Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Manj dima gostincem lahko koristi

Strani: 1 2 3 4 5 6 ... 9

anon-36284 sporočil: 383
[#33704] 05.01.07 08:12
Odgovori   +    0
Končno bomo lahko v nezakajenem lokalu v miru popili pivo in pogledali kakšno tekmo ne da bi pridišali iz lokala kot kurjač iz kurilnice.

Odličen zakon bo to!
anon-86509 sporočil: 2.820
[#33708] 05.01.07 08:30
Odgovori   +    0
Hvalabogu!
Doslej je bilo marsikje urejeno tako, da s(m)o bili nekadilci stisnjeni v razne temne kotičke, kvazi nekadilske separeje (čeprav v istem prostoru s kadilci) ali mini sobice v gostilnah in lokalih, kot nebodigatreba drugorazredni gostje.
Ko bodo gostinci uvedli še popolno prepoved prinašanja otrok (do 3 let starosti), bo vse skupaj končno tako kot je treba...
Otac
novica sporočil: 5.397
[#33710] 05.01.07 08:36 · odgovor na: anon-86509 (#33708)
Odgovori   +    0
kaj pa te otroci motijo? in zakaj so tisti do treh let kaj manj zaželeni od starejših? nekako imam občutek, da nisi spoznal prav veliko petletnikov.
novica
anon-24781 sporočil: 3.126
[#33713] 05.01.07 08:39 · odgovor na: anon-86509 (#33708)
Odgovori   +    0

otac je napisal(a):
Hvalabogu! Doslej je bilo marsikje urejeno tako, da s(m)o bili nekadilci stisnjeni v razne temne kotičke, kvazi nekadilske separeje (čeprav v istem prostoru s kadilci) ali mini sobice v gostilnah in lokalih, kot nebodigatreba drugorazredni gostje. Ko bodo gostinci uvedli še popolno prepoved prinašanja otrok (do 3 let starosti), bo vse skupaj končno tako kot je treba... Otac

Ravno sem mislil napisati, da bom mogoče končno lahko tudi z dojenčkom vstopil v lokal na čaj ali kavo, namesto da zmrzujemo pred njim kadar gremo na sprehod, pa vidim da je že padel predlog za popolno prepoved otrok. :(
anon-73431 sporočil: 589
[#33716] 05.01.07 08:45 · odgovor na: anon-36284 (#33704)
Odgovori   +    0
Sam sem preprosto navdušen, ker se izogibam vseh lokalov brez hrane (kjer je hrana imajo dokaj dobro urejeno glede kadilci/nekadilci situacije. Ne poznam pa nobenega bifeja/kafiča/..., ki bi imel prostor za nekadilce in to takega, da tam res ni cigaretnega dima!
Super!

No, da ne bo kdo skočil - nimam nič proti kadilcem, dokler me ne posilijo z dimom! Če bi imeli kafiči dobro urejeno ločevanje kadilci/nekadilci, bi bilo čisto ok. me pa moti tudi kajenje na prostem, ko ti veter dim povleče k tebi - recimo v lokalih poleti, ko se sedi zunaj! Sploh ko imaš zraven sebe otroke...

Pripomba Otac-a pa je izven konteksta in žalostna. Tudi in je bil enkrat otrok in sigurno siten....
anon-71539 sporočil: 420
[#33717] 05.01.07 08:45 · odgovor na: anon-86509 (#33708)
Odgovori   +    0
Razumem, da te motijo kadilci, ne štekam pa otroke do treh let? Ne pomnim, kdaj sem zadnjič videl take v lokalu ;-)
anon-91 sporočil: 755
[#33718] 05.01.07 08:47 · odgovor na: anon-73431 (#33716)
Odgovori   +    0
Se zelo strinjam.
Sam igram občasno biljard in me vedeno moti in jezi, ko pridem domov vsa prepojen z smradom dima.... vsa obleka je za oprat.
[#33721] 05.01.07 08:50 · odgovor na: novica (#33710)
Odgovori   +    0
Motijo me debilni starši, ki vlačijo majhne otroke v oštarije, da se potem derejo kot ubrisani in zvočno terorizirajo vse ostale goste, ki si želimo v miru uživati dobro sobotno kosilo.
Sami so na dretje seveda imuni ali celo ponosni in neženirano žrejo naprej, kot da ni nič. Šele po 5 minutah živalskega dretja se mogoče kdo blagovoli posvetiti problemu in svojega pamžga vzeti v naročje in ga malo miriti.
(Da o vsebolj priljubljenem trendu ciganskega dojenja za mizo v gostilni - pred vsemi - sploh ne govorim!)
Takim brezobzirnim staršem vedno, če vidim, da ne j***jo, rečem, naj se spokajo ven in kako si to predstavljajo... In potem imamo cirkus.
Glede starostne meje imaš pa prav - jo dvigam na 7 let!
Otac
[#33723] 05.01.07 08:52 · odgovor na: anon-71539 (#33717)
Odgovori   +    0

