Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek (OBJAVLJENI ODLOKI) Nove omejitve: gostinski lokali bodo zaprti v rdečih regijah; tranzit v tujino dovoljen tudi ''rdečim''
(Kaj pa sodišča v rdečih conah, bodo imela naroke, bodo delala? Kako pa udeleženci, rezidenti rdečih con, lahko pridejo na narok na sodišče v oranžno ali rumeno cono? Še en kup pojasnil pričakujemo.)
[]Še dobro da imamo produktivni javni sektor z multiplikativnimi učinki, ki redno plačuje davke v proračun. Oni nas bodo rešili, juhu!
Prej je bila požarna vaja, sedaj pa se začenja zares. (In obdobje z omejevalnimi ukrepi bo kar trajalo do naslednje pomladi. Državni helikoterski denar? Zmanjkovalo ga bo.
[blink]GDP v javnem sektorju nikoli ne pade!
> []
> Prej je bila požarna vaja, sedaj pa se začenja zares. (In obdobje z omejevalnimi ukrepi bo kar trajalo do naslednje pomladi. Državni helikoterski denar? Zmanjkovalo ga bo.
Še dobro da imamo produktivni javni sektor z multiplikativnimi učinki, ki redno plačuje davke v proračun. Oni nas bodo rešili, juhu!
Se vidi, kdo dela pridno in pošteno po ustaljenih tirnicah od 1945 naprej, kdo pa se še zmeraj nekaj uči in uvaja in inovira in eksperimentira.
(Btw, tudi domači špageti so lahko slastni, če so pripravljeni z ljubeznijo.)
[soc]
Mi lahko kdo pojasni? Jutri popoldne bi moral iti iz LJ na Bled na teden restavracij v restavracijo Julijana (hotel Toplice), rezervacija opravljena pred 14 dnevi. Bova z ženo kaznovana za prehod med dvema rdečima regijama? Kdo pozna odgovor?
Rdeči aktivisti, vzdržite se pisanja, tako ali tako ste pretežno v greznici.
Obstoječih rezervacij ni treba odpovedati, kljub temu pa je odpoved priporočena
Pomembna je tudi izjema, vezana na koriščenje bonov. »Jasno je, da se ljudem odsvetuje prehajanje iz ene regije v drugo, kljub temu pa je vsem tistim, ki imajo do danes opravljeno rezervacijo za koriščenje bona, potovanje iz ene regije v drugo dovoljeno.« Kot je znano, bo koalicija z amandmajem podaljšala veljavnost bonov, »do kdaj bomo videli, ko bo to sprejeto na današnji seji,« je navedel Hojs. »Že opravljenih rezervacij posameznikom ni treba odpovedovati, je pa to presoja posameznika, ali želijo vavčer koristiti, glede na to, da bo veljavnost vavčerja podaljšana. To velja za turistične bone kot ostale rezervacije,« je navedel in kljub temu pozval državljane, naj svoje rezervacije, če je to možno, odpovedo.
Nadzor tranzitov iz ene v drugo regijo bo nadzorovala policija. »V popolnosti povezav ni mogoče zapreti, policija bo med nadzorom, ki bo na naključnih mestih, ustavljala vozila in preverjala njihove dokumente.« Kazni so definirane v zakonu o nalezljivih bolezni in znašajo od 200 tudi do več tisoč evrov. Naključne kontrole bodo na državnih, lokalnih in avtocestah, največ čez vikende. V prvih dneh bodo policisti morda zgolj opozarjali, kasneje pa tudi izrekali striktne kazni.
www.dnevnik.si/10429...ih-ukrepih
Gostinski lokali bodo zaprti samo v rdečih regijahV rumenih bodo lokali odprti, šole pa zaprte.
P.S.
Ni čudno, da imamo pri takih prioritetah, več pijancev kot izobražencev.
[blink]Koliko sploh je teh prehajanj, ki niso povezana s službo ali šolanjem (torej izjemami). 2%?
