Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Zakaj kupujemo dražje avte, a poceni hrano

Strani: 1

Gustl sporočil: 13.629
[#2637752] 24.01.17 16:57
Odgovori   +    5
“Gospod se v ličnem fičku pelje, a trebuh melje kislo zelje.”

Jara gospoda :)
0513ANITO sporočil: 10.825
[#2637753] 24.01.17 17:00 · odgovor na: Gustl (#2637752)
Odgovori   +    0
[Gustl]
“Gospod se v ličnem fičku pelje, a trebuh melje kislo zelje.”

Jara gospoda :)
Brat this Gustl.

By Ronald Reagan:

aattp.org/that-time-...ism-video/
pobalin sporočil: 14.456
[#2638395] 29.01.17 10:58
Odgovori   +    3
"Boli me, kadar kdo za boljši avto brez pomisleka plača tisoč evrov več, kupuje pa najcenejšo hrano, ne da bi se vprašal, kaj pomeni nekaj centov razlike."
In če se to vpraša, kje dobi odgovore in kakšne? Blut&bodenske, vladno subvencionirane, da je najboljše samo domače, čeprav je ravno tako industrijsko? Da je kranjska klobasa najboljša na svetu, ker je kranjska? Da je kvader deželnega gumijastega sira boljši od presežnih kvadrov gumijastega sira iz Vaterlanda zato, ker so ga v polivinil zavili v domači zeleni dolini?

Tukaj ponavljam vprašanje, kakšna vprašanja naj si postavi slovenski kupec, ki v francoski trgovini po znižani ceni kupi tetrapak s slovensko znamko, na katerem piše, da je noter slovensko mleko, ki pa je napolnjeno v hrvaški mlekarni?

Kje najde odgovore slovenski kupec, ki v francoski trgovini v Ljubljani kljub visoki ceni kupi trd sir domače znamke domače mlekarne, ki je (via Hrvaška) v francoski lasti, doma pa ugotovi, da gre za sir hrvaške mlekarne, ki so ga nekoč davno uspešno prodajali pri nas? Merci, France?
www.l-m.si/sl/jost.h...i-sir-200g
www.dukat.hr/hr/proi...la/ribanac

Pa še to: dokler so na trgovskih policah skupaj zloženi kilski škrniclji z uvoženim sladkorjem čisto istega porekla ampak imajo zaradi različnih napisov več kot 20% razlike v ceni, mi ne govorite o samospraševanju kupcev. Gulite jih/nas še naprej. In bodite veseli, da smo butasti in ne opazimo, da kila v Franciji zamrznjenega in v Deželi dopečenega kruha stane skoraj pol manj od podobno okusne orto domače peke.
Tretjino pridelane hrane v svetu zavržemo, po drugi strani pa zbiramo denar za lačne, je opozorila Urša Zgojznik iz društva Ekologi brez meja. VErjame, da bi s pravilnim odnosom do hrane rešili tudi posledice podnebnih sprememb.
To pomeni, da so bili zraven tudi omniprezentni in vsevedni Ekologi brez meja, zato jih je bilo treba omeniti. Ker za financiranje svojih naslednjih projektov rabijo bogat kliping.

Strani: 1