Muchacho je napisal(a):
Razumem, da te motijo kadilci, ne štekam pa otroke do treh let? Ne pomnim, kdaj sem zadnjič videl take v lokalu ;-)

Meni skoraj ne uspe jesti v oštariji, ne da bi pri kakšni od sosednjih miz vreščal kak pamžek! Tako, da že prav verjamem, da me Murphy namenoma zaje***va...
Otac
anon-10743 sporočil: 2.011
[#33725] 05.01.07 08:54 · odgovor na: novica (#33710)
Odgovori   +    0

novica je napisal(a):
kaj pa te otroci motijo? in zakaj so tisti do treh let kaj manj zaželeni od starejših? nekako imam občutek, da nisi spoznal prav veliko petletnikov.
novica

Mene pa zanima, zakaj potem recimo nekdo ne bi zahteval da se prepove vstop v lokale tudi ciganom, crncem...?

Z drugimi besedami, zakaj si radikalni antikadilci (ne nekadilci, tisti samo ne kadimo) ne najdete/ustanovite/odprete svojih lokalov, kjer bi lahko imeli svoja pravila?

A ni to diskriminacija: nekadilec si lahko odpre lokal v katerem se nikjer ne sme kaditi, kadilec pa ne sme odpreti lokala, kjer bi se vsepovsod kadilo!
anon-91 sporočil: 755
[#33726] 05.01.07 08:54 · odgovor na: anon-86509 (#33721)
Odgovori   +    0
Otac, takih kot si ti pa se res bojim.

Že res, da so otroci kdaj sitni in kakšna prijazna pripomba staršev, ki situacije ne umirjajo je vsekakor umestna, so pa tudi otroci ljudje, ki niso nič manj pomembni kot ti!
Dojenje pa je normalna človeška zadeva. Kaj te moti pri temu? A je neestetsko ali kaj drugega, ali pa si mislil moralizirati? Meni se zdi zadeva povsem normalna in mislim da je tudi trend v svetu, da se omogoča staršem z otroci čim več ugodnosti (previjalne mize ipd), da lahko z majhnimi otroci vseeno normalno aktivno delujejo.
anon-48472 sporočil: 994
[#33727] 05.01.07 08:57 · odgovor na: anon-86509 (#33723)
Odgovori   +    0
Mogoče bi morali prepovedati tudi vsem starejšim recimo od 65 let, pa tistim grdim (sploh velja za ženske)...
Ne pretiravajte, za kadilce ( čeprav sam kadilec) se strinjam, ostale je pa seveda čisto nakladanje.
anon-89 sporočil: 10.178
[#33728] 05.01.07 08:57 · odgovor na: anon-86509 (#33721)
Odgovori   +    0
otac, imaš popolnoma prav. rešitev je seveda revolt in zgledovanje po ameriškem jugu ne tako dolgo nazaj. pa še tujci ne bodo mogli več reči, da smo diskriminatorni samo do ciganov. mamice res motijo, še posebej tiste z ne preveč lepim oprsjem in neprivlačnim spodnjim perilom.:)
[#33732] 05.01.07 09:02 · odgovor na: anon-91 (#33726)
Odgovori   +    0

pavel1 je napisal(a):
Otac, takih kot si ti pa se res bojim.

Že res, da so otroci kdaj sitni in kakšna prijazna pripomba staršev, ki situacije ne umirjajo je vsekakor umestna, so pa tudi otroci ljudje, ki niso nič manj pomembni kot ti!
Dojenje pa je normalna človeška zadeva. Kaj te moti pri temu? A je neestetsko ali kaj drugega, ali pa si mislil moralizirati? Meni se zdi zadeva povsem normalna in mislim da je tudi trend v svetu, da se omogoča staršem z otroci čim več ugodnosti (previjalne mize ipd), da lahko z majhnimi otroci vseeno normalno aktivno delujejo.

