Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Eksodus tujih zaposlenih iz Kitajske zaradi brutalnih ukrepov
Strani: 1
sporočil: 3.087
[alek14]Putin bo odstavil njih, NATO se pa niti dotaknit ne upajo, po temu, ko imajo krvav nos že od Ukrajincev. Z napadom na NATO, ne bo več zadrževanja, oni NATO bombniki, ki sedaj samo krožijo v luftu, ne bodo več samo krožili. Pa nekaj sto križarskih raket bo poletelo na cilje v Rusiji samo v prvi uri. Rusi so pa svoje že spucali na Ukrajince.
Offtopic:
Pojavljajo se vse gostejši namigi, da bo Rusko vojaško vodstvo morda izvedlo državni udar, odstranilo Putina, razglasilo splošno mobilizacijo in napadlo NATO v na vseh mejah, ki so dostopne. Na sovje oči sem videl, da so prej Putinove TV (v Rusiji) pričele kritizirati vojaško neuspešnost.
www.youtube.com/watc...KQTQiag2ow
To postaja še bolj verjetno, ker je Ukrajina ravno razglasila prav takšno mobilizacijo, ki naj bi s pom. ZDA pod orožje dala 1 miljon Ukrajincev s sodobno oborožitvijo.
sporočil: 28.797
[alek14]to se slisi kot znani pristop "delam izgubo po komadu, ampak prinesem not s kolicino" :)
Pojavljajo se vse gostejši namigi, da bo Rusko vojaško vodstvo morda izvedlo državni udar, odstranilo Putina, razglasilo splošno mobilizacijo in napadlo NATO v na vseh mejah, ki so dostopne
sporočil: 2.857
Mogoče bo kmalu novička: Eksodus zaposlenih, predvsem inženirjev iz
Slovenije zaradi brutalnih ukrepov nove leve vlade.
sporočil: 11.215
[Rokc5]Svetujem, da preveriš zalogo konzerv in daš psu zobe nabrusit...
Mogoče bo kmalu novička: Eksodus zaposlenih, predvsem inženirjev iz Slovenije zaradi brutalnih ukrepov nove leve vlade.
sporočil: 261
Zadnja sprememba: FIN-513195 15.05.2022 11:16
Analiza volilnega rezultata: Slovenska politična ne-realnost in
pogled naprejVem, da bom s tem dolgoveznim "esejem" o naši politični sedanjosti "najedal" in da se v medijih takšne in drugačne analize tudi pojavljajo bo to izkjlučno moj osebni pogled zapisan na preprost način, da si poskusim osebno razložiti vse skupaj in najti neke zaključke za v naprej.
Kot sredinsko-liberalni, kapitalistično usmerjeni ter blago-desni demokratični volilec s socialnim čutom (samoopis) spet ugotavljam, da po preštetih rezultatih in zasedbi položajev ter napovedani politiki v najnovejši kolalicijski pogodbi nimam "svojega" predstavnika v parlamentu oz politične grupacije, ki bi predstavljala in uveljavljala moje-naše-Slovenske interese za nekim gospodasrko-tehnološkim-družbenim napredkom-ambiciozno politiko napredka, ki je po mojem mnenju nujen in možen.
Glede na potencial, ki ga imamo v naši državi v bazi predvsem samoniklih podjetniških gazel, mednarodno uspešnih posameznikov, ambicioznih ljudi ter ugodnem geopolitičnem položaju države si želimo in zaslužimo nekaj več, kot tisto kar trenutno je in tisto kar se nam spet ponuja.
Zato najprej vprašanje kako smo končali v tem povolilnem loncu razmerij v novoizvoljenem parlamentu-zakaj se je zgodila takšna prevlada levega in celo ekstremno levega pola. Kaj je tisto, kar tenutno kmalu bivšo koalicijo z rekordnimi gospodarskimi rezultati in najnižjo brezposelnostjo v zgodovini naše države ni uspelo obdržati v sedlu za naprej!!!
Kolikor se spomnimo je vlada ki odhaja prevzela vajeti po samorazpustitvi prejšnje koalicije na pragu mednarodne pandemije in nepredvidljivih svetovnih razmer in že takoj praktično čez noč so se začeli medijski "napadi" ter "dogajanje ulice"...100 dni miru sploh ni obstajalo, ampak se je nekultura neke manjše množice, ki se je v tem trenutku počutila "napadeno" že samo s formiranjem drugonazorske koalicije prelila v volilno kampanijo...Da, ta množica (predvsem Ljubljanska duščina) ljudi, ki so se skozi namerno prikrito oglaševanje-poročanje dominantnih medijev začeli promovirati kot "civilni" antipod nove vlade.
Meni, ki sem zmeraj mislil, da so govorice o pristranskih medijih-novinarjih neka natolcevanja in izmišljotine Janeza J. ter nekaj posameznikov in da je poročanje uravnoteženo so se po tem odprle oči-naivno pozno priznam. Ker sem že v preteklosti malo čital Chomskega in njegovo razlago vplivanja skozi medijska poročanja (predvsem skozi vpliv velikih korporacij) sem zmotno domneval, da pri nas tega ni, ker tudi nimamo velikih mednarodnih gospodarskih konglomeratov.
