Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Levo. Priden. Piškotek
sporočil: 4.362
Blaž, tale članek zasluži, da ga dam v okvir in ga vsak dan enkrat
preberem.
Bolj resničen ne bi mogel biti, ko govori o sramotni zgodovini in bedni sedanjosti nekega zahojenega EVROPSKEGA narodiča, ki to ni, in ki še v enaindvajsetem stoletju obožuje rdečo zvezdo, simbol nenadkriljive laži in nečloveških zločinov.
Če bi imel moč, bi te predlagal za Pulitzerjevo nagrado, ker si si upal napisati tisto resnico, ki je niso bili sposobni napisati tisoči poklicnih novinarskih pisunov v sedemdesetih letih "svobode" in "demokracije". Iskrena hvala za pogum!
Bolj resničen ne bi mogel biti, ko govori o sramotni zgodovini in bedni sedanjosti nekega zahojenega EVROPSKEGA narodiča, ki to ni, in ki še v enaindvajsetem stoletju obožuje rdečo zvezdo, simbol nenadkriljive laži in nečloveških zločinov.
Če bi imel moč, bi te predlagal za Pulitzerjevo nagrado, ker si si upal napisati tisto resnico, ki je niso bili sposobni napisati tisoči poklicnih novinarskih pisunov v sedemdesetih letih "svobode" in "demokracije". Iskrena hvala za pogum!
sporočil: 47
No, temu se pa reče bobu bob. Tudi če bi moral plačati članarino
samo za ta članek, bi se splačalo. Bravo!
sporočil: 1.637
Zadnja sprememba: anon-305875 16.10.2014 23:39
Življenje nima dosti veze z razumom. Oče lahko sinu poje moralne
litanije, ko je trezen, vendar bo njegov sin skoraj zagotovo tudi
alkoholik. Tisto kar vleče, niso besede, temveč zgled. Če ljudje,
ki so jih polna usta jugoslavije, aniti-kapitalizma in socializma,
a imajo dobre službe, vozijo BMW, imajo ljubice, in njihovi otroci
pridejo skozi mature in diplome brez težav, potem ljudi ne vleče
socializem in anti-kapitalizem ter jugoslavija, o katerem le ti
govorijo, temveč tisto boljše in "zihr" življenje, ki ga imajo,
govoričenje o socializmu in anti-kaptializmu pa smatrajo zgolj kot
sredstvo za to... Tako bo ostalo, dokler ne bo kdo teh ljudi vrgel
s prestola, ne na volitvah, temveč machivilistično (tako kot sami
to počnejo z drugimi)...
sporočil: 370
Slovenija je Twin Peaks, samo da je vse res in se potencirano
povrhu. Stotisoci trupel, ki nikogar ne zanimajo, normalni
preziveli so emigrirali,... udbovci pa si ga drug drugemu
d**ajo.
Please welcome! Freak show!
Please welcome! Freak show!
sporočil: 38
Vedno mi je bilo v užitek v verbalni precep jemati domišljave pa
hkrati zaslepljene "pametnjakoviče" s t. i. leve scene. Vedno in
vsakogar, ker enostavno nimajo dovolj dobrih argumentov - ne morejo
jih imeti, ker ne obstajajo -, da bi uspešno branili svojo
ideološko zaslepljenost.
In vedno mi je bilo v užitek brati avtorje, ki so sposobni svoje misli na to temo artikulirati na dovolj sofisticiran način. Ampak to, kako je ta članek napisal Blaž Vodopivec, je resnični presežek - pravi masterpiece of work. Čestitam.
Frankl, predlagam, da si vaši novinarji ta članek večkrat preberejo, pravzaprav naj ga imajo kar na pisalni mizi. V veliko pomoč jim bo, ko bodo naslednjič v isti tekst, v katerem bodo kritizirali t. i. levo opcijo, nameravali stlačiti še "uravnoteženo" kritiko t. i. desne opcije.
In vedno mi je bilo v užitek brati avtorje, ki so sposobni svoje misli na to temo artikulirati na dovolj sofisticiran način. Ampak to, kako je ta članek napisal Blaž Vodopivec, je resnični presežek - pravi masterpiece of work. Čestitam.
Frankl, predlagam, da si vaši novinarji ta članek večkrat preberejo, pravzaprav naj ga imajo kar na pisalni mizi. V veliko pomoč jim bo, ko bodo naslednjič v isti tekst, v katerem bodo kritizirali t. i. levo opcijo, nameravali stlačiti še "uravnoteženo" kritiko t. i. desne opcije.
sporočil: 2.568
Pohvale za ta članek.
