Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kaj prinašajo strateška partnerstva med dobavitelji hrane, trgovci in gostinci
Strani: 1
sporočil: 30.415
Ta partnerstva med različnimi deležniki ne bodo dolgo trajala,
kmalu bodo Mesec, Kordiš, Štrukelj... napisali zakon, da vse mora
potekati pod kontrolo in nadzorom sindikatov javnega sektorja in za
realizacijo tega mora ustrezno ministrstvo zaposliti 666
inšpektorjev, ki bodo kontrolirali ta strateška partnerstva, saj se
menda zasebniki ne bodo kar tako dogovarjali med sabo.
sporočil: 9.333
Dobre izkušnje drobijo predsodke, v slogi je moč,
domače je mnogokratnik, rastoče obnavljajoč !¨
Sodražan
domače je mnogokratnik, rastoče obnavljajoč !¨
Sodražan
sporočil: 11.404
Hmm, kot jaz vidim so dobavitelji predvsem velika tuja podjetja iz
Italije, Nemčije itd. Regionalno pa je izjemno močno prisotna
Hrvaška, še zlasti v Mercatorju. Slovenskih izdelkov je za vzorec,
se pa to toliko bolj oglašuje in poudarja, da se pozabi, da je
slovenskih izdelkov v resnici izjemno malo.
sporočil: 7.967
Najboljši gostinci, ki pazijo na sestavine, jih kupujejo nekaj v
trgovini, nekaj na tržnici, nekaj pri domačih dobaviteljih (kmetih,
mesarjih, mlekarjih, mamkah...), nekaj pa lahko tudi sami
proizvedejo.
Slabi, sezonski (ali za malice) gostinci kupujejo v diskontu.
Ne vem, zakaj bi se sekiral, da bi kdo kaj povezoval, ker mali domači dobavitelj ne potrebuje posrednika a la Mercator, da bi prišel do gostinca. Se že sama najdeta, če in ko to želi gostinec, ki da kaj nase in na kvaliteto.
Vse odločitve so v rokah gostincev in oni najdejo pot. Zakaj bi kdo zunanji pravega gostinca kaj učil?
Slabi, sezonski (ali za malice) gostinci kupujejo v diskontu.
Ne vem, zakaj bi se sekiral, da bi kdo kaj povezoval, ker mali domači dobavitelj ne potrebuje posrednika a la Mercator, da bi prišel do gostinca. Se že sama najdeta, če in ko to želi gostinec, ki da kaj nase in na kvaliteto.
Vse odločitve so v rokah gostincev in oni najdejo pot. Zakaj bi kdo zunanji pravega gostinca kaj učil?
sporočil: 11.404
Imaš prav. Je pa tako, da tam kjer je poceni, so tudi sestavine
poceni. Če je hrana kljub temu dobrega okusa, je to zaradi
ojačevalcev okusa. Veliko Slovencev pa za dobro in kvalitetno hrano
ni pripravljeno več plačati.
Strani: 1