Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovenski projekti navdušujejo na Kickstarterju
Strani: 1
sporočil: 467
V tujini bi takega inovatorja bogato nagradili in mu priskrbeli vse
pogoje za inovativno dejavnost, poleg tega pa bi njegove dobre
inovacije takoj dali v serijsko proizvodnjo. Pri nas, v mafijskem
sistemu pa to ni mogoče, ker je tak človek moteč, ker levi, v
celoti zaostali sistem ne dopušča napredka. Tako pa mora sam
zbirati prispevke kot klošar in ni čudno, da padamo, padamo...
sporočil: 48.253
[Minovak]Ne bit tako nekriticno navdusen.
V tujini bi takega inovatorja bogato nagradili in mu priskrbeli vse pogoje za inovativno dejavnost, poleg tega pa bi njegove dobre inovacije takoj dali v serijsko proizvodnjo. Pri nas, v mafijskem sistemu pa to ni mogoče, ker je tak človek moteč, ker levi, v celoti zaostali sistem ne dopušča napredka. Tako pa mora sam zbirati prispevke kot klošar in ni čudno, da padamo, padamo...
Bomo videli, kaj od tega se bo prijelo in prineslo profit. Osebno nameravam kupiti posodo za peko pic, ampak to se ne pomeni, da bo iz tega ratal resen biznis.
V sloveniji pac ni ljudi, ki bi imeli toliko presezka kapitala, da bi se sli tvegane posle, to ni nic nenavadnega, zato je neumno obsojati dejstvo, da v sloveniji tem noben nic ne da. Saj imajo zato kickstarter, ali pa startup angele v silicijevi dolini, kjer se kapital valja pod drevesi.
sporočil: 482
Zanimiva mi je ta posoda za pico, samo ne vem kakšnega premera je,
ker krogci, ki ogrevajo na štedilniku ponavadi niso večji od fi
20cm, zato se mi poraja vprašanje če še lahko doseže tako
temperaturo po vsej površini?
sporočil: 4
čas vnosa: 20.10.16 09:48
Notranji premer je malo večji od 25cm (10") tako, da je ravno
dovolj velika tudi za tiste najbolj pogoste zmrznjene pice.
Uporabljeno jeklo ima relativno dobro toplotno prevodnost, tako, da
se lepo segreje po celotni površini je pa ravno velikost grelcev na
klasičnih štedilnikih omejitev, da nismo mogli narediti večje
posode.
sporočil: 14.456
Ustvarjalci so za inovativni gramofon, kjer vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazineEh, na slikah lebdi krožnik, gramofonska plošča pa lepo počiva na njem.
Gramofon MAG-LEV Audio ima prednastavljeno ročico in gramofonsko glavo"Pre-Fitted tonearm and cartridge" pomeni samo to, da sta ročica in glava že montirani na gramofon. Naj cenjeni avtor in kreatorji lebdečega gramofonskega krožnika za trenutek odložijo svoje delo in za dve minuti prisluhnejo, kaj je George Carlin povedal o predponi pre-:
www.youtube.com/watc...tu.be&t=95
sporočil: 13.528
[sasokastelic]V čem je vaša posoda boljša od klasične plehnate ponve s pokorovom ?
Notranji premer je malo večji od 25cm (10") tako, da je ravno dovolj velika tudi za tiste najbolj pogoste zmrznjene pice. Uporabljeno jeklo ima relativno dobro toplotno prevodnost, tako, da se lepo segreje po celotni površini je pa ravno velikost grelcev na klasičnih štedilnikih omejitev, da nismo mogli narediti večje posode.
sporočil: 9.333
Zadnja sprememba: 153 20.10.2016 11:20
Pog-Umni fantje in dekleta,čestitam vam za dosežke leta,
naj vaša zdrava radoznalost in
trmasta vztrajnost obrodi še mnogo
novih sadov, nam, vaših darov !
