32 min
Najbolj brani članki danes
3 ure
Tudi slovenski poslovneži jih imajo vse raje
3 ure
Energetsko intenzivnim podjetjem letos 30 milijonov evrov
5 ur
Avtocestna gradbišča: ni se zgodil čudež, skoraj vse je po pravilih 1
5 ur
Poreč bo gostil konferenco o prihodnosti ravnanja z odpadki: poudarek na tehnologijah, regulativi in konkretnih rešitvah iz prakse (PRO)
5 ur
Krka v prvem četrtletju: prihodki gor, dobiček 20 odstotkov manjši kot lani, delnica na novem rekordu 1
6 ur
Radgonske gorice: trend je brezalkoholno, a tradiciji ne obračajo hrbta
6 ur
V vzajemnih skladih konec aprila 7,8 milijarde evrov, 32 odstotkov več kot lani
6 ur
ZDA prvič po letu 2007 prodale 30-letni dolg z donosnostjo pet odstotkov
6 ur
Hekerji vdrli v francoski državni portal: milijoni državljanov potencialna tarča prevar 1
7 ur
Florjan Vasle: Terme Olimia za goste zgradile nov hotel, za zaposlene prihaja 60 stanovanj
7 ur
Trump povabil Šija v Belo hišo; kaj je še znanega; zakaj je Tajvan na trnih 5
7 ur
Kje je Boštjančič našel 370 milijonov evrov, da ne bo kršil evropskih pravil vzdržnosti 1
8 ur
Ceste in gradbišča: se je zgodil čudež ali bo še vedno vse po pravilih, pa nevarno 3
8 ur
Konec »petih zavihkov in treh aplikacij«? EU uvaja enotne železniške vozovnice
8 ur
Nemčija: plinsko ogrevanje tudi v novih stavbah 2
9 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
9 ur
10 stanovanj, ki jih lahko kupite na dražbah
9 ur
Izzivi, ki čakajo novega šefa Feda
10 ur
Jutarnji list: TOP 100 hrvaških podjetij. Kje je Petrol? 3

Strani: 1

0531Zavar sporočil: 2.755
[#3082279] 09.05.26 13:22
Odgovori   +    9
Džizs, a lahko temu prosulemu diktatorju že nekdo izklopi mikrofon ?
Ma kakšna zmaga neki, Rusija je danes v slabši situaciji kot leta 1990 ob razpadu USSR.g
FIN-379669 sporočil: 9.426
[#3082281] 09.05.26 13:46 · odgovor na: 0531Zavar (#3082279)
Odgovori   +    11
Uradni podatki o GDP, dostopni na netu:
Russia 1990 cca 400 mlrd $ (Rusija v današnjih mejah)
Russia 2025 2.540 mlrd $

Torej, za 600% je zrasel GDP

Hmm, apreciacija $ od 1990 do 2025 = 145%

Torej realno je GDP zrasel za 400%.

Se pravi, da si doktor znanosti postal in operiraš objektivno in zgolj na podlagi preverljivih podatkov?

Ojej, zakaj ne napišeš, da je Putin diktator, ne pa da se v Rusiji slabše živi kot leta 1990, da je vse v k... itd. Ja, imajo probleme, so znani, ampak daleč od tega da so propadla država.

Še en podatek: zahodne EU appr. 90% JF zadolžene v GDP, Rusija ima JF dolga = 18,3% v GDP.

Hmm, ti pa o propadu, zaostajanju, itd... preprosti ekonomski podatki tega ne kažejo.
[#3082283] 09.05.26 13:59 · odgovor na: FIN-379669 (#3082281)
Odgovori   +    4
[]
Uradni podatki o GDP, dostopni na netu:
Russia 1990 cca 400 mlrd $ (Rusija v današnjih mejah)
Russia 2025 2.540 mlrd $

Torej, za 600% je zrasel GDP

Hmm, apreciacija $ od 1990 do 2025 = 145%

Torej realno je GDP zrasel za 400%.

Se pravi, da si doktor znanosti postal in operiraš objektivno in zgolj na podlagi preverljivih podatkov?

Ojej, zakaj ne napišeš, da je Putin diktator, ne pa da se v Rusiji slabše živi kot leta 1990, da je vse v k... itd. Ja, imajo probleme, so znani, ampak daleč od tega da so propadla država.

Še en podatek: zahodne EU appr. 90% JF zadolžene v GDP, Rusija ima JF dolga = 18,3% v GDP.

