40 min
Energetsko intenzivnim podjetjem letos 30 milijonov evrov
2 uri
Avtocestna gradbišča: ni se zgodil čudež, skoraj vse je po pravilih
3 ure
Poreč bo gostil konferenco o prihodnosti ravnanja z odpadki: poudarek na tehnologijah, regulativi in konkretnih rešitvah iz prakse (PRO)
3 ure
Krka v prvem četrtletju: prihodki gor, dobiček 20 odstotkov manjši kot lani, delnica na novem rekordu 1
3 ure
Radgonske gorice: trend je brezalkoholno, a tradiciji ne obračajo hrbta
3 ure
V vzajemnih skladih konec aprila 7,8 milijarde evrov, 32 odstotkov več kot lani
3 ure
ZDA prvič po letu 2007 prodale 30-letni dolg z donosnostjo pet odstotkov
3 ure
Hekerji vdrli v francoski državni portal: milijoni državljanov potencialna tarča prevar 1
4 ure
Florjan Vasle: Terme Olimia za goste zgradile nov hotel, za zaposlene prihaja 60 stanovanj
4 ure
Trump povabil Šija v Belo hišo; kaj je še znanega; zakaj je Tajvan na trnih 5
5 ur
Kje je Boštjančič našel 370 milijonov evrov, da ne bo kršil evropskih pravil vzdržnosti 1
5 ur
Ceste in gradbišča: se je zgodil čudež ali bo še vedno vse po pravilih, pa nevarno 2
6 ur
Konec »petih zavihkov in treh aplikacij«? EU uvaja enotne železniške vozovnice
6 ur
Nemčija: plinsko ogrevanje tudi v novih stavbah 1
6 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
6 ur
10 stanovanj, ki jih lahko kupite na dražbah
6 ur
Izzivi, ki čakajo novega šefa Feda
7 ur
Jutarnji list: TOP 100 hrvaških podjetij. Kje je Petrol? 3
7 ur
Skrčflacija: nemško sodišče je podprlo pravice potrošnikov glede milimetra milke
8 ur
Unior v prvem četrtletju končno spet pozitiven 3

Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: članek Niste za borzo? Prava reč!

Teme v drugih forumih o teh vsebini:   Glavni forum (25)

Strani: 1 2

anon-15489 sporočil: 106
[#243329] 07.05.08 00:21 · odgovor na: anon-15489 (#242684)
Odgovori   +    0
Črt je en navaden narcis...ima se za "nadpovprečnega", ker je pač brihten poba, ki se ves čas aktivno deluje na področju, ki ga zanima... in ker se svoje  ;nadpovrečvosti zaveda, je kandidat za "genocidna" dejanja&nbs p;ala mi smo nadljudje, drugi& nbsp;ste pa ...kar pač ste...
...ne, ne...Črt ni pozitivec, ampak negativec...tak pač je, ali pa ga samo jaz tako "vidim"... in zdaj o borzi in skladih... naj ustanovi sklad ali svetovalnico, ki bo delovala z vsem znanjem, ki ga Črt premore, kakor tudi z vso Črtovo pozitivno energijo in skrbjo do navadnih vlagateljev, ki pravzaprav iščejo nekoga tako pametnega kot je Črt...pa bomo videli, kaj bo ratalo...Črt naj si za svoje delo vzame toliko, kot se sam ceni...in verjetno za vlagatelje ne bo ostalo nič....
anon-126428 sporočil: 319
[#243331] 07.05.08 00:42
Odgovori   +    0
kvaliteten članek, menim, da tudi koristen.glede odzivov nanj pa le dodajam, da se za dobrim konjem pač kadi.ker se nekateri sprašujejo ali na forumu sploh sodelovati ali ga ga celo prebirati, pa bi jih le napotil na naslov tega članka z analogijo na forum.sam ga prebiram kolikor mi pač dopušča čas in me v to "prisili" vreme, se pa velokokrat kar precej nasmejim pa še kaj koristnega odnesem.vsekakor pa drži, da je 15 let pri nas meja, ki določa opravilno sposobnost posameznega človečka in nekako takrat bi se pa že lahko znal svobodno odločiti kaj bi rad počel v življenju, popolnoma enako je z udeležbo na borzi ali na forumu, zato me presenečajo nekateri žolčni odzivi na ta ali katerikoli drugi članek, seveda le, če so preko meje dobrega okusa ali konstruktivne kritike, čeprav so seveda legitimni, kar je za demokracijo samo dobro.sicer pa za članek prispevam eno štirkico
crt sporočil: 28.835
[#243340] 07.05.08 06:47 · odgovor na: anon-15489 (#243329)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: crt 07.05.2008 06:57

Revni je napisal(a):
Črt je en navaden narcis...ima se za "nadpovprečnega", ker je pač brihten poba, ki se ves čas aktivno deluje na področju, ki ga zanima... in ker se svoje nadpovrečvosti zaveda, je kandidat za "genocidna" dejanja ala mi smo nadljudje, drugi ste pa ...kar pač ste...
...ne, ne...Črt ni pozitivec, ampak negativec...tak pač je, ali pa ga samo jaz tako "vidim"... in zdaj o borzi in skladih... naj ustanovi sklad ali svetovalnico, ki bo delovala z vsem znanjem, ki ga Črt premore, kakor tudi z vso Črtovo pozitivno energijo in skrbjo do navadnih vlagateljev, ki pravzaprav iščejo nekoga tako pametnega kot je Črt...pa bomo videli, kaj bo ratalo...Črt naj si za svoje delo vzame toliko, kot se sam ceni...in verjetno za vlagatelje ne bo ostalo nič....

genocidnih dejanj se sploh ni bati, ker sem se mirno pripravljen umakniti mnozici ljudi in se druziti z drevesi. ce se ima kdo veliko zeljo ukvarjati z mano, pa se na to ponavadi odzovem.

glede tvojih zelja o skladu ali svetovalnici - sem ze ustanovil forum, ki ga uporabljas, spravil gor finance online in financno tocko s svetovalnico vred in v zadnjih tam ene 12 letih objavil maso clankov, tako komentarskih kot nasvetnih. (how about you?) upravljanje denarja drugih pa me ne zanima, ker mislim, da je to dokaj nehvalezno delo, ki kar klice po kratkih stikih. imam premalo debelo kozo za to in premalo ljubezni do marketinga.

za svoje delo si ze doslej vzamem, toliko, kot mislim, da je zame in za narocnika vredno. doslej ni bilo pritozb, da bi pa vlagateljem kaj jemal, nisem seznanjen niti nameravam.

ce imas se kaksne bizarne prebliske a la "genocidna dejanja" oziroma ce je tvoj glavni problem ne s tekstom, temvec z mano osebno, - kar ocitno je, iz menih sicer nerazumljivih razlogov - mi to seveda lahko tudi prides osebno razlozit.

lahko pa seveda namesto tega tukaj se naprej testiras, koliko casa bom pripravljen prenasati ukvarjanje z osebo - preden te vrzem ven - samo zato, ker sem ta oseba slucajno jaz in da kao ne bi izpadlo pristransko. ne gre se zanasati, da imam kaksne velike zadrzke.

meni je sicer zal, da si iz teksta, katerega glavni point je ravno cim bolj realisticno vrednotenje samega sebe in svoje situacije - da bi lahko deloval na solidnih temeljih ali pa raje sploh ne - prebral nekaj o nadljudeh. tega namrec tam ni, tudi v moji glavi ne (eno je obseg znanja in samodiscipline, cisto nekaj drugega pa apriori postavljanje nad in pod), pa tudi skregano je s samo vsebino. vendar sem se skozi cas navadil, da bralci dojemajo tekste na xyz nacinov, od katerih znajo biti mnogi zelo odpuljeni in da je edina pot temu se izogniti to, da ne pises. no, to me zaenkrat se ne zanima.
[#243343] 07.05.08 07:00 · odgovor na: anon-2640 (#243233)
Odgovori   +    0

LUMP je napisal(a):
Članek je po moje OK. Le, da sam menim, da je pomanjkanje časa velikokrat prednost in ne slabost. Poglejte svoje VP v portfelju in njihove tečaje pred 10 (15, 20) leti. S skladi je podobno, le da jih pri nas ima malo takšen track record. Kolikokrat ste prodali VP, ker je bil kak šum pa vam je danes žal? Nervozno premetavanje portfelja naredi vsaj toliko škode kot spanec. Zatorej borzni lenuhi, pogumno naprej.

potrebni cas je stvar tega, kako si se lotil. ce se odlocis, da bos trgovec in ne skladiscnik, je tipicno zahtevnost dosti vecja in problem je v tem, da se ljudje znajdejo v situaciji, ko nekako obvisijo na pol droga - se lotijo, pa jih cas in pozornost stisneta, pa spet nekaj pomigajo, pa spet zmanjka... in tako je delovanje stalno nekako na pol kuhano, ne tic ne mis in posledice temu primerne.

v tekstu ravno pisem o tem, da ce se ti to dogaja, potem mogoce raje postani skladiscnik.

je pa treba seveda racunati tudi s tem, da je lezanje na papirjih sicer res naceloma vsakomur dosegljivo, vendar

- lahko pridejo dolga susna obdobja
- v kateri se zna izkazati, da clovek morda pojem "jaz sem pa dolgorocni vlagatelj" razume predvsem kot "strinjam se, da naj dolgo raste" in da pride v dileme, kadar ni tako

in potem smo spet pri naslovu.
anon-18923 sporočil: 662
[#243359] 07.05.08 07:46 · odgovor na: anon-15489 (#243329)
Odgovori   +    0

Revni je napisal(a):
Črt je en navaden narcis...ima se za "nadpovprečnega", ker je pač brihten poba, ki se ves čas aktivno deluje na področju, ki ga zanima... in ker se svoje  ;nadpovrečvosti zaveda, je kandidat za "genocidna" dejanja&nbs p;ala mi smo nadljudje, drugi& nbsp;ste pa ...kar pač ste...
...ne, ne...Črt ni pozitivec, ampak negativec...tak pač je, ali pa ga samo jaz tako "vidim"... in zdaj o borzi in skladih... naj ustanovi sklad ali svetovalnico, ki bo delovala z vsem znanjem, ki ga Črt premore, kakor tudi z vso Črtovo pozitivno energijo in skrbjo do navadnih vlagateljev, ki pravzaprav iščejo nekoga tako pametnega kot je Črt...pa bomo videli, kaj bo ratalo...Črt naj si za svoje delo vzame toliko, kot se sam ceni...in verjetno za vlagatelje ne bo ostalo nič....

Oprosti, vendar imaš pa res pravi nick, vendar nekoliko nepopoln.A li ne bi dodal: Revni po pameti!

L.p. Klar
[#243363] 07.05.08 07:48 · odgovor na: anon-89 (#243145)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):

kot kaže je črt ostal zadnji mohikanec, no tadejk tudi še malo miga, pa se bojim, da prav dolgo ne bo zdržal. se bodo, če se balkan pobere, iz azila lahko vrnili kazakhstanci.:)

Neminovno! Kot plima in oseka.

L.p. Klar
anon-143577 sporočil: 315
[#243376] 07.05.08 08:21 · odgovor na: anon-18923 (#243363)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-143577 07.05.2008 08:23
Najbolj žalostno pa je to, da je v zadnjem odstavku veliko resnice. Ljudem enostavno ne da miru zato se moramo obvezno ukvarjati z borzo in podobnim, ker smo itak najbolj pametni. 
Če upravljalcem  denarja ne ratuje tudi sam ne vidim razloga zakaj bi bila raja bolj uspešna od njih. Nakar brezglavo letamo sem pa ke in je v veliki večini primerov donos primerljiv z enim kurčevim bančnim depozitom, pri nekaterih pa še to ne!

Ampak fantje mi smo na borzi, a ne. In če nam v nekem trenutku rata veliki met smo vsi đeki in se veselo hvalisamo z donosom, ko se stvari malce zasukajo je pa en tapetnjasti kriv. Ali je to črt ali bajuk pa magari cole, je vseen klinc, važno da je eden kriv samo da nismo mi, ker smo najbolj pametni a ne?

Piz** dejte se malo zamisliti nad sabo pa pol klevetajte.

Zame je tuki gor nekaj junakov že zato, ker se upajo z imenom in priimkom podpisati, ne pa ves ostali šmorn, pa še nekaj usranetov po novem, ki si upajo par besed izdavit tuki na forum.
Najbolje da na ljse naredijo frend card, da se bo raja ob veselih dnevih zbirala pa pela ole,ole,ole,ole we are the champs, čez par dni bo pa deepreesiijaa!

Nekaj podobnih usranetov je že bilo tuki gor, pa so vsi bolj šprinterji, ker preprosto zgorijo!

Klar to ne leti nate... ostali, zdej pa fajt!

To sem pozabil, Hvala črt in tebi podobnim, kdo ste tako veste, saj bi bil brez danes moj portfelj drugačen, pa kaj drugega tudi!
anon-1670 sporočil: 14.712
[#243389] 07.05.08 08:30 · odgovor na: anon-15489 (#243329)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-1670 07.05.2008 08:43

Revni je napisal(a):
... in zdaj o borzi in skladih... naj ustanovi sklad ali svetovalnico, ki bo delovala z vsem znanjem, ki ga Črt premore, kakor tudi z vso Črtovo pozitivno energijo in skrbjo do navadnih vlagateljev, ki pravzaprav iščejo nekoga tako pametnega kot je Črt...
Pa saj v bistvu ima svetovalnico, v zadnjih 15 letih ne vem, če je kdo napisal več člankov in dal tudi po forumih več raznoraznih nasvetov kot Črt.

Celo sam sem se zaradi njegovih člankov dokončno odločil, da se opogumim in odprem račun ter začnem samostojno trgovati na borzi in zaenkrat mi gre zelo dobro saj sem uspešnejši od primerljivih skladov.
Verjetno bi se tudi brez njegovih člankov odločil za borzo ampak bi bilo verjetno težje, ker ne bi bilo nikogar, ki bi mi razumljivo razložil vsaj najbolj osnovne stvari.

Sicer je res malce ironično, da je 10-15 let nazaj spodbujal ljudi naj gredo na borzo in nas na nek način celo učil trgovati, sedaj jih pa od nje odvrača ampak očitno leta prinesejo svoje in človek je pač postal mnogo bolj previden kot pač večina z leti in izkušnjami pa tudi večina, ki ima družino in jim je vedno bolj pomemben vrabec v roki kot golob na strehi.

Drznim začetnikom, ki bi radi obogateli čez noč pa seveda njegova (sploh sedanja neoptimistična) miselnost ni všeč, čeprav se da tudi iz njegovih morda malce pesimističnih člankov ogromno koristnega naučiti.

Črtov sklad pa bi bil po mojem precej neuspešen, ker Slovenci ne maramo drugih skladov kot tiste z oceno tveganosti 8, 9 in 10, Črt bi pa imel sklad z oceno tveganosti tam nekje okoli 2-3;)

Sam bi bil bolj vesel, če bi namesto v sklad, svojo energijo usmeril v izdelavo nekega SLO Zecca, ki bi pokrival celoten balkan oz. še bolje kar celotno Evropo;) ampak žal v tem ne vidi izziva, čeprav ima znanja več kot dovolj, da bi kaj takega tudi naredil-upam pa, da se bo morda našel kak drug zanesenjak saj nam kaj takega manjka res pa je, da na tako majhnem trgu ne bo lahko začeti.