Zmota je bila v tem, da prej nisem povezal delovanje določenih fakultet-profesorjev-učbenikov skupaj z nerazgradnjo starega totalitarnega sistema oz. njegovega neformalnega vpliva-naslednikov/otrok, ki očitno še kar vztraja v sodstvu, policiji, medijih, državno-javnih ustanovah-šolstvu-državnih podjetjih. Ker smo na srečo-nažalost zelo majhna država je takšno omrežje-delovanje sedaj zelo očitno prišlo na plano. Brutalnost poročanja glavnih medijev (RTV, POP, Delo, Dnevnik, Mladina, Večer, revije in radijske postaje v lasti nekega Odlazka) in stalen presing tudi na zelo dobre in nujne odločitve vlade je bil vseprisoten. To je bilo ustvarjaje "vzdušja" kot da je vse narobe in vsaka odločitev-tudi zelo dobra je bila poročana kot, da gre za svetovni unikum in da sledi nek propad, čeprav je na koncu gospodarska rast demantirala v realnosti vse to, kar so nam v "medijih" servirali. Sem se v vsem strinjal kako je delovala koalicija-seveda ne a pod črto je bil izkupiček pozitiven. Nekega "podrejanja" medijev in sodstva nisem videl...sem pa videl opozarjanja na dosedanje čudno delovanje teh sistemov in posameznikov znotraj teh inštitucij. Vedno eni in isti "neodvisni" ljudje so se večinoma pojavljali kot komentatorji-razlagalci stanja v družbi in agenda razlag je bila seveda predvidljivo pristranska.
Sedaj vem in sem prepričan, da je zadaj bil očitni povezani namen igranje na čustveno komponento-razlago dogajanja v družbi. Ker ko ti ustvariš čustveni krivični argument ga z nobeno racionalno razlago in rezultati ne moreš razgraditi...mora se pojavit nekaj novega...nek odrešenik, novo ime, nov obraz-deus ex machina, ki sprosti ustvarjeno-nakopičeno energijo.
Ali je koalicija na trenutke robato in nespametno ravnala...seveda je..po nepotrebnem so se zapletli v referendum in tudi premalo so pomladili svoje vrste-z izjemo Nove Slovenije. Tudi komunikacija nekaterih vidnih ministrov ni bila dobra...že če bi ministra Hojsa zamenjala kakšna blaga simpatična ženska-sekretarka v ministrstvu v pojasnjevanju, bi bile zadeve delovale boljše hehe... Največja zapravljena priložnost pa je bila , ko se jje SMC preimenovala v Konkretno s povezovanjem s Kovšco in niso za predsednika ponudili sveže ime in nov obraz-ki bi figuriral v javnosti kot nekaj novega...velika zapravljena priložnost liberalne sredine zaradi ega ministra Počivalška (verjetno zaradi dobrih gospodarskih rezultatov-zasluženo, a ne pozabimo, da so mediji ustvarjali čustveno napetost, ki je noben realni rezultat ne more razbliniti in iskali dlako v jajcu kako osebe koalicije prikazati najbolj črno) Tudi medijsko seciranje in problematiziranje Pivčeve na suho pri neki najemnini je pripomoglo.... v glavnem orkestrirano slabo poročanje in relativiziranje odličnih rezultatov (tudi odlično izpeljano predsedovanje EU se skoraj ni pojavljalo v medijih ampak so se v tistih mesecih "novinarji" še bolj zagnali v iskanje novih obrazov in potenciranje petkovih kolesarjev z ustvarjanjem vzdušja...
...In potem še sama volilna kampanija, ko se je naredilo vse da se poteencira izbrani novi obraz brez vsebine in se ga ni napadalo...kot očitna pomoč je bila nenapadalna drža koalicije ul do n ovega obraza...dejansko so se mu kot novincu "neracionalno" umaknili in prepustili prostor-že to je bil dokončni jasni signal zakulisnih igric delovanja- kdo normalen, ki se bori za prevzem politične oblasti pa ne bi napadal svojega "nasprotnika" razen če to ta ni!!! ...tudi slabi zadnji RTV nastopi Počivalška, medijsko rezanje Pivčeve in spodrslaj NSi ministra za kmetijstvo so medijsko naredili svoje....zgodovina Goloba in njegove napake se sploh ni problematiziralo---bil je zavit v vato in branjen pred mazanjem javne podobe...nobena javna kritika dominantnih medijev...ustvarilo se je popolno javno vzdušje podprto s čustveno komponento in rezultat ni mogel biti drugačen kot je.
...Ali je realen??? Odgovorno trdim, da ne, ker smo bili volilci na nek način prevarani s strni MSM in sedaj zelo očitnega nekašnega "ozadja-omrežja", ki dirigira vse skupaj... Iz tega lahko izpeljemo zaključek in tudi napotek kako naprej.