Sodražan
sporočil: 18
[pobalin]slabo si prebral, saj piše: "lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine"
> Ustvarjalci so za inovativni gramofon, kjer vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine
Eh, na slikah lebdi krožnik, gramofonska plošča pa lepo počiva na njem.
sporočil: 48.253
[vickibedi]v masi in posledicno akumulaciji toplote. moderni stedilniki (se posebej na mestni plin) ne razvijejo dovolj moci, da bi lahko spekel pico, se posebej ce je zmrznjena.
> [sasokastelic]
> Notranji premer je malo večji od 25cm (10") tako, da je ravno dovolj velika tudi za tiste najbolj pogoste zmrznjene pice. Uporabljeno jeklo ima relativno dobro toplotno prevodnost, tako, da se lepo segreje po celotni površini je pa ravno velikost grelcev na klasičnih štedilnikih omejitev, da nismo mogli narediti večje posode.
V čem je vaša posoda boljša od klasične plehnate ponve s pokorovom ?
Kolikor razumem, to posodo fajn razzaris, potem pa fliknes pico not.
sporočil: 14.456
[XSZKB]In kaj sem po tvojem mnenju slabo prebral ali razumel?
> [pobalin]
> > Ustvarjalci so za inovativni gramofon, kjer vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine
>
> Eh, na slikah lebdi krožnik, gramofonska plošča pa lepo počiva na njem.
>
slabo si prebral, saj piše: "lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine"
sporočil: 5.775
Zadnja sprememba: PyotrNovak 20.10.2016 13:01
Podloži 4-5mm debelo bakreno ploščo. Mnogo bolj enakomeren razpored
temperature, možnost uporabe plina in večjega premera od kuhalne
plošče.Sem si podobnega naredil, imam še eno uporabo za ta disk. Ker sam nimam časa tega promovirat mi odgovori, če te zanima.
sporočil: 13.528
[bc123a]Ja, v članku piše da moraš posodo segrevat 10-12 minut, kar ni malo časa. Ok, ampak to lahko narediš tudi z navadno aluminijasto ponvijo ali pa uporabiš litoželezno, če želiš več akumulirane toplote. Če malo eksperimentiraš bi se najbrž dalo najti optimum. Sicer pa sem jaz na enem takem plehu ponavadi pekel kostanj, sedaj ga skoraj rajši spečem v pečici (manj zagžgan in bolj enakomerno pečen).
> [vickibedi]
> > [sasokastelic]
> > Notranji premer je malo večji od 25cm (10") tako, da je ravno dovolj velika tudi za tiste najbolj pogoste zmrznjene pice. Uporabljeno jeklo ima relativno dobro toplotno prevodnost, tako, da se lepo segreje po celotni površini je pa ravno velikost grelcev na klasičnih štedilnikih omejitev, da nismo mogli narediti večje posode.
>
> V čem je vaša posoda boljša od klasične plehnate ponve s pokorovom ?
v masi in posledicno akumulaciji toplote. moderni stedilniki (se posebej na mestni plin) ne razvijejo dovolj moci, da bi lahko spekel pico, se posebej ce je zmrznjena.
Kolikor razumem, to posodo fajn razzaris, potem pa fliknes pico not.
sporočil: 5.835
[PyotrNovak]Baker (390 W/mK) se mi zdi dobra ideja, od njega ima boljšo toplotno prevodnost le srebro (420 W/mK), jeklo (50 W/mK) je daleč zadaj.
Podloži 4-5mm debelo bakreno ploščo. Mnogo bolj enakomeren razpored temperature, možnost uporabe plina in večjega premera od kuhalne plošče.
sporočil: 48.253
[menim]toplotna prevodnost tu ni bistvena.
> [PyotrNovak]
> Podloži 4-5mm debelo bakreno ploščo. Mnogo bolj enakomeren razpored temperature, možnost uporabe plina in večjega premera od kuhalne plošče.
