Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Umrl je papež Frančišek

Strani: 1

0531Zavar sporočil: 1.995
[#3060390] 21.04.25 18:31
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: 0531Zavar 21.04.2025 18:32
RIP, Frančišek, pomoje je bil zmerno revolucionaren* papež.

*zmerno revolucionaren pomeni, predvsem glede na striktno dogmatično organizacijo v kateri je deloval.

Čakamo na možnost ukinitev celibata in ženske papežinje in potem bo katoliška vera morda med naprednejšimi verami v tem svetu (poleg anglikanske protestantske, ki pozna oboje od tega , kar sem omenil).

Ostale vere pa so, kot kaže, itak ostale nekje v srednjem veku :)
najobj sporočil: 32.611
[#3060394] 21.04.25 20:03
Odgovori   +    1
... Po dvanajstih letih na čelu Katoliške cerkve je v 89. letu starosti umrl papež Frančišek, ki je bil prvi jezuit in prvi Južnoameričan na tem položaju. ...

... OK, razen ob bogato obloženi mizi s prazničnimi dobrotami sam nisem glih neki vernik - ne morem reči ja in ne morem reči ne - vsekakor pa mi je ob smrti papeža Frančiška resnično žal, ker je bil dober človek in predvsem ker v vseh dvanajstih letih na čelu Katoliške cerkve nikoli ni pozabil, kdo je bil Jorge Mario Bergoglio ...

P.S.: za moje simpatije do papeža Frančiška - kaj pa naj Argentinec ima rad drugega - njegova ljubezen do fuzbala www.rtvslo.si/sport/...lim/743431 res ni najbolj pomembna, ker pa sem tudi sam velik ljubitelj "najpomembnejše postranske stvari na svetu", mi je ljudski Jorge Mario Bergoglio vedno bil in bo ostal še dodatno simpatičen ...

Strani: 1