Hmm, ti pa o propadu, zaostajanju, itd... preprosti ekonomski podatki tega ne kažejo.
:)
Kje jih le najdete takšne bučke - na RT, ali vam jih telegrafirajo po dolgem valu direktno v možgane..
lojze1 sporočil: 1.044
[#3082284] 09.05.26 15:10
Odgovori   +    2
Srečanje norcev tega sveta!
[#3082286] 09.05.26 15:18 · odgovor na: 0531Zavar (#3082283)
Odgovori   +    8
Ti bi delal red, ampak le na osnovi resnici, ki si jo ti ugotovil. No, da na koncu zaradi motenih osebnosti, ki si domišljajo, da imajo prav, imamo tak nered, kot ga imamo, pa končne sodbe ne moremo dati...
... ker je žal preveč motenih osebnosti, tudi med presojevalci.

No, to ni žalitev, da si moten, ker moten je tisti, ki dejstva negira. No, takih je narmanj 51% ljudi, tako da si v družbi t.i. večine. Motenjci vedno zmagate. :)
MAN-354355 sporočil: 554
[#3082287] 09.05.26 15:22 · odgovor na: 0531Zavar (#3082283)
Odgovori   +    8
RT-ja v EU ne moreš brati, ker je blokirano, toliko o svobodi govora v EU, pravtako imamo cenzuro.
jacktheone sporočil: 135
[#3082288] 09.05.26 16:39
Odgovori   +    2
Ta Putin je res pravi samarijan...
Poletje3 sporočil: 225
[#3082290] 09.05.26 17:20 · odgovor na: MAN-354355 (#3082287)
Odgovori   +    9
[MAN-354355]
RT-ja v EU ne moreš brati, ker je blokirano, toliko o svobodi govora v EU, pravtako imamo cenzuro.
Blokirano je še marsikaj drugega. Ja kam pa pridemo, če bi namesto "naše" propagande poslušali še drugo, ki je drugačna od naše... ...to pa ja ne gre.

Tako kot v Demokratični ljudski republiki Koreji kot v Demokratični republiki Kongo, tudi pri nas večina misli, da drži samo tisto, kar jim plasira domača propaganda (pri tem je še posebej bizarna vloga "očiščene" RTV Slo) in da seveda tako kot pri nas tudi oni nimajo cenzure.
MF-484504 sporočil: 246
[#3082291] 09.05.26 17:32 · odgovor na: FIN-379669 (#3082281)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: MF-484504 09.05.2026 17:37
Matematiko in ples bo potrebno obnoviti! Od 400 do 2540 ni 600% povečanje. Tudi neka stvar ne more izgubiti več kot 100% vrednosti. Pa še kaj se najde v zapisu. Mama naj pride v šolo!
[#3082292] 09.05.26 21:19 · odgovor na: MF-484504 (#3082291)
Odgovori   +    4
Ni 600%, je pa več kot 500%, manj pa kot 550%.

In dolar je apreciiral. Če ne veš, kaj to pomeni, se poduči. Si na poslovnem portalu. Aja, vrednost dolarja danes ni ista kot 1990. Če ne razumeš, se poduči.

Vsaj podatku o 400% nisi oporekal, torej vsaj v tem imam prav. Se pravi, da sem se motil... morda pa le neznatno... ker sem se potrudil in argumentirano ovrgel napisano neumnost, bi me moral pohvaliti. Ker sem drugače konkreten mož.

Je pa res, da mi je strokovnjak za laži in velik strokovnjak za pravo, žal že pokojen, enkrat dejal, da je v praksi opazil, da desno orinetirani 100% več lažejo kot levi. Je to res? Je to mogoče? On je to trdil na podlagi opazovanja Slovencev od leta 1990 dalje. Pa je bil sredinsko orientiran, bolj v smer LDSa. in Drnyja, ni pa maral Bavčarja, pa tudi Rop mu ni bil všeč.

