Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Krka utrpela manjši padec dobička
Strani: 1 2
sporočil: 1.662
analitiki so pač analitiki(v firmi pa itak vejo kaj se dogaja z
maržami,plačili itd)
sporočil: 633
[FIN-353677]Pustite FIN-353677, ki si je račun kreiral samo za zlivanje gnojnice in draženje ljudi (skupaj 12 postov). Upa da bo jutri zaradi vnašanja pesimizma na forum delnice kupil kakšen stotin ceneje.
krepko pod pričakovanji
sporočil: 2.356
Bravo Krka !!! Rezultati so naravnost odlični in ena izmed redkih
firm v Sloveniji, ki daje 10.000 ljudem kruh in še posluje z
dobičkom. Analitiki so pa itak mešalci megle in nepotrebni sralci,
ki živijo od šloganja in mešanja zraka. Bravo Krka !!!!
sporočil: 2.260
Edina delnica, ki kaj velja! Je pa glede na vse ostalo krepko
podcenjena. Škoda, da nimam vsaj malo viška sredstev - bila bi
prava naložba za prihodnost. (Zdravila bodo potrebna in nujna tudi
čez 20 in več let, Mercatorji, Petroli, Telekomi,... pa vprašanje
če...!)
sporočil: 57
glede mojih nakupov KRKG po kakšen stotin ceneje se pa motiš, bi
morala biti cena kar pod 40€, da bi bila zanimiva glede na bolj
privlačne nakupne priložnosti na LJSE(ZVTG, PETG, POSR, CICG...
Zadnja sprememba: anon-118739 15.11.2012 13:24
[FIN-353677]Roko gor tisti, ki mu verjame. Ali pa tistemu, ki verjame, da je naključni psevdonim in sedaj že celih 13 postov dejansko naključje?
glede mojih nakupov KRKG po kakšen stotin ceneje se pa motiš, bi morala biti cena kar pod 40€, da bi bila zanimiva glede na bolj privlačne nakupne priložnosti na LJSE(ZVTG, PETG, POSR, CICG...
Če te ne zanima, ne beri teh novic in ne komentiraj rezultatov. Ah saj vsi vemo, da to ni res kajne?
ne razumeš, rezultati KRKG me zanimajo, žal pa že kar nekaj časa
niso takšni, da bi me prepričali v nakup(dobiček, EBIT padajo že
kar nekaj časa, terjatve se ne zmanjšujejo..)
sporočil: 18.363
[stjurc]Le kakšne bodo dividende??? Poglej, ker jaz nisem, koliko zadržanega dobička se jim je nabralo. Komu v čast? Ker nimam teh delnic me tudi ne briga. Vprašam pa lahko:-). Lep dan.
> [FIN-353677]
> krepko pod pričakovanji
Pustite FIN-353677, ki si je račun kreiral samo za zlivanje gnojnice in draženje ljudi (skupaj 12 postov). Upa da bo jutri zaradi vnašanja pesimizma na forum delnice kupil kakšen stotin ceneje.
sporočil: 958
Če gledamo primerjalno z drugimi podjetji pri nas:
1. še so živi ,
2. Imajo dobiček,
3. Skrbijo za tečaj lastne delnice,
4. Kot kaže se jim je nekako uspelo otresti se politikantskega vpletanja v poslovanje.
Vse zgoraj našteto v Slowenistanu meji na čudež.
1. še so živi ,
2. Imajo dobiček,
4. Kot kaže se jim je nekako uspelo otresti se politikantskega vpletanja v poslovanje.
še to, FIN-353677 je s strani Financ dodeljeno uporabniško ime in
ne naključen psevdonim
sporočil: 6.775
Zadnja sprememba: tilenrexi 15.11.2012 13:46
Sem podobnega mnenja, kot ti. Krka definitivno ni slaba naložba, so
pa trenutno v SBI TOP tudi VP z boljšim vrednotenjem.KRKA, d.d. / ZAVAROVALNICA TRIGLAV, d.d
KGV glede na borzno ceno : KRKG(32,80/48,00), ZVTG (20,47/14,85)
Rast dobička v zadnjem letu : KRKG(-4,24%), ZVTG (+69,01%)
Višina dividende : KRKG (3,13%), ZVTG (4,76%)
Enotni tečaj v primerjavi s čistim dobičkom za delnico(PE) : KRKG (9,88), ZVTG (7,10)
V dilemi so lahko le čustveni navezanci.
sporočil: 61
uspesna podjetja na novo zaposlujejo samo zato, da povecajo
dobicek, kar je prvi cilj lastnikov, pri Krki pa je ravno obratno
na novo zaposlujejo in zmanjsujejo dobicek, to je zelo slaba
popotnica za naprej
sporočil: 1.153
Vmesna medletna poročila in cifre so pomembne samo za menagment
prve in druge lige.Zaradi dodatnnega priliva na TR.Vse ostalo je
kost.
[FIN-353677]Buahahahahaha!!!!! Ja, najbrž če pustiš psevdonim prazen...