Da se razumeva, nimam nič proti otrokom, bi pa zavil vrat staršem, ki z njimi ravnajo in jih tretirajo kot nedotakljiva božanstva, ki lahko počnejo kar hočejo.
V gostilnah so takšni v večini. Otrok se mu dere kot usekan oni pa žrejo, kot da ni nič. Takemu bi jaz vrgel talar v glavo!
Glede dojenja pa je tako: ne zdi se mi, da gre za akt, katerega ogled in poslušanje mlackanja bi zanimal vse navzoče. Vsekakor bi se naj to opravljalo diskretno, po možnosti v kakšnem namenskem prostoru. Med tem ko je, mi res ni apetiten pogled na povešeno vimo ponosne mamike za nasprotno mizo....
Call me a pain in the ass!
Otac
novica sporočil: 5.397
[#33735] 05.01.07 09:04 · odgovor na: anon-10743 (#33725)
Odgovori   +    0
nisem pravi naslov za tvoja vprašanja. nisem radikalni nekadilec, ker sem poročen s kadilko. in čeprav tudi mene posiljevanje z dimom moti, sem proti lovu na čarovnice. ekskluziven lokal za kadilce bi seveda v novih časih znal biti lepa poslovna priložnost.
novica
[#33736] 05.01.07 09:05 · odgovor na: anon-89 (#33728)
Odgovori   +    0
rešitev bi lahko bila, pred vstopom v lokal obvezen pregled oprsja mamic in nagobčnik za malčke.
anon-10743 sporočil: 2.011
[#33737] 05.01.07 09:05 · odgovor na: anon-48472 (#33727)
Odgovori   +    0

0126Marce je napisal(a):
Mogoče bi morali prepovedati tudi vsem starejšim recimo od 65 let, pa tistim grdim (sploh velja za ženske)...
Ne pretiravajte, za kadilce ( čeprav sam kadilec) se strinjam, ostale je pa seveda čisto nakladanje.

Jaz se pa ne strinjam. Imam obcutek da evropa s svojimi predpisi ratuje ena taksna velika samopostrezna trgovina, kjer si lahko vsak zmisljuje, kar hoce IN S TEM TEZI OSTALIM.

Potem pac ni presenetljivo, ce bomo v tem miselnem kontekstu dobili se kaksne zahteve po preselitvah ciganov, pa kaksne bolnike z aidsom bodo sosedi se metali na cesto, in tako naprej.

Pa starsi bodo hodili v sole tezit, naj drugi otroci ne delajo XYZ, ker njihov otrok potem tudi hoce XYZ, pa mu tega doma ne pustijo, pa bi bilo fajn ce tudi drugi ne bi (lazja vzgoja), pa v vrtcih se bodo kaksni starsi usajali, zakaj morajo ostali jesti meso, ker potem njihov otrok hoce tudi, pa ga hocejo vzgojiti v vegetarijanca...

Torej, dragi prebivalci slovenije in evrope: fuck off, in se brigajte zase. Nihce vas ne sili hoditi v zakajene lokale, to je vasa izbira. Fuck off se enkrat!
[#33739] 05.01.07 09:08 · odgovor na: anon-89 (#33736)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):
rešitev bi lahko bila, pred vstopom v lokal obvezen pregled oprsja mamic in nagobčnik za malčke.

Bob, tvoj predlog rešitve problema je, kot vedno, odličen! :))
Otac
anon-23080 sporočil: 14
[#33740] 05.01.07 09:09
Odgovori   +    0
klap klap klap klap... koncno bom lahko šel po rekreaciji na pivo brez ponovnega tuširanja doma...
[#33744] 05.01.07 09:13 · odgovor na: anon-23080 (#33740)
Odgovori   +    0

miranj je napisal(a):
klap klap klap klap... koncno bom lahko šel po rekreaciji na pivo brez tuširanja doma...
 :)
Otac
[#33746] 05.01.07 09:15 · odgovor na: anon-10743 (#33737)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-73431 05.01.2007 09:19
Odlično x0, tvoj besedni zaklad in pogled na ostale je čudovit.
Brigamo se zase dragi x0 in nič nimam proti temu da kadiš kolikor hočeš, dokler tvoj dim ne gre meni v nos in pljuča. Tukaj se konča tvoja pravica in po ustavi se pravica posameznika neha, ko začneš z njo omejevati ali škoditi drugim.