Zanimiva diskusija. Na tem portalu ne maram laži. Ko jih zasledim, se oglasim. To je to.
MF-484504 sporočil: 246
[#3082293] 09.05.26 22:12 · odgovor na: FIN-379669 (#3082292)
Odgovori   +    1
Zanimiv strokovnjak, čutet je, da je bil kar spasubn. Predolgo pišeš.
[#3082294] 09.05.26 23:40 · odgovor na: MF-484504 (#3082293)
Odgovori   +    1
:) Mah ne... le dražil si, pa sem se razpisal. Morda mau prejako. Pa spet nisi sreč'n? Dej, boli me patak za Slo p'litko v resnici, ukvarjam se z njo le toliko, da mi gredo mnoge neresnice na živce, pa potem moram se oglasit. Malih laži pa je itak vsak dan pouhn vsepovsod.
Itak v resnici vsaka vlada dela za nas, male ljudi. A ne? Pol v čem je problem? Naj se trudijo (za nas), eni ali drugi.
odvisnik sporočil: 4.417
[#3082295] 10.05.26 12:08 · odgovor na: FIN-379669 (#3082292)
Odgovori   +    2
Je pa res, da mi je strokovnjak za laži in velik strokovnjak za pravo, žal že pokojen, enkrat dejal, da je v praksi opazil, da desno orinetirani 100% več lažejo kot levi. Je to res? Je to mogoče? On je to trdil na podlagi opazovanja Slovencev od leta 1990 dalje. Pa je bil sredinsko orientiran, bolj v smer LDSa. in Drnyja, ni pa maral Bavčarja, pa tudi Rop mu ni bil všeč.

Le cevlje sodi naj kopitar in samohvala cena mala.
Primerjaj se bdp je slovenije, poljske, ceske v podobnem casu.
Pa se daj v enacbo ceno nafte in surovin v podobnem obdobju.

Lahko pomislis se na na to, da so imeli rusi uspesen vesoljski program.
In da sta drzavi pod ruskim nacinom upravljanja v podobnem obdobju tudi Belorusija in Ukrajina.

Primerjaj se graf savdske arabije po gdp.

Resnica je sila zmuzljiva rec in zelo osebna , podobno kot postenje ali pravicnost.
Univerzalne resnice ni.
Mogoce jo kdaj zgruntajo fiziki, a jim ne kaze najbolje.
[#3082298] 10.05.26 12:55 · odgovor na: odvisnik (#3082295)
Odgovori   +    3
Ti ne oporekam, ker svet ni črno bel. Zato sem reagiral. V Rusiji ni vse narobe, ker če bi bilo, bi jih tam le še 50 mio ljudi živelo oz. bi jih pregazili drugi narodi.

Rusko realnost spremljam in ja, imajo težave, vendar so daleč od propada. Se pa ukvarjajo zelo javno in intenzivno z vprašanji demografije, ki postaja v modernem svetu eno ključnih. Po domače, kako povečati število novorojenih in dobiti kvalitetne priseljence... ker že tudi oni čutijo pomanjkanje delovne sile na mnogih področjih, zlasti delovno intenzivnih, hkrati pa ne bi radi neke verske radikale dobili v vrstah deficitarnih poklicev.

Torej precej aktualna vprašanja, ki veljajo tudi za nas.

Uspeh Rusije je, da je niti hkratno odprtje 5 front (seveda ukrajinska je daleč glavna, nato sledijo, sirijska, afriška, iranska in še baltska, deoma tudi kavkaška) ni izmozgalo. Vsako povprečno državo bi že zdavnaj. Tu se svet čudi in med drugim tudi jezni rusofobi s tega portala ne razumejo, zakaj se ta država še ni sesula vase.
[#3082300] 10.05.26 13:33 · odgovor na: FIN-379669 (#3082298)
Odgovori   +    1
[]
Ti ne oporekam, ker svet ni črno bel. Zato sem reagiral. V Rusiji ni vse narobe, ker če bi bilo, bi jih tam le še 50 mio ljudi živelo oz. bi jih pregazili drugi narodi.

Rusko realnost spremljam in ja, imajo težave, vendar so daleč od propada. Se pa ukvarjajo zelo javno in intenzivno z vprašanji demografije, ki postaja v modernem svetu eno ključnih. Po domače, kako povečati število novorojenih in dobiti kvalitetne priseljence... ker že tudi oni čutijo pomanjkanje delovne sile na mnogih področjih, zlasti delovno intenzivnih, hkrati pa ne bi radi neke verske radikale dobili v vrstah deficitarnih poklicev.

Torej precej aktualna vprašanja, ki veljajo tudi za nas.

