Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prek INR računa v 20 letih do slabih 200 tisoč evrov več donosa
Strani: 1
sporočil: 2.103
Ali res ni možnosti, da bi svoje obstoječe delnice prenesel v
INR?
Torej jih moram prodati, plačati davek na kapitalski dobiček in spet kupiti? In prej izračunati, če se mi to sploh splača.
Torej jih moram prodati, plačati davek na kapitalski dobiček in spet kupiti? In prej izračunati, če se mi to sploh splača.
sporočil: 2.103
Seveda ne, samo diskriminatorno je, da bodo davčnih odpustkov
deležni šele kupci delnic od nekega datuma dalje. Ne pa vsi tisti,
ki so že prej bili tako odgovorni, da so mislili na svojo starost
in si delali naložbe.
Zato bo tole zelo verjetno padlo na Ustavnem sodišču!
Zato bo tole zelo verjetno padlo na Ustavnem sodišču!
sporočil: 11.079
[GV-1113]Če si poskrbel za svojo starost, je potem bolje, da svojih naložb ne daješ v INR, ker je onih 15 let zate že globoko v penziji...
Seveda ne, samo diskriminatorno je, da bodo davčnih odpustkov deležni šele kupci delnic od nekega datuma dalje. Ne pa vsi tisti, ki so že prej bili tako odgovorni, da so mislili na svojo starost in si delali naložbe.
Zato bo tole zelo verjetno padlo na Ustavnem sodišču!Ne bo padlo. Zakaj? Trgovalni račun je trgovalni račun, in davkarija ga ne gleda celostno, ampak vsako naložbo znotraj te malhe posebej. Zato plačaš davek pri prodaji KRKG, če je plus, ne moreš pa davčne obveznosti pobotat z izgubo prodaje denimo TLSG. Na pamet govorim. In pri Trgovalnem računu ima vsaka prodajna transakcija davčni efekt, ne glede na to, ali je denar fizično odtekel s trgovalnega računa na tvojega fizičnega, ali pa ostal tam.
INR pa je gledan celostno. Država se ne vtika toliko kaj se (z upoštevanjem pravil) znotraj vreče dogaja in jo zanima le input in output. Tudi vložki so omejeni. Namenjeno je pač kapitalskemu šparanju. Zdaj kaj lahko iz tega rata je imho en velik khm. Ker meni izkušnje govorijo, da ko se začno frizerke in vodovodarji pogovarjati o delnicah in skladih in donosih, je skrajni cajt, da iz naložb spizdiš, daš denar v štumf in spiš nekaj časa...
To sta dva različna produkta.
Strani: 1