Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: članek \'\'Cene nepremičnin končno začele rasti\'\'
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Glavni forum (15)
Strani: 1 2
LP
"We certainly wouldn’t consider buying anything in Europe at the moment. Come back when property prices have fallen, and the economies are recovering, which could take a while!"
samoiniciatiuc je napisal(a):In zakaj bi naj sploh kupovali nove nepremicnine? Saj smo se pravkar naucili (in izkusili), da niso dobra in varna nalozba, vec kot v enem stanovanju pa tudi ne mores istocasno biti. Ne vidim poslovnega modela izza gradnje nepemicnin...
zdaj ko pa razne tanje srsovnik pisejo ZAVAJUJOCE naslove da bo kao rastlo pa vemo da ste nepremicninarji CISTO OBUPANI in da bo res se bolj padalo. novogradenj je dosti, investitorji bodo morali ob koncu leta nekako vrniti kredite. posojilni pogovji za prebivalstvo so zelo zaostreni, dohodki manjsi, brezposelnost vecja, manj in manj je ljudi iz povojne baby-boom generacije ker zdaj umirajo - vecja ponudba, in pa manj in manj je ljudi v generacijah 20-30 let ko naj bi kupovali, cene dol, kam pa drugam....
djov13 je napisal(a):In zakaj bi naj sploh kupovali nove avtomobile? Saj smo se pravkar naucili (in izkusili), da niso dobra in varna nalozba, vec kot v enem avtomobilu se pa tudi ne mores istocasno voziti. Ne vidim poslovnega modela izza izdelovanja avtomobilov ...
In zakaj bi naj sploh kupovali nove nepremicnine? Saj smo se pravkar naucili (in izkusili), da niso dobra in varna nalozba, vec kot v enem stanovanju pa tudi ne mores istocasno biti. Ne vidim poslovnega modela izza gradnje nepemicnin...
1z3x5 je napisal(a):
In zakaj bi naj sploh kupovali nove avtomobile? Saj smo se pravkar naucili (in izkusili), da niso dobra in varna nalozba, vec kot v enem avtomobilu se pa tudi ne mores istocasno voziti. Ne vidim poslovnega modela izza izdelovanja avtomobilov ...
Maš prav. En avto za sina, pa za hčerko, pa za ženo, pa za ljubico,...Ups, sem hotel napisat nepremičnino.
nekateri... zdravniki,... imajo v lasti po 4, 5, 6, 7 stanovanj.... in še nekaj hiš.
1z3x5 je napisal(a):
In zakaj bi naj sploh kupovali nove avtomobile? Saj smo se pravkar naucili (in izkusili), da niso dobra in varna nalozba, vec kot v enem avtomobilu se pa tudi ne mores istocasno voziti. Ne vidim poslovnega modela izza izdelovanja avtomobilov ...
No zdaj vidiš zakaj je avtomobilska industrija v veliki krizi :)
kiklop9 je napisal(a):
V Sloveniji bi bil dobrodošel davek na nepremičnine, nekateri... zdravniki,... imajo v lasti po 4, 5, 6, 7 stanovanj.... in še nekaj hiš.
Nekam je treba vlagat zaslužen denar. Eni prisegajo na nepremičnine, drugi na delnice,,,,,,,:-). Kako zaslužke od tega zateguje davčni šrauf se pa tako vidi. Lep dan.
Lahko gre nekdo na borzo in ponuja delnice od Krke za 200€ toda to še ne pomeni, da jih bo kdo kupil.
Bistvena informacija je za kakšno ceno se dejansko sklene posel in koliko tega posla sploh je...vse ostalo oglaševano je samo megla in iluzija, ki jo nekateri hočejo predstaviti širnemu svetu. :)
bigl je napisal(a):Vidiš tega pa jaz nikoli ne bom razumel. Zakaj, zakaj, zakaj ?
Nekam je treba vlagat zaslužen denar . Eni prisegajo na nepremičnine, drugi na delnice,,,,,,,:-). Kako zaslužke od tega zateguje davčni šrauf se pa tako vidi. Lep dan.
Dthor je napisal(a):
Vidiš tega pa jaz nikoli ne bom razumel. Zakaj, zakaj, zakaj ?
Ker ga očitno nimaš (ali pa vsaj ne dovolj za resno vlaganje ;)
tycoon2 je napisal(a):Hehehe .... greš stavit ? Staviva vsak vse svoje premoženje. Če imam jaz več ... dobim jaz vse tvoje, če imaš ti več ... dobiš ti vse moje. Kolikor si se hvalil imaš 100 k na mesec od najemnin ... to pomeni da si vsako leto za cca 1 mio težji.Skratka mala malca zate. Kaj praviš ? Si upač ali si prpa ?
Ker ga očitno nimaš (ali pa vsaj ne dovolj za resno vlaganje ;)
1z3x5 je napisal(a):
fastriff je napisal(a):
No zdaj vidiš zakaj je avtomobilska industrija v veliki krizi :)
In zakaj bi naj sploh gradilii ceste? Saj smo se pravkar naucili (in izkusili), da niso dobra in varna nalozba, vec kot po eni cesti se pa tudi ne mores istocasno voziti. Ne vidim poslovnega modela izza graditve cest ...
Dthor je napisal(a):
Hehehe .... greš stavit ? Staviva vsak vse svoje premoženje. Če imam jaz več ... dobim jaz vse tvoje, če imaš ti več ... dobiš ti vse moje. Kolikor si se hvalil imaš 100 k na mesec od najemnin ... to pomeni da si vsako leto za cca 1 mio težji.Skratka mala malca zate. Kaj praviš ? Si upač ali si prpa ?
