2 uri
Kdo je 32-letnica, ki bo poskušala obrniti poslovanje Volva na Danskem
4 ure
SpaceX ostal brez tisoč milijard dolarjev tržne vrednosti 3
4 ure
Sedma noč spopadov: Iran grozi, da iz regije ne bo prišla niti kapljica nafte
4 ure
Nemška vlada ne nasprotuje več prevzemu Commerzbank, zdaj želi postaviti pogoje
5 ur
Apple pošilja pravna opozorila nekdanjim zaposlenim, ki so odšli k OpenAI
5 ur
Podnebne spremembe segajo v pivski kozarec. Znanstveniki iščejo rešitev v genih hmelja
7 ur
Na pragu nogometnih nebes
9 ur
Največ bi vas kupilo delnico NLB, sledijo Krka, Triglav in Luka Koper 1
13 ur
Pregled trgov: »Nemilo presenečenje« ob nadaljevanju razprodaje delnic podjetij za umetno inteligenco
16 ur
Najbolj brani članki danes
17 ur
Trump bi za hitrejši dostop do informacij, ki premikajo trge, zaračunal 100 tisočakov na mesec 2
19 ur
Proizvajalci čipov padli v medvedji trg; evforija okoli UI popušča
22 ur
Bruselj predlaga milejša pravila za trgovanje z izpusti 1
22 ur
Andy Burnham danes postaja šef laburistov, v ponedeljek pa novi britanski premier
23 ur
Kitajska pod Šijem izziva ZDA in predstavlja vizijo za svetovni razvoj UI
23 ur
Jamie Dimon: Ladjedelnice potrebujejo električarje, plače bodo sto tisoč dolarjev na leto 2
24 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
24 ur
Slavko Vinčić sodi finale SP: na igrišču ekipi, vredni milijarde, stavnice več možnosti dajejo Španiji 1
24 ur
Od oktobra navadna UPN bančna plačila le do 15. ure
1 dan
Kaj imajo Evropejci od glob za tehnološke velikane 1

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Švedski velikani opuščajo delo od doma

Strani: 1

strojnikmilan sporočil: 46
[#3085000] 16.07.26 06:51
Odgovori   +    17
Delo od doma je za večino delovnih mest blef. Redko kdo od doma resnično dela 8ur in ravno zdaj, ko bi morali povečat produktivnost in konkurenčnost vsaj na ravni EU se gremo mi delo od doma, da se lahko še bolj hvatajo krivine.
F24-03485 sporočil: 103
[#3085002] 16.07.26 07:42 · odgovor na: strojnikmilan (#3085000)
Odgovori   +    20
[strojnikmilan]
Delo od doma je za večino delovnih mest blef. Redko kdo od doma resnično dela 8ur in ravno zdaj, ko bi morali povečat produktivnost in konkurenčnost vsaj na ravni EU se gremo mi delo od doma, da se lahko še bolj hvatajo krivine.
Ne zavajajte.
Imamo zgovoren, nasproten primer doma.
100+ zaposlenih na Ministrstvu za solidarno prihodnost, je ves 4-letni mandat prejpnje vlada naravnost garalo od doma.
Jih je kar nekaj tudi izgorelo😂.
.
Kaj danes, ko ni več ministrstva, počnejo ti ljudje?
lojze1 sporočil: 1.086
[#3085003] 16.07.26 07:45 · odgovor na: strojnikmilan (#3085000)
Odgovori   +    13
Se strinjam. Vprašanje pa je kdo, katera delovna mesta, katera podjetja to uvajajo. Pred leti sem, na nekem sestanku v Ljubljani, ko je bilo govor o delu od doma podvomil, da je to pametno. Odgovor državnega uslužbenca je bil: saj to ne bo za vse, le za tiste, ki lahko. Moj komentar njemu: in vi boste prvi, ki boste lahko. In se je zgodilo, oni lahko. Lani, na podobnem sestanku, spet predlog državnega uaslužbenca: treba bo skrajšati delovni tednik na 38 ur. Na moj dvom, kdo bo to in ali ne bo problem, ker nam že zdaj manjka delavcev, je bila ideja ponovljena: saj to ne bo za vse, le za tiste, ki lahko. In oni bodo prvi, ki bodo lahko. Ker lahko. Ker smo davkoplačevalci tiho.
0531Zavar sporočil: 2.900
[#3085004] 16.07.26 07:59 · odgovor na: strojnikmilan (#3085000)
Odgovori   +    16
[strojnikmilan]
Kdor hoče zabušavati, lahko to počne enako uspešno tudi v pisarni, sploh če njegov šef nima pojma kaj dela in vidi samo ali je prisoten v pisarni.
mer333 sporočil: 922
[#3085010] 16.07.26 08:58 · odgovor na: F24-03485 (#3085002)
Odgovori   +    8
100+ zaposlenih na Ministrstvu za solidarno prihodnost, je ves 4-letni mandat prejpnje vlada naravnost garalo od doma.
Jih je kar nekaj tudi izgorelo😂.