In marsikateri kadilec (večina), je izjemno nekulturna, zdi se jim da lahko kadijo kjerkoli in da je to njihova sveta pravica, ne glede če motijo druge, ki ne želijo cigaretnega dima! Čike radi mečejo povsod (skozi okna avtov recimo, pa tudi če stojijo par metrov od smetnjaka padejo čiki večinoma na tla, in še in še). Temu se reče nasilje nad drugimi in z onesnaževanje in svinjanjem okolice škodijo družbi, okolico pa morajo potem drugi čistiti. Tudi če greš v precej malo obljudene hribe - čike vidiš skoraj povsod!
Zamisli si da si v kafiču, poleg tega ene trije divje prdijo, zraven so ene tri bejbe, ki imajo na sebi po pol litre parfuma, da se v njihovi okolici ne da niti dihati. Za dodatek imaš še enega ki ima steklenico amonijaka (odprto seveda, da lahko drugi občudujejo vonj, ki ga oddaja), drugi ima škatlico gnilih jajc (H2S super diši), lahko pa dodamo še koga z solzilcem recimo... Vse to je zelo blizu kajenju dragi x0.
Torej, kajenje je ok, dokler si v prostoru ki je temu namenjen in so vsi tja noter prišli z vednostjo, da je to kadilnica.
V Italiji imajo tak zakon že nekaj časa in pred par dnevi sem bil dol - vse teče lepo naprej in ni nibenih težav.
Kot je rekel Novica - je to priložnost za ekskluzivne kafiče za kadilce.
[#33747] 05.01.07 09:17 · odgovor na: anon-86509 (#33739)
Odgovori   +    0
Zares pa že dalj časa razmišljam o tem, da v svojem razmišljanju glede tega gotovo nisem osamljen in da bi gostilne, ki bi poleg dobre kuhinje zagotavljale gostom tudi MIR in zasebnost med jedjo, hitro pridobile precej rednih in zvestih gostov.
Mene gotovo...
Otac
XIBMS1 sporočil: 74
[#33748] 05.01.07 09:17
Odgovori   +    0
Bravo! En gostinec, ki ve da tobak ni edini razlog za obisk gostiln. Pozitivno bo zakon vpljival tudi na zdravje gostincev. Si ne predstavljam, da bi moral dan za dnem delati v kadilnici.
Tako bom z veseljem spil kako pijačo, če mi ne bo potrebno pod tuš in celo noč zračiti obleke. Vzdušje bo dosti bolj prijetno in romantično...
[#33751] 05.01.07 09:21 · odgovor na: anon-10743 (#33737)
Odgovori   +    0

x0 je napisal(a):

Pa starsi bodo hodili v sole tezit, naj drugi otroci ne delajo XYZ, ker njihov otrok potem tudi hoce XYZ, pa mu tega doma ne pustijo, pa bi bilo fajn ce tudi drugi ne bi (lazja vzgoja), pa v vrtcih se bodo kaksni starsi usajali, zakaj morajo ostali jesti meso, ker potem njihov otrok hoce tudi, pa ga hocejo vzgojiti v vegetarijanca...

Torej, dragi prebivalci slovenije in evrope: fuck off, in se brigajte zase. Nihce vas ne sili hoditi v zakajene lokale, to je vasa izbira. Fuck off se enkrat!
jaz sem imel na začetku šolskega leta že podoben primer. pridem po hčerko v šolo, da jo peljem na tenis, pa mi reče če greva prej kaj pojest, ker je lačna. jo vprašam kako to, saj je imela uro nazaj kosilo. pa pove, da ji ga vzgojiteljica ni dala, ker ni hotela jesti juho,  brez juhe pa tudi drugega ne dobiš. sem mislil, da se mala malo zmišljujeje, a naslednji teden se zgodba ponovi. grem do vzgojiteljice in jo vprašam v čemu je problem. pa ona mirno pove, da morajo otroci vse pojesti, ker če eden ne bo jedel, tudi kakšen drugi ne bo, pa bo gospa imela probleme z vzgojo. sem ji mirno poskušal razložiti, da lahko moj otrok je kar mu paše. a gospa pravi, da naj hčerko raje odjavim od kosila, ker ji bom zjebal ves koncept vzgoje.:)
anon-48472 sporočil: 994
[#33752] 05.01.07 09:21 · odgovor na: novica (#33735)
Odgovori   +    0

novica je napisal(a):
nisem pravi naslov za tvoja vprašanja. nisem radikalni nekadilec, ker sem poročen s kadilko. in čeprav tudi mene posiljevanje z dimom moti, sem proti lovu na čarovnice. ekskluziven lokal za kadilce bi seveda v novih časih znal biti lepa poslovna priložnost.
novica

