Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Je ceneje jesti doma?
Strani: 1
sporočil: 19
Špageti(500 g) 0,60, pelati-"šalša"(250g) 0,45 , šunka 2,50 , 1
jajce 0,19 , olje,voda,sol,česen,priprava,plin,začimbe in pot domov
ter nazaj zanemarimo -- 3,75 eura za 4 . Res ni toliko surovin, ker
imamo itak probleme z uživanjem mesa in kilažo nasploh. Pa
kaj kupjete pri najboljšem sosedu !
sporočil: 2
Po mojih izkušnjah se tudi pice ne splača jesti zunaj. Argumenti:
za 4 osebe (2 odrasla,2 otroka)za doma pripravljeno pizzo (res ni
iz krušne peči, je pa kljub temu zelo dobra in točno veš kaj je
na/v njej) porabimo max. 7 €, za velik črn pekač, ki zadostuje za 4
osebe. Če k temu prištejemo še strošek elektrike, smo še vedno pod
8 € za vse 4. Ko gremo na pico ven, plačamo za 3 pice minimalno 17
€, da o pijači ne govorimo. Kar se pa časa tiče; v tistem času, ko
se odpeljemo, parkiramo, naročimo in dobimo na mizo, je tudi doma(z
nakupom vred) pica gotova. Za 1 osebo pa je absolutno najcenejša
pica zunaj.
sporočil: 13
ZA NAS 4( TRIJE ODRASLI IN EN OTROK) JE ŠE VEDNO NAJCENEJŠE KUHATI
DOMA. NA ČAS PA KAR POZABIMO. VSAK NEKAJ PA JE.
sporočil: 1
Kaj pa je bolj zdravo? Doma vsaj vemo kaj in kako pripravljeno
jemo. Zdravje in to kar zaužijemo se ne bi smelo meriti z € in
časom. "Luxus" v današnjem tempu je kosilo doma,ne pa ... mama
sporočil: 5.777
mene zanima, zakaj doma pečen kruh stane polovico cene kupljenega
pri "nacionalni srebrnini"? kaj ni nekako tako, da naj bi masovna
prozvodnja bila cenejša?
sporočil: 50
Hmmm, pri nas pizzo delamo iz na hitro ugnetenega testa, in tako
lahko odštejemo eno uro čakanja na vzhajanje. Pač, takšno imamo
radi. Pa v trgovino zaradi pizze tud ne hodimo posebej, pri
tedenskem obisku trgovine si kupimo vse. Tako da tudi ta čas lahko
mirno odštejem. A vi greste namensko po sestavine za pizzo? Drugače
pa v trgovino ne hodit ali kako?
V glavnem, tudi pri nas pizza pride doma cenejša in boljša in bolje definirana.
V glavnem, tudi pri nas pizza pride doma cenejša in boljša in bolje definirana.
sporočil: 50
pavel je napisal(a):
mene zanima, zakaj doma pečen kruh stane polovico cene kupljenega pri "nacionalni srebrnini"? kaj ni nekako tako, da naj bi masovna prozvodnja bila cenejša?
Saj proizvodnja takega kruha je v pekarni zagotovo bistveno cenejša kot je v domači kuhinji. Vendar pa prodajna cena vsebuje še ogromno raznih marž in dodatkov in pribitkov in kaj vem kaj še vse. Zaslužiti mora cela veriga.
sporočil: 5.777
Metkaz je napisal(a):
Saj proizvodnja takega kruha je v pekarni zagotovo bistveno cenejša kot je v domači kuhinji. Vendar pa prodajna cena vsebuje še ogromno raznih marž in dodatkov in pribitkov in kaj vem kaj še vse. Zaslužiti mora cela veriga.
Hmm, tole ne bo držalo. kaj pa kruh, ki ga pečejo kar tam, v trgovini?
sporočil: 162
Članek pa tak, mislim, ugotovitev za Nobelovo nagrado. Še dobro, da
niso ugotovili, da je kava doma cenejša kot v lokalu. Sam sem na
primer naredil analizo in ugotovil, da je taxi neskončno dražji,
kot če jo mahnem peš (nisem računal moje oportunitetne urne
postavke).
sporočil: 5.777
LUMP je napisal(a):
Članek pa tak, mislim, ugotovitev za Nobelovo nagrado. Še dobro, da niso ugotovili, da je kava doma cenejša kot v lokalu. Sam sem na primer naredil analizo in ugotovil, da je taxi neskončno dražji, kot če jo mahnem peš (nisem računal moje oportunitetne urne postavke).
Bi se strinjal. Vendar za peko kruha doma porabiš nekaj minut. "From dust to dust".
Strani: 1