Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenski projekti navdušujejo na Kickstarterju

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-204390 sporočil: 13.528
[bc123a]
> [vickibedi]
> > [sasokastelic]
> > Notranji premer je malo večji od 25cm (10") tako, da je ravno dovolj velika tudi za tiste najbolj pogoste zmrznjene pice. Uporabljeno jeklo ima relativno dobro toplotno prevodnost, tako, da se lepo segreje po celotni površini je pa ravno velikost grelcev na klasičnih štedilnikih omejitev, da nismo mogli narediti večje posode.
>
> V čem je vaša posoda boljša od klasične plehnate ponve s pokorovom ?

v masi in posledicno akumulaciji toplote. moderni stedilniki (se posebej na mestni plin) ne razvijejo dovolj moci, da bi lahko spekel pico, se posebej ce je zmrznjena.

Kolikor razumem, to posodo fajn razzaris, potem pa fliknes pico not.
Ja, v članku piše da moraš posodo segrevat 10-12 minut, kar ni malo časa. Ok, ampak to lahko narediš tudi z navadno aluminijasto ponvijo ali pa uporabiš litoželezno, če želiš več akumulirane toplote. Če malo eksperimentiraš bi se najbrž dalo najti optimum. Sicer pa sem jaz na enem takem plehu ponavadi pekel kostanj, sedaj ga skoraj rajši spečem v pečici (manj zagžgan in bolj enakomerno pečen).