1 ura
Pregled ameriških trgov: Wall Street raste zaradi upanja na premirje v Iranu pred Trumpovim nagovorom
3 ure
Najbolj brani članki danes
7 ur
Izredna revizija: Vzajemna bo vključena v indeks SBI TOP 2
7 ur
Finance iščemo računovodjo z željo po pisanju
8 ur
Zakaj dražji plin viša stroške tudi tistim, ki ga sploh ne uporabljajo 1
8 ur
Anžetu Logarju tudi po vseh preštetih glasovih ni uspelo priti v parlament 1
9 ur
(energetske nagrade 2026) Kako bo Enertec podvojil število ultra hitrih polnilnic v Sloveniji
9 ur
Podjetniški intervju (Nejc Ekart in Marcel Dover, Lime Booking): "Biti dober podjetnik je enako zahtevno kot biti dober profesionalni športnik"
9 ur
Italijanska vlada namerava podaljšati znižanje trošarin na goriva 1
10 ur
Tudi Hrvaška sprošča blagovne rezerve dizla
10 ur
KALKULATOR Tu lahko poslej simulirate scenarije državnega proračuna
10 ur
Trump o koncu vojne v Iranu; azijske in evropske borze krepko navzgor, cena nafte in plina navzdol 17
10 ur
REPORTAŽA Prodaja v času sprememb: kako biti bolj agilen, hitrejši in učinkovitejši
11 ur
Slovenija lani z enim največjih skokov stroškov dela v EU
11 ur
Brez vlakov v Nemčijo ali iz nje: velika okvara ustavila tranzit
11 ur
Trump: Resno razmišljam o izstopu iz Nata 12
11 ur
Plače v javnem sektorju so se aprila zvišale, sledita še dva dviga 3
11 ur
Kriza z gorivom spreminja letalski promet: vozovnice se dražijo, povezav je manj
11 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
12 ur
Prvi april na LJSE: Luka Koper bi lahko šla tudi po 500 evrov za lot 2

Strani: 1

antoncek sporočil: 1
[#3080579] 09:06
Odgovori   +    0
Spoštovani!
Cenim vaš trud in strokovnost.
Me pa motita dve stvari.
Prvo-čeprav so, kot sami tudi navajate, delnice, ki jim ima vaš Maks v portfelju, upadle od 15 do 30%,kolikor je v vaši košarici vaš več kot petinski delež Microsoft, še vedno vstrajno prikazujete, da je "trenutni donos" enak, kot jeseni.
Kar je čisto zavajanje.
Drugo-dramatično pišete vsakokrat o "razsutju cene zlata", ko pade za 5-10%. Ko pa je čez nekaj dni cela spet na istem nivoju, kot je bila "pred razsutjem", pa o tem niti besede.
To sem opazil že nekajkrat v zadnih mesecih.
Prav,da ste "navijači" delnic, bodite pa pač do bralcev realni.
Lep pozdrav, Tone
VlagateljMaks sporočil: 9
[#3080587] 10:25 · odgovor na: antoncek (#3080579)
Odgovori   +    0
Spoštovani!

Ne gre za nobeno zavajanje.

Medtem ko so šle nekatere naložbe precej dol, predvsem tehnološke delnice, so šle druge gor. To je razlog, da vrednost portfelja že nekaj časa miruje oziroma se je znižala. Tukaj si lahko ogledate vse naložbe v portfelju: www.finance.si/finan...atelj-maks

Zlato sem v zadnjem tedenskem pregledu izjav na Wall Streetu predstavil kot naložbeno priložnost.

Pred tem pa sem v članku prejšnji teden zapisal:

"Zdi se, da ljudje zlato dojemajo zelo čustveno, čeprav bi ga morali jemati kot le še eno vrsto naložb v razpršenem portfelju. Ko se ozrem nazaj, vam lahko le čestitam, saj se je cena od takrat povzpela za 20 odstotkov."

Lep dan.
Maks

Strani: 1

vm-kiva