Dobra ideja, zakaj se pa do sedaj nihče ni spomnil, da bi naredil ekskluziven lokal za nekadilce, ne pa, da mora to urejati zakon? Mislim pa, da bi lokal samo za kadilce (a, bo to po zakonu sploh možno?) imel veliko več prometa kot pa bi ga imel lokal samo za nekadilce.
[#33753] 05.01.07 09:25 · odgovor na: anon-89 (#33751)
Odgovori   +    0
Razumem tvojo jezo in zadeva je v veliki meri utemeljena in smiselna.
Povsem liberalni pristop k vzgoji pa ponavadi daje slabe rezultate. In pri otrocih je res hitro problem ko eden reče ne bom, potem se začne skupinski efekt. Nočem nič pametovati, samo otroke je potrebno usmerjati, kje je prava meja pa je vedno nerodna in telo relativna reč...
[#33755] 05.01.07 09:28 · odgovor na: anon-73431 (#33753)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-89 05.01.2007 09:37
sploh nisem jezen in zadevo smo hitro, z malo pomočjo ravnatelja, tudi uredili. če misliš, da lahko kdo koga sili kaj bo jedel, se oglasi pri meni pa te bom hitro nekam usmeril.:)
anon-24781 sporočil: 3.126
[#33756] 05.01.07 09:29 · odgovor na: anon-86509 (#33732)
Odgovori   +    0

otac je napisal(a):

Da se razumeva, nimam nič proti otrokom, bi pa zavil vrat staršem, ki z njimi ravnajo in jih tretirajo kot nedotakljiva božanstva, ki lahko počnejo kar hočejo.
V gostilnah so takšni v večini. Otrok se mu dere kot usekan oni pa žrejo, kot da ni nič. Takemu bi jaz vrgel talar v glavo!
Glede dojenja pa je tako: ne zdi se mi, da gre za akt, katerega ogled in poslušanje mlackanja bi zanimal vse navzoče. Vsekakor bi se naj to opravljalo diskretno, po možnosti v kakšnem namenskem prostoru. Med tem ko je, mi res ni apetiten pogled na povešeno vimo ponosne mamike za nasprotno mizo....
Call me a pain in the ass!
Otac
 Misliš da tvoj fris pa spodbuja apetit pri drugih? Meni pa se recimo gabijo brkati moški. Taki bi morali nositi škrnicelj čez glavo. Tisti nad 50 let pa tako vsi smrdijo (smrdite), bi morali imeti prepoved na vseh javnih mestih. ;)
anon-521 sporočil: 5.625
[#33757] 05.01.07 09:29 · odgovor na: anon-86509 (#33721)
Odgovori   +    0

otac je napisal(a):
Motijo me debilni starši, ki vlačijo majhne otroke v oštarije, da se potem derejo kot ubrisani in zvočno terorizirajo vse ostale goste, ki si želimo v miru uživati dobro sobotno kosilo.
Sami so na dretje seveda imuni ali celo ponosni in neženirano žrejo naprej, kot da ni nič. Šele po 5 minutah živalskega dretja se mogoče kdo blagovoli posvetiti problemu in svojega pamžga vzeti v naročje in ga malo miriti.
(Da o vsebolj priljubljenem trendu ciganskega dojenja za mizo v gostilni - pred vsemi - sploh ne govorim!)
Takim brezobzirnim staršem vedno, če vidim, da ne j***jo, rečem, naj se spokajo ven in kako si to predstavljajo... In potem imamo cirkus.
Glede starostne meje imaš pa prav - jo dvigam na 7 let!
Otac

verjamem, da imaš cirkus. z mano bi ga že imel, če bi moji ženi težil, zakaj doji.
anon-36971 sporočil: 8.543
[#33758] 05.01.07 09:31 · odgovor na: anon-89 (#33728)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):
otac, imaš popolnoma prav. rešitev je seveda revolt in zgledovanje po ameriškem jugu ne tako dolgo nazaj. pa še tujci ne bodo mogli več reči, da smo diskriminatorni samo do ciganov. mamice res motijo, še posebej tiste z ne preveč lepim oprsjem in neprivlačnim spodnjim perilom.:)

- dudek bo delal na rešitvi fužinskega problema, najprej obračun z dilerji, nato sledi izgon odvisnikov.
- ver, naravovarstvene teme. torej pasji iztrebki in kmetje.
- crni, okultne vede, izgon vedeževalcev in zdravilcev.
- dnh in janez100 izgon mamic, ki dojijo v javnosti.
.-naš filozofski pravnik bi se pa lahko posvetil stripom, filmom in šund literaturi, ki ogroža naše pionirje.

Strani: 1 2 3 4 5 6 ... 9

vm-kiva