Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Bi nas iz blata potegnila rdeče-črna koalicija?
Strani: 1 2
sporočil: 7.368
Saj je bil atentat na Ante Pavelića v Argentini, po tem atentatu je
bil pa iz Argentine prepeljan v Španijo k hčeri, ki je tedaj že
živela v Španiji, na zdravljenje, ki pa se ni nikoli končalo, umrel
je od posledic argentinskega atentata.
sporočil: 3.422
[1357]
Zgodba okoli vaških straž je čista, problematično je bilo domobranstvo, tako kot sem ti že napisal. To da se je pa ponovno v javnosti začelo pogrevati zgodbe o domoljubju domobranstva in o krivicah, ki naj bi jih bili deležni domobranci po koncu vojne zasluga ene same osebe na slovenski politični sceni, Janeza Janše, ki je povzročila tudi vrednotno zmedo na politični sceni, da se politika deli glede na pogled na dogajanje v drugi svetovni vojni ne pa glede na ideološke podstave na katerih posamezna politična opcija gradi in izvršuje svoje programe.
Sam sem mnenja, da za neko sirso dogajanje v druzbi rabis vec vzvodov, kot opisujes v primeru francoske revolucije, ta je npr ze toliko oddaljena, da je sprejemljivo tudi njihovo ubijanje plemstva npr.
Pri nasi politiki mogoce ni toliko problem domobranstvo, kot da se levi pol kiti z partizanstvom in nob.
Vsakoletne drazgose npr.
In nekak noce spustit zraven ze npr spomina na Tigr ovce, ki so po moje bolj rasli iz ljudstva, podobno so vaske straze pojem, ki so za levico napaka, saj so bile kontra partizanom npr.
Domobranstvo je zelo obcutljiva tema, ker kot prvo ni imel noben nikakrsnih koristi ( kolikor vem, za razliko od zgoraj omenjenega pavelica)
Ker slovenija ni nikoli obstajala kot neka samostojna enota z nekimi simboli, kot npr hrvaska,
Ker je bilo omejeno na relativno ozek del slovenije in majhno stevilo, a vseeno za to obmocje velik del prebivalstva.
Kot sem ti ze pisal na lokalnem pokopaliscu imamo 40 padlih talcev od nemcev in 40 zrtev povojnih pobojev.
V tej fari je bilo ist k , pobijali so oboji in to prisleki naciji in komunisti.
Za zakljucek, bi citiral zizka, ki je na vprasanje katera ideologija je boljsa odgovoril, da cloveska.
Zame so bili tako partizani kot domobranci na podobnem nivoju, so pa obsojanja vredni komunisti vodje in vodje domobrancev, ki so ljudi novacili zaradi svojega strahu pred komunizmom.
In ce dandanes italjani se hodijo na grob mussolinija, hrvatov po miljon na ustaski koncert, mi pa 10 000 domobrancem nismo zmozni dati neke piatete.
Jah nic bomo razdvojeni se naprej in se pokoravali bruslju, washingtonu, moskvi, doma pa pljuvali po dombrancih.
Zame je to hinavscina, svetohlinskost ipd.
Domobranci so zaj., ker so bili na napacni strani zgodovine, ne ker bi bili izdajalci, se najmaj pa naroda, drzave.
[odvisnik]Zato sem napisal "poleg ostalega"
> [1357]
> Zgodba okoli vaških straž je čista, problematično je bilo domobranstvo, tako kot sem ti že napisal. To da se je pa ponovno v javnosti začelo pogrevati zgodbe o domoljubju domobranstva in o krivicah, ki naj bi jih bili deležni domobranci po koncu vojne zasluga ene same osebe na slovenski politični sceni, Janeza Janše, ki je povzročila tudi vrednotno zmedo na politični sceni, da se politika deli glede na pogled na dogajanje v drugi svetovni vojni ne pa glede na ideološke podstave na katerih posamezna politična opcija gradi in izvršuje svoje programe.
Sam sem mnenja, da za neko sirso dogajanje v druzbi rabis vec vzvodov, kot opisujes v primeru francoske revolucije, ta je npr ze toliko oddaljena, da je sprejemljivo tudi njihovo ubijanje plemstva npr.