....Ker imam novo vladno kolalicijo za nelegitimno (legalna seveda je)- torej sodelovanje političnih mrtvakov Bratuškove/Šarca je posmehovanje do volilcev in s sodelovanjem skrajne Levice in delno skrajno leve SD ton bodoče vlade nikakor ni liberalen, kot se poskuša ustvariti mnenje skozi medije. Gre za izrazito levo-do skrajno levo politiko, ki se v obrisih koalicijske pogodbe kot tudi nastopu skrajnih kolalicijskih partnerjev izkazuje že na začetku (kdo normalen bi sploh vzel v resno vlado Venezuelske častilce in anarho-totalitariste katere predsednik ni sposoben narediti niti Ekonomske fakultete!!!). Seveda bodo mediji svojega otroka "čuvali" zaradi ekonomskih koristi sedaj jasno izpostavljenega ozadja-nobeden me več ne prepriča v nasprotno.
kaj naj torej nareedimo vsi, ki se imamo za neko liberalno napredno sredino, ki smo trenutno brez prave opcije??? Menim, da je to ključno vprašanje in delo za naprej-nova volilna kamapanija se je že začela. Predlagal, bi ustanovitev civilno družbeno gibanje, ki bi skozi medijsko platformo zagovarjalo sredinske volilce...nek thik-tank,civilni inštitut, ki bi moral delovati povezovalno za mlajšo-urbano generacijo volilcev, ki razmišlja globalno, startupovsko in kapitalistično. Pokazati pravilnost kapitalistične usmeritve v demokraciji in vse skupaj podpreti s podjetniško srenjo, ki se je sama dokazala tudi v tujini. Boljše-normalno poslovno okolje in podjetniška klima bi bila najbolj njim v korist, ker se na ta način najbolj anulira sedanji ekstremni pol. Bo pa potrebno vse skupaj tudi medijsko spromovirati skozi tudi nove medije (vstop dr.Štrancarja v Domovino je že en tak korak)...torej revije, radio, TV, Internet portali...vse skupaj bi moralo dati nek realni rezultat na sredini...nekje med 10-20% glasov, ki se selijo na vsakih volitvah in s tem nek vpliv na normalizacijo državnega ustroja. Prva prilika bodo lokalne volitve in po mojem skromnem mnenju bi se morale desne stranke( SDS, Nsi)taktično umakniti novemu kandidatu za volitve v Ljubljani kot antipod ostarelemu Jankoviću in tako spromovirati nov obraz na sredini...jaz bi predlagal nekdanjega ministra Nsi za digitalizacijo Andrijaniča (ni bil izvoljen v parlament), ki je dovolj mlad, izobražen, mednaroden in hkrati urban za mestno populacijo (žena mu je baje celo diplomantka oxforda)... predlagal bi celo častni umik Počivalška po porazu na volitvah in promocijo tega kandidata za predsednika stranke Konkretno (če hočejo preživeti kot stranka)...naj si postavi svojo ekipo in začne delati...menim , da bi bilo to realno podpreti kot njegov popravni izpit v politiki. Sredina je tenutno lačna novih obrazov, ker Svobodda je realno zelo leva in nič liberalna in prostor je odprt...nekdo ga bo moral zasesti... za Janeza J in SDS bi bilo pa tudi odlično, če bi se sam umaknil na kakšno pomembno mednarodno funkcijo (sekretar NATA?), ker tudi SDS potrebuje nov obraz na čelu za naslednje volitve...
...to je torej nekaj mojih misli in idej o vsem skupaj...mogoče se bo kdo celo strinjal ampak verjamem, da je zadeva realno predstavljena...
...lp in lepo nedeljo vsem
Zadnja sprememba: crt 15.05.2022 13:12
kaj naj torej nareedimo vsibolj ornk odstavke ;)
osebno pricakujem v sloveniji povprecni domet take stranke, ki bi (kadar se ravno spomni obstajati) bila hkrati ekonomsko in druzbeno fokusirana na svobodo posameznika, ceteris paribus ranga polovico kot v nemciji.
torej cca polovico fdp, zdaj pa... lahko vsak pogleda, kolko je to.
zadovoljstvo je realnost minus pricakovanja.
42 $ question: katera komponenta je bolj obvladljiva?
Zadnja sprememba: FIN-513195 15.05.2022 13:47
...odstavke sem zelo pridno delal med pisanjem, zato ne vem zakaj
se niso ob naložitvi naredili....nek glitch na financah
forumu?...optimistično-realno menim, da je prostora minimalno za 10%...ob pravi priliki,resnemu delu in kampaniji-promociji ter zdrsu nasprotnikov pa za bistveno več...vsekakor dovolj za dolgoročni vpliv na državno-lokalno politiko in prijaznost regulative...
