verjamejo, da obstaja korelacija med FQ in IQ oziroma da je ta nujna ...
[#1101269] 16.02.11 16:03 · odgovor na: najobj (#1101158)
Odgovori   +    2
[najobj]
... eh, jaka stvar ... naj jih imajo, kolikor jih hočejo ...

P.S.: oglasil sem se, kar mi je hecno, da se na totem forumu še vedno najdejo pacienti, ki verjamejo, da obstaja korelacija med FQ in IQ oziroma da je ta nujna ...
Meni vsiljevanje mnenj na tak način ni všeč, ker potem težje najdem kakšne komentarje iz katerih se lahko kaj naučim.

FQ pa je super pogruntavščina, ki ima po mojem mnenju še veliko potenciala. Najbolj mi je všeč to, da je kot pri IQ nemogoče ugotoviti kaj točno določa njegovo vrednost in da ni jasno kaj točno naj bi ta številka pomenila.

On topic:
V stečajih si mali gradbeniki na žalost verjetno lahko obetajo 0 do 5% (ker terjatev nimajo zavarovanih).

Tudi banka, ki ima na stanovanjih v celovških dvorih vpisano hipoteko, pa seveda ne postane kar lastnik stanovanja, ampak mora prijaviti ločitveno pravico in se potem prednostno poplača iz stečajne mase (ko se stanovanja prodajo). Vprašanje je ali bodo ustanavljali (pooblaščali) posebne družbe, ki bodo zanje kupovale na teh dražbah. Mogoče se tudi zato tako mudi z "jamstvenimi skladi" in podobnimi neumnostmi.
bc123a sporočil: 48.253
[#1101287] 16.02.11 16:14 · odgovor na: JanezNovak131 (#1101269)
Odgovori   +    2
[JanezNovak131]
Tudi banka, ki ima na stanovanjih v celovških dvorih vpisano hipoteko, pa seveda ne postane kar lastnik stanovanja, ampak mora prijaviti ločitveno pravico in se potem prednostno poplača iz stečajne mase (ko se stanovanja prodajo). Vprašanje je ali bodo ustanavljali (pooblaščali) posebne družbe, ki bodo zanje kupovale na teh dražbah.
To so v sloveniji vsaj tuje banke pocele ze leta nazaj. Vprasanje je, ce imajo dovolj kapitala (slovenske) ali pa interes (tuje) da prekladajo ta stanovanja iz levega v desni zep in nazaj. Stanovanja ne bodo nic novejsa, ce jih bodo se nekaj let drzali v marinadi...
[#1101301] 16.02.11 16:22 · odgovor na: JanezNovak131 (#1101269)
Odgovori   +    0
[JanezNovak131]
Tudi banka, ki ima na stanovanjih v celovških dvorih vpisano hipoteko, pa seveda ne postane kar lastnik stanovanja, ampak mora prijaviti ločitveno pravico in se potem prednostno poplača iz stečajne mase (ko se stanovanja prodajo). Vprašanje je ali bodo ustanavljali (pooblaščali) posebne družbe, ki bodo zanje kupovale na teh dražbah. Mogoče se tudi zato tako mudi z "jamstvenimi skladi" in podobnimi neumnostmi.
V primeru stecaja gre tukaj za goli formalizem. Banka lahko z lahkoto ponudi ceno v vrednosti svojih terjatev (potem pa vidi, ce je vrednost premozenja dejansko visja ali nizja od terjatve same in kaj bo s tem premozenjem storila).
anon-232734 sporočil: 4.441
[#1101305] 16.02.11 16:24 · odgovor na: bc123a (#1101287)
Odgovori   +    0
Če se pošalim iz guguja in TadejaK: da ne bomo čez 30 let gledali oglase: novogradnja v Celovških Dvorih zgrajena 2010 (nevseljena). :-)
[#1101324] 16.02.11 16:40 · odgovor na: (#1101321)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: trance0 16.02.2011 16:41
Ja menda pa nisi pričakoval, da se bodo država in njeni vplivni gradbinci kar tako sprijaznili s totalnim bankrotom in sesutjem trga. Bodo še poskušali, z neumnimi skladi, zakoni takšnimi in drugačnimi, samo rezultat na koncu je po mojem znan vedno večjemu številu ljudi. ;)
[#1101399] 16.02.11 17:36 · odgovor na: (#1101321)
Odgovori   +    0
[gsavli]
Grem pa stavit, da se bo zdaj omejevalo gradnjo fizičnim osebam na državnem in občinskem nivoju, da najprej prjatli prodajo svoje zaloge nepremičnin in da se napolnijo občinska stanovanja, z odkupom katerih se je reševalo prjatle. Potem pa dalje, po starem, se spet proda zazidljiva zemljišča in odobri gradnjo prjatlem.
Kot je meni znano, je ta omejitev že dolgo v tujini.. tudi v tako opevani Avstriji/Nemčiji.
[#1104418] 18.02.11 17:47 · odgovor na: (#1095318)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: trance0 18.02.2011 17:49
No, konkretno iz medijev glede poplavljenosti regionalke Ljubljana-Litija:

Poplavljeno cestišče na glavni cesti Ljubljana - Litija
Oznake: poplavljeno cestišče glavni cesti ljubljana litija

Zaradi poplavljenega cestišča je na glavni cesti Ljubljana - Litija, pri Zgornjem Logu, popolna zapora, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

(URL: novodanes.si/story.p...a_-_Litija )

Je pa res, da poplave niso vsak dan, lahko gre v bistvu okoli tudi celo desetletje ali več brez visoke vode. ;)
[#1104771] 19.02.11 09:46 · odgovor na: (#1104714)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: trance0 19.02.2011 10:03
Sem se že peljal po dveh t.i. 'enakovrednih' cestah pa se mi je zdela edina solidna glavna zasavska cesta, ker je še najmanj ovinkasta in ozka. Problem je sama regionalka Lj-Litija, ker so še ozka grla pri Hotiču in tudi prečkanje glavne in zelo prometne železniške proge pri Zgornjem Logu še ni rešeno. Zasavka cesta je ob konicah tudi izredno obremenjena, posledično je tudi čez samo Litijo ogromno tranzitnega prometa. Dobre cestne povezave z Ljubljano bodo šele, ko bo zgrajena hitra cesta čez Zasavje, po možnosti štiripasovnica ter obvoznica mimo Litije. V trenutni situaciji pa je moje subjektivno mnenje, da ima pravo Zasavje(Hrastnik, Trbovlj, Zagorje) z Ljubljano slabo cestno povezavo, Litija kot prehodno mesto pa zame pa kvečjemu še komaj sprejemljivo za vsakodnevne migracije na delo v Ljubljano. Šele ko bodo odpravljena vsa ozka grla in bo zgrajena obvoznica mimo Litije kot predpogoj za nadgradnjo regionalne ceste državnega pomena Lj-Zidani Most v hitro cesto in se bo dalo iz Litije brez večjih zastojev do ljubljanske obvoznice priti s povprečno hitrostjo okoli 100 km/h v dobrih 20 minutah pa bom smatral cestne povezave iz Zasavja do Ljubljane kot dobre.
[#1105747] 20.02.11 13:34 · odgovor na: (#1105471)
Odgovori   +    0
No ja, samo vožnja po avtocesti do obvoznice je vseeno udobnejša kot po neki obremenjeni regionalki. Drugače pa ne moreš primerjati vožnje po celovški z vožnjo po regionalki, kjer ni semaforjev. Lahko pa primerjaš vožnjo od Kranja do centra Ljubljane in vožnjo od Litije do centra Lj čez Šentjakob in po Zaloški mimo kliničnega ob 7h zjutraj recimo. Prideš vseeno malo prej iz Kranja kot iz Litije, čeprav je isto km, pač avtocesta naredi svoje. Tudi zato so recimo stanovanja v Kranju, na Vrhniki in v Logatcu dražja kot v Litiji.

Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 11