Uspeh Rusije je, da je niti hkratno odprtje 5 front (seveda ukrajinska je daleč glavna, nato sledijo, sirijska, afriška, iranska in še baltska, deoma tudi kavkaška) ni izmozgalo. Vsako povprečno državo bi že zdavnaj. Tu se svet čudi in med drugim tudi jezni rusofobi s tega portala ne razumejo, zakaj se ta država še ni sesula vase.

Rusija je ogromna drzava, njej problem ni demografija temvec upravljanje.
Ameri demografskih problemov nimajo npr.
Podobno indijci, mislim da tudi uk ne, ali pa izrael.
Baje pa ima kitajska ze, pa tudi japonska in j koreja.

Vsem zgornjim drzava s problemom demografije je skupna mocna drzava z doloceno ideologijo.

Ne pravim, da je ameri nimajo.
[#3082302] 10.05.26 14:10 · odgovor na: MAN-354355 (#3082287)
Odgovori   +    0
[MAN-354355]
Stari, samo zate pošiljam recept.
GOTO Google , vtipkaj RT News, dobiš takoj fabriko laži online :)
[#3082303] 10.05.26 14:47 · odgovor na: odvisnik (#3082300)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: odvisnik 10.05.2026 14:53
www.zurnal24.si/spor...nka-458638

Tole delajo ameri.

Rusi praznujejo tekovine.
Podobno mi.

Ki je pri obojih bila diktatura, dokler si tega ne bomo priznali, bomo pac kjer smo.

Podobno je najbrz tudi praznovanje francoske revolucije, ce francija to ima.
Za amere ne vem, ce praznujejo drzavljansko vojno.
Itn..

Ali pa takele primerjave
www.24ur.com/novice/...licni.html

Ne vem od kje primerjat drzavi. Kjer je prva dokaj svobodna od oka zadnjih 1000let.
Druga pa je bila od zadnjih 500 let 400 let v diktaturi .
In je relativno svobodna mogoce 30 let.
[#3082304] 10.05.26 15:13 · odgovor na: FIN-379669 (#3082286)
Odgovori   +    1
[]
Ti bi delal red, ampak le na osnovi resnici, ki si jo ti ugotovil. No, da na koncu zaradi motenih osebnosti, ki si domišljajo, da imajo prav, imamo tak nered, kot ga imamo, pa končne sodbe ne moremo dati...
... ker je žal preveč motenih osebnosti, tudi med presojevalci.

No, to ni žalitev, da si moten, ker moten je tisti, ki dejstva negira. No, takih je narmanj 51% ljudi, tako da si v družbi t.i. večine. Motenjci vedno zmagate. :)
Ja itak, whatever you say...
Moteni boste na koncu zmagali in mama Rusija bo na koncu zmagala, premagala ta gnili zahod, v katerem mi živimo, uvedla spet sovjetske bloke in skupaj s Kitajci, bodo zahodno hemisfero spet spremenili v lepo sovjetsko republiko in bo ta svet globalno spet lep .. :)

Da se vrnem na svojo izvorno izjavo, namreč na dolgi val.
Namreč KGB je na veliko eksperimentiral z možnostmi manipuliranja človeške zavesti s pomočjo radisjkih sevanj.
Znan je bil primer, ko so ameriško ambasado v Moskvi prežarčevali z mikrovalovi
(kar je po mojem mnenju huronska neumnost).

So pa eksperimentirali tudi z dolgim valom (LW) tipično 300KHz, v primerjavi s človeškim govorom, ki je med 10-15K , človeški možgani pa delujejo še nižje tipično od 0,5-40HZ ,torej dekade nižje, ampak je treba upoštevati še interference in višje harmonične frekvence..
Nizka frekvenca pomeni dalšo valovno dolžin (zato ime dolgi val), kar pomeni več kot 100m dolge antene in tega je bilo v DDR kolikor hočeš..

Skratka LW oddajnuiki so danes postali redkost.

Pred leti sem imel en star avto, ki je imel avtoradijo, ki je še sprejemal LW.
Skratka wierd stuff, ti lahko povem, neki arabci francozi (itak da napolno Rusi) ipd druščina.
Kdor dandanes oddaja na LW mora biti pa res en čuden patron ali pa računa na manipuliranje človeških možganov ( LW je samo en del spektra, lahko se poskuša manipulirati s ćloveškimi možgani tudi bistveno nižje, samo so potem tehnične omejitve, ker rabiš huronsko ogromne antene .