...kot sem rekel, je sredina odprta, ker tudi trenutni medeni tedni z levo vlado se bodo v nekaj mesecih končali za dober del njihovih sredinskih volilcev, ker bodo razočarano ugotovili, da to ni to kar so jim prodajali in da je bil plesni podij mišljen samo za izbrance...in ti sedaj prevarani morajo imeti dobro novo ponudbo na razpolago...ali se bo to novo ponudbo prepustilo starim omrežjem?....ali pa bo to prava nova urbana liberalna sredina s pridihom konzervatizma za stabilnost??
sporočil: 2.857
Zadnja sprememba: Rokc5 15.05.2022 13:51
FIN-513195: se strinjam, potencial je, to so pokazale prve sondaže
DLGV ob začetku kampanje 2011 ko so prišli na 24%.Vedeti morate - kar je opisano tudi v komentarju - da pri nas z manipulacijo o t.i. "levi sredini" levi pol vedno znova pritegne te svobodno tudi kapitalsko liberalno usmerjene ljudi v nekakšno ljudsko-frontno formacijo. In tam se nato njihov položaj, vpliv, ideje izgubijo, pod vplivom skrajne levice. To je delovanje značilno za oblikovanje ljudskih front že v dvajsetih letih prejšnjega stoletja v Franciji in Španiji ter drugje. Krizno vzdušje (ne nujno prave krizne razmere) leva politika izkoristi za kooptiranje liberalnega, meščansko-podjetniškega dela populacije in njegovih resursov. Liberalci tako sami sebe izvolijo v "zakol" :)
[FIN-513195]ne tolko glitch kot pa od vedno je tako, da se bo stvar prikazala enako, kot jo vidis pri vnosu - ce hoces vmes prazno vrstico, jo moras tudi narediti, torej dvojni enter.
...odstavke sem zelo pridno delal med pisanjem, zato ne vem zakaj se niso ob naložitvi naredili....nek glitch na financah forumu?
10% se slisi veliko. zelim si, da imas prav ti.
sporočil: 1.924
[FIN-513195]Preden naložim v forum, pišem v beležnico (notepad++). Nato kopiram v okno foruma, uporabim predogled in nato pošljem. Ne spomnim se, da bi se zgodilo, da narejenih odstavkov ne bi bilo.
...odstavke sem zelo pridno delal med pisanjem, zato ne vem zakaj se niso ob naložitvi naredili....
sporočil: 33.226
[FIN-513195]... čuj, ker že dolgo nisem videl že na oko tako dolgega posta, sem ga iz firbca prebral v celoti in me zanima, kako lahko ti sebe opišeš, da si sredinsko-liberalni, kapitalistično usmerjeni ter blago-desni demokratični volilec s socialnim čutom, če pa itak utopično zavzemanje Levice za mlade z odpravo perverzno izkoriščevalskega prekarnega dela - jebeš rekordno brezposelnost z 24/7 prekarnim delom, ki danes je, jutri pa ga ni - in za zagotavljanje čimvečjega števila stanovanj za mlade družine, ti razumeš kot ekstremno levo politiko, ki nas bo pripeljala v anarho-totalitaristično Venezuelo, karkoli že to tebi pomeni ...
Analiza volilnega rezultata: Slovenska politična ne-realnost in pogled naprej
Vem, da bom s tem dolgoveznim "esejem" o naši politični sedanjosti "najedal" in da se v medijih takšne in drugačne analize tudi pojavljajo bo to izkjlučno moj osebni pogled zapisan na preprost način, da si poskusim osebno razložiti vse skupaj in najti neke zaključke za v naprej.
Kot sredinsko-liberalni, kapitalistično usmerjeni ter blago-desni demokratični volilec s socialnim čutom (samoopis) spet ugotavljam, da po preštetih rezultatih in zasedbi položajev ter napovedani politiki v najnovejši kolalicijski pogodbi nimam "svojega" predstavnika v parlamentu oz politične grupacije, ki bi predstavljala in uveljavljala moje-naše-Slovenske interese za nekim gospodasrko-tehnološkim-družbenim napredkom-ambiciozno politiko napredka, ki je po mojem mnenju nujen in možen.
Glede na potencial, ki ga imamo v naši državi v bazi predvsem samoniklih podjetniških gazel, mednarodno uspešnih posameznikov, ambicioznih ljudi ter ugodnem geopolitičnem položaju države si želimo in zaslužimo nekaj več, kot tisto kar trenutno je in tisto kar se nam spet ponuja.
Zato najprej vprašanje kako smo končali v tem povolilnem loncu razmerij v novoizvoljenem parlamentu-zakaj se je zgodila takšna prevlada levega in celo ekstremno levega pola. Kaj je tisto, kar tenutno kmalu bivšo koalicijo z rekordnimi gospodarskimi rezultati in najnižjo brezposelnostjo v zgodovini naše države ni uspelo obdržati v sedlu za naprej!!!
Kolikor se spomnimo je vlada ki odhaja prevzela vajeti po samorazpustitvi prejšnje koalicije na pragu mednarodne pandemije in nepredvidljivih svetovnih razmer in že takoj praktično čez noč so se začeli medijski "napadi" ter "dogajanje ulice"...100 dni miru sploh ni obstajalo, ampak se je nekultura neke manjše množice, ki se je v tem trenutku počutila "napadeno" že samo s formiranjem drugonazorske koalicije prelila v volilno kampanijo...Da, ta množica (predvsem Ljubljanska duščina) ljudi, ki so se skozi namerno prikrito oglaševanje-poročanje dominantnih medijev začeli promovirati kot "civilni" antipod nove vlade.... OK, ker se čudiš, kaj je bilo narobe s superduper uspešno vlado in kriviš pristranske novinarje dominantnih medijev, da je Janša popušil na volitvah, naj te spomnim, da imaš rahlo enostranski spomin ... evo, in čeprav se na hitro vsega ne spomnim, ampak med ekspresnim "prestrukturiranjem" vseh državnih organov z "našimi" smo poleg Janšatpvih spoštljivih in prijaznih tvitov med drugim imeli totalno svobodo gibanja v okviru svoje občine, totalno svobodo gibanja v okviru policijske ure, neprijavljene demonstracije pa s totalno svobodno uporabo vodnega topa in s totalno svobodno uporabo solzivca ... khmm, če zdaj pozabim na 400 evrov kazni za neprijavljen rogljiček na totalno svobodnem trgu in totalno svobodni sodni pregon šolarjev, ki so zgolj hoteli svobodno hoditi v šolo ...