Pri nasi politiki mogoce ni toliko problem domobranstvo, kot da se levi pol kiti z partizanstvom in nob.Vse te stvari se dogajajo po sistemu akcija - reakcija.
Vsakoletne drazgose npr.
In nekak noce spustit zraven ze npr spomina na Tigr ovce, ki so po moje bolj rasli iz ljudstva, podobno so vaske straze pojem, ki so za levico napaka, saj so bile kontra partizanom npr.Vsaka jim čast, imeli so jajca v tistem času, samo njihov vpliv na dogajanje na Primorskem je bil manjši ali primerljiv z delovanjem VOS-a. Oni so bili ilegala, ki ni nikoli prerasla v resnejšo oboroženo formacijo, zato jih tudi verjetno zgodovina tako obravnava kot jih.
Tu se s teboj ne bi mogle najbolj strinjati. Tu ne mislim na navadne vojake in nižje oficirje, temveč na srednji in višji oficirski kader, politično vodstvo in tedanjo rkc, vsi našteti v domobranskih vrstah so bili ornk koristolovci za različne vrste dobrin.
Domobranstvo je zelo obcutljiva tema, ker kot prvo ni imel noben nikakrsnih koristi ( kolikor vem, za razliko od zgoraj omenjenega pavelica)
Ker slovenija ni nikoli obstajala kot neka samostojna enota z nekimi simboli, kot npr hrvaska,Na podlagi podatkov iz ene fare zaradi premajhnega vzorca ne moreš stvari projecirati niti na celotno področje tedanje Ljubljanske pokrajine kaj šele na področje vsega ozemlja, ki ga danes obsega Slovenija
Ker je bilo omejeno na relativno ozek del slovenije in majhno stevilo, a vseeno za to obmocje velik del prebivalstva.
Kot sem ti ze pisal na lokalnem pokopaliscu imamo 40 padlih talcev od nemcev in 40 zrtev povojnih pobojev.
V tej fari je bilo ist k , pobijali so oboji in to prisleki naciji in komunisti.
Kar se pietete tiče sta nadškof Šuštar in Kučan v Kočevskem rogu naredila vse kar je bilo potrebno ampak nekaterim na politični sceni to ni bilo najbolj po volji in so to zadevo okoli domobrancev, povojnih pobojev in dahauskih procesov uzeli za svoje politično mašilo za vsakokratno uporabo ko zmanjka politične vsebine za reševanje aktualnih problemov ali ko je potrebno pred kakršnimi koli že volitvami prepričati čim večje število ljudi za svoje glasove.
Za zakljucek, bi citiral zizka, ki je na vprasanje katera ideologija je boljsa odgovoril, da cloveska.
Zame so bili tako partizani kot domobranci na podobnem nivoju, so pa obsojanja vredni komunisti vodje in vodje domobrancev, ki so ljudi novacili zaradi svojega strahu pred komunizmom.
In ce dandanes italjani se hodijo na grob mussolinija, hrvatov po miljon na ustaski koncert, mi pa 10 000 domobrancem nismo zmozni dati neke piatete.
Jah nic bomo razdvojeni se naprej in se pokoravali bruslju, washingtonu, moskvi, doma pa pljuvali po dombrancih.Tudi to je napačna prispodoba. Da smo razdvojeni je krivo predvsem to da stvari v času in prostoru spremljamo z ideološkimi očali preteklosti. Te zgodbe o pokoravanju me pa bolj spominjajo na radikalne komuniste ali pa radikalne levičarje, ki ali ne ali pa nočejo razumeti niti naravnega niti mednarodnega prava.
Predlagam ti, da si prebereš Lizbonsko pogodbo, imaš jo tudi uradno prevedeno v slovenski jezik na netu, in sem mišljenja da boš precej spremenil mnenje pokoravnju in podaništvu vsaj kar se EU tiče.
Zame je to hinavscina, svetohlinskost ipd.