Lp
[#243397] 07.05.08 08:40 · odgovor na: anon-1670 (#243389)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):
Sicer je res malce ironično, da je 10-15 let nazaj spodbujal ljudi naj gredo na borzo in nas na nek način celo učil trgovati, sedaj jih pa od nje odvrača ampak očitno leta prinesejo svoje in človek je pač postal mnogo bolj previden kot pač večina z leti in izkušnjami pa tudi večina, ki ima družino in jim je vedno bolj pomemben vrabec v roki kot golob na strehi.
kot ze razlozeno se je vmes med drugim spremenilo tudi stanje trga.

sicer tudi jaz vidim neko ironijo v tem, da 10-15 let nazaj nisi mogel slovencev spravit niti s sekiro na borzo, zdaj pa obratno :) vendar razumem nastanek tega, dolga lepa leta so pac spravila gor generacijo, ki je absolutno kondicionirana na rast in cisto clovesko enostavno nima drugacne izkusnje, na kontra sugestije pa reagira spet cisto clovesko s sovraznostjo.

seveda ne drzi, da zdaj pa masovno odganjam ljudi z borze. pravim tole: dajte no dobro preverit, z res fino mero distance do samega sebe, ali imate osnovo (podrobnosti so v tekstu) za taksen pristop, kot se ga zelite iti. ce ja, super. ampak vtis je - in ta vtis ni na pamet - da je danes borzna mnozica bistveno vecja od tiste, ki osnovo ima. (spet - pac pod "bremenom" zelo lepega obdobja.) 

in ce ugotovite, da v bistvu ne znese in ste celo sposobni to sebi priznati brez sekiranja, da ce pa ne bos trgovec, potem ne bos glavni frajer na vasi - potem pac se vedno lahko greste v skladiscno, torej bolj pasivno varianto. nikakor pa ne gre jemati tega, da "si v igri" - na kakrsenkoli nacin ze - kot neko nujo in minimum, ki ga je po vsej sili treba izpolniti.
anon-43872 sporočil: 876
[#243418] 07.05.08 09:05 · odgovor na: crt (#243340)
Odgovori   +    0

crt je napisal(a):

genocidnih dejanj se sploh ni bati, ker sem se mirno pripravljen umakniti mnozici ljudi in se druziti z drevesi. ce se ima kdo veliko zeljo ukvarjati z mano, pa se na to ponavadi odzovem.

...
Črt, ti si po mojem mnenju dobra duša, takih pa je dandanes vse manj, pa še osovraženi so vse bolj. Tudi sam sem - bolj kot spoznavam ljudi - vse bilže naravi (človek je vse bolj tujek v njej).

Če pa meniš, da se z umikom od množice ljudi in druženjem z drevesi ljudje ne bodo ukvarjali s teboj in te pustili na miru, se krepko motiš. Takšni s(m)o od vse bolj ponorele množice najbolj osovraženi, ne bodo nam pustili niti dihat.

lp Samo
[#243420] 07.05.08 09:08 · odgovor na: anon-43872 (#243418)
Odgovori   +    0

samog je napisal(a):

Črt, ti si po mojem mnenju dobra duša, takih pa je dandanes vse manj, pa še osovraženi so vse bolj. Tudi sam sem - bolj kot spoznavam ljudi - vse bilže naravi (človek je vse bolj tujek v njej).