P.S.: ker vas je različnih FIN-xxxxxx na totem forumu preveč, da bi si vas vse zapomnil, sem pogledal v forumski arhiv in zdaj samo upam, da mojega komentarja ne boš tako kot pri najini edini komunikaciji forum.finance.si/?m=...le&replies spet razumel kot moj izliv nestrpnosti, ki na finančnem forumu nima kaj iskati ...
hmm...kar osebno poznam določene prekarce so to zato, ker želijo
takšno obliko zaposlitve, ker jim to omogoča večji neto zaslužek in
jim napovedana ukinitevtev le tega dviga lase-gre za ljudi v
tehnloško softverskem delu in nkekaj medicincev
pavšalistov...služijo pa tam okoli cca 5000-6000 neto mesečno in bi
jih spremeba-ukinitev sedanje ureditve močno prizadela.
.... Ker če je nam tukaj na forumu nekaj jasno je to, da so zaslužki takšnega srednjega sloja pri nas skozi redno delovno razmerje preveč obdavčeni in zato so delodajalci, ki želimo plačati svoje zaposlene konkurenčno ostalim v EU preveč obremenjeni-nujna bi bila uvedba socialne kapice in znižanje dohodnine v tem segmentu -vsaj do nekje 20.000 neto na mesec.
....To, da pa celo sindikati pri nas javno zagovarjajo visoke davke na plače in delo posameznika je pa čista perverzija/unikum in jasno sporočilo, da ne gre za prave sindikate ampak neke parapolitične izpostave levičarskih politikov in dejansko lažnivo sindikalno gibanje.
...če že odpiraš debato o dostopnosti nepremičnin ti je verjetno jasno, da je za gradnjo nepremičnin primarno potrebno v prvi vrsti imeti dostopna gradbena zemljišča in sprejete prostorske načrte in za to so primarno odgovorne lokalne skupnosti...po domače povedano Janković v Ljubljani določa ali je neka zemlja zazidljiva in ali bo na tej zemlji lahko zrasla samo pritlična murgelska hišica za enega ali pa visok blok z nekaj sto stanovanji za ogromno ljudi...po neki analizi, ki sem jo bral bi lahko znotraj avtocestnega obroča V Ljubljani pozidali dovolj stanovanj za cca 1,5 mio ljudi, če bi vzeli za primerjavo gostoto naselitve centra Pariza...
....le zakaj v vsem tem času nisem videl protestov lažnive civilne družbe pred magistratom pa je isti človek tam že ene 15 let hkrati pa so neke njive in pritlične hišice skoraj v samem centru enega glavnega mesta!!! Tudi proračun ima Lj preko 500 mio eur letno-kam gre ta denar???
...verjetno ti ni treba razlagati, da se ne bo nikoli zgodilo da bi kakšna nika kovač ali pa tea jarc protestirale pred magistratom s svojimi uličarji, pripravljale vseljubljansko vstajo ter zahtevale dostopna zazidljiva zemljišča hkrati pa bi RTV in POP to udarno prenašali nek marcel pa se vsemu pridružil z izbranimi gosti v studiu ter nadaljevala kakšna erika v tarči...človek bi še pomislil da imamo res demokracijo hehe ...sapienti sat....
kar se pa tiče epidemičnih ukrepov so pa pri nas bili napram ostalemu svetu zelo mili in blagi...tiste demonstracije pa itak spadajo pod politično agitacijo kot pa kaj resnega...saj je ja bilo jasno prikazano kako je opozicija skupaj s "tapravimi novinarji" in lažnivo civilno družbo spodbujala-organizirala proteste v času epidemije in celo plakate proti nošenju mask so lepili po državi...norci v glavnem
.... Ker če je nam tukaj na forumu nekaj jasno je to, da so zaslužki takšnega srednjega sloja pri nas skozi redno delovno razmerje preveč obdavčeni in zato so delodajalci, ki želimo plačati svoje zaposlene konkurenčno ostalim v EU preveč obremenjeni-nujna bi bila uvedba socialne kapice in znižanje dohodnine v tem segmentu -vsaj do nekje 20.000 neto na mesec.
....To, da pa celo sindikati pri nas javno zagovarjajo visoke davke na plače in delo posameznika je pa čista perverzija/unikum in jasno sporočilo, da ne gre za prave sindikate ampak neke parapolitične izpostave levičarskih politikov in dejansko lažnivo sindikalno gibanje.
