Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Koliko je možnosti, da si Golob pri nacionalizaciji borze premisli? Nič. Koliko glavnih sporov s Hrvaško je Slovenija izgubila? Vse.
Strani: 1
Skupaj bi bili nepremagljiv tandem, ker pa se prevečkrat delimo, smo pač neki balkanski prepirljivci.
In da se Holob zdaj pred volitvami nekaj šopiri v "nacionalnem interesu" bo še en Waterloo, ki ga bomo kot vedno plačali slovenski davkoplačevalci.
Naš JS pa itak je pravno švoh, čeprav si domišlja, da so uau. To itak je znano.
Povedala je le, da se tako ne dela. Da smo sami krivi za prodajo in sedaj iz spodnjih gat vlečemo razloge za zaščito nečesa, kar zaščite ne potrebuje. Sploh pa ne s strani države, ki je bila vsa desetletja grozna mačeha, ki ves ta čas ni naredila nič, da bi se kapitalski trg v SLO razvil. Še več, naredila je vse, da ga je spotikala in odganjala še tisto malo tujcev, ki so slučajno zalutali v to vukojebino na sončni strani Alp (skrbniški računi, pa obdavčitve, pa non-stop spreminjanje zakonodaje, pa zamujanje s pokojninsko reformo, pa vmesnimi nacionalizacijami firm in nezakonitimi zasegi/krajo delnic delničarjem...). Skratka, kjer je bilo možno, so vladajoči ob več ali manj glasnem strinjanju in vpitju ovc, uničevali borzo.
LJSE je bila v lasti slovenskih borznih hiš, bank in DZUjev. Nato je tekom časa počasi prihajalo do koncentracije (tudi z zapiranjem BPHjev in bank, z združitvami in prevzemi). Potem so preostali (tudi glavni vpijoči Štembi od Ilirike, da se ne pozabi!!!) LJSE prodali Avstrijcem. In nato le-ti hrčkom. Ampak to so bile odplačne prodaje!!! Sedaj bi pa mi to nacionalizirali oz. z birokratskimi prijemi omejevali!!!
Čudne čase živimo. Zelo čudne!
Mogoče je dobro, da mi stari modeli počasi izumiramo, ker se v času, ko dogovori in morala več ne velja, populizem pa šprica iz vseh por družbe, več ne znajdem in res ne maram živeti...
Mogoče je dobro, da mi stari modeli počasi izumiramo, ker se v času, ko dogovori in morala več ne velja, populizem pa šprica iz vseh por družbe, več ne znajdem in res ne maram živeti...
K sreci imas v nedeljo moznost, da si v nedeljo za.
Dogovori in morala tule ze dolgo na veljajo, po mojem spominu vsaj od leta 45, verjetno pa se dosti dalj.
Kot mladostnik lahko marsikaj kompenzirast z mocjo, hitrostjo ipd,,ko ss postaras moras delovat izkuseno, ce se zanas le na moc in hitrost postajas kreatura sama sebe.
In nekaj podobnega se dogaja s Slovenijo.
Strani: 1