Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kje imajo najvišje plače: top 100 slovenskih podjetij
Strani: 1
sporočil: 332
A ni tako, da podatek o povprecnem strosku plac vsebuje bruto bruto
place in ne le "bruto place" kot jih imajo delavci na pogodbah in
bi bilo pametno na to v clanku opozoriti?
sporočil: 491
Vsi delavci v privatnih družbah z visoko plačo si te zagotovo
zaslužijo.
Težava je, da take članke prebirajo tudi kadri iz javnega sektorjam ki so po večini tam, ker drugje ne bi bili uporabni ali pa so z nekom v politiki v povezavi in bodo tudi za sebe hoteli take plače.
Poterm pa sledi uspešen dogovor vlade z temi 40-timi sindikati. Mi davkoplačevalci v Sloveniji pa imamo vse višje in višje davke.
Težava je, da take članke prebirajo tudi kadri iz javnega sektorjam ki so po večini tam, ker drugje ne bi bili uporabni ali pa so z nekom v politiki v povezavi in bodo tudi za sebe hoteli take plače.
Poterm pa sledi uspešen dogovor vlade z temi 40-timi sindikati. Mi davkoplačevalci v Sloveniji pa imamo vse višje in višje davke.
[IT2017a1]Gre za cca 16% razlike?
A ni tako, da podatek o povprecnem strosku plac vsebuje bruto bruto place in ne le "bruto place" kot jih imajo delavci na pogodbah in bi bilo pametno na to v clanku opozoriti?
sporočil: 195
če prav razumem, so v strošku "plač" vključeni tudi prejemki
vodstva? kar zna zlasti pri manjših podjetjih bistveno vplivati na
rezultat
sporočil: 162
Hvala za pozorno branje, a ni čisto tako.
V izkazu poslovnega izida so naslednji podatki:
6. Stroški dela
a) Stroški plač
b) stroški socialnih zavarovanj
c) Drugi stroški dela
Stroški plač (a) je seštevek bruto plač. Je pa res, da pri nekaterih podjetjih ne zajeme vseh bruto plač, ker nekateri stroške razvoja dajo med neopredmetena sredstva (kar pa je pojasnjeno v prispevku).
Upam, da sem pojasnil.
LP, Jure Ugovšek
6. Stroški dela
a) Stroški plač
c) Drugi stroški dela
Stroški plač (a) je seštevek bruto plač. Je pa res, da pri nekaterih podjetjih ne zajeme vseh bruto plač, ker nekateri stroške razvoja dajo med neopredmetena sredstva (kar pa je pojasnjeno v prispevku).
Upam, da sem pojasnil.
LP, Jure Ugovšek
[ugovsek]Tako, ampak govorim le o strošku plač. Recimo na pogodbi imam 5000 bruto plače, ampak strošek podjetja za teh mojih 5000 pa je glede na izračun (recimo www.findinfo.si/Tool...lculation) 5.805,00. In verjetno je ta znesek v poslovnem izidu podjetja ko strošek plače?
Hvala za pozorno branje, a ni čisto tako.
6. Stroški dela
a) Stroški plač
c) Drugi stroški dela
Upam, da sem pojasnil.
LP, Jure Ugovšek
Hvala, sem si razjasnil...
Če ste pod "stroški dela" v letnem poročilu le upoštevali postavko "plače zaposlencev", ste precej bolje zadeli povprečno bruto plačo, kot jo ima nekdo na pogodbi, kot če so bili upoštevani celotni "stroški dela".
Če ste pod "stroški dela" v letnem poročilu le upoštevali postavko "plače zaposlencev", ste precej bolje zadeli povprečno bruto plačo, kot jo ima nekdo na pogodbi, kot če so bili upoštevani celotni "stroški dela".
sporočil: 44
Strošek podjetja je res 5.805, ampak v poslovnem izidu se pol to
loči na (a) 5.000 stroškov plače in (b) 805 stroškov soc.
zavarovanj (nadomestila za prevoz in prehrano pa pol v ostale
stroške dela).
[martin6]Tako ja, hvala za potrditev:-)
Strošek podjetja je res 5.805, ampak v poslovnem izidu se pol to loči na (a) 5.000 stroškov plače in (b) 805 stroškov soc. zavarovanj (nadomestila za prevoz in prehrano pa pol v ostale stroške dela).
Strani: 1