...če že odpiraš debato o dostopnosti nepremičnin ti je verjetno jasno, da je za gradnjo nepremičnin primarno potrebno v prvi vrsti imeti dostopna gradbena zemljišča in sprejete prostorske načrte in za to so primarno odgovorne lokalne skupnosti...po domače povedano Janković v Ljubljani določa ali je neka zemlja zazidljiva in ali bo na tej zemlji lahko zrasla samo pritlična murgelska hišica za enega ali pa visok blok z nekaj sto stanovanji za ogromno ljudi...po neki analizi, ki sem jo bral bi lahko znotraj avtocestnega obroča V Ljubljani pozidali dovolj stanovanj za cca 1,5 mio ljudi, če bi vzeli za primerjavo gostoto naselitve centra Pariza...
....le zakaj v vsem tem času nisem videl protestov lažnive civilne družbe pred magistratom pa je isti človek tam že ene 15 let hkrati pa so neke njive in pritlične hišice skoraj v samem centru enega glavnega mesta!!! Tudi proračun ima Lj preko 500 mio eur letno-kam gre ta denar???
...verjetno ti ni treba razlagati, da se ne bo nikoli zgodilo da bi kakšna nika kovač ali pa tea jarc protestirale pred magistratom s svojimi uličarji, pripravljale vseljubljansko vstajo ter zahtevale dostopna zazidljiva zemljišča hkrati pa bi RTV in POP to udarno prenašali nek marcel pa se vsemu pridružil z izbranimi gosti v studiu ter nadaljevala kakšna erika v tarči...človek bi še pomislil da imamo res demokracijo hehe ...sapienti sat....
kar se pa tiče epidemičnih ukrepov so pa pri nas bili napram ostalemu svetu zelo mili in blagi...tiste demonstracije pa itak spadajo pod politično agitacijo kot pa kaj resnega...saj je ja bilo jasno prikazano kako je opozicija skupaj s "tapravimi novinarji" in lažnivo civilno družbo spodbujala-organizirala proteste v času epidemije in celo plakate proti nošenju mask so lepili po državi...norci v glavnem
Zadnja sprememba: najobj 16.05.2022 16:02
[FIN-513195]... OK, da se midva zdaj ne nategujeva in se ne mučiva s preštevanjem, koliko je v Sloveniji ljudi v tehnloško softverskem delu in koliko medicincev pavšalistov, ki služijo tam okoli 5000-6000 neto mesečno, s katerimi ti meriš svoj "socialni" čut in koliko je vseh ostalih brezpravnih prekarcev, s katerimi jaz merim svoj socialni čut ...
hmm...kar osebno poznam določene prekarce so to zato, ker želijo takšno obliko zaposlitve, ker jim to omogoča večji neto zaslužek in jim napovedana ukinitevtev le tega dviga lase-gre za ljudi v tehnloško softverskem delu in nkekaj medicincev pavšalistov...služijo pa tam okoli cca 5000-6000 neto mesečno in bi jih spremeba-ukinitev sedanje ureditve močno prizadela.
...če že odpiraš debato o dostopnosti nepremičnin ti je verjetno jasno, da je za gradnjo nepremičnin primarno potrebno v prvi vrsti imeti dostopna gradbena zemljišča in sprejete prostorske načrte in za to so primarno odgovorne lokalne skupnosti...po domače povedano Janković v Ljubljani določa ali je neka zemlja zazidljiva in ali bo na tej zemlji lahko zrasla samo pritlična murgelska hišica za enega ali pa visok blok z nekaj sto stanovanji za ogromno ljudi...po neki analizi, ki sem jo bral bi lahko znotraj avtocestnega obroča V Ljubljani pozidali dovolj stanovanj za cca 1,5 mio ljudi, če bi vzeli za primerjavo gostoto naselitve centra Pariza...... khmm, in da se midva zdaj ne nategujeva, kaj v Ljubljani določa Janković, ker namreč niso samo v Ljubljani noro draga stanovanja in najemnine, ampak so sicer malo manj noro draga tudi drugje po Sloveniji, sploh ker je bistven problem, da si dobesedno sistemsko zapostavljena mladina - raje dobro poslušaj res odličnega Tilna Artača www.rtvslo.si/rtv365...7049?s=tvu v priredbi malo starejši generaciji znane "Delam kot Zamorc" od avtorja današnji generaciji bolj znanega in Janšatvovim vernikom osovraženega "petkovega kolesarja" Janija Kovačiča - mora služit svoj vedno dražji kruh - noro draga stanovanja lahko mladina gleda samo v oglasih - z nezanesljivim 24/7 prekarnim delom, ki danes je, jutri pa ga ni ...