Če rabita nekega ocenjevalca, se jaz javim za skromno provizijo 5-10% :)
1z3x5 je napisal(a):
In zakaj bi naj sploh gradilii ceste? Saj smo se pravkar naucili (in izkusili), da niso dobra in varna nalozba, vec kot po eni cesti se pa tudi ne mores istocasno voziti. Ne vidim poslovnega modela izza graditve cest ...
Koliiko novih cest razen AC smo pa naredili ? Stare se klepa nonstop.
1z3x5 je napisal(a):Zato, ker se vozimo po njih, butl.
In zakaj bi naj sploh gradilii ceste?
nepremicninska kriza se je tudi zacela zaradi bedakov, ki so na hiso gledali kot na hralnilno knjizico/kreditno kartico.
Dthor je napisal(a): Hehehe .... greš stavit ? Staviva vsak vse svoje premoženje. Če imam jaz več ... dobim jaz vse tvoje, če imaš ti več ... dobiš ti vse moje. Kolikor si se hvalil imaš 100 k na mesec od najemnin ... to pomeni da si vsako leto za cca 1 mio težji.Skratka mala malca zate. Kaj praviš ? Si upač ali si prpa ?Hehe - HUDO. A mogoče kdo ve naslov enega YU filma, kar dolgo nazaj sem to gledal - Stavit je šel en gastarbeiter,kdo da je bogatejši z enim "kao" revnim seljakom, ki je vse svoje prihranke hranil kar doma na raznih mestih, večino je imel v postelji in potem je seljak vlekel ven gotovino, gastarbeiter pa samo govoril kaj vse ima - zmagal je seljak, un ki se je hvalil, da je bogatejši pa je potem moral nag skozi vas.
bc123a je napisal(a):
Zato, ker se vozimo po njih, butl.
nepremicninska kriza se je tudi zacela zaradi bedakov, ki so na hiso gledali kot na hralnilno knjizico/kreditno kartico.
butl si ti
djov13 je napisal(a):In zakaj bi naj sploh kupovali nove avtomobile? Saj smo se pravkar naucili (in izkusili), da niso dobra in varna nalozba, vec kot v enem avtomobilu se pa tudi ne mores istocasno voziti. Ne vidim poslovnega modela izza izdelovanja avtomobilov ...
In zakaj bi naj sploh kupovali nove nepremicnine? Saj smo se pravkar naucili (in izkusili), da niso dobra in varna nalozba, vec kot v enem stanovanju pa tudi ne mores istocasno biti. Ne vidim poslovnega modela izza gradnje nepemicnin...
Dthor je napisal(a):Ti bi se spustil v stavo, čeprav ti sploh ni jasno kakšen bo izid? Potem že nimaš dosti za izgubit... Jaz se tega ne grem, lahko pa poskusiš s TadejemK... on se navdušuje nad takšnimi stavami ;)
Hehehe .... greš stavit ? Staviva vsak vse svoje premoženje. Če imam jaz več ... dobim jaz vse tvoje, če imaš ti več ... dobiš ti vse moje. Kolikor si se hvalil imaš 100 k na mesec od najemnin ... to pomeni da si vsako leto za cca 1 mio težji.Skratka mala malca zate. Kaj praviš ? Si upač ali si prpa ?
1z3x5 je napisal(a):Z avti se vozimo, po cestah se vozimo, v stanovanjih stanujemo. Vse to so bolj slabe nalozbe, kaj kokodakas, saj ti ne oporekam.
In zakaj bi naj sploh kupovali nove avtomobile?
Butli so na stanovanja gledali kot na "nalozbe" in jih seveda glede na funkcijo (ziveti v njih) mastno preplacali. To je bil vir krize.
dalex je napisal(a): Ne razumem, kaj je lekcija tega? A gastarbeiter ni imel materialnih dokazov pri sebi ali kaj?Gastarbeiter ni imel toliko gotovine,imel je veliko zlatnine na sebi ,mercedesa , rodno hišo, pa hišo v tujini, ki naj bi bila vredna toliko in toliko, seljak pa takoj z gotovino v protivrednosti na plano.Lekcija je bila pač za onega v filmu in sem samo zato omenil ker se mi je zdel dober film.
Ja siavit sta šla pa zato ker se je gastarbeiter skoz hvalil in zaničeval onega vaščana, temu je pa potem prekipelo...
tycoon2 je napisal(a):Valjda, bi se spustil v stavo, ker mi gredo nepremičninarji že rahlo na živce z neumnim odnosom. Kliče moja tajnica kretena ki prodaja nsproti WTC ja flete ki jih šele gradi. Zanima jo cena in tip razloži da 5500EUR/m2. Ženska mu odgovori da je to malo predrago ali bi se dalo kaj ceneje zmenit, tip pa ji odgovori, da se z ljudmi, ki nimajo za eno grasoniero ne bo ukvarjal ker so tak low life. Halooooo !!???!!! Sicer me boli k kaj moja tajnica kupuje ampak .... Če je zato slabe volje je kafe manj dober in sendvič ni tako z dušo narejen. Skratka nepremičninarji mi gredo res na k ... !!!!
Ti bi se spustil v stavo, čeprav ti sploh ni jasno kakšen bo izid? Potem že nimaš dosti za izgubit... Jaz se tega ne grem, lahko pa poskusiš s TadejemK... on se navdušuje nad takšnimi stavami ;)
In ti si priletel z enako neumno foro.
Strani: 1 2