Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Baričevič ostal dolžan 700 tisoč evrov
sporočil: 3.368
[s69t]Odlično napisano.
> In ta je že pred časom odločil, da predlog za nadzor ni utemeljen. Zakaj ne, na upravnem sodišču niso pojasnili, po neuradnih razlagah pa naj bi takšen nadzor pomenil poseg v neodvisnost sodstva.
Tule je EdiSce pisal o tej sodniški mafiji in njihovi kao neodvisnosti.
forum.finance.si/?m=...591&single
"Ker prfuknjen in neizobražen plebs ne ve, kako naj bi zgčledalo in delovalo neodvisno sodstvo, tudi ne more presojat ali Šturm, Zalar, Bizjak počnejo karkoli kar ne bi smeli, oziroma, kdaj je neko početje nedovoljen poseg v neodvisnost sodstva. "
Tole lahko apliciramo na večino stvari. Folk enostavno nima razpucanih najbolj elementarnih pojmov, ker ima oprane možgane. In kvazi levi in kvazi desni.
sporočil: 3.368
[rskerl]Tale finančni rezultat niti ni tako beden kot je bedna tista druga stran življenja...
Človek je imel bedno življenje. 700.000,00 EUR minusa katastrofa
sporočil: 28
Zakaj NLB ne terja nazaj svojega denarja? Mi državljani pa jo
moramo sanirati brez naše volje in krivde.
sporočil: 26
[star1]Tudi meni je to najbolj padlo v oči!
Zakaj NLB ne terja nazaj svojega denarja? Mi državljani pa jo moramo sanirati brez naše volje in krivde.
sporočil: 1.393
Po mojem je bil tisto s povezano roko samo red herring, v resnici
pa je med "smučanjem" v Švici Senica urejal Baričevićeve bančne
račune.
sporočil: 48.253
zkazalo se je, da je Baričevič pri NLB imel odprta tudi dva varčevalna računa. Na enem je imel 0,13 evra, na drugem pa 6,16 dolarja.To kaze vso bedo slovenske hohstaplerske gospode.
sporočil: 48.253
[andrej71]Ne vem, zakaj je tezko verjeti da je ta "gospoda" revna kot cerkvene misi.
Po mojem je bil tisto s povezano roko samo red herring, v resnici pa je med "smučanjem" v Švici Senica urejal Baričevićeve bančne račune.
A je tako tezko razumeti, da v sloveniji do dobrega zivljenja ne prides preko tega, da imas dosti denarja? Ampak preko tega da imas (so) lastnistvo kaksne firme, preko katere lahko s politicnimi vzvodi trgujes za usluge.
sporočil: 2.298
Pa Megličeva terjatev ? Verjetno še ni pravnomočna, oz ni na
prioriteni listi za obravnavo in odločitev ter poplačilo (pa bi
slej ko prej moral biti prvi na seznamu). Na kakšno drugo
prioritetno listo bi prišel hitro če bi pop... in koga
fental.
wild, wild east - ali če želiš do pravice jo vzemi v svoje roke.
Ob vsem skupaj pa eni še vedno mislijo da je Slovenija res pravna država, tako kot piše v ustavi :-)
wild, wild east - ali če želiš do pravice jo vzemi v svoje roke.
Ob vsem skupaj pa eni še vedno mislijo da je Slovenija res pravna država, tako kot piše v ustavi :-)
sporočil: 114
Spodobi se, da objavite obe strani, se pravi tudi aktivo njegove
zapuščinske bilance:
Medtem pa so svoje delo opravili zapriseženi cenilci, ki so ocenjevali vrednost njegovih dveh hiš ter posestva na Javorju in izračunali, koliko je vreden njegov 60,21-odstotni lastniški delež v Barsosu. Ti oceni bosta precej spremenili končni izkupiček tistega, kar je zapustil dr. Saša Baričevič. Posest na Javorju so namreč ocenili na okrog 700.000 evrov, lastniški delež v Barsosu pa na približno 780.000 evrov.Vir:www.delo.si/clanek/135422
sporočil: 4.454
Še vedno je eno ključnih vprašanj: kako je lahko Baričević kupil
kmetijsko posestvo?!! in kako je posledično na njem gradil "pomožne
objekte"? je bilo treba odstranit Sonjo Bukovec v Črno goro,
kaneda?
sporočil: 1.801
In zakaj NLB ni prijavila za 500.232,97 EUR terjatev? Dejte jih
malo povprašat o tem. Glede na to, da jo dokapitaliziramo, imamo
pravico izvedeti. Kljub vsemu še vedno ostajajo servis za elito
sporočil: 4.335
mene tudi zanima, pa verjetno še koga, zakaj NLB ni
prijavila terjatev za 500.232,97 € ??? ... ko sem šel jaz za manj kot 100€ v minus na svojem računu sem
takoj dobil povabilo od sodnika za prekrške ...
prijavila terjatev za 500.232,97 € ??? ... ko sem šel jaz za manj kot 100€ v minus na svojem računu sem
takoj dobil povabilo od sodnika za prekrške ...
sporočil: 814
A to pomeni, da v zadevi Baričevič ni šlo za nadlegovanje živali
ampak za umor iz koristoljubja? Samo vprašam, namreč tako si jaz
zadevo sedaj predstavljam?
sporočil: 814
No glej, teb pa le ni potrebno pretiravat. Ti si dobil sodnika za
prekrške zato, ker si nardil nek drug prekršek, ne pa da si bil
zadolžen za 100€. Za norce nas pa ni treba imet, kajne. Pa brez
zamere!
sporočil: 2.549
Le zakaj bi nazi-interesniška NLB prijavila za pol milijona
terjatev do politično občutljivega problema, kjer imajo interese
zagotovo tudi drugi, "prednostni" dediči, pa tu ne mislim na
Megliča.
Saj bodo itak oropali davkoplačevalce in sanirali NLB z 250 milijoni. Kakšna razlika je, če potem dokapitalizirajo z 250.5 milijoni, nič, meketajoči še opazili ne bodo.
Ob takih novicah sem samo še bolj vesel, da sem bančno poslovanje že skoraj v celoti preselil izključno na tuje banke.
Saj bodo itak oropali davkoplačevalce in sanirali NLB z 250 milijoni. Kakšna razlika je, če potem dokapitalizirajo z 250.5 milijoni, nič, meketajoči še opazili ne bodo.
Ob takih novicah sem samo še bolj vesel, da sem bančno poslovanje že skoraj v celoti preselil izključno na tuje banke.
sporočil: 1.680
[star1]Upam, da bo banka zelo hitro odgovorila na te obtožbe. Takšno ravnanje bi bilo nezaslišano in skrajno amoralno!
Zakaj NLB ne terja nazaj svojega denarja? Mi državljani pa jo moramo sanirati brez naše volje in krivde.
LP
V
sporočil: 18.832
Sodni svet se je skliceval na zakonitost postopka, moral pa bi se
sklicevati na nezakonitost odločbe, ki jo je izdal sodnik Boštjan
Zalar.
Saj to ne bi bil poseg sodnega sveta v neodvisnost sodišča, ampak poseg v šarlatanstvo sodišča. Tu pa bi sodišče moralo poseči in preseči nezakonitosti.
To bi pa sodni svet že moral vedeti.
Nezadostno, neučinkovito, nezaneljivo delo samo potrjuje in pritrjuje šarlatanstvu in nezakoniti odločbi.
Kdaj bo konec tega brezpravja?
Saj to ne bi bil poseg sodnega sveta v neodvisnost sodišča, ampak poseg v šarlatanstvo sodišča. Tu pa bi sodišče moralo poseči in preseči nezakonitosti.
To bi pa sodni svet že moral vedeti.
Nezadostno, neučinkovito, nezaneljivo delo samo potrjuje in pritrjuje šarlatanstvu in nezakoniti odločbi.
Kdaj bo konec tega brezpravja?
sporočil: 18.832
[s69t]In kje vidiš kakšno elito? Oziroma v kateri garaži?
> [zemljemerec]
> Blišč in beda slovenske elite !
Kje vidiš kakšen blišč?
sporočil: 8.684
Bore malo je torej zapustil Baričevič. Pri NLB je imel dva
varčevalna računa, na enem je 0,13 evra, na drugem pa 6,16 dolarja.