...69 povej in dokaži da nisi padel pod takšebn vpliv možganskih interferenc .)
Ker to kar pišeš res nima smisla.
najobj sporočil: 33.271
[#3082311] 10.05.26 20:14
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 10.05.2026 20:23
... Putin: vojna v Ukrajini se bliža koncu; v pogovorih bi lahko sodeloval Schröder ...

... OK, sicer ne verjamem, da Putin resno misli, da bi nemški "izdajalec" Gerhard Schröder lahko sodeloval v pogovorih o koncu vojne v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini, vsekakor pa verjamem, da Putin malo "tipa" teren glede na izjavo nemškega kanclerja Friedricha Merza, ki je pred dnevi jasno povedal de.euronews.com/my-e...e-russland , da se bo nacifašistični glumac iz Kijeva v zameno za članstvo v EU moral odpovedat delu ozemlja nekdanje sovjetske republike Ukrajine ...

P.S.: ko sem glih pri izjavah nemškega kanclerja Friedricha Merza in ker sem ob nekdanjem evropskem prazniku Dnevu zmage nad nacizmom na MMC RTV Slovenija v članku www.rtvslo.si/svet/v...ncu/781638 prebral naslednji tekst

Nemški kancler Friedrich Merz je obsodil njegovo potovanje v Moskvo. "Robert Fico ve, da se o tem ne strinjamo. To globoko obžalujem in o tem obisku v Moskvi se bomo z njim pogovorili," je dejal Merz na novinarski konferenci s švedskim premierjem Ulfom Kristerssonom v Stockholmu, kjer sta skupaj obeležila dan Evrope. ...

me ob grožnji nemškega kanclerja Merza, češ da "slovaškemu predsedniku Ficu bom ob prvi priliki pošteno navil njegova antinacistična ušesa" pravzaprav še najbolj zanima, če kdo na totem forumu mogoče ve, zakaj potomec nacistov - njegov stari foter Josef Paul Sauvigny countercurrents.org/...hancellor/ je bil med vodilnimi nacisti - Friedrich Merz v za vse primerni takorekoč univerzalni praznik Dan Evrope - ne morejo danes v Evropi potomci nacistov praznovati svoj poraz - spremenjeni nekdanji praznik Dan zmage nad nacizmom namesto s švedskim premierjem Ulfom Kristerssonom ni "praznoval" skupaj s francoskim predsednikom Macronom ali s poljskim predsednikom Nawrockim ... aja, za tiste bolj počasne je moje moje vprašanje seveda retorično ...
FIN-544124 sporočil: 6.430
[#3082318] 10.05.26 22:09 · odgovor na: najobj (#3082311)
Odgovori   +    1
[najobj]
...
Nemški kancler Friedrich Merz je obsodil njegovo potovanje v Moskvo. "Robert Fico ve, da se o tem ne strinjamo. To globoko obžalujem in o tem obisku v Moskvi se bomo z njim pogovorili," je dejal Merz na novinarski konferenci s švedskim premierjem Ulfom Kristerssonom v Stockholmu, kjer sta skupaj obeležila dan Evrope. ...

me ob grožnji nemškega kanclerja Merza, češ da "slovaškemu predsedniku Ficu bom ob prvi priliki pošteno navil njegova antinacistična ušesa"...
Živijo prijatelj.

Glede tega Merza.

V aprilu je imel doma v Nemčiji samo 15 % podporo.

Tako, da bi bilo bistveno bolje, če bi se Merz ukvarjal z Nemčijo in pustil druge pri miru.
denac sporočil: 91
[#3082321] 10.05.26 22:51 · odgovor na: MF-484504 (#3082293)
Odgovori   +    0
Idrc?
[#3082373] 11.05.26 19:31 · odgovor na: 0531Zavar (#3082304)
Odgovori   +    2
Ma glej, enkrat sem napisal, da imam z Rusi pretekle poslovne izkušnje. Dal bi jim oceno 2/3... če dajem Italijanom oceno +2, Avstrijcem 3, Hrvatom 2/3, Nemcem 3/4, Slovencem 3/4, Švicarjem 3/4, Francozom 2/3...

Nič kaj posebej ne izstopajo ne v plus ne v minus, a so podobni Italijanom, molto parlare, malo realnega zaslužka.

No, ima pa Krka edina formulo zanje: prodajo zdravil. A ta zgodba sega v čase legendarnega Kovačiča in Andrijaniča, ker od leta 2000 dalje noben Slovenec ne bi več uspel na ruskem trgu, kot je Krka.

Resda je Škrabec po letu 2000 še nekaj mutil po Belorusiji, pa potem po Rusiji... a to ni nič posebej koristnega za Slovenijo. Mogoče je Stilles kaj več opreme tam prodal, a to je to.

Zakaj ti to pišem? Ker se zavedam, da posel obrača ta svet in pač z Rusi, razen Krke, nimamo kaj dosti posla. Torej, realnih interesov je malo, bolj gre za posamezne primere podjetnikov. Malo jih je.

Obstaja le gola razprava o geopolitičnih vidikih glede Rusije. In gledam na vse skupaj čim bolj objektivno, skozi dejstva, ki so mi znana.
[#3082552] 15:43 · odgovor na: FIN-379669 (#3082373)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: 0531Zavar 14.05.2026 15:48
[]
Ma glej, enkrat sem napisal, da imam z Rusi pretekle poslovne izkušnje. Dal bi jim oceno 2/3... če dajem Italijanom oceno +2, Avstrijcem 3, Hrvatom 2/3, Nemcem 3/4, Slovencem 3/4, Švicarjem 3/4, Francozom 2/3...

Nič kaj posebej ne izstopajo ne v plus ne v minus, a so podobni Italijanom, molto parlare, malo realnega zaslužka.

No, ima pa Krka edina formulo zanje: prodajo zdravil. A ta zgodba sega v čase legendarnega Kovačiča in Andrijaniča, ker od leta 2000 dalje noben Slovenec ne bi več uspel na ruskem trgu, kot je Krka.

Resda je Škrabec po letu 2000 še nekaj mutil po Belorusiji, pa potem po Rusiji... a to ni nič posebej koristnega za Slovenijo. Mogoče je Stilles kaj več opreme tam prodal, a to je to.

Zakaj ti to pišem? Ker se zavedam, da posel obrača ta svet in pač z Rusi, razen Krke, nimamo kaj dosti posla. Torej, realnih interesov je malo, bolj gre za posamezne primere podjetnikov. Malo jih je.

Obstaja le gola razprava o geopolitičnih vidikih glede Rusije. In gledam na vse skupaj čim bolj objektivno, skozi dejstva, ki so mi znana.
Upoštevaj predvsem tudi to, da politični establišment (in seveda povezani MSM mediji) tukaj v Sloveniji, že od osamosvojitve naprej načrtno skrbijo za to, da folk ne gleda stvari skozi posel, in da ne razmišlja z svojimi možgani, ampak da odloča skozi ideologijo (partizani, domobranci, komunisti, kapitalisti).

Po tem pa pristopi še slovenski interes, da se dodobra zližemo z EU
(kar je v bistvu v tem trenutku edina pametna politika, če mene vprašaš)

In prav zato je slovensko dojemanje Rusije v bistvu bivalentno.

Eno so politične komemoracije ob ruski kapelici na Vršiču (kot mi je znano je tam nekoč levitiral celo sam Putin, skratka slovenks politika je lezla v rit Rusom na polno), potem po agresiji na Ukrajino pa se je SLO politika totalno polajnala z EU doktrino (Ukraina first), Ruse smo odje*ali na polno..

Ampak sedaj se je pa našel Stevanović (po rodu Srb, drugače pa ex-policaj, zarukani Gorenc, Čefur iz Planine pri Kranju in s strani Janše naštimani predsednik državnega zbora)
ki bo letel v Moskvo k Putinu :) :)
.
Skratka precej bizarna politika ene mikro države, ki očitno še vedno ne ve kam spada...

p.s.
je pa Rusija za mene še vedno velika neznanka. Je namreč imperij, ki je očitno v zatonu, ampak za razliko od VB niso pripravljeni priznati ta zaton.
Francozi so druga sorta, oni so svoje kolonije pospremili v samostojnost s krvjo.
Ampak so na koncu pravično izgubili.

Upam da Rusija ne bo šla o tej poti, kajti medtem je minilo par desetletij..
Vzamem nazaj, ker je vojna v Ukrajini prav ta efekt - vojna za bivše kolonije.

Ta svet postaja očitno ena uranilovka in to je dobro za vse.
Nočeš imet enega ali dva bullya, kot v preteklosti,
pa še takrat se je našel naš tovariš Tito kot lokalni bully, ki je mešal štrene in postal kot rešitelj svetovne situacije kot neuvršečeni

Strani: 1

vm-kiva