Zasebnost
39 min
S 1. julijem vklapljamo nov sistem upravljanja javnega prometa. Kaj bo drugače in kako bo ob navalu upokojencev?
45 min
Eksperimenti z zdravstvom 2
1 ura
Davčne spremembe: popravki za peščico kadrov, višji vstopni prag v sistem DDV ...
2 uri
Moj obraz se bo postaral zelo počasi, napoveduje algoritem
2 uri
Reuters: Savdska Arabija namerava prodati delež v Aramcu
3 ure
Spiegel: 80 odstotkov Nemcev bi delalo štiri dni na teden, a ekonomisti opozarjajo, da to ni vzdržno 3
3 ure
Potrjeno: dividenda Save Re je 1,75 evra na delnico
3 ure
Vlada predlaga nakazilo 25,5 milijona evrov republiškemu stanovanjskemu skladu
4 ure
Ljubljanske mlekarne: Osredotočeni bodo na projekte, ki prinašajo visoko dodano vrednost
4 ure
Delavska hranilnica bi delila dvojne dividende glede na lani izplačane
5 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
5 ur
Kdaj bodo v ljubljanskem Kotu proizvajali biometan in ga vtiskovali v plinsko omrežje?
6 ur
Kako Kitajska utrjuje svoje gospodarstvo za vojno z zahodom 5
6 ur
DAF predstavlja spletno platformo za upravljanje voznega parka
6 ur
Cinkarna Celje: Modra zavarovalnica želi v nadzornem svetu Tomaža Berločnika
7 ur
Luksuzni terenci postajajo novi standard višjega razreda
7 ur
Je novi Superb res boljši od starega? (Oglas)
7 ur
Handelsblatt: prodajalci avtomobilov jezni na Volkswagen 2
7 ur
Priključni hibrid, ki zna skoraj vse: pospeševati, varčevati in nabirati električne kilometre
8 ur
Glavni ekonomist ECB: pripravljeni smo na znižanje obrestnih mer 1

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Made in Japan

Strani: 1

anon-217773 sporočil: 36
[#787077] 23.04.10 08:55
Odgovori   +    0
Tomaž, sicer se na kuhinjo zares spoznate in lepo predstavljate gostilne in njihovo ponudbo, a včasih le poglejte v kakšen leksikon(npr. zdaj imamo obširno Kuharsko enciklopedijo). Si so ni nič. Angleška transkripcija je shiso, v slovenščini to zapišemo šiso, strokovno ime je perila, po domače črna kopriva. Primerjava z baziliko je zelo pesniška, čeprav sta obe rastlini iz istega rodu ustnatic. Po obliki listov in okusu je japonska vrsta perile bolj primerljiva z meto. Brez zamere in lep pozdrav.
anon-91090 sporočil: 70
[#787107] 23.04.10 09:25
Odgovori   +    1
Prosim, če označite članek kot SPONZORSKI.
OnlyA sporočil: 658
[#787144] 23.04.10 09:48 · odgovor na: anon-217773 (#787077)
Odgovori   +    0
Pa prvic slisim da bi bil sashimi mariniran? Glede na kvaliteto se mi zdi predrago.
anon-75323 sporočil: 10
[#787500] 23.04.10 13:58
Odgovori   +    2
Jedla sem v tej restavraciji, moja ocena bi bila za polovico nižja.
Verjetno so vedeli za koga kuhajo.
Ker sem na osnovi ocene dobrojedcev preizkusila, še par restavracij lahko rečem da sem bila večkrat razočarana.

p.s.
bi si pa želela biti tako postrežena kot oni
anon-74798 sporočil: 9
[#787891] 23.04.10 20:04
Odgovori   +    1
Jedel sem po sushi restavracijah po vsej Evropi, pa je naša Sushimama najdražja od vseh!

Kabuki, Essen, Nemčija
Kyoto, Munich, Nemčija
Kicho, Stuttgart, Nemčija
Furin Kazan, Atene, Grčija
Graz, Tallin, Hamburg, Moskva, itd.

Priporočam Running Sushi and Wok na Rudniku v Ljubljani. Za 10€ se napapcaš kvalitetno, da ti tuna gleda iz ušes. :)
OnlyA sporočil: 658
[#787967] 23.04.10 21:27 · odgovor na: anon-74798 (#787891)
Odgovori   +    0
S prvim delom tvojga posta bi se se nekako strinjal. Sam si pa usekal mimo da tu zraven postavljas Running sushi na Rudniku. Na splosno se v Evropi izogibam sushi restavracijam, ker se strinjam z enemu sushi chefu, ki je prisel iz Japana in po ocenjevanju UK japonskih restavracij rekel da se to kar nudijo ne bi smelo imenovati sushi. Sem pozabil link, je pa bilo na Bloombergu. Moja zadnji sushi experience je iz Singapurja pred mescem dni, kjer se je dalo na sashimi krozniku se dejansko obcutit vigor mortis (trdost) serviranih rib (ki si jih ni mogoce izbirati), wasabi ni bil iz tube ampak rocno nariban iz korenine in tudi sojina omaka je bila, tam narejena in ne kupljena, precej gosta.

Strani: 1