Nadzor tranzitov iz ene v drugo regijo bo nadzorovala policija. »V popolnosti povezav ni mogoče zapreti, policija bo med nadzorom, ki bo na naključnih mestih, ustavljala vozila in preverjala njihove dokumente.« Kazni so definirane v zakonu o nalezljivih bolezni in znašajo od 200 tudi do več tisoč evrov. Naključne kontrole bodo na državnih, lokalnih in avtocestah, največ čez vikende. V prvih dneh bodo policisti morda zgolj opozarjali, kasneje pa tudi izrekali striktne kazni.
www.dnevnik.si/10429...ih-ukrepih
In za ta 2% bodo sedaj, kot nekdaj gestapo, pregledovali vse kar leze in gre.
Spet bodo vsakemu lajali v avto, mu prešlatali (beri: okužili) dokumente...
Ma brezveze.
[premza]Preventivno razkuževanje je pri nas najbolj priljubljeno, še bolj kot "čakanje na delo".
>Gostinski lokali bodo zaprti samo v rdečih regijah
V rumenih bodo lokali odprti, šole pa zaprte.
P.S.
Mali mi je tudi povedal, kak so pogruntali in chat odprli mimo učiteljice, tak da bo šola na daljavo "super".
Meni se vse skupaj ne zdi ravno super.
An International Group of Lawyers Have Brought a Lawsuit that the Covid Pandemic Is an Orchestrated Hoax in Behalf of Pharmaceutical Profits and Police State Control
www.youtube.com/watc...r04gHbP5MQ
www.bitchute.com/vid...uvM5MjV2r/
A class action lawsuit is justified indeed. However, the damages that the pandemic hoax has inflicted on the world are so enormous that those responsible will double down on the police state measures in order to prevent any legal action against them. They cannot afford to accept any accountability. The most likely scenario is that the whore media will cover for them. The attorneys and scientists who are exposing the hoax can be prevented from having media coverage and if necessary be arrested or assassinated.
Germany’s Extra-Parliamentary Corona Investigative Commission Launching a Class Action Suit Against Corona Criminals
www.globalresearch.c...-criminals
www.corona-schadense...tzklage.de
clubderklarenworte.de/
clubderklarenworte.d...pt-2-K.pdf
NY TIMES: Up to 90% Who’ve Tested COVID-Positive Wrongly Diagnosed! TRUTH: A Whole Lot Worse!
jamesfetzer.org/2020...lot-worse/
Here is the Text Version of the Video Describing the Lawsuit Against the Covid Lockdowns
www.paulcraigroberts...lockdowns/
The Covid-19 Roadmap: Towards Global Economic Chaos and Societal Destruction
While these flawed official statistics used to "measure" the spread of the virus are meaningless, they have nonetheless been used to support the ongoing fear and disinformation campaign.
www.globalresearch.c...estruction
[premza]
Ko živiš blizu meje regij pa si sam v rdečem, nekaj 100 m naprej pa je odprta gostilna, pa frizerski salon, pa fitnes, pa... se bo pa teh prehodov kar nabralo.
Koliko sploh je teh prehajanj, ki niso povezana s službo ali šolanjem (torej izjemami). 2%?
In za ta 2% bodo sedaj, kot nekdaj gestapo, pregledovali vse kar leze in gre.
Spet bodo vsakemu lajali v avto, mu prešlatali (beri: okužili) dokumente...
Ma brezveze.
[telexdell]Čez dva dni bomo vsi rdeči, pa jih spet ne bo.
> [premza]
>
> Koliko sploh je teh prehajanj, ki niso povezana s službo ali šolanjem (torej izjemami). 2%?
> In za ta 2% bodo sedaj, kot nekdaj gestapo, pregledovali vse kar leze in gre.
>
> Spet bodo vsakemu lajali v avto, mu prešlatali (beri: okužili) dokumente...
>
> Ma brezveze.
Ko živiš blizu meje regij pa si sam v rdečem, nekaj 100 m naprej pa je odprta gostilna, pa frizerski salon, pa fitnes, pa... se bo pa teh prehodov kar nabralo.