kar se pa tiče epidemičnih ukrepov so pa pri nas bili napram ostalemu svetu zelo mili in blagi...tiste demonstracije pa itak spadajo pod politično agitacijo kot pa kaj resnega...saj je ja bilo jasno prikazano kako je opozicija skupaj s "tapravimi novinarji" in lažnivo civilno družbo spodbujala-organizirala proteste v času epidemije in celo plakate proti nošenju mask so lepili po državi...norci v glavnem... eh, ker med pandemijo nisva živela v isti državi, te ne bom gnjavil z ekspresnim "prestrukturiranjem" vseh državnih organov z "našimi", ne bom te gnjavil z Janšatovimi spoštljivimi in prijaznimi tviti, ne bom te gnjavil s svobodo gibanja v okviru svoje občine, ne bom te gnjavil s svobodo gibanja v okviru policijske ure, ne bom te gnjavil s svobodno uporabo vodnega topa in s svobodno uporabo solzivca med svojimi lastnimi državljani ... khmm, kaj šele da bi te gnjavil s 400 evrov (= pol minimalca) kazni za pomalican rogljiček na praznem svobodnem trgu in s sodnim pregonom šolarjev, ki so zgolj hoteli svobodno hoditi v šolo ...
sporočil: 8.460
Tule so prodajali novogradnje, ko sem jih imel nekje 20, pod jurja
kvadrat in se mi je zdelo nepojemljivo drago.
Podobno drag je bil avto cca jurja današnjih evrov, ki sem si ga kupil nekje pri 23,24.
Danes so tule novogradnje ca 2500 in se mi pri 45letih ne zdijo tako drage.
Kaj hočem povedat.
Nepremičnine so bile vedno drage, mogoče ste v Mariboru malp bolj obcutljivi na spremembo cen, ker ste startali iz precej nizkih osnov 20 ali pa 30 let nazaj.
Podobno drag je bil avto cca jurja današnjih evrov, ki sem si ga kupil nekje pri 23,24.
Danes so tule novogradnje ca 2500 in se mi pri 45letih ne zdijo tako drage.
Kaj hočem povedat.
Nepremičnine so bile vedno drage, mogoče ste v Mariboru malp bolj obcutljivi na spremembo cen, ker ste startali iz precej nizkih osnov 20 ali pa 30 let nazaj.
... khmm, in da se midva zdaj ne nategujeva, kaj v Ljubljani določa
Janković, ker namreč niso samo v Ljubljani noro draga stanovanja in
najemnine, ampak so sicer malo manj noro draga tudi drugje po
Sloveniji, sploh ker je bistven problem, da si dobesedno sistemsko
zapostavljena mladina - raje dobro poslušaj res odličnega Tilna
Artača www.rtvslo.si/rtv365...7049?s=tvu v priredbi malo starejši
generaciji znane "Delam kot Zamorc" od avtorja današnji generaciji
bolj znanega in Janšatvovim vernikom osovraženega "petkovega
kolesarja" Janija Kovačiča - mora služit svoj vedno dražji kruh -
noro draga stanovanja lahko mladina gleda samo v oglasih - z
nezanesljivim 24/7 prekarnim delom, ki danes je, jutri pa ga ni
...
okej greva lepo po osnovnošolsko od začetka:
1: če imaš na voljo veliko količino zazidljivih zemljišč z visoko razpoložljivostjo pozidave(visoke stolpnice z veliko stanovanji na parcelo) je to zelo velik korak k temu, da cena gradnje in posledično cena metra stanovanja na enoto pade, ker se ponudba lahko enormno poveča---logično a ne??? ...in to ljubljano sem dal samo za primer, ker je tam največja kriza zaradi nesposobno-lenuharskega župana, ki na ta način z omejitvami in ekstra slabim urbanističnim načrtovanjem zavira množično gradnjo in ustvarja extra profite za svoje kolege ...posledično so nova stanovanja po 4.000' eur za kvadrat...torej rešitev vsaj za lj bi bila zakonski predpis, da se lahko znotraj obvoznice gradijo minimalno 5-6 in večnadstropne zgradbe...po možnosti obulična gradnja kot recimo v Barceloni, Parizu itd..kar naenkrat bi dobil poplavo novih nepremičnin in s tem dostopnejše cene zaradi gostote gradnje...ampak eni še kar gonite staro mantro in tiščite glavo v pesek...
2: ne vem o kakšni sistemsko zapostavljeni mladini je tukaj govora razen če misliš, da je sveže napovedani ukrep višjih davkov na delo-plače dober motivator za zaposlene, da ven dobijo manj denarja na račun...upam da razumeš, da dodano vrednost in nove tehnološko kompleksne proizvode razvijajo ustrezno izobraženi in predvsem plačani ljudje...motivacijea je tudi ngrajevanje preko delniških opcij ki se ne bi smele obdavčiti do določene vsote...višji davki na plače delujejo kontraproduktivno na kupno moč in motivacijo za delo-posledično si tudi težje privoščiš stanovanje!!!
...strinjam se edino v tem, da se ni v zadnjih 15 letih nič gradilo študentskih domov in zato morajo nekateri drago najemati stanovanja v času študija...ampak kot vemo so šolski resor večinoma obvladovale leve vlade v tem obdobju tako da...!!! pa tudi ŠOU preko študentskega dela dobi zelo veliko denarja vsako leto...zakaj pa sami ne investirajo v gradjno študentskih domov???