Točno to se dogaja, da mediji producirajo maske tem nesposobnežem...čez čas ti nesposobneži (to se vleče že desetletja) dejansko poistovetijo medijsko realnost za svojo, vendar samo v domačem peskovniku. Zrcalo resnice je izven meja.
V kolikor gledaš samo svoj vrt in nočeš videti ostalih, potem boš vedno prepričan, da je tvoj najlepši. V temu stanju nevednosti, butalskosti je najlažje ostati in se slepiti. Ocenjevalci-državljani imajo tako izkrivljeno podobo realnosti, da ne vedo več kaj je res in kaj ne.
Zadnji dokaz so volitve.
Ovce so tako zdresirane, da dokler jih naravna pot ne odpiše, ne more biti sprememb, ker je pamet že zdavno odšla.
Točno to se dogaja, da mediji producirajo maske tem nesposobnežem...čez čas ti nesposobneži (to se vleče že desetletja) dejansko poistovetijo medijsko realnost za svojo, vendar samo v domačem peskovniku. Zrcalo resnice je izven meja.
V kolikor gledaš samo svoj vrt in nočeš videti ostalih, potem boš vedno prepričan, da je tvoj najlepši. V temu stanju nevednosti, butalskosti je najlažje ostati in se slepiti. Ocenjevalci-državljani imajo tako izkrivljeno podobo realnosti, da ne vedo več kaj je res in kaj ne.
Zadnji dokaz so volitve.
Ovce so tako zdresirane, da dokler jih naravna pot ne odpiše, ne more biti sprememb, ker je pamet že zdavno odšla.
sporočil: 606
Izjemno :)
Spominja na zlate čase foruma. Ena taka lektorirana verzija Shamana.
PS:
Pogrešal sem le še omembo tistega modernega rodu družbeno politčnih delavk in delavcev, ki sami o sebi radi zapišejo kaj takega kot "Jaz sem za levico (potem pa poštekajo, da je potrebno za imidž modernega in hkrati če se le da še postmodernega intelektualca, dodati še kakšno bolj trendi in sprejemljivo argumentacijo, pa nadaljujejo)... ker sem za svobodo, ker sem za pravico do splava." ;)
Spominja na zlate čase foruma. Ena taka lektorirana verzija Shamana.
PS:
Pogrešal sem le še omembo tistega modernega rodu družbeno politčnih delavk in delavcev, ki sami o sebi radi zapišejo kaj takega kot "Jaz sem za levico (potem pa poštekajo, da je potrebno za imidž modernega in hkrati če se le da še postmodernega intelektualca, dodati še kakšno bolj trendi in sprejemljivo argumentacijo, pa nadaljujejo)... ker sem za svobodo, ker sem za pravico do splava." ;)
sporočil: 353
A tale doktor bi rad dokazal, da je med jansevci tudi izobrazen
kader? No, ni mu uspelo.
sporočil: 4.450
[Attila]Zaman je svinjam metati diamante.
A tale doktor bi rad dokazal, da je med jansevci tudi izobrazen kader? No, ni mu uspelo.
sporočil: 1.429
čas vnosa: 17.10.14 01:16
Se strinjam in čestitke!!!
Upam da kot novinarji pred vami, ne boste končali na cesti!!!!
sporočil: 186
P. S.: In NE, niste bili nesramni, niti malo ne."Nesramno" je vse
kaj drugega. Tudi zato ponovno: ODLIČNO! ČESTITAM in NAJLEPŠA HVALA
!
sporočil: 445
[Attila]Seveda najbolj 'izobražen' je kader s paritijske šole FDV. Če kakšna zaslužna tovarišica preveč očitno plomka, je tu tovariš Brglez, ki zadevo sanira, po naravnem pravu.
A tale doktor bi rad dokazal, da je med jansevci tudi izobrazen kader? No, ni mu uspelo.
sporočil: 167
čas vnosa: 16.10.14 23:39
Odlično, vrhunsko, in od tu naprej se generira samo še sovraštvo.
sporočil: 2.117
Vse drži. Atudi za desni pol, ko pride na oblast pa za kolikor časa
že. Najprej naredijo vse iste napake v svojo korist, potem se še
maščujejo za pretekle krivice. Za nas ostale navadne državljane,
volilce in davkoplačevalce pa ne naredijo prav nič več kot
levi.Seveda, poosebiti morajo kar je pač še ostalo. So samo druga
stran istega kovanca. Niti en poslanec na levi ali desni še ni
rekel, da bo potrebno zapisati v zakon, da nihče pravnomočno
obsojen ne more niti kandidirati na volitvah. Pri nas je pač treba
zapisati, kar je drugje tako samoumevno , da niti zapisati ni
treba. Seveda se vsi izgleda zavedajo, da bodo v tem primeru
izločili sami sebe, ker prav vsi, torej očino, lahko postanejo
pravnomočno obsojeni. In te odgovornosti, dragi moj, ne moreš
valiti na novinarje, za to so odgovorni politiki, levi in desni.