Oprosti, ampak tu si v hudi zablodi. nihče ne govori o domobranskih vojakih. Govorimo o vodstvu, vojaškem in političnem, ki je bilo izdajalsko, vsi po vrsti z več izdajami. V katerikoli državi so se ti ljudje pojavili na političnih ali visokih vojaških funkcijah, so to državo izdali. Če bi bilo drugače se bežigrajski stadion ne bi nikoli zgodil, pa se ni zgodil zaradi vojakov temveč se je zgodil zaradi čistega koristoljubja vodstva. Samo za primer četniki Draže MIhajlovića; Ravnogosko gibanje, niso nikoli nikomur drugemu prisegli kot edino tedanjemu jugoslovanskemu kralju Karađorđeviću, zato iamjo tudi ravnogorci v Srbiji danes status borcev proti okupatorju medtem ko so pa Pečančevi, Džujićevi ali Džurišićevi četniki še vedno kolaboranti ker so na svojih ozemljih, kjer so delovali sodelovali z okupatorskimi silami.
Domobranci so zaj., ker so bili na napacni strani zgodovine, ne ker bi bili izdajalci, se najmaj pa naroda, drzave.
Pri organizacijah z subordinacijsko obliko delovanja grehi tistega na vrhu padajo na celotno podrejeno piramido.
rganizacijah z subordinacijsko obliko delovanja grehi tistega na
vrhu padajo na celotno podrejeno piramido."
To je pa pravniska latovscina.
Nima veze z realnim zivljenjem, ampak kot nastevas prej izhod v sili, ko zmanjka drugih argumentov.
Vceraj sem prebral se clanek o jesenovcu, glede na to kaj so tam delali ni cudno da se hrvati in srbi ne morejo in da se rabi vsaj tri generacije, da se vsaj malo pozabi.
Tudi pri nas so bili eksekutorji domobrancev verjetno bolj hrvaski ali srbski komunisti, ki so imelo neporavnane racune z ustasi.
Pri nas se velikokrat omenja sv urh, kar sem bral je bilo tam mogoce pobitih 300 pripadnikov, simpatizerjev partizanov, pa se to je lahko diskutabilno.
Vsekakor ne morem na podlagi ene fare projecirat na celotno drzavo.
Drzava je neka imaginarna forma, pobiti pa imajo imena in priimke.
Kot evangelicanu bi ti pripisoval malo vec "bozjega razuma", pa kot vidim, tudi britanske univerze postavljajo lukrativnost pred clovecnost.
V stari zavezi imas pripoved o sodomi in gomori in kako prerok prosi, da bog ne unici mesta.
Z bogom se pogaja in na koncu pride do tega, da ce najde le enega postenjaka mesta ne pokonca.
Podobno imas pri odhodu izraelcev iz egipta, ko egipcane dolete vse sorte nadloge pa se kar trmarijo pri svojem.
Dokler jim bog ne pobije prvorojencev.
In v vcerajsnjem evangeliju jezus govori o koncu casov, ko se kraljestva dvigujejo nad kraljestvo in clovek nad cloveka, a kdor prica v njegovem imenu, mu ne bo skrivljen las.
Pogodbe, pravni dogovori so kot cesarjeva podoba na zlatniku, nimajo veze z bogom.
On terja svoje.
Na vsakem posamezniku pa je kako to dojame.
In mislim, da zizek to dojema , na nacin, ki mi je blizu.
Ceprav meni pravijo, da sem klerik, njemu pa da je marksist.
sasod.substack.com/p...n-njihovih
Nima veze z realnim zivljenjem, ampak kot nastevas prej izhod v sili, ko zmanjka drugih argumentov.
Vceraj sem prebral se clanek o jesenovcu, glede na to kaj so tam delali ni cudno da se hrvati in srbi ne morejo in da se rabi vsaj tri generacije, da se vsaj malo pozabi.
Tudi pri nas so bili eksekutorji domobrancev verjetno bolj hrvaski ali srbski komunisti, ki so imelo neporavnane racune z ustasi.
Pri nas se velikokrat omenja sv urh, kar sem bral je bilo tam mogoce pobitih 300 pripadnikov, simpatizerjev partizanov, pa se to je lahko diskutabilno.
Kot evangelicanu bi ti pripisoval malo vec "bozjega razuma", pa kot vidim, tudi britanske univerze postavljajo lukrativnost pred clovecnost.