Baker (390 W/mK) se mi zdi dobra ideja, od njega ima boljšo toplotno prevodnost le srebro (420 W/mK), jeklo (50 W/mK) je daleč zadaj.
sporočil: 48.253
[vickibedi]Seveda, saj to je plus, ce razumes fiziko :)
Ja, v članku piše da moraš posodo segrevat 10-12 minut, kar ni malo časa. Ok, ampak
to lahko narediš tudi z navadno aluminijasto ponvijo ali pa uporabiš litoželezno, čeNavadna aluminijasta ponev bo dosegla max temperaturo v 2 minutah. Kar ni ok.
želiš več akumulirane toplote. Če malo eksperimentiraš bi se najbrž dalo najti optimum.Jaz imam samo eno litozelezno ponev, prevlecena je zal s teflonom (odpadejo visoke temperature) in tudi primernega (litozeleznega) pokrova nimam.
sporočil: 1.225
Saj ta gramofon je zanimiv, vendar vrhunec predvajanja vinilk je pa
že davno dosegel kultni technics 1210 MK2, kateri je bil obvezna
oprema vsakega DJ-a.
sporočil: 4
čas vnosa: 20.10.16 13:28
Baker po naših izkušnjah ni najbolj primeren material. Sicer je
izjemno toplotno prevoden, ampak ima relativno slabo sposobnost
sevanja in ne akumulira dovolj toplote, da bi bil učinkovit za
način pečenja, kot ponuja IRONATE.
sporočil: 4
čas vnosa: 20.10.16 13:24
Pokrov je oblikovan tako, da ga je možno pogreti na praktično vseh
virih toplote. Ko je razgret, z njim pokrijemo posodo in pico speče
tudi iz vrha. Običajne plehnate pokrovke na štedilniku ne moreš
pogreti v tej meri. Poleg tega so pokrovke običajno izdelane iz
tanke, emajlirane ali nerjavne pločevine. Takšna pokrovka ne
akumulira dovolj energije, da bi zapekla pico iz zgornje strani, pa
tudi sevanje je iz teh materialov manj intenzivno.
Potem so tu še razmerja med debelino sten, dna ponve in debelino pokrovke, oblika ročk in v končni fazi tudi sam dizajn izdelka.
Potem so tu še razmerja med debelino sten, dna ponve in debelino pokrovke, oblika ročk in v končni fazi tudi sam dizajn izdelka.
sporočil: 13.528
Prvih 100 podpornikov kampanje na Kickstarterju je za gramofon v črni barvi odštelo 780 dolarjev, dodatnih 60 dolarjev pa bodo odšteli za takega z imitacijo lesa. Cena se je nato zvišala na 880 oziroma 940 dolarjev.Svašta je folk pripravljen plačat, če misli da je izdelek fensi. Sicer je od gramofona odvisen le manjši delež kakovosti. Najbolj so kritične plošče, ki so bodisi umazane (prašne, ali po toliko letih že zdrgnjene ali opraskane. Problem je bila tudi njihova nizka kvaliteta izdelave. Skratka 1.000 EUR daš za gramofon iz katerega boš poslušal glasbo kakovosti Youtuba.
sporočil: 31.922
Zadnja sprememba: najobj 20.10.2016 14:50
[sasokastelic]... čuj, pa se ti 128 dolarjev ne zdi malo dosti za en sam pisker ? ... khmm, pa čeprav zgleda uporaben in bi ga jaz za "normalno" ceno mogoče kupil, če bi ga v Sloveniji sploh lahko ...
Pokrov je oblikovan tako, da ga je možno pogreti na praktično vseh virih toplote. Ko je razgret, z njim pokrijemo posodo in pico speče tudi iz vrha. Običajne plehnate pokrovke na štedilniku ne moreš pogreti v tej meri. Poleg tega so pokrovke običajno izdelane iz tanke, emajlirane ali nerjavne pločevine. Takšna pokrovka ne akumulira dovolj energije, da bi zapekla pico iz zgornje strani, pa tudi sevanje je iz teh materialov manj intenzivno.