Novinarji so krivi pa za to ,da tega ne vidijo niti sami in o tem
ne pišejo. Govorim za leve in desne novinarje, samostojnih
pokončnih in neodvisnih ne vidim. Po ignoriranju tega dejstva te
prištevam med politike slovenske vrste, pa katere koli strani že.
sporočil: 8.635
................ glavna ovira je prestreljenost države z rdečimi
kadri ki za svoje cilje še vedno izrabljajo strah ki se je zaradi
divjaških masakrov po zgledu polpotovih kmerov vcepil v narodov
spomin!pika
sporočil: 11.127
Kdor je gledal seje, povezane z odvzemom mandata JJ, je moral
videti vse pohabljence na oblasti. Maceha je hotela, da bo njenim
hceram pasal solncek, ki ga je Pepelka izgubila. Pa je eni odsekala
peto, drugi prste. Princ je vseeno nasel Pepelko in jo odpeljal s
solnckom. Macehini hceri sta pa pohabljeni. Za zmeraj. Pohabljanje
je vsakdanji zlocin. Je kdo gledal obraz Murglove? Brgleza?
Zombiji. Podgane v skladiscu zita.
sporočil: 13.641
[infa]Samo še vprašanje časa oz. klica. Cvelbar je že dobil klic!
forum.finance.si/?m=...397&single
sporočil: 173
Dragi Blaž,
že dolgo se ni zgodilo, da bi me kdo tako ''pocrtal'' z napisanim kot ti!
OD SRCA TI HVALA!
povedal si enako, kot bi tudi jaz!!
že dolgo se ni zgodilo, da bi me kdo tako ''pocrtal'' z napisanim kot ti!
OD SRCA TI HVALA!
povedal si enako, kot bi tudi jaz!!
sporočil: 2.601
[infa]Za tole kolumno je bilo potrebno precej borbe z urednico. Pa na zato, ker bi se bala Kučana ali Golobiča, ampak zato, ker je ščitila kolege in predvsem kolegice, do katerih sem bil po njeno preveč pavšalen ali pristranski.
S čemer se celo strinjam. Ampak včasih si tudi druga stran lahko privošči malo pretiravanja.
Simona, hvala, ker si požrla cmok in skočila v tole.
BTW, čakam da omenjeni novinarski zvezdniki in demokrati povedo nekaj o včerajšnjem primerjanju Janše s pedofilom v slovenskem parlamentu
sporočil: 39
Si predstavljate reakcijo, če bi vse Slovenčke prisilili, da
preberejo ta članek??? Super!!
sporočil: 826
Niti en poslanec na levi ali desni še ni rekel, da bo potrebno zapisati v zakon, da nihče pravnomočno obsojen ne more niti kandidirati na volitvah.Vse lepo in prav, vendar je potrebno upoštevati še eno dejstvo: našemu pravosodju zaupa cca 20%, 80% pa mu ne zaupa. Zaupanje si bo moralo sodstvo pridobiti samo in to ne s floskulo "sodbo je potrebno spoštovati".
Ko bo pravosodju zaupalo 80%, zakon sploh ne bo potreben, ker obsojeni kandidat ne bo izvoljiv.
Kolikor vidim iz nabijanja po forumih večina tistih, ki so srečni, da je JJ v zaporu meni, da da je to prav, ker je JJ in ne ker je kriv.
sporočil: 48.253
Lepo, da se je avtor vsaj malo posvetil psihologiji dogajanja v
sloveniji. Glede medijev - to je catch 22. Mediji bodo pac pisali
tako, da jih bo slovenski bralec zelel brati, ker od tega
zivijo.
Zakaj pa potem nihce ne ustanovi desno orientiranega dnevnika, ce je tak primanjkljaj? A zato, ker desno orientirana publika noce placati narocnine?
Zakaj pa potem nihce ne ustanovi desno orientiranega dnevnika, ce je tak primanjkljaj? A zato, ker desno orientirana publika noce placati narocnine?