Med upnike se je ta banka prijavila s 3631,12 evra terjatve zaradi
negativnega stanja na osebnem računu. Ni pa prijavila terjatev za
tri posojila, ki jih je pri njih dobil Baričevič. Dolgovi so
277.476,15, 75.393,27 in 147.363,55 evra.
Zapustil je še 11 let starega mercedesa in vsebino sefa, ki ga je imel najetega pri NLB na Trgu republike. Ko so ga pozneje odprli, so v njem našli le verižico in nekaj malenkosti.
Medtem pa so svoje delo opravili zapriseženi cenilci, ki so ocenjevali vrednost njegovih dveh hiš ter posestva na Javorju in izračunali, koliko je vreden njegov 60,21-odstotni lastniški delež v Barsosu. Ti oceni bosta precej spremenili končni izkupiček tistega, kar je zapustil dr. Saša Baričevič. Posest na Javorju so namreč ocenili na okrog 700.000 evrov, lastniški delež v Barsosu pa na približno 780.000 evrov.
Najverjetneje bosta torej Baričevičeva starša podala dedni izjavi in sprejela zapuščino po sinu, kot sta napovedala že maja. Da sta se s Stanislavom Megličem pripravljena sporazumno dogovoriti o njegovi zahtevi, je na eni od zadnjih pravdnih razprav povedal njun odvetnik mag. Emil Zakonjšek.
www.delo.si/clanek/135422
Baričevič je tudi lastnik nepremičnin in solastnik firme, to pa bistveno spremeni njegovo dediščino v finančnem smislu. Sicer pa ubogi psi, ki so trpeli in so se mu uprli njemu in državi.
Zapustil je še 11 let starega mercedesa in vsebino sefa, ki ga je imel najetega pri NLB na Trgu republike. Ko so ga pozneje odprli, so v njem našli le verižico in nekaj malenkosti.
Medtem pa so svoje delo opravili zapriseženi cenilci, ki so ocenjevali vrednost njegovih dveh hiš ter posestva na Javorju in izračunali, koliko je vreden njegov 60,21-odstotni lastniški delež v Barsosu. Ti oceni bosta precej spremenili končni izkupiček tistega, kar je zapustil dr. Saša Baričevič. Posest na Javorju so namreč ocenili na okrog 700.000 evrov, lastniški delež v Barsosu pa na približno 780.000 evrov.
Najverjetneje bosta torej Baričevičeva starša podala dedni izjavi in sprejela zapuščino po sinu, kot sta napovedala že maja. Da sta se s Stanislavom Megličem pripravljena sporazumno dogovoriti o njegovi zahtevi, je na eni od zadnjih pravdnih razprav povedal njun odvetnik mag. Emil Zakonjšek.
www.delo.si/clanek/135422
Baričevič je tudi lastnik nepremičnin in solastnik firme, to pa bistveno spremeni njegovo dediščino v finančnem smislu. Sicer pa ubogi psi, ki so trpeli in so se mu uprli njemu in državi.
sporočil: 1.165
"Zakaj ne, na upravnem sodišču niso pojasnili, po neuradnih
razlagah pa naj bi takšen nadzor pomenil poseg v neodvisnost
sodstva. " seničevi posegi to očitno niso. sicer pa - sledite
denarju!
sporočil: 4.454
Zadnja sprememba: fabiani 07.01.2011 09:36
[rename]Ni res, ne more kupiti vsakdo! Preverja se ali imaš status kmeta ali ustrezno izobrazbo, šele potem je kupčija potrjena? Če nimaš, ne moreš kupiti. Morda je najel od Sklada? in spet smo pri Ministrstvu za kmetijstvo! Ja, folov d mani!
> [fabiani]
> Še vedno je eno ključnih vprašanj: kako je lahko Baričević kupil kmetijsko posestvo?!! in kako je posledično na njem gradil "pomožne objekte"? je bilo treba odstranit Sonjo Bukovec v Črno goro, kaneda?
Kmetijsko posestvo lahko kupi kdorkoli.
Le predkupno pravico ne sme uveljavljati (mejaš, kmet ali občina).