3: mladina danes ki zna in hoče delati lahko tudi precej zasluži ...določene profesije se iščejo na polno in tudi plačilo je zelo solidno a po drugi strani ne morejo vsi diplomirani sociologi, kulturologi, filozofi, umetniki in podobno pričakovati dobrih plač, če pa zanje ni povpraševnja oz. je le to minimalno....dobrega električarja ,revizorja, vodovodarja, ali pa softveraša itd. pa po drugi strani plačuješ z zlatom ker so pač iskani...zakon ponudbe in povpraševanja ...nikoli ne bomo vsi enaki v svojih dosežkih, odločitvah in zmožnostih niti tega ne moreš regulirati...lahko se samo zelo omeji vpis na presežne poklice brez realnega povpraševanja...
Največ kar država-vlada naj dela je to, da ustvari dolgoročno predvidljivo poslovno okolje s hitro delujočim sodstvom in nezapleteno regulativo ter primerljivimi davki z najrazvitejšimi zahodnimi državami...pa tu in tam kakšne spodbude (inkubatorji, techno parki, poslovne cone) za izvajanje točno določene tehnološko- industrijske politike po potrebi...ostalo bo trg in podjetniki že uredili
okej greva lepo po osnovnošolsko od začetka:
1: če imaš na voljo veliko količino zazidljivih zemljišč z visoko razpoložljivostjo pozidave(visoke stolpnice z veliko stanovanji na parcelo) je to zelo velik korak k temu, da cena gradnje in posledično cena metra stanovanja na enoto pade, ker se ponudba lahko enormno poveča---logično a ne??? ...in to ljubljano sem dal samo za primer, ker je tam največja kriza zaradi nesposobno-lenuharskega župana, ki na ta način z omejitvami in ekstra slabim urbanističnim načrtovanjem zavira množično gradnjo in ustvarja extra profite za svoje kolege ...posledično so nova stanovanja po 4.000' eur za kvadrat...torej rešitev vsaj za lj bi bila zakonski predpis, da se lahko znotraj obvoznice gradijo minimalno 5-6 in večnadstropne zgradbe...po možnosti obulična gradnja kot recimo v Barceloni, Parizu itd..kar naenkrat bi dobil poplavo novih nepremičnin in s tem dostopnejše cene zaradi gostote gradnje...ampak eni še kar gonite staro mantro in tiščite glavo v pesek...
2: ne vem o kakšni sistemsko zapostavljeni mladini je tukaj govora razen če misliš, da je sveže napovedani ukrep višjih davkov na delo-plače dober motivator za zaposlene, da ven dobijo manj denarja na račun...upam da razumeš, da dodano vrednost in nove tehnološko kompleksne proizvode razvijajo ustrezno izobraženi in predvsem plačani ljudje...motivacijea je tudi ngrajevanje preko delniških opcij ki se ne bi smele obdavčiti do določene vsote...višji davki na plače delujejo kontraproduktivno na kupno moč in motivacijo za delo-posledično si tudi težje privoščiš stanovanje!!!
...strinjam se edino v tem, da se ni v zadnjih 15 letih nič gradilo študentskih domov in zato morajo nekateri drago najemati stanovanja v času študija...ampak kot vemo so šolski resor večinoma obvladovale leve vlade v tem obdobju tako da...!!! pa tudi ŠOU preko študentskega dela dobi zelo veliko denarja vsako leto...zakaj pa sami ne investirajo v gradjno študentskih domov???
3: mladina danes ki zna in hoče delati lahko tudi precej zasluži ...določene profesije se iščejo na polno in tudi plačilo je zelo solidno a po drugi strani ne morejo vsi diplomirani sociologi, kulturologi, filozofi, umetniki in podobno pričakovati dobrih plač, če pa zanje ni povpraševnja oz. je le to minimalno....dobrega električarja ,revizorja, vodovodarja, ali pa softveraša itd. pa po drugi strani plačuješ z zlatom ker so pač iskani...zakon ponudbe in povpraševanja ...nikoli ne bomo vsi enaki v svojih dosežkih, odločitvah in zmožnostih niti tega ne moreš regulirati...lahko se samo zelo omeji vpis na presežne poklice brez realnega povpraševanja...
Največ kar država-vlada naj dela je to, da ustvari dolgoročno predvidljivo poslovno okolje s hitro delujočim sodstvom in nezapleteno regulativo ter primerljivimi davki z najrazvitejšimi zahodnimi državami...pa tu in tam kakšne spodbude (inkubatorji, techno parki, poslovne cone) za izvajanje točno določene tehnološko- industrijske politike po potrebi...ostalo bo trg in podjetniki že uredili
Zadnja sprememba: najobj 17.05.2022 15:29
...ostalo bo trg in podjetniki že uredili... ja, kot je "trg" uredil svetkapitala.delo.si...remozenje/ v zadnjih dveh letih podivjanega neoliberalnega turbo kapitalizma ...
P.S.: s tabo se lahko strinjam v marsičem, ne morem pa "prebaviti", da je pri nas - kako je s tem v Avstriji ali Nemčiji ? - zaposlitev mladih takorekoč po defaultu prekarno delo prisilnih "samostojnih podjetnikov" ... khmm, ker razen zelooooo redkih izjem s prekarnim delom mladi preprosto ne morejo zaživeti normalnega življenja, ki sem ga lahko zaživel, ko sem bil še mlad ...
Strani: 1