Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kdaj prodajo ali nakup stanovanja zaupati notarju, odvetniku oziroma posredniku
Strani: 1
sporočil: 505
Zadnja sprememba: stutek 21.02.2025 07:51
Osebna izkusnja izpred 5 let:Nepremičninski agenti so nekoristni v času večjega povpraševanja od ponudbe, v nekaterih primerih celo goljufivi:
- zamolčali arheološko območje za dvojčka za katerega sem se zanimal
- v drugem primeru zamolčali neskladnosti z gradbenim dovoljenjem in promovirali adaptacije v nasprotju s prostorskim načrtom občine
- v 99% primerov pošiljanje ponudb, ki ne ustrezajo iskanim kriterijem in tratenje časa kupca z vztrajanjem na podpisovanju preddogovorov, preden razkrijejo podatke o ponudbi.
Na koncu sem sam brskal po zemljevidu na portalu PISO in klical lastnike iz zemljiške knjige, našel ustrezno zemljišče in lastnika, ki je tudi nagnal agente.
Na mojo srečo je prodajalec zahteval 25% manj, kot sem nameraval plačati in pa fenomenalno sem zadovoljen z notarsko pisarno na Glavnem trgu v Kamniku.
sporočil: 1.823
Sam imam kontra izkušnjo.
Prodajal sem zemljišče ene 2 leti, potlej smo najeli agentko,prodala v pol leta za primerno ceno obtem pa naredila še kar nekaj ur na občini.
Na isto agentko smo se obrnili zopet lani, za prodajo stanovanja .
In zopet pozitivna izkušnja.
Je pa res del večje firme in down to earth teta ;).
Prodajal sem zemljišče ene 2 leti, potlej smo najeli agentko,prodala v pol leta za primerno ceno obtem pa naredila še kar nekaj ur na občini.
Na isto agentko smo se obrnili zopet lani, za prodajo stanovanja .
In zopet pozitivna izkušnja.
Je pa res del večje firme in down to earth teta ;).
sporočil: 1.192
[stutek]
Osebna izkusnja izpred 5 let:
Nepremičninski agenti so nekoristni v času večjega povpraševanja od ponudbe, v nekaterih primerih celo goljufivi:
- zamolčali arheološko območje za dvojčka za katerega sem se zanimal
- v drugem primeru zamolčali neskladnosti z gradbenim dovoljenjem in promovirali adaptacije v nasprotju s prostorskim načrtom občine
- v 99% primerov pošiljanje ponudb, ki ne ustrezajo iskanim kriterijem in tratenje časa kupca z vztrajanjem na podpisovanju preddogovorov, preden razkrijejo podatke o ponudbi.
Na koncu sem sam brskal po zemljevidu na portalu PISO in klical lastnike iz zemljiške knjige, našel ustrezno zemljišče in lastnika, ki je tudi nagnal agente.
Na mojo srečo je prodajalec zahteval 25% manj, kot sem nameraval plačati in pa fenomenalno sem zadovoljen z notarsko pisarno na Glavnem trgu v Kamniku.
našel ustrezno zemljišče in lastnika, ki je tudi nagnal agente.Moja izkušnja: Prodajalci, ki odganjajo agente, so priložnost za ugoden nakup.
Na mojo srečo je prodajalec zahteval 25% manj, kot sem nameraval plačati
Strani: 1