Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Država podprla dva sklada tveganega kapitala: kakšni so načrti upravljavcev
Strani: 1
sporočil: 10.957
[FjodorKirilovic]To je edini pravi način, na katerega naj država vlaga v gospodarstvo. S sodelovanjem v skladih kapitala, kjer naj imajo pa večinsko tonažo privat vlagatelji.
Ne možeš istovremeno biti i vuk i lav!
In naj Marinbluji in VonPharme in vsi ostali se lepo potrudijo dobit kapital. Ne pa državni free-for-some. In pri tem se lepo odpovejo delu lastništva podjetja ali pa kar večini.
Ker v 30 letih je bilo subvencij in nepovratnih pomoči podjetjem in podjetnikom točno toliko, kot je država pobrala DDPO, in davka od opravljanja dejavnosti. Na ravni podjetij je državna shema v resnici "Stealing from Peter to pay Paul"!
Zdaj pa pejt na SBC, AMCHAM, in GZS, če jim je ideja všeč. Boš presenečen nad odgovori.
Oziroma. Vlada mora postavi podjetja in "podjetja" pred vprašanje: "Ste za to, da zrežemo DDPO na 10%, davek od dejavnosti na 10%, a hkrati ukinemo vse spodbude, subvencije, javne razpise za ovo, ono, tretje?
sporočil: 1.264
Jaz bi zagotovo rezal davek in subvencije. Lahko začnemo s
polovico.
V zvezi s skladoma, opisanima zgoraj so nategi še vedno možni, saj bo dovolj, da privatniki vložijo samo 30% od zneska, ki ga bo vplačala država.
Nihče tudi ne sprašuje o pričakovanih donosih, kar je slab znak. Jaz res ne vidim potrebe, da se gre država venture kapitalizem.
Na srečo gre samo za par milijončkov s katerimi se bodo malo poigrali in jih morda dali kakšnemu frendu. Potem bo denarja zmanjkalo.
V zvezi s skladoma, opisanima zgoraj so nategi še vedno možni, saj bo dovolj, da privatniki vložijo samo 30% od zneska, ki ga bo vplačala država.
Nihče tudi ne sprašuje o pričakovanih donosih, kar je slab znak. Jaz res ne vidim potrebe, da se gre država venture kapitalizem.
Na srečo gre samo za par milijončkov s katerimi se bodo malo poigrali in jih morda dali kakšnemu frendu. Potem bo denarja zmanjkalo.
Strani: 1