še to, FIN-353677 je s strani Financ dodeljeno uporabniško ime in ne naključen psevdonim
sporočil: 2.260
[tilenrexi]Gotovo imaš prav glede na današnjo sliko. Za srednjeročnost pa nisem tako prepričan (kot laik seveda). "Triglav" je na vrhu tudi in morda celo predvsem po zaslugi tradicije - menda ena prvih zavarovalnic v Jugi. Torej obvladuje dedke in očete kot komintente, vprašanje pa so že sinovi, konkurenca se je prebudila, tudi tuja. Če ponazorim: avto imam zavarovan pri Triglavu tri desetletja, pa vem, da bi bil Generali boljša izbira, a nekako se ne odločim (tudi lenoba verjetno). In takih je na tisoče. Moja nečakinja je šla npr. brez pomisleka k Generaliju. Tako da se mi zdi, da ima kakšna Krka le "bogatejšo" prihodnost.
Sem podobnega mnenja, kot ti. Krka definitivno ni slaba naložba, so pa trenutno v SBI TOP tudi VP z boljšim vrednotenjem.
KRKA, d.d. / ZAVAROVALNICA TRIGLAV, d.d
KGV glede na borzno ceno : KRKG(32,80/48,00), ZVTG (20,47/14,85)
Rast dobička v zadnjem letu : KRKG(-4,24%), ZVTG (+69,01%)
Višina dividende : KRKG (3,13%), ZVTG (4,76%)
Enotni tečaj v primerjavi s čistim dobičkom za delnico(PE) : KRKG (9,88), ZVTG (7,10)
V dilemi so lahko le čustveni navezanci.
sporočil: 606
Spregledal si, da tudi v farmacevtski generiki obstajajo igralci
kot je slovenski Generali v avto-zavarovalništvu. Torej firme z
optimizirano proizvodno/poslovno strukturo in nižjimi proizvodnimi
cenami. Saj Krkina marža je še vedno lepa, samo njeno vztrajno že
večletno padanje pa tudi nekaj pove o braži in daje takšne in
drugačne slutnje za prihodnost...
sporočil: 463
fak, zdaj pa ti moram odpisat. Živiš v nerealnem svetu, od farma
sektorja takih pričakovanj ne moreš več pričakovati, razen če ne
začne branža ropati bolnikov, kar pa bo povzročilo, saj veš kaj...
vsa rast danes temelji na akvizicijah, izdelkov ni in jih ne bo
več.
sporočil: 7.885
[enejg]Ja saj si tudi v drugih, ki se v glavnem financirajo iz državnih proračunov.
Firma v kateri si želi veliko ljudi delat, sem kar ponosen da imamo tako v Sloveniji
[k24]He, he kolikom pa javna uprava daje kruh ? Ali pa banke ?
Bravo Krka !!! Rezultati so naravnost odlični in ena izmed redkih firm v Sloveniji, ki daje 10.000 ljudem kruh in še posluje z dobičkom. Analitiki so pa itak mešalci megle in nepotrebni sralci, ki živijo od šloganja in mešanja zraka. Bravo Krka !!!!
Pa to se vse financira iz davkoplačevalskega denarja. Tudi Krka se pretežno, sicer za razliko ne ravno največ iz denarja slovenskih davkoplačevalcem.
Nisem pa še pozabil, kako so lahko brez problema dvignili ceno za 100%, ko je ono plačala zdravstvena zavarovalnica ali bolje rečeno davkoplačevalci.
[dedamraz]Mislim, da imajo štromarji tudi vse našteto, razen zadnjega kar pa pri teh ne igra ravno neke vloge.
Če gledamo primerjalno z drugimi podjetji pri nas:
1. še so živi ,
2. Imajo dobiček,
Zadnja sprememba: anon-24983 15.11.2012 15:48
[M79]Ja sigurno. To je enaka pravljica kot pri trgovcih. No ja saj tudi lekarnarji so v bistvu trgovci, pa če njih poslušaš imajo revčki komaj 5% maržo. Samo v lekarni pa so cene vedno višje, nisem opazil da bi se kaj pocenilo, sploh pa ne za 20-30%.
cene padajo 20-30% letno, pol so pa tu še rabati...
Vem kako to zgleda, ko sem delal pred leti za enega preprodajalca. Roba z Japonske recimo prišla takrat za 6 tolarjev v skladišče, ZZZS jo je plačal po 15-16 tolarjev.
No ja lekarnam je pa dajal rabat 20-30%, tako da to je bil potem njihov zaslužek, kar je tudi več kot onih 5% o katerih govorijo.
sporočil: 2.361
[FIN-353677]Tudi ti ne razumeš. Vrednotenje Krke je za male delničarje bolj stvar religije kot ekonomije.
ne razumeš, rezultati KRKG me zanimajo, žal pa že kar nekaj časa niso takšni, da bi me prepričali v nakup(dobiček, EBIT padajo že kar nekaj časa, terjatve se ne zmanjšujejo..)
ne, ne če pustiš psevdonim prazen, ampak če si naročnik in se ti ne
ljubi spreminjati imena
Strani: 1 2