Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Simičev predlog za obdavčitev premoženja: kapitalski dobički in najemnine obdavčeni manj, obresti bolj
Strani: 1
[sopranos]Glede na to, da so obresti od bančnih vlog postale marginalne, bi to postavko pri davkih mirno lahko zabrisali v smeti.
A potem bo moral sedaj vsak posameznik vlagati napoved kapitalskih dobičkov zaradi obresti na bankah? Ali bo vsaj to avtomatizirano?
Stroški pobiranja bodo vsekakor presegali davčne prihodke od obresti.
[sopranos]Malo matematike in malo logike, pa je odgovor na dlani... ;)
Saj zato sprašujem. :)
[sopranos]Zagotovo ne bo moglo biti avtomatizirano, saj obresti dobivamo tudi v tujini.
A potem bo moral sedaj vsak posameznik vlagati napoved kapitalskih dobičkov zaradi obresti na bankah? Ali bo vsaj to avtomatizirano?
Bo treba prijaviti 30 centov iz tuje banke?
Kaj pa iz nemških, kjer jaz plačujem, saj so obresti negativne. Bo to mogoče pokvitati s pozitivnimi pri nas?
Kaj pa stroški? Iz banke dobiš obresti 10 evrov in ob tem plačaš 20 evrov stroškov?
Če je tole res "strateški svet za debirokratizacijo", bi vsekakor morali imeti nek prag. Tudi za druge kapitalske dobičke. Res mi je sitno izpolnjevati pol strani obrazca za dividendo, ki znaša 7 centov.
[rename]Nisi najbolj razumel....
> [0513ANITO]
> > [sopranos]
> > Saj zato sprašujem. :)
>
> Malo matematike in malo logike, pa je odgovor na dlani... ;)
Ni cisto enostavno.
Ce ne bo avtomatixirano, bo vec krsiteljev in bodo lahko izrekali kazni....da bodo not dobili, kar potem jankovicem odpisejo,
"Pravičništvo"....beri Davki, katerih pobiranje stane več kot je izplen, se morajo takoj in brezpogojno odpraviti.
Da nebi slučajno komi prišlo namisel potem navijanje stopenj...
[alain]Treba je biti realističen. Gre za heterogeno vlado s polovičnim mandatom, ki je soočena z eno največjih ekonomskih kriz našega življenja. Če bodo tole uspeli spraviti skozi, bo že to velik dosežek. Edino tisto glede bančnih obresti se mi zdi totalno mimo. Tako, na prvo žogo. Bomo videli kaj bo, ko bodo znane podrobnosti.
Glede na hrvaške davke na kapitalske dobičke 12%, sem pričakoval bolj pogumno znižanje na 20%.
In kaj bodo imeli od tega? Super davčnega izkupička zagotovo ne. Bodo pa dobili cel kup jeznih ljudi, ki ne bodo več tako zelo cenili teh davčnih sprememb. To je že s političnega vidika bedasto.
Revolucionarnih sprememb na bolje tako in tako ni pričakovati. Pri idejah, ki jih imajo v Levici in velikem delu prebivalstva, bi bilo pa lahko še precej slabše.
Že videno.
In seveda, kot po navadi bi najbolj profitirali tisti z visokimi plačami.
Če bo seveda do tega prišlo, kar pa močno dvomim, bo to še en nateg te vlade.
Strani: 1