Če pa meniš, da se z umikom od množice ljudi in druženjem z drevesi ljudje ne bodo ukvarjali s teboj in te pustili na miru, se krepko motiš. Takšni s(m)o od vse bolj ponorele množice najbolj osovraženi, ne bodo nam pustili niti dihat.
ja, sem po poti ze dostikrat opazil, da je najboljsi nacin narediti sovraznika to, da hoces komu dobro. ampak pac, ne vem... butast po naravi, vedno znova padem na isto finto.

kar se tice drugega dela, you gotta catch me first :)
[#243427] 07.05.08 09:14 · odgovor na: crt (#243343)
Odgovori   +    0

crt je napisal(a):

potrebni cas je stvar tega, kako si se lotil. ce se odlocis, da bos trgovec in ne skladiscnik, je tipicno zahtevnost dosti vecja in problem je v tem, da se ljudje znajdejo v situaciji, ko nekako obvisijo na pol droga - se lotijo, pa jih cas in pozornost stisneta, pa spet nekaj pomigajo, pa spet zmanjka... in tako je delovanje stalno nekako na pol kuhano, ne tic ne mis in posledice temu primerne.

v tekstu ravno pisem o tem, da ce se ti to dogaja, potem mogoce raje postani skladiscnik.

je pa treba seveda racunati tudi s tem, da je lezanje na papirjih sicer res naceloma vsakomur dosegljivo, vendar

- lahko pridejo dolga susna obdobja
- v kateri se zna izkazati, da clovek morda pojem "jaz sem pa dolgorocni vlagatelj" razume predvsem kot "strinjam se, da naj dolgo raste" in da pride v dileme, kadar ni tako

in potem smo spet pri naslovu.

Črt, ti ne razumeš .Forum berejo "borzniki", ti jim pa nakladaš nekaj trgovcih, pa skladiščnikih...(joke-da tudi to je treba napisati, kaj pa veš..).

L.p. Klar

L.p. Klar
[#243428] 07.05.08 09:15 · odgovor na: crt (#243420)
Odgovori   +    0

crt je napisal(a):

ja, sem po poti ze dostikrat opazil, da je najboljsi nacin narediti sovraznika to, da hoces komu dobro. ampak pac, ne vem... butast po naravi, vedno znova padem na isto finto.

kar se tice drugega dela, you gotta catch me first :)

Ja,ja, pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni (za prejemnika in dajatelja)

L.p. Klar
[#243440] 07.05.08 09:27 · odgovor na: crt (#243397)
Odgovori   +    0
Takrat niti ni bilo tako nelogično, da so ljudje zelo stežka šli na borzo saj so imeli lepe bančne donose, ki so včasih celo presegali inflacijo.
Povrhu so bili pa še precej pod vtisom Dadasa, pa tudi Grubeliča in podobnih in so se vsega bali.

Ampak v tem je vsaj zame tudi precej pozitivnega saj sem lahko vstopil praktično na dnu.

Obresti so strmo padale iz meseca v mesec in sem si rekel, da varčevanje v banki nima popolnoma nobenega smisla, če ne pokrije niti inflacije in sem razmišljal o čem drugem.
Na srečo je bilo kar precej tvojih člankov iz katerih sem razbral, da borza sploh ni nek bav bav in sem rekel, da grem poskusit.
Sicer še zdaleč nisem verjel v tak uspeh ampak nekako pa sem bil prepričan, da izgubiti pa vendarle ne morem kaj dosti, če kupim delnice podjetja, ki kotira nekje na 30% knjigovodske vrednosti in ima P/E 3.

Ne drži pa to, da si nek frajer, če trguješ na borzi.
Pri nas malce bolj na podeželju me bolj kot ne gledajo kot na lopova ampak počasi se bo tudi to spremenilo saj mlajši razmišljajo že čisto drugače.

Sicer pa zgleda, da naša zakotna vas postaja celo elitna soseska.
Sosed je končno prodal novo hiško in če gre verjeti mojim očem jo pogosto obiskuje nekdo s črnim Audijem A8, ki je presenetljivo podoben Kociču iz Triglava.

Na internetu vidim, da je novi lastnik sosedove hiše firma Moto trade trgovina iz Lj. a se da kje pogledati kdo je lastnik te firme(rezultate sem našel, lastništva mi pa ne uspe najti)?

Lp
[#243443] 07.05.08 09:29 · odgovor na: anon-1670 (#243440)
Odgovori   +    0

Maj je napisal(a):
Na internetu vidim, da je novi lastnik sosedove hiše firma Moto trade trgovina iz Lj. a se da kje pogledati kdo je lastnik te firme(rezultate sem našel, lastništva mi pa ne uspe najti)?
po moje si lahko pomagas z online sodnim registrom (ki je zastonj :)

http://www.ajpes.si/prs/

ali pa ti bo morda celo delal tale direktni link
www.ajpes.si/prs/pod...d_sklopa=2
[#243475] 07.05.08 09:58 · odgovor na: crt (#243443)
Odgovori   +    0
O hvala.

Sam sem prišel samo do JOLP;)

Tukaj ga očitno ni ampak lahko so pa že parkrat vmes preprodali, ker podatki o lastništvu hiš na internetu niso povsem ažurni pa tudi vprašanje koliko sem jim sploh mudi z vpisom v ZK.

Sicer se bo pa verjetno kmalu videlo. Prodajala se je za 400 jurčkov pa še ene toliko bo po mojem treba vložiti.

Videl sem ga pa že kar nekajkrat priti z otrokoma ter hišo odroletati(sicer mi sploh ni jasno zakaj jo tako zaroletajo, če je pa še povsem prazna saj malo sonca zidovju sploh ne bi škodilo) ima pa tudi prav luštno ženo(upam, da ni ljubica, ker sta zelo zaljubljeno delovala;) in mislim, da dva otroka.

Bi bilo pa prav fajn imeti takega soseda, ker takih običajno ni nikoli doma in je potem vseskozi obilo miru za razliko od drugih sosedov, ki so 24 ur doma na oknu in se počutiš kot bi nastopal v BB;)

Lp
anon-2640 sporočil: 162
[#243631] 07.05.08 13:27 · odgovor na: anon-157715 (#243264)
Odgovori   +    0
Niso v minusu. Ravno slovenskega peskovnika nisem imel v mislih, čeravno tudi za njega to drži. V mislih sem imel vse, farmacevte, banke, energetike, IT, etc., na Dax, CAC, Dow, Nasdaq, etc. Če si imel vsaj 10 papirjev, si težko mimo brcnil.
anon-126428 sporočil: 319
[#243773] 07.05.08 17:26 · odgovor na: anon-1670 (#243475)
Odgovori   +    0
sem vedel, da sem že včeraj pozabil napisati, da bi mi brez tebe bilo na forumu dolgcajt, čisto resno mislim. zdaj pa vidim, da si še dober vir informacij, namreč ta mejl pišem iz kompjutera firme, katerega je vrhovni poveljnik in hkrati tudi moj, gospod koco himself. če boš še kaj več zvedel, mi kar povej, predvsem me zanima o ljubici,ha,ha. nisi pa napisal ali je bil hkrati z ženo in otroki, v tem primeru je verjetno res žena :).

kar se pa tiče davkov, glede katerih sta se včeraj s črtom lepo razpalila, pa menim, da ima sicer črt prav glede preprostosti sitema ( vsaj znotraj obdobja treh let ) v nasprotju s prejšnjim, drugače se pa s tabo absolutno strinjam, pri nas , ne da so davki svinjski ampak preprosto ubijalski, rekel bi celo perverzni. mogoče pri kapitalskih dobičkih še celo mogoče najbolj znosni, znotraj petih letih ti petina pač gre za naš državni stroj, ki pač zato deluje tako brezhibno :). sicer pa si lahko moje mišljenje glede davkov prebereš na odzivu na mićotov članek, ko govori, da ni prisesan na državne jasli.

lp

p.s. upam, da si včeraj zaštihal, kar si mislil (mislim nivo ali vrt )da ne bo pomote :)

Strani: 1 2

vm-kiva