Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Nemčija: bum balkonskih elektrarn. Kako je pri nas?
Strani: 1
sporočil: 491
Cene dotične solarne frštekarije padajo kot kamen. Še kako leto
počakat, pa bodo kompleti naprodaj v vsakem Hoferju, Lidlu in
Sparu.
Pa letos lahko prvič naročim domači ESS baterijski hranilnik z LFP baterijami 10 kWh za jurja dvesto EUR z DDV.
Noro kam smo prišli.
Sedaj se pa zamislit, kaj se šele da delati na večjih "utility" scale zadevah. In kaj šele bo čez 5 let mogoče ob sedanjih krivuljah padcev cen solarne in baterijske tehnike.
Pa letos lahko prvič naročim domači ESS baterijski hranilnik z LFP baterijami 10 kWh za jurja dvesto EUR z DDV.
Noro kam smo prišli.
Sedaj se pa zamislit, kaj se šele da delati na večjih "utility" scale zadevah. In kaj šele bo čez 5 let mogoče ob sedanjih krivuljah padcev cen solarne in baterijske tehnike.
sporočil: 28.385
[OgnjenAnto]super, daj link.
sporočil: 491
[]Za public objavo, sicer rahlo dražje, vendar dosegljivo brez cenkanja in VIP (veze in poznanstva):
> [OgnjenAnto]
> Pa letos lahko prvič naročim domači ESS baterijski hranilnik z LFP baterijami 10 kWh za jurja dvesto EUR z DDV.
super, daj link.
www.nkon.nl/en/nkon-...terij.html
NKON ESS Pro – 51.2 V 10.24kWh Outdoor home battery
€1,399.95
Excl. Tax:
€1,156.98
sporočil: 1.874
Zato pa je nesmiselna gradnja JEK2, ker gre za zastarelo
tehnologijo (prihajajo mali modularni reaktorji) in sploh ob takšni
nori investicijski ceni.
Ker če bodo cene solarnih panelov in baterij res tako padale, je jasno, kaj bo rentabilno.
V kombinacij še z še več reverzbilnimi hidroelektrarnami. In s še več vetrnicami na Hrvaškem in v Avstriji, ki imajo najvišjo proizvodnjo ravno pozimi, ko je malo sonca.
Za rezervo pa seveda plinske turbine. Ker brez tega pa ne bo šlo.
Ker če bodo cene solarnih panelov in baterij res tako padale, je jasno, kaj bo rentabilno.
V kombinacij še z še več reverzbilnimi hidroelektrarnami. In s še več vetrnicami na Hrvaškem in v Avstriji, ki imajo najvišjo proizvodnjo ravno pozimi, ko je malo sonca.
Za rezervo pa seveda plinske turbine. Ker brez tega pa ne bo šlo.
sporočil: 144
[OgnjenAnto]
> []
> > [OgnjenAnto]
> > Pa letos lahko prvič naročim domači ESS baterijski hranilnik z LFP baterijami 10 kWh za jurja dvesto EUR z DDV.
>
> super, daj link.
Za public objavo, sicer rahlo dražje, vendar dosegljivo brez cenkanja in VIP (veze in poznanstva):
www.nkon.nl/en/nkon-...terij.html
NKON ESS Pro – 51.2 V 10.24kWh Outdoor home battery
€1,399.95
Excl. Tax:
€1,156.98
Jaz sem dal za 2kw toliko, pa se mi je zdelo ok :/
Si naročil, sprobal?
Če to deluje, zakaj bi človek res plačeval 4k€ letno za elektriko, brez EV avta. Dve taki pa odjebeš grid, svobodno odplešeš v brezgolobno prihodnost..
Edino betonski bunker rabiš če bi se vžgalo
sporočil: 3.085
[Projects]
> [OgnjenAnto]
> > []
> > > [OgnjenAnto]
> > > Pa letos lahko prvič naročim domači ESS baterijski hranilnik z LFP baterijami 10 kWh za jurja dvesto EUR z DDV.
> >
> > super, daj link.
>
> Za public objavo, sicer rahlo dražje, vendar dosegljivo brez cenkanja in VIP (veze in poznanstva):
>
> www.nkon.nl/en/nkon-...terij.html
> NKON ESS Pro – 51.2 V 10.24kWh Outdoor home battery
>
> €1,399.95
> Excl. Tax:
> €1,156.98
Jaz sem dal za 2kw toliko, pa se mi je zdelo ok :/
Si naročil, sprobal?
Če to deluje, zakaj bi človek res plačeval 4k€ letno za elektriko, brez EV avta. Dve taki pa odjebeš grid, svobodno odplešeš v brezgolobno prihodnost..
Edino betonski bunker rabiš če bi se vžgalo
Pise out door , a to imas lahko zunaj.
Kot sem bral te zadeve bolje , dalj delujejo na stalni temperaturi ?
Strani: 1