Strani: 1

anon-180082 sporočil: 69
[#342729] 15.10.08 14:54
Odgovori   +    0
V Laškem bo še zelo,zelo zanimivo.
anon-39471 sporočil: 3.127
[#342735] 15.10.08 14:58
Odgovori   +    0
Jaz pa pripisujem svojo manjšo porabo njihovih izdelkov padcu kvalitete le-teh.

P: kupil filter za vodo iz vodovoda ter prešaltal na Pilsener Urquell.
anon-24781 sporočil: 3.126
[#342740] 15.10.08 15:03 · odgovor na: anon-39471 (#342735)
Odgovori   +    0

abe4d2 je napisal(a):
Jaz pa pripisujem svojo manjšo porabo njihovih izdelkov padcu kvalitete le-teh. P: kupil filter za vodo iz vodovoda ter prešaltal na Pilsener Urquell.
 
se strinjam, laško pivo je komaj še pitno. jaz sicer prisegam na staropramen. :)
anon-89 sporočil: 10.178
[#342750] 15.10.08 15:09 · odgovor na: anon-24781 (#342740)
Odgovori   +    0

Wytloff je napisal(a):


se strinjam, laško pivo je komaj še pitno. jaz sicer prisegam na staropramen. :)

meni se zdi, da je laško približno enako dobro ali zanič, samo šrot vam je okus zagrenil. že dolgo ne pijem laškega, če le gre. če ne, pa je po petem itak vseeno.;)
anon-24781 sporočil: 3.126
[#342757] 15.10.08 15:12 · odgovor na: anon-89 (#342750)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):


meni se zdi, da je laško približno enako dobro ali zanič, samo šrot vam je okus zagrenil. že dolgo ne pijem laškega, če le gre. če ne, pa je po petem itak vseeno.;)
 
že prej sem res opazil nihanja v kvaliteti, zdaj pa se mi zdi da je vedno samo tak, kot je bil prej najbolj zanič. govorim predvsem o tistem iz piksne, točeno je večinoma še vedno kar v redu, vsaj zame.
anon-39471 sporočil: 3.127
[#342763] 15.10.08 15:18 · odgovor na: anon-89 (#342750)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-39471 15.10.2008 15:26

Bob je napisal(a):


meni se zdi, da je laško približno enako dobro ali zanič, samo šrot vam je okus zagrenil. že dolgo ne pijem laškega, če le gre. če ne, pa je po petem itak vseeno.;)
 
:-)

Je razlika. Poznam nekaj fantov, ki tam občasno linije šraufajo. Včasih so lahko popili kakšen kozarec nefiltriranega pira, zdaj pa to ne gre, ker se uporablja vse več kemije. Npr. slad se več ne dodaja v klasični obliki, temveč se sedaj dodajajo kar nekakšni briketi, plus še par drugih stvari se je spremenilo... Posledično je nefiltrirano pivo strupeno in ga je potrebno poleg samega filtriranja pred flaširanjem še pošteno "kemijsko nevtralizirati".

V (v)odo se tudi dodaja cel kup kemikalij. Baje mora voda po flaširanju odležati vsaj 3 dni, ker če jo piješ frišno fašeš drisko v 5 minutah.

Pa na zdravje :)
anon-413 sporočil: 330
[#342864] 15.10.08 18:29
Odgovori   +    0
Iz dobre ideje (združevanje slovenske industrije pijač) bo nastal šrot.
bc123a sporočil: 48.253
[#342899] 15.10.08 19:55 · odgovor na: anon-39471 (#342763)
Odgovori   +    0

abe4d2 je napisal(a):


:-)

Je razlika. Poznam nekaj fantov, ki tam občasno linije šraufajo. Včasih so lahko popili kakšen kozarec nefiltriranega pira, zdaj pa to ne gre, ker se uporablja vse več kemije. Npr. slad se več ne dodaja v klasični obliki, temveč se sedaj dodajajo kar nekakšni briketi, plus še par drugih stvari se je spremenilo... Posledično je nefiltrirano pivo strupeno in ga je potrebno poleg samega filtriranja pred flaširanjem še pošteno "kemijsko nevtralizirati".
Ne vem ce to drzi, a je tisto nefiltrirano, ki ga tocijo na pivo/cvetje na posebnem stantu, posebna serija?
anon-39471 sporočil: 3.127
[#343163] 16.10.08 08:00 · odgovor na: bc123a (#342899)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Ne vem ce to drzi, a je tisto nefiltrirano, ki ga tocijo na pivo/cvetje na posebnem stantu, posebna serija?
 
Ja, pripravijo ga posebej za pivo/cvetje po starem tradicionalnem postopku.

Strani: 1