Ja, brez zaščite te sonce lahko hitro opeče. Posebej poleti, ali pozimi na smučiščih...
0220Agrok sporočil: 129
[#3085013] 16.07.26 09:41
Odgovori   +    5
Delo od doma, kjer je glavni merilec dela štempljanje, prej ali slej vodi v nedelo!
V vsakem primeru pa manjka pretok idej, tudi če ljudje doma zares delajo, kar večinoma ne!
FIskalnaFinta2 sporočil: 704
[#3085015] 16.07.26 11:01
Odgovori   +    0
Volvo Cars je v celoti v lasti kitajskega avtomobilskega velikana Geely Holding.
MAN-354355 sporočil: 574
[#3085016] 16.07.26 11:16 · odgovor na: FIskalnaFinta2 (#3085015)
Odgovori   +    1
pa sej ni samo Volvo cars, tudi v Ameriki recimo Amazon in Tesla ukinjajo delo od doma.
najobj sporočil: 33.358
[#3085030] 16.07.26 15:59 · odgovor na: strojnikmilan (#3085000)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 16.07.2026 16:10
[strojnikmilan]
... eh, pa saj glih zaradi povečanja produktivnosti (= www.bing.com/search?...FORM=R5FD1 ) je delo od doma najboljša rešitev, ker manj ur kot delaš, večjo produktivnost si lahko izračunaš, drugo vprašanje pa je, koliko s svojo "povečano" produktivnostjo narediš in predvsem koliko dovolj konkurenčen prodaš(!), da lahko preživiš ... evo, in ker so delo od doma uvedli, ko so uvedli covid, bi mogoče bilo dobro, da spet uvedejo covid, ampak potem bo bruseljska cesarica fonderlajdra s povečano produktivnostjo zaradi proizvodnje cepiv www.rtvslo.si/evrops...zer/610389 bolj težko še naprej as long as it takes neomajno podpirala nacifašiste iz Kijeva, ker pred hudobnimi Rusi s covidom ne morejo braniti "demokracijo" v EU, istočasno pa rečeš, da covid za nekdanjo sovjetsko republiko Ukrajino ne velja, ker še ni članica EU ... khmm, ker če se prav spomnim, brez Putina bi covid v EU verjetno še vedno veljal - za izbrance so bila cepiva preveč dober biznis, da bi se mu kar tako odpovedali - ampak ker vseh pred vojno bežečih Ukrajincev na meji v EU pač ni mogel noben testirat in jih okužene zavračat, je covid praktično čez noč preprosto izginil ...

P.S.: če bo kdo na totem forumu slučajno prebral moj post in mi očital cinizem - bolj ciničen kot bruseljska cesarica fonderlajdra ne more biti noben - zadnje cajte cinizma ne skrivam, ker pod vodstvom naših gospodarjev na "demokratičnem" zahodu je cinizem pravzaprav edini način, da preživim ... khmm, dokler me kot z zgoraj omenjenimi cepivi v času covida z lastnimi(!) sporazumi - nič nisem slišal, da je v parlamentu EU koga kaj vprašala - z nacifašisti iz Kijeva www.rtvslo.si/evrops...boj/788189 bruseljska cesarica fonderlajdra ne bo zapletla - slabo prikrita traja več kot 4 leta - v odkrito vojno z Rusijo tudi na tleh držav EU - samo kompletni kreten z "demokratično" opranimi možgani ne razume, kaj pomeni iz nalimanega članka citirano "Novost sporazuma je še možnost izdelave in skladiščenja brezpilotnikov na ozemlju Unije, in ne Ukrajine, s čimer bi jih obvarovali pred ruskimi napadi." - in potem mi niti cinizem ne bo pomagal, da bi preživel ...
1357 sporočil: 8.017
[#3085032] 16.07.26 18:27 · odgovor na: MAN-354355 (#3085016)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: 1357 16.07.2026 18:35
Dela od doma se ukinjajo predvsem zato, ker se doberšen del teh del avtomatizira, prv izmed posledic razvoja UI. Stroj nadomešča človeka ne samo v enostavnih temveč tudi v srednje zahtevnih strokovnih odločitvah. Naslednji velik korak bo sprememba osnovne organizacijske strukture poslovanja, kjer bo za middle managment skozi stranka vrata umaknjena omejitev ur dela tako kot je trenutno že pri top managmentu.
1357 sporočil: 8.017
[#3085033] 16.07.26 18:29 · odgovor na: FIskalnaFinta2 (#3085015)
Odgovori   +    0
Pojdi še en korak naprej in poglej kdo vse je solastnik Geely Holdinga, enega od mnogih joint venture kitajskih podjetij.

Strani: 1

vm-kiva