[FIN223552]
> [premza]
> >Gostinski lokali bodo zaprti samo v rdečih regijah
>
> V rumenih bodo lokali odprti, šole pa zaprte.
>
> P.S.
> Ni čudno, da imamo pri takih prioritetah, več pijancev kot izobražencev.
Preventivno razkuževanje je pri nas najbolj priljubljeno, še bolj kot "čakanje na delo".
Mali mi je tudi povedal, kak so pogruntali in chat odprli mimo učiteljice, tak da bo šola na daljavo "super".
Meni se vse skupaj ne zdi ravno super.
to le pomeni, da so otroci iznajdljivi, kolegialni, in sposobni timskega dela pri reševanju nalog (iz testa).
pri nasem so to ze spomladi poceli, s to razliko, da je nas znal, ker smo ga preverjali doma, večina sošolcev pa se sploh ni učila.
Jaz razumem, da iz rdeče ne smeš nikamor, če nimaš razloga, ki sodi med dovoljene izjeme.vikendasem se bo strgalo. kaj bodo ljudje zdaj dva dni brez kroacije?
[Nollem]Kar pa mu ne bo nič pomagalo, ker če pol razreda ni delala nič, bo treba po vrnitvi v šole to ponavlajti. Mi bomo zjebali cele generacije. Vzeli smo jim pravico do izobrazbe in zdravega razvoja. Postali bomo država neizobraženih imunokriplov s 40 milijardami pufa.
...s to razliko, da je nas znal, ker smo ga preverjali doma, večina sošolcev pa se sploh ni učila.
[premza]Pijani butli. Lepo nam gre. Ustaviti nestrpneže. EU to podpira.
>Gostinski lokali bodo zaprti samo v rdečih regijah
V rumenih bodo lokali odprti, šole pa zaprte.
P.S.
[Nollem]Recimo ja :)
> [FIN223552]
> > [premza]
> > >Gostinski lokali bodo zaprti samo v rdečih regijah
> >
> > V rumenih bodo lokali odprti, šole pa zaprte.
> >
> > P.S.
> > Ni čudno, da imamo pri takih prioritetah, več pijancev kot izobražencev.
>
> Preventivno razkuževanje je pri nas najbolj priljubljeno, še bolj kot "čakanje na delo".
>
> Mali mi je tudi povedal, kak so pogruntali in chat odprli mimo učiteljice, tak da bo šola na daljavo "super".
> Meni se vse skupaj ne zdi ravno super.
to le pomeni, da so otroci iznajdljivi, kolegialni, in sposobni timskega dela pri reševanju nalog (iz testa).
pri nasem so to ze spomladi poceli, s to razliko, da je nas znal, ker smo ga preverjali doma, večina sošolcev pa se sploh ni učila.
Veliko sošolcev je bilo cele dneve na igricah in tisti s starši koronapaničarji sploh niso smeli ven. V tem šolskem letu se to več kot pozna, škoda bo trajna, pa znanje je tu še najmanjša obstranska žrtev.
sam je pa res čisti joke. zakrknjeno bele regijo postajajo rdeče. eden se tam zgorej hudo heca ;)
Ne v Istro in nazaj greš lahko brez vseh omejitev, če si lastnik oz. če greš tja kot tranzit...Ali prosim kdo lahko tole potrdi? Torej greš lahko v Istro tudi če nimaš tam nepremičnine? Jaz sem mislil namreč v soboto v Poreč, od tam po Parenzani do Motovuna s kolesom, prespim v Motovunu, potem pa v nedeljo nazaj. Zadnič sem šel od Sečovelj do Motovuna in je super izlet, samo ves čas bolj ali manj slab makadam in 94 km nekoliko dolga za en dan.
dronyx.si/2020/10/10...-motovuna/
Vsaka soba je prostor. Salon lahko sestoji iz ene ali več sob.
Pri 20 m2 recimo pomeni, da sta lahko v 40 m2 velikem prostoru 2 stranki. Če pa ima ta salon 2 sobi, sta pa lahko v vsaki po ena oseba. Tako to jaz berem.