Potem so tu še razmerja med debelino sten, dna ponve in debelino pokrovke, oblika ročk in v končni fazi tudi sam dizajn izdelka.
sporočil: 6.570
[najobj]Se pridružujem mnenju.
... čuj, pa se ti 128 dolarjev ne zdi malo dosti za en sam pisker ? ... khmm, pa čeprav zgleda uporaben in bi ga jaz za "normalno" ceno mogoče kupil, če bi ga v Sloveniji sploh lahko ...
sporočil: 6.570
[porkamizerija]Pečica za pravo pico ni dovolj vroča.
ni mi čisto jasno kdo bi kupil tako ponev za pico. mi pečemo v pečici, ki je res skoraj vsaki kuhinji. tale ponev pa kadar je ne rabiš nabira prah in če človek začne zbirati take namenske napravice, kot so aparat za smutije, za kavo, friteza, grelnik vode, toaster, aparat za sladoled, za jogurt, rezalnik za salame, ožemalnik citrusov itd itd,...
sporočil: 31.922
Zadnja sprememba: najobj 20.10.2016 20:18
[PyotrNovak]... eh, lahko je tebi govorit, ko delaš v McDonaldsu, meni pa je to pol socialne podpore ...
8 ur in pol dela v Mc Donaldsu. NI cel svet balkanska sirotinja.
P.S.: če ti je dolgcajt in bi se rad malo kregal, probaj pri totemu forum.finance.si/?m=...341&single , ker je on tudi rekel, da se mu zdi malo preveč - nič nimam proti pubecom, naj probajo, če gre - dati 128 evrov za pisker, ki ga uporabiš parkrat na mesec, vmes pa ti poleg ostalih fensi pripomočkov dela gužvo v kuhinjski omari ... khmm, itak pa se menda že nekaj govori, da bodo oni tvoji pametni Američani iz obgrizene japke kmalu naredili pametni pisker z avtopilotom, ki ti bo pico sam spekel in jo namesto tebe še sam pojedel, tako da tebi sploh ne bo treba nič delat, ko boš zmatran prišel s celodnevnega šihta v McDonaldsu ...
sporočil: 4
čas vnosa: 20.10.16 18:15
Zato je peka pizze samo ena od lastnosti posode IRONATE. Pri
načrtovanju smo iztočnice vlekli iz lastnih izkušenj in potreb v
kuhinji. Spodnji del posode je npr. odlična zamenjava za
litoželezno ponev, v kateri lahko pečeš zelenjavo, odlične stejke,
cvreš...
Pokrov lahko med drugim uporabiš kot "baking stone", v pečici, če te kdaj prime, da bi uporabil pečico, pa vseeno želiš malo bolj "avtentično" zapečen spodnji del. Ali pa ga pogreješ in nanj serviraš hrano, da ostane topla. Med testiranjem smo gor pekli celo jajca in palačinke.
Ponev lahko uporabiš tudi npr. na žaru. Če pečeš skupaj meso in kakšno ribo ni najbolj prijetno, če se okusi mešajo. Ali pa daš v posodo zelenjavo in meso, zasuješ posodo z žerjavico pa imaš 2, 3 porcije izpod peke.
Skratka, načinov uporabe je ogromno in ni razloga, da bi posoda samevala nekje v kotu.
Pokrov lahko med drugim uporabiš kot "baking stone", v pečici, če te kdaj prime, da bi uporabil pečico, pa vseeno želiš malo bolj "avtentično" zapečen spodnji del. Ali pa ga pogreješ in nanj serviraš hrano, da ostane topla. Med testiranjem smo gor pekli celo jajca in palačinke.
Ponev lahko uporabiš tudi npr. na žaru. Če pečeš skupaj meso in kakšno ribo ni najbolj prijetno, če se okusi mešajo. Ali pa daš v posodo zelenjavo in meso, zasuješ posodo z žerjavico pa imaš 2, 3 porcije izpod peke.
Skratka, načinov uporabe je ogromno in ni razloga, da bi posoda samevala nekje v kotu.
Strani: 1