Ne poznam pa lokacijskih podrobnosti, kaj je tam dovoljeno graditi in česa ne.
Tiste ogrevane pesjake je verjetno spravil pod streho pomožnih objektov (manjših od 35m2), obnovo hiše pa predvidevam skladno z zahtevami LI.
Zato je moral Golobič dokazovati, da ima izkušnje pri delu na kmetiji, da je dobil status kmeta.
Verjemi, tu je hakelc. Kar raziskati! Na tem je največ goljufij in verjetno je potreboval odvetniške nasvete.
pa še nekaj - je dobil kakšne "kmetijske" subvencije?:))(op. sestra Dea na Biotehniški, prijateljica Sonja na Agenciji za kmetijske trge, potem na Ministrstvu za kmetijstvo? ohohoh!)
sporočil: 30.643
Zadnja sprememba: anon-35163 07.01.2011 09:46
[s69t]Neodvisnost sodstva je samo mit, pravljica za neuko rajo. Tega ni, in tudi ni bilo, nikoli in nikjer. Tudi če bi zakoni izjemoma, po kakem čudežu, veljali za vse enako, se nikoli ne nanašajo na vse enako.
> In ta je že pred časom odločil, da predlog za nadzor ni utemeljen. Zakaj ne, na upravnem sodišču niso pojasnili, po neuradnih razlagah pa naj bi takšen nadzor pomenil poseg v neodvisnost sodstva.
Tule je EdiSce pisal o tej sodniški mafiji in njihovi kao neodvisnosti.
forum.finance.si/?m=...591&single
Nabijanje o partijcih v sodniških vrstah je čisto zavajanje. Nekdo bi pač rad tja uturil svojo ekipo.
Namen policije in sodstva je zaščita trenutnega režima, trenutne elite, ne glede na to, kakšne barve je. Če bi nasuvali v rit vse sodnike do zadnjega in jih zamenjali z mlajšimi, bi se nova sarža obnašala popolnoma enako. Če pa bi jih zamenjali s tujimi, bi pač delali v interesu tistega režima, ki mu pripadajo.
sporočil: 2.565
Spet nas imajo za norce. Nadzor znotraj sodstva je poseg v njegovo
neodvisnost? Tako kot plače sodnikov? Ni kj, spisek se revanšistom
daljša in daljša in daljša...
sporočil: 26
Ne,ne!Zdej mam pa že res poln kurac te NLB!
Grem vse prihranke dvignit,pa na drugo banko drugač se bojim, da se bodo še na nas varčevalce spravli, pa nam vse pokradli
Grem vse prihranke dvignit,pa na drugo banko drugač se bojim, da se bodo še na nas varčevalce spravli, pa nam vse pokradli
sporočil: 32.284
[mataj]
> [s69t]
> > In ta je že pred časom odločil, da predlog za nadzor ni utemeljen. Zakaj ne, na upravnem sodišču niso pojasnili, po neuradnih razlagah pa naj bi takšen nadzor pomenil poseg v neodvisnost sodstva.
>
> Tule je EdiSce pisal o tej sodniški mafiji in njihovi kao neodvisnosti.
>
> forum.finance.si/?m=...591&single
Neodvisnost sodstva je samo mit, pravljica za neuko rajo. Tega ni, in tudi ni bilo, nikoli in nikjer. Tudi če bi zakoni izjemoma, po kakem čudežu, veljali za vse enako, se nikoli ne nanašajo na vse enako.
Nabijanje o partijcih v sodniških vrstah je čisto zavajanje. Nekdo bi pač rad tja uturil svojo ekipo.
Namen policije in sodstva je zaščita trenutnega režima, trenutne elite, ne glede na to, kakšne barve je. Če bi nasuvali v rit vse sodnike do zadnjega in jih zamenjali z mlajšimi, bi se nova sarža obnašala popolnoma enako. Če pa bi jih zamenjali s tujimi, bi pač delali v interesu tistega režima, ki mu pripadajo.
... ja, točno tako ...
P.S.: in še pojasnilo za nejeverne Tomaže ... latinski pregovor "quod licet Iovi, non licet bovi" ni nastal leta 1945, ampak že kakšnih 2000 let prej ...