Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Italijanske hrenovke na slovenskih krožnikih

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

7175S sporočil: 2.561
"Zakaj so hrenovke tudi do dvakrat dražje od kosa (rdečega) mesa, čeprav v teh ni le meso? Ker ste za to pripravljeni plačati več."

Niso samo hrenovke tiste, v katerih je vse manj mesa, celo v kuhani ali "prekajeni" šunki je vse manj mesa. Če bi slovenski potrošnik bil malo bolj pismen, bi pred nakupom vedno prečital deklaracijo in iz deklaracij se z malo dodatnega raziskovanja na stričku guglu lahko razbere, da je ravno v slovenskih mesnih izdelkih največ kemije, ki pripomore k temu, da se mesni??? izdelki z ogromnimi količinami nabite vode ne kvarijo in ne osmrdijo. Ne samo največji mesni predelovalci v Sloveniji, tudi tisti malo manjši, kar tekmujejo, kdo bo "nalil" več vode v te takozvane mesne izdelke. Če se malo poglobite, boste prišli do spoznanja, da avstrijci in ostali zahodnoevropski prizvajalci ne goljufajo toliko. Zadnjič sem na deklaraciji izdelka "vakumsko pakirana dimljena rebra" slovenskega manjšega mesnega predelovalca zasledil, da je v tem izdelku preko 15 kemičnih preparatov, celo guma je bila dodana, verjetno zaradi tega, da bi izdelek zadržal potrebno čvrstost kljub dodanim cca 15% vode, in da se seveda pri tem nebi pokvaril v zapisanem roku uporabnosti. Kako bi se nekateri nepoučeni kupci začudili, če bi jim nekdo nazorno dokazal, da tudi sveže meso ni več tisto kar pod to kategorijo razume naivni potrošnik. Ne kritizirajte tujih dobaviteljev, dokler v slovenski mesnopredelovalni industriji, ki ji vladajo na denar požrešni moneyžerji, ne dosežemo nazaj vsaj približno tiste kvalitete, ki smo jo imeli še pred 15 leti, da kvalitete mesnih izdelkov izpred 30 let sploh ne omenjam. Jaz osebno se pokakam in polulam na visokoleteče govoričenje o "vrhunski" kvaliteti slovenskih hrenovk in ostalih slovenskih mesnih izdelkov, ker to preprosto ni res in pika.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen