Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek GZS: Slovenija pod Golobom v 10 slikah

Strani: 1

DavidRepen sporočil: 1
[#3078432] 11:36
Odgovori   +    3
Jaz se samo sprasujem kdaj se bosta zdruzila Nova 24 in castnik finance,saj prodajata isto meglo. Pogresal sem taksne kritike ko je v casu covida BDP padel za 8+,pa je seveda bilo opravicljivo na 100 in en nacin, druga oblast.
PS; nisem volilec Goloba da nebo pomote
tomazhor sporočil: 9
[#3078433] 11:42
Odgovori   +    9
Iz tega bi izpostavil samo to, da je razmerje med tistimi ki ustvarjajo dodano vrednost in ostalimi, javni sektor+upokojenci praktično 1:1. Kar je tudi zaskrbljujoče!?
primvla sporočil: 1.292
[#3078435] 12:07 · odgovor na: tomazhor (#3078433)
Odgovori   +    4
spet ta obrabljena plosca, kdo generira dodano vrednost in kdo jo porablja, jao...
FjodorKirilovic sporočil: 38
[#3078436] 12:17 · odgovor na: DavidRepen (#3078432)
Odgovori   +    14
[DavidRepen]
Jaz se samo sprasujem kdaj se bosta zdruzila Nova 24 in castnik finance,saj prodajata isto meglo.
Pojasni, katere od 10 točk so megla in zakaj.
Pogresal sem taksne kritike ko je v casu covida BDP padel za 8+,pa je seveda bilo opravicljivo na 100 in en nacin, druga oblast.
Postavi v kontekst in primerjaj z drugimi državami, kot je naredil Bojan Ivanc zgoraj (in ne "častnik" Finance). BDP Španije je samo v Q2 2020 padel za 18,5%.
SD ali Levica?
FIN-542731 sporočil: 760
[#3078440] 12:51 · odgovor na: DavidRepen (#3078432)
Odgovori   +    9
[DavidRepen]
Jaz se samo sprasujem kdaj se bosta zdruzila Nova 24 in castnik finance,saj prodajata isto meglo. Pogresal sem taksne kritike ko je v casu covida BDP padel za 8+,pa je seveda bilo opravicljivo na 100 in en nacin, druga oblast.
In to pravi redni komentator v tukajšnji klepetalnici z enim komentarje :)).
Izgleda, da pri volitvah lezete ven že iz vsake luknje, da ne rečem pašetete, ali še bolj "moderno" - iz gozda.

Smrt SVOBODI, svoboda narodu! ... (prepesnjen slogan Trockega :)).
tomazkos sporočil: 579
[#3078453] 15:10
Odgovori   +    8
Konkurenčnost napreduje kot moja dieta. Odkar hujšam, sem pridobil 10 kil.
Noni sporočil: 20
[#3078456] 15:16
Odgovori   +    1
Res dober, strukturiran in jasen prispevek. Ne razumem nekaterih tu spodaj, ki pišejo razne floskule, namesto da bi se zamislili nad tem stanjem.
Čisto pošteno lahko glede na te kazalce rečemo, da nam ne gre tako dobro kot nam to poskušajo prikazovati vladajoči.

Ampak je še možno obrniti trend, tile predlagani ukrepi GZS zgledajo konkretni in tudi realno uresničljivi. Ne bo pa lahko, predvsem pri ukrepu povečanja učinkovitosti države, ker ljudje ki delajo v državnem aparatu večinoma nisto tržno naravnani in ne razumejo resnosti situacije
primvla sporočil: 1.292
[#3078459] 15:29 · odgovor na: Noni (#3078456)
Odgovori   +    2
tok dobro, kot se sirokoustijo vladajoci itak da ne. ampak:

kot prvo je sla po podjetnistvu mnogo vecja od povprasevanja po produktih in storitvah. po moji cezpalcni oceni za faktor 10. torej 90% jobov je bullshit (tudi v gospodarstu. in predstavljajo nepotreben stres za okolje in populacijo). ampak moje mnenje je radikalno, tko da ga tanormalni jemljite z veliko rezerve. potem se vpreze se celotno marketing masinerijo, da se skozi KPI znanosti preprica rajo, da si nekaj zeli oziroma to celo nujno rabi (kaksen moski pa si, ce ne uporabljas malizie?)...

kot drugo, podjetnistvo, realni sektor, ne more obstajat v vakuumu - brez drzavne infrastrukture v obliki transporta, komunikacij, izobrazevanja, prava, financ,... in v koncni fazi kupcev, da neham nastevat.

neki sem mel kot tretje, pa mi leti iz glave, demenca. upokojence pustmo stat, so nardil svoje.

skratka, jebes konkurencnost, ce ne upostevas VSE cene.
FIN-544124 sporočil: 5.940
[#3078473] 22:16
Odgovori   +    0
Eno samo zavajanje s strani GZS.

Sem nameraval po vrsti na vsako točko odgovoriti pa se mi enostavno ne da.

V glavnem se vsi podatki, tudi pozitivni trendi, hočejo na vsak način prikazati v slabi luči.

Strani: 1

new-qetesh