V stari zavezi imas pripoved o sodomi in gomori in kako prerok prosi, da bog ne unici mesta.
Z bogom se pogaja in na koncu pride do tega, da ce najde le enega postenjaka mesta ne pokonca.
Podobno imas pri odhodu izraelcev iz egipta, ko egipcane dolete vse sorte nadloge pa se kar trmarijo pri svojem.
In v vcerajsnjem evangeliju jezus govori o koncu casov, ko se kraljestva dvigujejo nad kraljestvo in clovek nad cloveka, a kdor prica v njegovem imenu, mu ne bo skrivljen las.
Pogodbe, pravni dogovori so kot cesarjeva podoba na zlatniku, nimajo veze z bogom.
On terja svoje.
[odvisnik]Ima zelo veliko z življenjem. Poglej primer domobranske vojske. Zaradi sprijenega vodstva je črna pika padla tudi na domobranske kuharje in bolničarje
rganizacijah z subordinacijsko obliko delovanja grehi tistega na vrhu padajo na celotno podrejeno piramido."
Jasenovac je bil eden od vzrokov za Pliberško polje in križev pot hrvaških ustašev in domobranov po koncu druge svetovne vojne. ampak pri Jasenovcu je problem v tem ker se pri tem križevem potu ni ustavilo. Tisti,ki de facto vladajo v Srbiji že 120 let ( najdeš jih v eni ustanovi na Banjici imenovani Institut za bezbednost) Jasenovac vedno potegnejo ven kadar želijo javnost usmeriti od svojih umazanih rabot, ki jih je nebroj, tako proti srbskemu narodu, ki ga že 120 let držijo v ujetništvu, kot proti sosednjim narodom in državam. Sreča in prednost teh ljudi je v tem da so vsi, ki tvorijo to institucijo krvno povezani z ruskim ali angleškim plemstvom ter posledično pod njihovim protektoratom in posledično nedotakljivi za kakršno koli vrsto nevtralizacije.
Dvomim. ker je bilo Titovo navodilo od vsega začetka njegove vladavine, da mora vsakdo obračunati/ obračunavati s svojimi. Tu je mišljen predvsme projektivni nivo. Za vse eksekucije slovencev je bil na nalogu podpis slovenskega funkcionarja odgovornega za to področje, za eksekucije hrvatov hrvaškega , za eksekucije srbov srbskega,....
Urh in Turjak sta predvsem simbola domobranske nespametnosti okoli teh vprašanj, sta pa obe lokaciji razkrili pravo vlogo rkc v drugi svetovni vojni na slovenskem od česar se rkc ni nikoli distancirala, podobno kot so bili po vojni dahauski procesi nespametnost zmagovalne strani v vojni
To kar si napisal drži ampak tvoj namen je bil izenačevanje, ki pa ni možno ker je bilo umrlih na partizanski strani mnogo več.
Eno je vera posameznika, mnogokrat pa povsem nekaj drugega dogajanje v času in prostoru. V vojnih časih je pa tako, da ima zelo malo ljudi tako čiste roke da se lahko de facto poistovetijo z božjimi nauki
On terja svoje.
Vsaka čast če živiš de facto po božjih priporočilih, si ornk manjšina tudi v svojem klerikalnem krogu, kjer je vse več puritanstva, predvsem med tistimi, ki bi morali biti zgled množicam sledilcev božjih priporočil.
saka čast če živiš de facto po božjih priporočilih, si ornk
manjšina tudi v svojem klerikalnem krogu, kjer je vse več
puritanstva, predvsem med tistimi, ki bi morali biti zgled množicam
sledilcev božjih priporočil.
Tu se strinjam.
Ni neke vecje razlike med klerikalnimi ali liberalnimi kolegi.
Vsak ima svoj prav, je pa pri obeh problem preveliko slepo zaupanje v ideologijo ali klerikalno ali liberalno.
Tu se strinjam.
Ni neke vecje razlike med klerikalnimi ali liberalnimi kolegi.
Vsak ima svoj prav, je pa pri obeh problem preveliko slepo zaupanje v ideologijo ali klerikalno ali liberalno.
Strani: 1 2